#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/05/2010 15:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων υπουργών ζητά η Εξεταστική για την ΖήμενςΤη σύσταση ειδικής επιτροπής για τον έλεγχο της οικονομικής κατάστασης των πολιτικών προσώπων που διετέλεσαν την τελευταία 20ετία υπουργοί ή υφυπουργοί Άμυνας, Δ. Τάξης, Πολιτισμού και Μεταφορών προτείνει η Εξεταστική για την Ζήμενς ύστερα από κοινή πρόταση βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Σήφης Βαλυράκης η ίδια επιτροπή θα ελέγξει και τις περιουσίες των μελών των επιτροπών που έκαναν τις διαπραγματεύσεις ή παρέλαβαν τα έργα για όλους τους διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε η ΖΙΜΕΝΣ.
Η επιτροπή ζήτησε επίσης και πήρε παράταση έως τις 30 Ιουνίου για να ολοκληρώσει την εξέταση των πολιτικών προσώπων που ξεκίνησε σήμερα, με τον πρώην υφ.Δ.Τάξης Ευάγγελο Μαλέσιο

Σύμφωνα με κοινή πρόταση των βουλευτών της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα και του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Νικητιάδη η Εξεταστική για την Ζήμενς θα αποταθεί προς την κυβέρνηση, προκειμένου να διεξαχθεί από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς εξατομικευμένος έλεγχος περιουσιακής κατάστασης όλων των εμπλεκόμενων προσώπων πολιτικών η μη στην υπόθεση Siemens καθώς και των οικογενειών τους.
Συγκεκριμένα, προτείνεται να ελεγχθούν οι λογαριασμοί εντός και εκτός Ελλάδος, όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων στην υπόθεση, πολιτικών προσώπων, μελών Επιτροπών, χρηματιστών, υπαλλήλων Υπουργείων καθώς και των οικογενειών όλων αυτών τα τελευταία 20 χρόνια.
Επίσης, να κατατεθεί δήλωση των πολιτικών προσώπων περί συμμετοχής η μη αυτών και των οικογενειών τους σε off shore εταιρείες και στην περίπτωση που ελεγχθούν και διαπιστωθεί ότι η δήλωσή τους είναι ψευδής, να αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα.
Να διεξαχθεί λεπτομερής έλεγχος από το ΣΔΟΕ, την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Αρχή Βρώμικου Χρήματος, στις συναλλαγές των υπηρεσιών που είχαν προσφέρει οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση – σύμφωνα με τη δικογραφία – χρηματιστές (Γιαννακίδης, Ράμος, Δεβλέτογλου, Τυρογαλάς) και να ισχύσει και γι αυτούς το ιδιώνυμο αδίκημα.

Η πρόταση που συνέταξε ο Κ. Τζαβάρας

Να συσταθεί ειδική επιτροπή ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων που κατά την τελευταία εικοσαετία διετέλεσαν Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί ή Υφυπουργοί στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Δημόσιας Τάξης ή Προστασίας του Πολίτη, Πολιτισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών.           Η επιτροπή αυτή να αποτελείται από δύο ανωτέρους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), ένα μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ένα εμπειρογνώμονας της Επιτροπής του άρθρου 7 του Ν. 3691/2008 και έναν ορκωτό λογιστή εξ΄ εκείνων που ελέγχουν το πόθεν έσχες των βουλευτών.
Η ίδια επιτροπή να ελέγξει την περιουσιακή κατάσταση των μελών των Επιτροπών διαπραγμάτευσης, Επιτροπών Εισήγησης, Επιτροπών παρακολούθησης και παραλαβής έργων και προμηθειών για όλους τους διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε η Siemens.
Παράλληλα για τα πολιτικά πρόσωπα και για τα μέλη των επιτροπών που συστάθηκαν στα πλαίσια των διαγωνισμών για την προμήθεια του C41, προγραμματικές συμβάσεις ΟΣΕ και ΟΤΕ κτλ η Εξεταστική Επιτροπή να ζητήσει την άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών (στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό) τόσο των ιδίων όσο και των συζύγων και των μελών της στενής οικογένειάς τους μέσω της επιτροπής του άρθρου 7 του Ν. 3691/2008.
Τα ίδια ως άνω πρόσωπα να κληθούν να δηλώσουν υπευθύνως αν συμμετέχουν τα ίδια ή μέλη της οικογένειάς τους σε εξωχώριες εταιρίες και σε καταφατική περίπτωση να δοθούν τα στοιχεία της νομιμοποίησής τους καθώς και εξουσιοδότηση προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής για εξατομικευμένο έλεγχο περιουσιακής καταστάσεως (να προταθεί η θέσπιση ως ιδίου νόμου αδικήματος της ψευδούς δήλωσης για τους πολιτικούς)
Τέλος να κληθούν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων μαζί με την Επιτροπή του άρθρου 7 του Ν. 3691/2008 να ερευνήσουν τους εμπλεκομένους και οιονδήποτε τρόπο χρηματιστές στην υπόθεση Siemens και να ενεργήσουν ειδικό ενδελεχή και εμπεριστατωμένο έλεγχο των συναλλαγών τους που σχετίζονται με την διακίνηση χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς εσωτερικού ή εξωτερικού που εγείρουν υποψίες κυκλοφορίας μαύρου ή βρώμικου χρήματος και συμφέροντος στην σχετική δικογραφία.
Η εξεταστική Επιτροπή προτείνει στον Υπ. Δικαιοσύνης να ερευνήσει την περίπτωση της θέσπισης ιδιωνύμου εγκλήματος για τις δραστηριότητες των χρηματιστών ή των Τραπεζών που συνιστούν μεσολάβησης ή διευκόλυνση στην διακίνηση βρώμικου ή μαύρου χρήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nancy avatar
  nancy 11/05/2010 16:15:21

  Καλά. Πάμε στοίχημα οτι ΑΝ ψάξουν (σε βάθος χρόνου), το πολύ πολύ να βρούνε κανα τσικό. Τί σύμπτωση να συσταθεί τέτοια επιτροπή τώρα!

 2. kainos avatar
  kainos 11/05/2010 16:15:46

  Κάτι μου λέει οτι η πρόταση αυτή δεν θα γίνει αποδεκτή γιατί θα κολήσει σε... (δε μπορώ να σκεφτώ άλλη αφορμή) προσωπικά δεδομένα;

 3. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 11/05/2010 16:18:57

  Θά πρέπη νά ἐξετασθῆ,ποιά ἡ περιουσιακή τους κατάστασι ΠΡΙΝ ἐκλεγοῦν στήν Βουλή καί μετά ΑΦΟΥ ἐξελέγησαν.
  Νά μή φέρουν ὥς δικαιολογία ὅτι πῆραν προῖκα,γι΄αὐτό ἄς γίνη σωστή ἐξέτασις τῶν πραγμάτων.Καί γιατί ὄχι ἀπό τό ΄81;
  Τέλος πάντων,τίποτα δέν θά γίνη.Μᾶς δουλεύουν καί νομίζουν ὅτι τό χαύουμε.Καραγκιόζηδες!
  Α! ξέχασα,ἡ ΣΔΟΕ θά πάη στόν Περισσό;

  • nancy avatar
   nancy @ Kὀριννα 11/05/2010 16:42:02

   ΟΧΙ. Είναι κάτι σαν το Βατικανό στην Ιταλία.

 4. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 11/05/2010 16:22:53

  Ρα παιδιά, προσέξτεμην σκίσετε κανένα καλσόν! Ποιόν δουλεύετε; Ντροπή. Βάζω στοίχημα ένα πολύ καλό γεύμα στα Καλύβια στο Μουρούζη, ότι δεν θα γίνει τίποτα!!!!

  • nancy avatar
   nancy @ ΑΡΚΑΣ 11/05/2010 17:21:26

   Αρκά, θα ισχύει και για τους απογόνους μας? Αν υφίσταται και ο Μουρούζης τότε.

   • καινός avatar
    καινός @ nancy 11/05/2010 18:17:16

    Αν ισχύουν οι απόγονοί μας θα έπρεπε να πεις...

   • nancy avatar
    nancy @ nancy 11/05/2010 18:19:12

    Και χειρότερα ακόμη: Αν υπάρχουν τα δύο φύλα.

 5. anonymous avatar
  anonymous 11/05/2010 17:04:06

  Τα λεφτά τα έχουν κρύψει. Είτε με παράκτιες είτε τα έχουν κάνει χρυσό. Π.χ. υπουργός της ΝΔ που τα πήρε από τη Siemens ζήτησε να τα πάρει σε χρυσό. Τα έβαλε σε θυρίδα και όλα καλά.

 6. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 11/05/2010 17:20:12

  Και δηλαδή πως θα γίνει κύριοι που αμέσως χλευάζετε , με λαικά δικαστήρια ?

  Μακάρι να γίνει και να εκτελεσθεί υπό τον έλεγχο των όσων τίμιων δημοσιογράφων έχουν μείνει στη πιάτσα και βεβαίως υπό τον έλεγχο όλων μας όλων μας.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ greekpoliticalreview 11/05/2010 21:27:54

   Με 3 απλά βηματάκια:

   1. Πότε μπήκε ο χΧχ πολιτικός στο "δημόσιο βίο";
   Α1 Ε1 χρονιάς
   Α2 Ε9 χρονιάς
   Α3 Καταθέσεις

   2. Ποια χρονιά ελέγχουμε;

   Β1 Ε1 χρονιάς ελέγχου
   Β2 Ε9 χρονιάς ελέγχου
   Β3 Καταθέσεις χρονιάς ελέγχου

   3. ΚΟΚΚΙΝΟ ή ΟΧΙ C1 C2 C3

   Τόσο απλό είναι ....

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ greekpoliticalreview 11/05/2010 21:35:10

   έλα... δεν είναι τόσο δύσκολο, από το 89 έχουν γίνει καμιά 100ή δουλειές. Μεταξύ μας, τις ξέρουμε. Ποιός ήταν αρμόδιος επίσης το ξέρουμε. 100 άτομα, συν δυο τρείς παρατρεχάμενοι.

 7. ataktos avatar
  ataktos 11/05/2010 18:07:06

  Καλά άρχισαν να κόβουν το κλαδί του δέντρου που κάθονται ..είναι δυνατών ….

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 11/05/2010 21:37:53

  5 λεπτά στο excel αν θέλουν τόσο απλό είναι ...

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 11/05/2010 21:42:53

  Εδω δεν αρχιζουν απο τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ με ενορκες καταθεσεις !! Τσουκρατος.
  τι ψαχνετε ορε συντρόφια??

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.