#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/10/2013 15:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έλεγχος στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙΣε μια ακόμη τολμηρή κίνηση προχωρά ο πρωθυπουργός βάζοντάς τα αυτή τη φορά με το κατεστημένο των πανεπιστημίων και τις «ρεμούλες» που γίνονται με τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας, με ανοχή υπαλλήλων και φοιτητών που είναι στο κόλπο.

Ο Αντ. Σαμαράς έδωσε εντολή στον Κ. Αρβανιτόπουλο να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών τον έλεγχο των οικονομικών όλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ο διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος αφορά τα κονδύλια για την έρευνα για τα οποία υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες ότι γίνεται μεγάλο παιχνίδι. Οι λογαριασμοί αυτοί είναι εκτός κρατικού προϋπολογισμού και ανεξέλεγκτοι με αποτέλεσμα να υπάρχουν υπόνοιες για μεγάλο φαγοπότι.

Εν τω μεταξύ το υπουργείο Παιδείας ζητάει από τους πρυτάνεις των οκτώ πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας να «κόψουν» τα χρήματα των διοικητικών υπαλλήλων τους που απεργούν, καθότι υπήρξαν καταγγελίες ότι οι απεργοί συνεχίζουν να πληρώνονται όλες αυτές τις ημέρες κανονικά. Οι ίδιοι πάντως επικαλούνται τις κλειστές υπηρεσίες λόγω της απεργίες τονίζοντας ότι δεν μπόρεσαν να στείλουν στοιχεία για τις κινητοποιήσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. drider avatar
  drider 24/10/2013 16:32:32

  Αν σας ενδιαφέρει πραγματικά το θέμα κάντε έρευνα στα οικονομικά των ΝΠΙΔ, δηλαδή στα διαφόρων ειδών "ερευνητικά ινστιτούτα" που ευδοκιμούν στα πανεπιστήμια της χώρας.

 2. CHRIS avatar
  CHRIS 24/10/2013 16:48:36

  Κινήσεις εντυπωσιασμού λόγω του αδιεξόδου που έχει προκύψει στα Πανεπιστήμια. Θυμίζει τις κατηγορίες για τα κρυμμένα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής.

  • Μαχητής avatar
   Μαχητής @ CHRIS 24/10/2013 18:19:01

   Κάτσε να δούμε μήπως βγεί κανα λαυράκι από αυτήν την διαδικασία... Βέβαια ο εξορθολογισμός της λειτουργίας των δημόσιων πανεπιστημίων χρειάζεται πολλές πρωτοβουλίες ακόμα. Όσο για την Χρυσή Αυγή η αλήθεια είναι ότι κάθε μέλος μάλλον έχει κι ένα μικρό κρυμμένο οπλοστάσιο οπότε όλα μαζί συνθέτουν το μεγάλο...

   • CHRIS avatar
    CHRIS @ Μαχητής 24/10/2013 18:36:25

    Οι ΕΛΚΕ είναι αναγκασμένοι να δημοσιεύουν όλες τις πράξεις τους στο Διαύγεια, διαχειρίζονται ευρωπαϊκά ερευνητικά κονδύλια και ελέγχονται και από την Ε.Ε. Θεωρώ απίθανο κάποιος να ήταν τόσο βλάκας ώστε να "φάει" λεφτά από εκεί, αφού όλα τα στοιχεία είναι δημόσια διαθέσιμα.

 3. TOTA avatar
  TOTA 24/10/2013 18:15:48

  εκεί να δουν τι γίνεται....να γίνει ο έλεγχος σε βάθος δεκαετίας τουλάχιστον τότε που δεν μπορούσαν να μετρήσουν τα 0(μηδενικά εκατομμυρίων)...10 προυπολογισμοί θα βγούν...τρύπα που έχει να κλείσει.....και ξέρω τι λέω

 4. Apostolos Vlahos avatar
  Apostolos Vlahos 25/10/2013 08:05:50

  Αφού το είχε αναγγείλει ο Φαήλος εδώ πριν δεκαπέντε μέρες, να μην γίνει; Από τα λίγα που ξέρω, το βρίσκω απίθανο να βρεθεί κάτι παράνομο. Μπορεί να βρεθούν δαπάνες που ίσως γεννούν (πολλά) ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά τους αλλά έχουν γίνει με σύννομο τρόπο. Το συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για μια επιχείρηση λάσπης, στα πλαίσια της αναβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης πάντα. Από την άλλη, το "θα σου δείξω εγώ παλιοκερατά" δεν μπορεί να θεωρηθεί άσκηση πολιτικής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.