#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/05/2012 16:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έκτακτη εισφορά σε 600.000 νοικοκυριά θα επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑΚάποιος πρέπει να τους μαζέψει εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί τώρα που βλέπουν τις δημοσκοπήσεις έχουν αρχίσει και κάνουν κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Αποκαλύπτουν έτσι ένα – ένα και τα μέτρα που θα επιβάλλουν αμέσως μετά τις εκλογές.

Μη φανταστείτε ότι είναι μείωση των φόρων, κατάργηση των χαρατσιών, ανακούφιση των μικρομεσαίων και όλα όσα τάζουν εδώ και μερικούς μήνες.

Το μυστικό οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει και βγαίνει στην επιφάνεια. Όσο κι αν είναι οργισμένοι οι Έλληνες, ας το προσέξουν, ας διαβάσουν καλά τι λέει προτού βρεθούν προ εκπλήξεως. Διότι από την απομάκρυνση από το ταμείο και την κάλπη, το λάθος και η ψήφος δεν αναγνωρίζονται.

Έτσι, λοιπόν, μετά τον υποχρεωτικό δανεισμό με 100 ευρώ το μήνα του Γλέζου, τη δέσμευση των καταθέσεων του Στρατούλη και τόσα άλλα, ήρθε και ο «υπουργός» Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης για να μιλήσει για... έκτακτη εισφορά. Αυτή δηλαδή που κατήγγειλαν τόσο καιρό σκέπτονται να το επιβάλλουν.

«Θα καθιερώσουμε έκτακτη εισφορά στα πιο ευκατάστατα στρώματα» είπε στο Ράδιο 9 ο Γιώργος Σταθάκης, υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ρωτήθηκε ποιους θα επιβαρύνει είπε ότι οι ευκατάστατοι είναι 600.000 νοικοκυριά. Πάνω κάτω δηλαδή όσοι επιβαρύνονται με την έκτακτη εισφορά που ισχύει σήμερα μέχρι το 2013. Οπότε ποια αλλαγή ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ;

Πώς το σκέφτεται δηλαδή; Θα ανακουφίσει τους χαμηλόμισθους και θα επιβάλλει έκτακτη εισφορά έναντι ποιου εισοδήματος; Μήπως θα βάλει και χαράτσι στα ακίνητα;

Όσο περνά ο καιρός θα ακούμε πολλά για την κυβέρνηση Τσίπρα. Όσοι νομίζατε ότι με κυβέρνηση της αριστεράς δε θα ξαναπληρώνατε φόρους και εισφορές, καλύτερα να το ξεχάσετε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/05/2012 16:56:17

  Πολλοί "αριστεροί" αγνοούν βασική πολιτική και οικονομική θεωρία, ξεχνώντας, μεταξύ άλλων, ότι σοσιαλισμός σημαίνει κοινωνικό κράτος και άρα ΦΟΡΟΙ και ΧΑΡΑΤΣΙΑ!!!!
  Οι όψιμοι νεόκοποι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζουν αυτό το απλό απλούστατο;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Strange Attractor 25/05/2012 17:06:08

   Αγαπητέ Strange, το πραγματικό ζήτημα, είτε για ¨αριστερούς", είτε για "δεξιούς" είτε για "κεντρώους", δεν είναι "λίγοι φόροι ή πολλοί φόροι", αλλά "φόροι σε ποιούς;"
   Η απάντηση φαίνεται ανάγλυφη στα πολύ διαφορετικά φορολογικά συστήματα των χωρών: Από το flat tax 15 % της Βουλγαρο-Ρουμανίας και Λατινικής Αμερικής, στα προοδευτικά Σκανδιναβικά φορολογικά συστήματα με υψηλό αφορολόγητο για τα μικρλά εισοδήματα και ανώτατο συντελεστή φορολογίας προσώπων (για υψηλά εισοδήματα) άνω του 50 %. Σημειωτέον, η Φινλανδια έχει εταιρικό φόρο για επενδυόμενα κέρδη 0 %, ενώ τα διανεμόμενα φορολογούνται με την κλίμακα της φορολογίας προσώπων (φίφτυ - φίφτυ).
   Και ως γνωστόν, στην Σκανδιναβία και καλά περνάνε οι αυτόχθονες, και επενδυτές άφθονοι προσέχονται.

   • coik avatar
    coik @ Ο Θείος 25/05/2012 17:37:12

    Συμφωνώ απόλυτα, μόνο που θα πρέπει να κάνω την εξής παρατήρηση. Στην Σκανδιναβικές χώρες, πληρώνουν όλοι φόρο, και όχι μόνο όσοι το επιθυμούν, ή δεν μπορούν να αποκρύψουν εισοδήματα. Η αδικία του Ελληνικού φορολογικού συστήματος έγκειται στο γεγονός, ότι δεν πληρώνουν όλοι το φόρο που τους αναλογεί. Εκεί απέτυχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πιο είναι λοιπόν το σχέδιο της Αριστεράς για την φοροδιαφυγή;

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ coik 25/05/2012 17:41:17

     Ένα ταξίδι κατά Κοπεγχάγη, Ελσίνκι, Όσλο και Στοκχόλμη μεριά, και θα τους πείσει, και θα τους βοηθήσει. Επείγει.
     Ως προς τις ιδέες δεν έχουν παρά να αντιγράψουν. Τόσο απλό.
     Για την εφαρμογή όμως, χρειάζονται άντερα, επιμονή. Και βουλωμένα αυτιά. Να μην ακούν τις "σειρήνες".

     • coik avatar
      coik @ Ο Θείος 25/05/2012 18:34:35

      Και πάλι συμφωνώ μαζί σου. Όμως κάτι λείπει. Και νομίζω ότι έχω καταλάβει. Οι Σκανδιναβικές πέρασαν και αυτές κρίση πριν μερικά χρόνια. Στην προσπάθεια τους να την ξεπεράσουν, έκαναν αρκετές αλλαγές στο Κράτος (κυρίως συμμάζεμα αλλά και αναμόρφωση), αύξησαν τη φορολογία σε φυσικά πρόσωπα, όχι σε Εταιρείες, εφάρμοσαν την ευελιξία στην αγορά εργασίας (με προστασία και παροχή εκπαίδευσης στους ανέργους για να τα λέμε όλα). Πιστεύω ότι εάν όλα αυτά γίνουν εδώ, μάλλον δεν θα μιλάμε για αριστερά, αλλά για κάτι άλλο. Και να ξέρεις οι λαοί αυτοί έχουν υπομονή και εμπιστεύονται τους πολιτικούς, διότι σε μεγάλο βαθμό τους λένε την αλήθεια, ακόμη και τα δύσκολα. Τι από όλα αυτά ισχύει στην Ελλάδα; Μήπως τελικά είμαστε ένα λαός μη κυβερνήσιμος; Δεν γνωρίζω την απάντηση, αλλά και ούτε κανέναν που να την γνωρίζει. Ελπίζω να πέφτω έξω, το μέλλον θα δείξει.

   • chrisss avatar
    chrisss @ Ο Θείος 25/05/2012 17:38:32

    Άσε μας ρε φίλε..μας τα πε και ο Γιωργάκης για την Σουηδία..χώρες των 4 εκατομμυρίων με πετρέλαια, χωρίς εχθρούς και και και...εδώ δεν βλέπετε πως το παγκόσμιο οικονομικό ενδιαφέρον μεταφέρεται σε αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Βραζιλία, η Ινδονησία και άλλες..εσείς ασχολείστε ακόμα με το πως θα φορολογήσετε τους πλούσιους..οι μαρξιστικές εμμονές σας, ο κομπλεξισμός σας απέναντι στον πλούτο και το χρήμα..ζούμε σε ένα μονεταριστικό και καπιταλιστικό κόσμο και αυτό που θέλουμε είναι κερδίζουμε λεφτά από την δουλειά μας, όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο. Από κει και πέρα γιατί ο πλούσιος έχει περισσότερες υποχρεώσεις(κατ' αναλογίαν), από τον φτωχό δεν το κατάλαβα ποτέ..μάλλον, το κατάλαβα, αλλά δεν το αποδέχτηκα ποτέ, αφού βασίζεται στην λογική ενοχοποίησης του κέρδους και της επιχειρηματικότητας και έχει προφανή πατέρα, την μαρξιστική θεωρία...
    σε ένα κόσμο διαρκώς μεταβλητό, μόνο αυτοί που πιστεύουν στην πρόοδο μπορούν να βοηθήσουν..και μην γελιέσαι, πρόοδος δεν είναι οι λαθρολάγνοι, η έντεχνη μουσική του ΜΕΛΩΔΙΑ και οι οικολόγοι..
    ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΣΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ- ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ- ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
    χαιρετίσματα στον στρατούλη

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ chrisss 25/05/2012 17:52:28

     O κόσμος σας στη Δύση πέθανε το 2008, μαζί με την Lehman Bros.
     Ά ξέχασα, ΟΚ, ζεί ακόμη στην κομμουνιστική Κίνα και στα περίχωρα.
     Εύχομαι καλή τύχη στις νέες επιχειρήσεις σας, σε Βραζιλία και Ινδονησία !!!

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Ο Θείος 25/05/2012 21:42:27

      Δηλαδή, Θείο, ο Σύριζα θα μας φέρει το σκανδιναβικό μοντέλο στην Ελλάδα;
      Πώς άραγε; Μέσω Κούβας του Φιντέλ με ενδιάμεση στάση στην Καμπότζη του Πολ Ποτ και τελικό σταθμό στα Εξάρχεια; Δεν βλέπω να περνάει από Σκανδιναβίες και ταράνδους και Ροβανιέμια το τρενάκι...
      Καταλαβαίνω ότι είσαι και εσύ της "οικογένειας" και δεν θέλεις να τους θίξεις, πρωταξάδερφα είστε, αλλά επίτρεψέ μας όσων δεν είμαστε της οικογένειας να τους θεωρούμε κατσαπλιάδες σε συσκευασία σούπερ μάρκετ.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ chrisss 25/05/2012 17:58:23

     Αντί Κοπεγχάγης, Τζακάρτα, Κουάλα Λουμπούρ και η ονειρική Πατάγια.
     Bon Voyage !!!

     • chrisss avatar
      chrisss @ Ο Θείος 25/05/2012 18:45:00

      Παγιδευμένοι στις ιδεοληψίες σας, θα οδηγήσετε έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση..θα γίνουμε η νέα Κούβα, προκειμένου να εφαρμόσετε όλες τις αποτυχημένες συνταγές επιβολής του σοσιαλΗστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας..να ξέρετε ότι με αυτά που κάνετε και με αυτά που λέτε, θα βγουν κάποια στιγμή και οι νοικοκυραίοι από τα σπίτια τους, και τότε, να είσαι σίγουρος, ότι όσα κονσερβοκούτια και να έχετε, πάλι δεν θα σας φθάνουν..πολώνετε το κλίμα και οδηγείτε τις καταστάσεις στα άκρα..βάζετε πλώρη για τον πλήρη επαναπατρισμό σας στο long island...
      η διαχρονική διαφορά αριστεράς-δεξιάς στην Ελλάδα, δεν ήταν κυρίως ιδεολογική..ιδεολογία έχετε και εσείς, ιδεολογία έχουμε και εμείς.. Η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΒΑΖΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΑΣ(το λέω ρετουσαρισμένο), ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
      είστε όψιμοι πατριώτες και διαχρονικοί διεθνιστές, είστε υπαίτιοι πολλών καταστροφών της Ελλάδας και ήρθε η ώρα να καταλάβετε, πως δεν δικαιούστε να μας κουνάτε το δάκτυλο..
      το έπιασες μπάρμπα;
      υ.γ. αν ήξερες πόσων χρόνων είμαι και ποιός είμαι, δεν θα έλεγες τις βλακείες για τις επιχειρήσεις μου στην Βραζιλία κλπ..

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ chrisss 25/05/2012 18:50:31

      Tragic !!!
      Και όλος αυτός ο φιλιππικός, επειδή προτιμώ την ξανθή γαλανομάτα βοσκοπούλα ταράνδων από το Ροβανιέμι !!!

    • Ανδρομέδα avatar
     Ανδρομέδα @ chrisss 25/05/2012 18:02:59

     chrisss +1000000000000000

    • Γεώργιος avatar
     Γεώργιος @ chrisss 26/05/2012 08:50:03

     Επιτρέψτε μου να σας λύσω εγώ την αγωνία και το υπαρξιακό άγχος που βιώνετε κ. Chriss. Αν μεν το εισόδημα που έχετε προέρχεται από έμμισθες υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα , λχ. και τυγχάνει να είναι υψηλό, σας δίνει την αίσθηση πως δίκαια πηγάζει από την έντιμη εργασία σας και νιώθετε αναμφίβολα πως πρέπει να φορολογηθείτε όσο και ένας φτωχός συνάδελφός σας ξεχνώντας πως εσείς παίρνετε από τον παραχθέντα πλούτο τη μερίδα του λέοντος λόγω θέσης σε ένα συγκεκριμένο σύστημα και όχι λόγω απόδοσης της εργασίας σας που θα σας κατέβαζε χαμηλά. Άρα , δίκαια φορολογείστε ,και λίγο θα έλεγα. Αν πάλι είστε εργοδότης αποδίδετε στους εργαζόμενους λιγότερα από ό,τι παράγουν γιατί τους κλέβετε την υπεραξία, άρα αναλογικά δίκαιa πρέπει να φορολογηθείτε σκληρά για να υπάρξει στοιχειώδης κοινωνική διακαιοσύνη. Και να ξέρετε κάτι: οι εργοδότες χωρίς εργάτες σβήνουν σε χρόνο tt, οι εργάτες χωρίς εργοδότες μπορεί να μακροημερεύσουν!

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Γεώργιος 26/05/2012 14:53:37

      Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, το πρόβλημά του θα το έλυνε ένας περιποιημένος flat tax Νοτιοανατολικο-ευρωπαικού ή Νοτιοανατολικο-ασιατικού τύπου.
      Στη Σκανδιναβία κάνει πολύ "φορολογικό κρύο" για το 0,01 % των λίαν υψηλόμισθων του ιδιωτικπύ τομέα, κι ακομη πιό κρύο για εργοδότες που δεν επενδύουν αλλά μόνον διανέμουν.
      Τοσο απλό!

     • chrisss avatar
      chrisss @ Γεώργιος 26/05/2012 14:58:09

      Ενδιαφέρουσα η παρατήρησή σου..αλλωστε το σημερινό και το διαχρονικό πρόβλημα της ελληνικής επιχείρησης, είναι η έλλειψη εργαζομένων και όχι η προφανής έλλειψη ρευστότητας και ίδιων κεφαλαίων..ζείτε σε άλλον κόσμο, δεν καταλαβαίνετε τι σας γίνεται και έχετε μείνει στο σύνθημα του ΚΚΕ
      χαιρετίσματα στον χαλβατζή

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Ο Θείος 25/05/2012 17:41:24

    Διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης, διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικό επίπεδο ασφάλειας, διαφορετική αντιμετωπιση της επιχειρηματικότητας αλλά και της εργασίας.
    Και να ξαναγράψω την αγαπημένη μου ρήση" Το πως θα διανείμεις τον πλούτο ( ή τα βάρη) σήμερα, καθορίζει αν και πόσος πλούτος θα παραχθεί αύριο" Επομένως πέρα απο το ερώτημα "φόροι σε ποιους;" (που σηκώνει και μια καθησυχαστική απάντηση) υπάρχει υπάρχει και το " φόροι... με ποιο αποτέλεσμα;"

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ firiki2010 25/05/2012 17:55:59

     Δεν διαφωνώ.
     Αλλά άς θυμόμαστε. Το σκανδιναβικό φορολογικό μοντέλο έχει μακρά ιστορία. Πολλών δεκαετιών, ξεκίνησε όταν οι χώρες δεν ήταν και τόσο πλούσιες. Και είχε επιτυχία. Ξεπέρασε σχετικά ανώδυνα κρίσεις, όπως του 1990 (κρίση στεγαστικής φούσκας και τραπεζών σε Σουηδία και Φινλανδία).
     Είναι ανθεκτικό, αποδοτικό και δίκαιο. Παράγει πλούτο και κοινωνική δικαιοσύνη. Φέρνει επενδύσεις.
     Πόσα άλλα θέλει μια χώρα;

     • Anonymous avatar
      Anonymous @ Ο Θείος 25/05/2012 20:34:22

      Θειε μου αγαπημενε,εχεις χασει επεισοδια.Ακου λοιπον τα νεα.Η Nokia που εδινε πλουτο σε μεγαλο ποσοστο Φινλανδων,ειναι πλεον υπο καταρευση.Τους εχει παρει αμπαριζα η Samsung.Οι μεγαλες χαρτοποιιες της Σκανδιναβιας που προμηθευαν χαρτι ολοκληρη την υφηλιο κλεινουν η μια μετα την αλλη.Μονο η SCA εχει κλεισει περιπου 18 μοναδες απο το 2009.Μη σου πω για τις αλλες.Τωρα πλεον το χαρτι το δινουν οι Βραζιλιανοι,οι Χιλιανοι,οι Ρωσοι.Νεοι παικτες σαν την Arauco κανουν πλεον κουμαντο.Τα Saab τα κυνηγανε να τα παρουν οι Κινεζοι.Ξεριες γιατι θειε?Γιατι το μοντελο ξοφλησε.Ηταν καλο για τα 70s,80s,ισως και για τα 90s.Τωρα οχι.Κανε υπομονη,οχι πανω απο 5 χρονια, και θα τα πουμε για το Σκανδιναβικο μοντελο.Εχε το νου σου στα νουμερα που παρουσιαζουν αυτοι εκει πανω και ριχνε και καμμια ματια στα χρεη των ιδιωτων.Θα χουμε να λεμε

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Anonymous 26/05/2012 14:59:24

      Τα βλέπω τα χρέη των ιδιωτών τους.
      Βλέπω όμως και το δημόσιο χρέος τους. Έχεις δει αλλού σε βιομηχανικές χώρες καλύτερα ποσοστά χρέους ως προς ΑΕΠ;
      Το ρίσκο και το δίδυμο επιτυχια - αποτυχία είναι δουλειά των ιδωτικών επιχειρήσεων. Όχι των κρατών. Να αποτύχει μια ιδιωτική εταιρία είναι κάτι φυσικό (γι αυτό υπάρχει το κοινωνικό κράτος - ταμεία ανεργίας κτλ).
      Να αποτύχει ένα κράτος είναι έγκλημα.

  • sawas avatar
   sawas @ Strange Attractor 25/05/2012 17:39:04

   Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος

   Μάλλον δεν είδες το αφορολόγητο (5000€) και τα τεκμήρια διαβίωσης στις νέες φορολογικές δηλώσεις.....

   Με 5001€ το χρόνο, ~400€ τον μήνα (κατα τεκμήριο άνεργος) θα κληθείς να πληρώσεις. Ο,τι πιο αισχρό έχει περάσει η συγκυβέρνηση, η αν θέλεις η ανοχή της ΝΔ.

   Πιο απλά, ΦΟΡΟΛΟΓΕΊΤΕ ο άνεργος!!!

   Και μετά σου φταίει ο άλλος....Έλεος

 2. Jim Bim avatar
  Jim Bim 25/05/2012 17:02:07

  πες τα ΤΣΙΠΡΑ !!!!

 3. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 25/05/2012 17:03:38

  Και γιατί να τους μαζέψει; Αστους, τώρα που νομίζουν ότι θα πάρουν την εξουσία, να φανούν ποιοί πραγματικά είναι! Κάθε μέρα η ΝΔ και ο Α.Σ. , πρέπει να λέει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως έχουν , για να τις μαθαίνει ο κόσμος που νομίζει, ( με τη βοήθεια των μέσων), ότι ο Τσίπρας θα επαναφέρει τη ζωή τους , στην προ του 2009 κατάσταση.

  • dikefalosaitos avatar
   dikefalosaitos @ Diamond Angel 25/05/2012 17:12:34

   Ξεκίνα και θα σε φτάσουμε.

 4. dikefalosaitos avatar
  dikefalosaitos 25/05/2012 17:07:05

  Οι συνιστώσες, είναι σχεδόν έτοιμες να καταγγείλουν τα υπόλοιπα κόμματα, γιατί δεν γίνονται, μετά από συνεννόηση, οι εκλογές με προκαθορισμένη λίστα σειράς των κομμάτων (για το καλό της Ελλάδος), και ενώ δείχνοντας μεγαλοψυχία παραχωρεί την 1η, ζητάει μόνο την 2η θέση, ενώ για τις υπόλοιπες δεν έχει πρόβλημα ποιός θα τις καταλάβει.
  1ο κόμμα:……….
  2ο κόμμα: ΣΥΡΙΖΑ
  3ο κόμμα:……….
  4ο κόμμα:………..
  κλπ
  Εάν δεν γίνει το αίτημά τους δεκτό και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και καταλάβουν την πρώτη θέση, θα καταγγείλουν νοθεία στις εκλογές.

  • juliet avatar
   juliet @ dikefalosaitos 25/05/2012 17:21:37

   Τα μέλη του κόμματος θα πληρώσουν ; ή τιμής ένεκε θα πληρωθούν.
   :)

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ juliet 25/05/2012 17:29:06

    Για την απαλλαγή του χαρατσιού, θα κυκλοφορήσει κάρτα μέλους σε κάποια εκ των συνιστωσών.
    Η ημερομηνία εγγραφής, θα παίξει μεγάλο ρόλο στην έκπτωση από το χαράτσι.
    Θα πρέπει να έχετε εγγραφεί προ της 1/.../2...
    Πληροφορίες κον Λαφαζάνη.
    Εάν δεν μπορέσετε να βγάλετε άκρη απευθυνθήτε στον κο Στρατούλη, ή στον κο Γλέζο.
    Πλήρης εχεμύθεια.

    • juliet avatar
     juliet @ dikefalosaitos 25/05/2012 17:38:44

     Kατανοητό ....μένει το νούμερο της συνιστώστας και η γνωριμία ,αν έχουμε και σημαία μαζί ελπίζουμε σε πλήρη απαλλαγή...

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ juliet 25/05/2012 17:42:42

      Βάλτε και λίγο φούμο!

     • dikefalosaitos avatar
      dikefalosaitos @ Γιάννης Φαίλτωρ 25/05/2012 17:45:27

      Κατά την είσοδο, κατά την έξοδο κράνος.

  • airman avatar
   airman @ dikefalosaitos 25/05/2012 18:41:32

   Η ομολογία του παραπλανηθέντα ψηφοφόρου:

   Τα άκουγα μα ΣφΥΡΙΖΑ
   και ψήφισα το ΣΥΡΙΖΑ.
   Μετά από λίγο τΣΥΡΙΖΑ.
   Κόβω το χέρι ΣΥΡΙΖΑ.

   Υ.Γ. Άμα ''το παιδί με το καλάμι'' τους παρασύρει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα πουν ''στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα''.

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ airman 25/05/2012 18:47:50

    :) :) :)

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ dikefalosaitos 25/05/2012 21:47:38

   Αν ο Σύριζα δεν κάνει κυβέρνηση, την οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει από τις εκλογές θα την αποκαλέσει "μη νόμιμη" και θα κηρύξει ένα κανονικό ακροαριστερό ανένδοτο, με όπλα τις στρατιές των μπαχαλάκηδων (που ξυπνάνε στις 12 το μεσημέρι) και τα ισλαμικά λαθρο-ορκ, που θα τους υπηρετούν για τους δικούς τους σκοπούς.
   Θα κάνουν καθημερινά βίαιες διαδηλώσεις και απεργίες, μέχρι να στείλουν τη χώρα στα τάρταρα.
   Ουσιαστικά, οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι, θέλουν να προκαλέσουν Εμφύλιο. Θυμηθείτε τον Δεκέμβρη του 2008. Δεν έχουμε καταλάβει τι εγκληματικές διαθέσεις έχει ο πυρήνας του Σύριζα. Δεν μιλάω για τα πρόβατα που θα πάνε στις 17/6 να τους ψηφίσουν, μιλάω για τον σκληρό πυρήνα και ειδικά κάποιες από τις διαβόητες "συνιστώσες", τα ορφανά του Πολ Ποτ.

 5. adidrust avatar
  adidrust 25/05/2012 17:15:16

  οοο το καημένο το κκε...βρήκε τον δράκουλά του.

  κατά τ'άλλα, μονόδρομος το σύνθημα "όχι στα χαράτσια του νέου-Πασόκ"

 6. GreekInLux avatar
  GreekInLux 25/05/2012 17:17:48

  Επίσης ένα άλλο καταπληκτικό από την πρωινή συνέντευξη Λαφαζάνη στο "αληθινό ραδιόφωνο". Τον ρωτάει ο Χατζηνικολάου για την επαναφορά τον κατώτατων μισθών. Βεβαίως λέει και θα τους επαναφέρουμε. Μα τι τρόπο, τον ρωτάει ο δημοσιογράφος, που θα βρείτε τα χρήματα; Μα αυτό, λέει ο Λαφαζάνης, αφορά τον ιδιωτικό τομέα!!!!!! Δηλαδή τι μας είπε; Αν βγώ, θα πώ "τόσος θα είναι ο κατώτατος μισθός απο εδώ και στο εξής, και άντε κόφτε το λαιμό σας οι καταστηματάρχες και λοιποί να βρείτε τα λεφτά να πληρώσετε". Τα λουκέτα τα έχει δει στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα ο κύριος Λαφαζάνης και ο κάθε κύριος Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ;

 7. theo1611 avatar
  theo1611 25/05/2012 17:24:25

  Όποιος και να βγεί θα χρειαστεί άμεσα λεφτά. Εξωτερικός δανεισμός γιοκ, άρα από που θα τα βρεί? Από το εσωτερικό!!!

  Πως θα τα βρεί? Φορολογία συναλλαγών (ΦΠΑ, τζίρου, τραπεζικές, κλπ), φορολογία κεφαλαίου (καταθέσεις, ακίνητα, κλπ).

  ΥΓ: Πρόσθετα ευρωπαϊκά κεφάλαια, εφόσον δοθούν, θα είναι στη διάθεση οποιασδήποτε κυβέρνησης, οπότε αυτό δεν είναι αντικείμενο αντιπαράθεσης, παρά μόνο του τρόπου διαπραγμάτευσης για να δοθούν!!!

 8. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 25/05/2012 17:29:49

  Η οικονομική πολιτική οποιουδήποτε κόμματος ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ θα είναι
  περίπου ίδια διότι το ταμείο είναι άδειο.
  Εκεί που πραγματικά διαφοροποιούνται είναι οι απόψεις τους περί θέσεως της Ελλάδας στο παγκόσμιο χωριό. Εκεί θα έρθουν πάμπολλες ανατροπές και για
  τούτο ωρυόταν προχθές ο Κον Μπεντίτ .... Σου λέει τους έχουμε τους "Άραβες"
  ολούθε γύρω μας μας προκύπτουν κι άλλοι ;
  Είδομεν

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Γλαυξ 25/05/2012 17:37:40

   Αυτή η "αραβοποίηση" πάντως, που σοβεί εδώ και πολύ καιρό στα μυαλά αρκετών συνελλήνων, δεν είναι για καλό.
   Φαντασιώνονται σαν τους ταλιμπάνηδες και ονειρεύονται να αποθάνουν μετά των αλλοφύλων σαν τους "χαματζήδες"

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/05/2012 18:01:36

  "Oσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο". Ποιός δεν θέλει, ψέμματα να πώ;
  Αλλά άς θυμόμαστε: Ότι ανεβαίνει, κατεβαίνει. Κι όσο πιό πολύ ανεβαίνει, τόσο πιό πολύ κατεβαίνει.
  Πώς το λένε, προορισμός της κάθε φούσκας είναι κάποτε να σκάσει. Και τι άσχημο πράμα τα σχισμένα, κρεμασμένα λάστιχα !!!

  • chrisss avatar
   chrisss @ Ο Θείος 25/05/2012 18:14:36

   Επίσης όποιος βιάζεται σκοντάφτει και άλλα..το κέρδος δεν είναι απάτη που βασίζεται στην υπεραξία της δουλειάς κάποιου, που το καρπώνεται κάποιος άλλος..ξεπέρασέ το..επίσης δεν είναι όλες οι κερδοφόρες επιχειρήσεις φούσκες, ούτε καν οι περισσότερες..φούσκες δημιουργήθηκαν στην σοσιαληστική(με Η) Ελλάδα, όπου οι επιχειρηματίες ήταν λαμόγια και αριστεροί χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ chrisss 25/05/2012 19:25:18

    Λοιπόν, σοβαρά τώρα, άς το ξεκαθαρίσουμε:
    Από Σκανδιναβία ξεκινήσαμε. Στη Σκανδιναβία υπάρχουν ένα σωρό κερδοφόρες επιχειρήσεις, κάποιες μεγάλες και πάρα πολλές μικρομεσαίες.
    Επιχειρήσεις όμως που ΠΑΡΑΓΟΥΝ. Και φορολογούνται. Και πέρα από τους καλούς μισθούς των εργηαζομένων, διανέμουν ένα μέρος του κέρδους ως κοινωνική ευημερία. Μεσω των φόρων.
    Αυτό το κέρδος, όταν υπάρχει παραγωγή και κοινωνικό output, δεν είναι απάτη, ακόμη και άν ισχύει ότι προέρχεται από την υπεραξία της δουλειάς κάποιων όπως ισχυρίσθηκε ο Μάρξ - συζητήσιμο.
    Στην Ελλάδα, έχουμε και είχαμε ποτέ τέτοιο επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον; Που να παράγει, να φορολογείται και να αποδίδει κοινωνικά;
    Η απάντηση προφανής. Αντί ομως να αναζητούμε αυτό, ονειρευόμαστε ασιατικούς επιχειρηματικούς "παραδείσους" που η Ευρώπη έζησε το 1850 ή λίγο πριν, στην εποχή του ατμού.
    Πέρα από τα περί "σοσιαλισμού" (με ι ή με η), υπάρχουν οι επιλογές που κάνουμε ως χώρα και ως άτομα.
    Ο κ. Ράμφος έθεσε το δίλημμα "Ευρώπη ή Αφρική". Είναι μάλλον πολιτισμικό. Δυστυχώς, ένα καλομαθημένο μέρος της Ελληνικής επιχειρηματικής τάξης, θέτει το οικονομικό δίλημμα "Ευρώπη ή Νοτιοανατολική Ασία". Ναι, σε ό μη γένοιτο περιβάλλον δραχμής, όταν επαναγοράσει αυτά που σορτάρησε, θα επαναγοράσει σε τιμές Νοτιοανατολικής Ασίας. Τόσο την εργασία, όσο και τις υποδομές.
    Αυτή είναι η πικρή αντικειμενική αλήθεια, αγαπητέ chrisss. Τίποτε προσωπικό.

    • chrisss avatar
     chrisss @ Ο Θείος 25/05/2012 20:01:25

     Η έννοια των φόρων είναι εξ' ορισμού για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ευρύτερη λειτουργία του δημοσίου. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβετε πως αυτό που κατέρρευσε στην Ελλάδα, δεν ήταν ο νεοφιλελευθερισμός, αλλά το σοσιαληστικό μοντέλο..αυτό που μας ενοχλεί δεν είναι η αυτορύθμιση της αγοράς..είναι οι φόροι, η γραφειοκρατία, η απουσία ασφάλειας, οι λαθρομετανάστες, η διαφθορά των δημοσίων υπαλλήλων(τζιζζζζ), η νέκρωση του ιδιωτικού τομέα, η εξουσία των συνδικαλιστάδων, το γκετο των εξαρχείων, το μίσος σε οτιδήποτε εθνικό και πατριωτικό, ο πόλεμος στην αστυνομία..
     -τι από όλα αυτά ήθελε η δεξιά;ΤΙΠΟΤΑ
     -τι από όλα αυτά είναι νεοφιλελεύθερο;ΤΙΠΟΤΑ
     ξεκόλλα και δες την πραγματικότητα..
     Τέλος, θα πρέπει να καταλάβεις πως όλα όσα σου είπα, στα λέω προσωπικά και χωρίς καμία συμπάθεια..η περίοδος των φιλοφρονήσεων, του τσαγιου και της συμπάθειας πέρασε ανεπιστρεπτί...μας στερείτε το μέλλον και μέχρι τις 17 Ιουνίου θα πολεμήσουμε..είμαστε σε μάχη χαρακωμάτων

     • yianna avatar
      yianna @ chrisss 25/05/2012 20:51:23

      Μπράβο Chrisss, λες τα πράγματα με το όνομά τους.
      Βαρεθήκαμε πια την προοδευτουριά της κλεψιάς, της ανομίας και της διάλυσης.

     • alakran avatar
      alakran @ chrisss 25/05/2012 21:53:03

      Εύγε chrisss!!!!!!!!

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Ο Θείος 26/05/2012 14:48:35

     Δεν υπάρχει αυτορρύθμιση της αγοράς. Μια ιδεοληψία του Άνταμ Σμιθ ήταν, που την ξέθαψαν μερικοί πολιτικοί στις ΗΠΑ και Αγγλία το 1975.
     Άς πώ και κάτι προσωπικό: Με ενοχλεί η μυρωδιά της φανατίλας σας.
     Αισθητικό είναι καταρχήν το πρόβλημα, θυμηθήτε όμως τι είπε ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: "Η αισθητική είναι και ηθική".

     • chrisss avatar
      chrisss @ Ο Θείος 26/05/2012 15:56:47

      Μα το να σε ενοχλούμε είναι μόνο η αρχή..νομίζετε πως πολιτική, είναι λέσχες συζήτησης..αν νομίζετε πως θα μας καταστρέψετε και εμείς θα σας μιλάμε στον πληθυντικό , είσαστε γελασμένοι

 10. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 25/05/2012 18:04:05

  Ὁ πειρασμὸς τοῦ "ἂς βγοῦν κυβέρνηση γιὰ νὰ ξεφτιλιστοῦν τελείως" εἶναι τεράστιος- ἀλλά, ὅπως εἶπε καὶ ἄλλος σχολιαστής, δὲν ὐπάρχει undo...

 11. man8os avatar
  man8os 25/05/2012 18:06:35

  Και μη χειροτερα....

 12. τασος avatar
  τασος 25/05/2012 18:10:00

  26 φορους πληρωνω ηδη για το σπιτι μου,+ το δανειο μου... δε με χαλαει καθολου να φυγουν οι 26 φοροι και να πληρωνων μια εκτακτη εισφορα

 13. Σφύριζας avatar
  Σφύριζας 25/05/2012 18:15:32

  Λοιπόν από την συνισταμένη των τριών δηλώσεων έχουμε.

  Ο Έλλην οικονομικά εύρωστος πάνω από 20.000€ το κράτος θα του "δανειστεί" (με τόκο παρακαλώ) για να καλύψει το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης και για να τα επενδύσει στην ανάπτυξη (Στρατούλης) όπου θα του αποδοθεί από το μέρισμα των εταιριών που θα επανακρατικοποιηθούν. Ρε έχουν σχέδιο οι άνθρωποι και τους είχαμε παρεξηγήσει!

 14. WY avatar
  WY 25/05/2012 18:18:58

  Μήπως θεωρείτε ότι τά κέντρα συγκέντρωσης διά τούς λάθρο,##τσάμπα## τά εδημιούργησε ό Σερίφης??
  Εξυπηρέτηση στό αδελφό κόμμα καί σύντροφό του έκανε,ώστε μετά τήν 17η Ιουνίου,νά είναι έτοιμα διά νά υποδεχθούν άμεσα,όλους εμάς τούς ##αντικαθεστωτικούς## καί νά σουλατσάρουν ελεύθεροι, οί σύντροφοι-λαθροΑφγανοί & Σια.
  Συντροφική αλληλεγγεύη!!!!!!
  Ό καιρός γάρ εγγύς (22 ΄μερούλες έμειναν καί μία),διά τήν έπαρση τής pantiera rossa,στόν κεντρικό ιστό τής βουλής!!!!!
  Αvanti Popolo a la risposta,
  pantiera rossa!!!!
  pantiera rossa!!!!
  καί τά μυαλά όλων μας στά κάγκελλα!!!!!!!

 15. Α avatar
  Α 25/05/2012 19:01:47

  αχ που καταντήσαμε ... ν΄ακούμε για 3 εβδομάδες τα ... κυβερνητικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ ...
  Θα πάω κάπου να ξεχαστώ και θα γυρίσω σε 3 εβδομάδες για να ψηφίσω.
  Έτσι θα προστατέψω τ΄αυτιά μου και την υγεία μου γενικώς.

 16. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 25/05/2012 19:09:39

  Όσο και να πολεμάτε με άνομα και άτιμα μέσα τον ΣΥΡΙΖΑ, να ξέρετε ότι ο Τσίπρας δεσμεύεται να ακυρώσει όλα μα όλα τα χαράτσια. ΟΛΑ!!!!
  Και εγώ τον πιστεύω.
  (Θα βάλει όμως, λέει, νέα...).

 17. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 26/05/2012 07:36:58

  Τι να κάνουμε, ο καθένας όπως το βλέπει. Εγώ θα ανησυχούσα αν δεν έβαζε έκτακτη εισφορά και τώρα που βάζει χαίρομαι γιατί είναι στα πιο εύπορα στρώματα-και υπάρχουν πάραπολλά στη χώρα μας και εγώ αν ήμουν στην εξουσία δε θα τους φερόμουν με το γάντι ,αλλά θα τους άλλαζα τα φώτα στο φόρο. Επιτέλους πρέπει να πληρώσουν και οι έχοντες που συνήθως με άνομους τρόπους βγάζουν τα λεφτά και τα εκατομμύρια.

 18. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 26/05/2012 15:02:26

  Μερικοί, με το φορολογικό απυρόβλητο δεκαετιών, έχουν συσωρεύσει πολύ λίπος και ακόμη περισσότερο μπετόν.
  Καιρός για λίγη υγιεινή κούρα αδυνατίσματος. Καλό θα τους κάνει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.