#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/09/2010 16:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έκτος από νυχτωμένη, η κυβέρνηση είναι και ...καπελωμένηΤο αισθάνεται το…καπέλο που βάζει ο Παπανδρέου στους υπουργούς ο Ευ. Βενιζέλος. Όπως παραδέχτηκε πριν από λίγο στη Βουλή, «η συζήτηση για αρμοδιότητες, ρόλους, προσωπικές σταδιοδρομίες είναι δευτερεύουσα (!)συζήτηση που για εμάς δεν έχει καμία σημασία. Είμαστε όλοι στρατευμένοι σε μια προσπάθεια…(!!) Θα ήταν κατώτερο των περιστάσεων να στρέψουμε τη συζήτησή μας σε μια νομικίστικη (!!!)συζήτηση. Στην πολιτική την επετηρίδα την καθορίζει ο λαός (!!!!)»…!

Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε αυτό το φαινόμενο, ο πρωθυπουργός να αναθέτει στον υπουργό Εσωτερικών νομοθετική πρωτοβουλία αλλά και αρμοδιότητα σε ότι αφορά στην έκδοση διαταγμάτων, πέρα του υπουργείου που προΐσταται, του είπαν οι βουλευτές για να σχολιάσει με νόημα ο βουλευτής της ΝΔ, Ευ. Στυλιανίδης: με εύσχημο τρόπο κρατήσατε αποστάσεις. Και καλά κάνατε…

Εμφανώς πειραγμένος ο Υπουργός Άμυνας (μετά και το «καπέλο» Μπεγλίτη…) αρκέσθηκε απλά να σχολιάσει ότι «οι αρμοδιότητες τόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και στο ΚΥΣΕΑ είναι απολύτως ακέραιες και αλώβητες»…!

«Πάλι καλά που προλάβατε και φέρατε το νομοσχέδιο εσείς, θα μπορούσε να σας πει ότι θα το εισηγηθώ εγώ» επέμειναν ρίχνοντας λάδι στη φωτιά οι βουλευτές της ΝΔ…

O Προκόπης Παυλόπουλος είπε πως εγείρεται «μείζον θέμα συνταγματικότητας», όπως είπε, «της χθεσινής απόφασης του πρωθυπουργού να ορίσει έναν αντ’ αυτού».

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,  Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Κανείς δεν είχε πει στους πολίτες, όταν ψήφιζαν, τον Οκτώβριο του 2009, τον κ. Παπανδρέου για Πρωθυπουργό, ότι πριν κλείσει ένα χρόνο στην εξουσία, θα μοιραζόταν την Πρωθυπουργία, με τον κ. Γιάννη Ραγκούση.Έγινε και αυτό. Και ήρθε να προστεθεί στον τραγέλαφο με τις επικαλύψεις και τη σύγχυση αρμοδιοτήτων, που χαρακτηρίζει τη νέα κυβέρνηση και μπλοκάρει το έργο της».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 16/09/2010 16:54:30

  Ξεχνάτε ότι μιλάμε για τον μέγιστο των Ελλήνων Ραγκούση?

  Σεβασμός ρε! Ο άνθρωπος μας κάνει την τιμή και τη χάρη να ασχολείται ακόμη μαζί μας μπας και μας νοικοκυρέψει τα ρεμάλια και γκρινιάζουμε...

  Είμαστε όμως αχάριστοι, είμαστε... (με φωνή Ντίνου Ηλιόπουλου)...

  • ΠΕΛΙΑΣ avatar
   ΠΕΛΙΑΣ @ (A)θανάσης 16/09/2010 18:20:14

   Ε ρε Βενιζέλο,

   δες πιο κάτω, τί σου μέλλει και εσένα. Και τότε που μας έλεγες ότι, είσαι ο επόμενος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ???

   Για την πολιτική είσαι μία αποδεκτή μπούρδα. Αλλά για την Ανώτατη Παιδεία μας ... δέν ντρέπεσαι;;;

   http://www.youtube.com/watch?v=DwoU5ojkOF8

   ΠΕΛΙΑΣ

   • ΠΕΛΙΑΣ avatar
    ΠΕΛΙΑΣ @ ΠΕΛΙΑΣ 16/09/2010 18:21:08

    ΟΤΙ ΠΕΙΣ ΦΑΚΤΟΡΑ !!!

    ΠΕΛΙΑΣ

    • ataktos avatar
     ataktos @ ΠΕΛΙΑΣ 16/09/2010 18:26:09

     xixxi

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 16/09/2010 16:57:16

  Όταν δεν θα λειτουργεί τίποτε πια στο κράτος με το διαβόητο Καλλικράτη από 1-1-2011, τότε να δούμε αν θα τους έχει μείνει λίγη τσίπα να πάρουν το ελικόπτερο μια ώρα αρχύτερα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Επώνυμος 16/09/2010 17:03:29

   Ελικόπτερο δεν πρέπει να επιτραπεί να πάρουν.
   Εδώ θα γίνει ότι είναι να γίνει κι όχι αλλού.

   • anonymos avatar
    anonymos @ Orestios 16/09/2010 20:41:47

    Συμφωνω εδώ θα μείνουν και θα λογοδοτήσουν

 3. Μουτράκλα avatar
  Μουτράκλα 16/09/2010 18:39:24

  Ας δούμε τι λέει το Σύνταγμα:

  ΤΜΗΜΑ Δ΄
  Κυβέρνηση
  ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
  Συγκρότηση και αποστολή της Κυβέρνησης
  Άρθρο 81
  1. Την Κυβέρνηση αποτελεί το Υπουργικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη σύνθεση και τη λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου. Με διάταγμα που προκαλεί ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης μπορεί να διοριστούν ένας ή περισσότεροι από τους Υπουργούς Αντιπρόεδροι του Υπουργικού Συμβουλίου.
  Νόμος ρυθμίζει τη θέση των αναπληρωτών Υπουργών και των Υπουργών χωρίς χαρτοφυλάκιο, των Υφυπουργών, που μπορεί να αποτελούν μέλη της Κυβέρνησης, καθώς και των μόνιμων υπηρεσιακών Υφυπουργών.
  2. Κανένας δεν μπορεί να διοριστεί μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, αν δεν συγκεντρώνει τα προσόντα που ορίζει το άρθρο 55 για το βουλευτή.
  3. Οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών και του Προέδρου της Βουλής αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους.
  4. Νόμος μπορεί να καθιερώνει το ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού και του Υφυπουργού και προς άλλα έργα.
  5. Αν δεν υπάρχει Αντιπρόεδρος, ο Πρωθυπουργός ορίζει έναν από τους Υπουργούς προσωρινό αναπληρωτή του, όταν παρουσιάζεται ανάγκη.

  Με βάση το άρθρο 81:
  Πρώτον: Ο Πάγκαλος δεν μπορεί να είναι αντιπρόεδρος επειδή δεν είναι και Υπουργός!
  Δεύτερον: Δεν μπορεί να οριστεί αναπληρωτής κάποιος που δεν είναι αντιπρόεδρος!
  Τρίτον: Δεν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα η μόνιμη εκχώρηση των προβλεπομένων (αρθρ. 82) αρμοδιοτήτων από τον Πρωθυπουργό σε Υπουργό παρά μόνον η προσωρινή του αναπλήρωση, όταν παρουσιάζεται ανάγκη. Μόνον νόμος καθορίζει τις αρμοδιότητες των Υπουργών και τέτοιος υπάρχει για το υπουργείο Εσωτερικών.

  Ο Γιώργος Παπανδρέου δημιουργεί ένα πολιτικό πραξικόπημα, ενώ ευθέως βάλλει κατά της ισχύος του Συντάγματος, το οποίο μετατρέπει σε κουρελόχαρτο.

  Σε αυτές τις περιπτώσεις συνταγματικής εκτροπής, δεν έχει το δικαίωμα ο καθένας από εμάς να μπει μέσα στο Μαξίμου και να τους πάρει όλους σηκωτούς;

  Ντροπή μας που βλέπουμε το Σύνταγμα να γίνεται κουρελόχαρτο και εμείς ακόμη τους παρακολουθούμε, αντί να τους πάρουμε με τις πέτρες.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/09/2010 20:50:31

  Ο μονος που δε φταιει για ολα αυτα απο το ΠΑΣΟΚ ειναι ο Βενιζελος που δικολαβει αναγκαστικα.Τι θελετε να κανει;
  Εχασε την αρχηγια απο τον κανακαρη του κατεστημενου λογω της παπανδρεικης προσωπολατρειας των πασοκων και τωρα ειναι αναγκασμενος να δικαιολογει τον τουριστα με το κανο που ψαχνει να βρει καποιον να τρεχει στο εσωτερικο γιατι ο ιδιος θελει να πουλαει μπαρουφολογιες για τεταρτους και πεμπτους δρομους προς το σοσιαλισμο με αλλους αργοσχολους προοδευτικους γαιδαρους.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ψυχραιμια 16/09/2010 20:55:07

   Τώρα θα δικαιολογεί και τον Ραγκούση.

   • ataktos avatar
    ataktos @ Orestios 16/09/2010 20:57:17

    και τον ....factorx xixxi

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.