25/03/2009 18:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έκτακτο Συνέδριο της ΝΔ μετά τις Ευρωεκλογές;


_____________________________________________________________________________________________
Έκτακτο Συνέδριο μετά τις Ευρωεκλογές ετοιμάζουν το Μαξίμου και η Ρηγίλλης αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι οποίες εντάσσουν στην προοπτική αυτή τις δηλώσεις του κ. Κ. Καραμανλή ότι «κουράστηκε» και «φεύγει». Το Συνέδριο θα συγκληθεί οπωσδήποτε πριν από τις 24 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει τα νέα μέτρα για την Οικονομία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα ερωτήματα που θα τεθούν εκ των πραγμάτων στο Συνέδριο θα είναι κυρίως δυο: Πρώτον, «πότε θα πάμε σε εκλογές» και δεύτερον «με ποιον θα πάμε στις εκλογές».

Στόχος του Κ. Καραμανλή με την κίνηση αυτή θα είναι να αποσπάσει ψήφο εμπιστοσύνης και άνεση χειρισμών και για την Οικονομία και για τις εκλογές. Ταυτόχρονα θα επιχειρήσει να προλάβει την ανακίνηση θέματος ηγεσίας εκ μέρους της κ. Μπακογιάννη μετά την θεωρούμενη ως βέβαιη πλέον ήττα της ΝΔ στις Ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτό που ήθελε να διαμηνύσει στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός με την περίφημη πλέον δήλωσή του ότι «κουράστηκε» είναι τα εξής: «Κουράστηκα πια μαζί σας. Θέλετε να φύγω και να σας αφήσω να διαλυθείτε, ή θα μου δώσετε άνεση χειρισμών να προχωρήσουμε όπως εγώ νομίζω;».

Εφόσον οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, είναι προφανές ότι το ...«κίνημα καραμανλικών στελεχών» που εκδηλώθηκε από χθες με επικεφαλής υπουργούς ( Στυλιανίδης, Χατζηδάκης) και βουλευτές που ζητούν από τον Καραμανλή να ξεκαθαρίσει  ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, ακόμη και στην περίπτωση που ηττηθεί στις  εκλογές, εντάσσεται στην προετοιμασία του έκτακτου συνεδρίου όπου επίσης θα επιχειρηθεί να λυθούν και οι ανοικτοί λογαριασμοί με την Αγία Οικογένεια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. οκτώ avatar
  οκτώ 25/03/2009 18:19:56

  Επειδή πολύ κουβέντα γίνεται και έχουμε αρχίσει να μαδάμε την μαργαρίτα, θυμήθηκα μία ιστορία :
  Ο άντρας του σπιτιού κουρασμένος από την καταπίεση της γυναίκας του, την απειλούσε καιρό ότι θα φύγει μέχρι που το πήρε απόφαση :
  - Γυναίκα, το αποφάσισα δεν πάει άλλο, θα φύγω.
  Και η γυναίκα του απαντάει :
  - Και να φύγεις που να πας, το πολύ πολύ μέχρι το περίπτερο να πάρεις τσιγάρα και να ξαναρθείς πίσω.

 2. The Predator avatar
  The Predator 25/03/2009 18:48:43

  Τόσα DVD κουράζουν σίγουρα. Ενας έξυπνος τεμπελάκος και καλοπερασάκιας είναι. Μονο που δεν τον πιεσε κανεις να παιξει τον πρωθυπουργό.

 3. The Predator avatar
  The Predator 25/03/2009 18:49:21

  Αλήθεια είδε κανεις την Dr Natasha τελευταία ??

 4. ήμαρτον avatar
  ήμαρτον 25/03/2009 19:26:51

  από πότε o Χατζηδάκης (το δεξί χέρι της Ντόρας) έγινε καραμανλικός (sic)!!!!

 5. ΑΓΡΑΦΑ avatar
  ΑΓΡΑΦΑ 25/03/2009 19:30:58

  Δηλ. τοσο καιρο αυτος κυβερναει??
  Για αυτο κουραστηκε ο χοντρος?

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ θα γραψει οτι σε μια απο τις πιο κρισιμες περιοδους η Ελλαδα ειχε μια απο τις πιο αχρηστες κυβερνησεις!

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/03/2009 20:05:11

  Και εγώ για Μητσοτακοπάιδι τον είχα τον Χατζηδάκη...

 7. vicious avatar
  vicious 25/03/2009 20:14:58

  @ archaeopteryx
  μου αρέσει η ανάγνωση του βιογραφικού του ανωτέρω νεαρού στελέχους της κυβέρνησης, στο μπλόγκι του !

 8. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 25/03/2009 20:22:32

  η έξοδος από τη Μητρόπολη, μου έμοιαζε πολύ με προάγγελο κυβέρνησης συνεργασίας..σαν εικόνα που θέλει να μπολιάσει τον λαό σε αυτήν την ιδέα..

 9. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 25/03/2009 20:27:58

  Λίγο χλωμό το προτσές, δεν λέω έχει κάποιο ενδιαφέρον αλλά δύσκολο, ασταθές και κυρίως δεν βγαίνει χρονικά.
  Μέχρι πρίν από μιά εβδομάδα, στο κόμμα έπαιζε το σενάριο, "κάθε μέρα τρώμε μία κεραμίδα, υπομονή και προσπάθεια να περάσει και καμμία μέρα καθαρή, να πάμε στις Ευρωεκλογές, να προετοιμάσουμε την κατάσταση για μιά βαθειά βουτιά, να περάσει κ΄αυτό και βλέπουμε τι θα πρωτοκάνουμε με την οικονομική κρίση". Ορίζοντας το κλείσιμο της χρονιάς και στο ενδιάμεσο βλέπουμε και κάνουμε.
  Από κοντά και το απαράτ, "πάμε δύσκολα, αλλά οι άλλοι είναι χάλια, προσπαθούμε και ευτυχώς που έχουμε αρχηγό το Καραμανλή κτλ κτλ".
  Ξαφνικά ανοίγει το θέμα της αδυναμίας του Πρωθυπουργού, μέσα από την βαρειά κουβέντα της κούρασης. Το σκηνικό τινάζεται στον αέρα.
  Η καρδιά των δηλώσεων (στον Χατζηνικολάου βέβαια, γιατί ο Κοτρώτσος μάλλον δεν κατάλαβε) είναι ότι δεν υπάρχει κυβερνητική προοπτική. Δηλαδή η κυβέρνηση "κούρασε" γιατί προφανώς δεν τα καταφέρνει. Το συμπέρασμα αυτής της δήλωσης είναι "το φεύγω", και ας μήν παρασυρόμαστε σε λάθος αναγνώσεις και αξιολογούμε σαν κυρίαρχο θέμα την έναρξη της διαδοχολογίας.
  Αυτές οι κουβέντες ξέραναν όλους τους ετερόφωτους παρατρεχάμενους και φτάσασαμε όντως σε δηλώσεις του τύπου "ας λέει ότι θέλει εμείς δεν τον αφήνουμε να φύγει". Δηλαδή τι θα κάνουν θα τον χτίσουν μέσα στο Μαξίμου ;
  Είναι φανερό ότι δεν υπήρξε κάποιο σχέδιο, μακάρι να υπήρχε σαν δείγμα λειτουργίας και πολιτικής δράσης.
  Και φυσικά είμαι πολύ περίεργος, να δώ πώς θα κινηθεί πολιτικά η Ν.Δ. στις επόμενες 70 ημέρες μέχρι τις Ευρωεκλογές.

 10. Προφήτης avatar
  Προφήτης 25/03/2009 20:57:49

  Ωραία!
  Αν είναι ακριβές, χαιρετίστε μου την άχαρη.

  Κανένας πρωθυπουργός δεν κάνει εκλογές που γνωρίζει ότι θα χάσει και κανένας αρχηγός δεν κάνει συνέδριο για να αποκαθηλωθεί.

 11. thanos avatar
  thanos 26/03/2009 05:58:31

  6-Anonymous Says:
  March 25th, 2009 at 8:04 pm


  Θες δεν θες θα το γευθεις....

 12. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 26/03/2009 12:17:08

  Εγώ νομίζω ότι ο Καραμανλής ωθεί τη Ντόρα είτε να προβεί και αυτή σε δήλωση νομιμοφροσύνης, αν θέλει να αποδείξει ότι είναι τόσο καραμανλικιά όσο ισχυρίζεται, ή θέλει να την αναγκάσει να ξεσκεπαστεί πρόωρα και να αποχωρήσει μια ώρα αρχύτερα από μόνη της. Με δεδομένο ότι ξέρουμε ότι το σενάριο της καραμανλικιάς είναι στάχτη στα μάτια, η Ντόρα αναγκαστικά θα πάει στο δεύτερο σενάριο. Με τη διαφορά ότι ο Κωστάκης ποτέ δεν θα της πει "φύγε". Θα την αναγκάσει να φύγει μόνη της. Νομίζω ότι αυτό θα κάνει καλό και στον ίδιο και στο κόμμα του. Και στη χώρα βέβαια. Να σταματήσουν να μας είναι βρόγχος οι άνθρωποι αυτοί, εκμεταλλευόμενοι την ένταξη της δεξιάς-κεντροδεξιάς εκλογικής μάζας στο κόμμα της ΝΔ. Αν το κάνει αυτό ο Κωστάκης, θα έχει διορθώσει ακόμη ένα στραβό που έπραξε ο "Εθνάρχης" θείος του, στην ευγενή του προσπάθεια να κατακτήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας.

 13. Θύμα avatar
  Θύμα 26/03/2009 12:49:56

  Ο Αβραμόπουλος τα έφτυσε τόσο καιρό παράλεγε οτι ο Καραμανλής δέν κάνει, να βγάλουμε νέο αρχηγό με την Χ,Ψ μέθοδο προχτές για πρώτη φορά είπε οτι ο εγγυητής της ενότητας του κόμματος είναι ο Καραμανλής. Είχε την ελπίδα να είναι αυτός διάδοχος μετά απο τα δικιολογημένα μπινελίκια που άκουσε για το μπάχαλο που έφερε στα νοσοκομεία κατάλαβε οτι δέν σηκώνει περισσότερο. Σφήνα μπήκε και ο Σουφλιάς αλλά ένας άνθρωπος βαρύκοος στα 70 του δέν φαίνεται να έχει πολλά κότσια για πρωθυπουργός, ο Σαμαράς δύσκολο λόγω 93.
  Άρα τί απομένει?

 14. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 26/03/2009 12:55:31

  Εννοείς, απομένει η Ντόρα; Μήπως όμως απομένει και το να μην φύγει καν ο Καραμανλής;

 15. Θύμα avatar
  Θύμα 26/03/2009 13:02:30

  Να κάτσει ο Καραμανλής αξιωματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη, το καταδέχεται ο ίδιος νομίζεις?
  Θα τρώει δούλεμα σύννεφο΄.

 16. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 26/03/2009 13:18:57

  Ναι, δεν θα είναι και το πιο καλό πράγμα που θα του συμβεί. Νομίζω όμως ότι μέσα του το έχει αποδεχτεί ως πιθανότητα, βασιζόμενος στο σενάριο της "πράσινης παρένθεσης". Εδώ ο Ανδρέας αποδέχτηκε να κάτσει αντιπολίτευση του Μητσοτάκη!

 17. Θύμα avatar
  Θύμα 26/03/2009 13:23:55

  Είναι μεγάλο ρίσκο αυτό γιατί άν ο Παπανδρέου τολμήσει να φορολογήσει καμιά εκκλησία και μαζέψει λεφτά χωρίς πολλές θυσίες θα αναγκάζεται να φεύγει απο την βουλή σάν βρεγμένη πάπια.

 18. ΑΦΡΙΚΗ avatar
  ΑΦΡΙΚΗ 26/03/2009 13:26:13

  ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ! ΕΔΩ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ "ΣΥΝΕΔΡΙΑ!" ΡΕΕΕ ΑΞΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΕΦΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.... ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΕΨΕΙ... ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ!

 19. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 26/03/2009 13:41:12

  Δεν θα κριθεί μόνον από τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας ο ΓΑΠ. Να σου πω, αν τα καταφέρει, γιατί όχι; Να τον κρατήσουμε τον ΓΑΠ πρωθυπουργό και για πάντα. Αν δεν τα καταφέρει και υλοποιηθεί, το σενάριο της "πράσινης παρένθεσης", τόσο το καλύτερο για όλους μας. Θα φύγει μια ώρα αρχύτερα ο ΓΑΠ και θα έχουμε απαλλαγεί και από τη Ντόρα. Βέβαια, αυτό που λες εσύ είναι τι θέλει ο ίδιος ο Κωστάκης. Ε, δεν νομίζω να τρέχει καί τίποτε τόσο σοβαρό αν χάσει και κάνα-δυο αναμετρησεις από τον ΓΑΠ. Η Ντόρα αποκλείεται να κάτσει να περιμένει, οπότε τότε ο Κωστάκης θα δώσει το κόμμα σε όποιν νομίζει και θα πάει σπίτι του ευτυχισμένος και χαρούμενος, για να χαρεί τα αγαθά της οικογενειακής ζωής.

 20. Θύμα avatar
  Θύμα 26/03/2009 13:45:02

  Κατανοητός, θα δούμε.

 21. Θύμα avatar
  Θύμα 26/03/2009 15:13:47

  Και μιά απορία.
  Τώρα έστω που ο Καραμανλής βρίσκεται στο παρα πέντε να χάσει την εξουσία γιατί δέν φορολογεί αυτός καμιά εκκλησία για να γλυτώσει και απο τον Γιώργο και απο την Ντόρα?
  Ιδανικός αυτόχειρ.

 22. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 26/03/2009 15:23:19

  Δεν είναι εύκολο να τα βάλει με τους δεσποτάδες. Μπορεί να κερδίσει από αριστερά, αλλά θα χάσει από δεξιά. Αυτή τη στιγμή παίζει άμυνα και τον ενδιαφέρει αρκετά το να μην χάσει από δεξιά.

 23. kris23 avatar
  kris23 04/05/2009 15:56:33

  Απλά ξέρουν στη ΝΔ οτι όπωτε και αν γίνουν εκλογές θα χάσουν με ποσοστό πάνω απο 6 μονάδες. Ακόμα και στις Ευρωεκλογές θα χάσει με μεγάλο ποσοστό πάνω απο 5 μονάδες. Αυτή η κυβέρνιση στο θερμό είναι και δε μαδάει εδώ πάνε για φούντο έχουν φουντάρει όλη τη χώρα και ακόμα να κάνουν ότι τρελά τους κατεύει. Το σίγουρο είναι οτι θα πάρει παράταση μέχρι το φθινόπωρο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.