10/09/2007 22:56
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έκκληση Ψυχάρη από το ΒΗΜΑ για υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ

Και ξαφνικά, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές μας προέκυψε και το φάντασμα του … Ιουλίου Καίσαρα. Έγραψε χθες το ΒΗΜΑ, στο κύριο άρθρο, που υπογράφει ο ισχυρός ανήρ του Συγκροτήματος, Σταύρος Ψυχάρης: «Απορρίπτουμε την ιδεολογία και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιλέγομε για λόγους ιδεολογικής συνέπειας την ψήφο στο ΠαΣοΚ - και οψόμεθα εις Φιλίππου
«Οψόμεθα εις Φιλίππους» σημαίνει ότι «θα τα πούμε, θα λογαριαστούμε, θα λύσουμε τις διαφορές μας στους Φιλίππους». Ήταν το φάντασμα του Ιουλίου Καίσαρα που –κατά το μύθο- παρουσιάστηκε στον δολοφόνο του, τον Βρούτο, και του είπε: «Εις Φιλίππους όψει με» ή «Οψόμεθα εις Φιλίππους». Πράγματι, η μεγάλη μάχη δόθηκε στους Φιλίππους, στα 42 π.Χ. Οι δολοφόνοι του Καίσαρα, Βρούτος και Κάσιος από τη μια, οι Οκταβιανός και Μάρκος Αντώνιος, από την άλλη. Οι δύο πρώτοι νικήθηκαν.

Το μόνο βέβαιον στο κείμενο του κ. Ψυχάρη, είναι ότι τοποθετεί τον εαυτό του στη θέση του φαντάσματος του Ιουλίου Καίσαρα. Μένει αδιευκρίνιστο όμως, εάν στη θέση του Βρούτου τοποθετεί τον κ. Παπανδρέου και αυτά που θα υποστεί από το Συγκρότημα, εφόσον βεβαίως κερδίσει στις εκλογές. Διότι, για να πούμε την αλήθεια, δεν πάει και πολύς καιρός από τότε που τα δημοσιογραφικά «όργανα» του ΔΟΛ μόνο ανίκανο δεν τον χαρακτήριζαν.

Όπως και να το κάνουμε και δεδομένου ότι η μάχη του Μπαϊρακτάρη κατέληξε σε μια ακόμα περήφανη νίκη του κ. Καραμανλή έχει κάποια σημασία να δούμε με ποια συλλογιστική ο κ. Ψυχάρης καταλήγει στην έκκληση ψήφου προς το ΠΑΣΟΚ.

Αφού παρατηρεί ότι «δεν είναι έκπληξη μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ούτε και η ήττα της θα μπορούσε να θεωρηθεί πραγματική έκπληξη» και αφού επισημαίνει ότι αυτό που «χαρακτηρίζει τις προσεχείς εκλογές είναι η έλλειψη Προτάσεων από τα κόμματα, ιδιαίτερα από εκείνους που διεκδικούν πραγματικά την εξουσία», τονίζει: «Λίγα μέτρα όμως πριν από την κάλπη, η ούτως εμφανιζόμενη γενική ανυπαρξία συγκεκριμένων Πολιτικών Προτάσεων από τους δύο κυρίως μονομάχους δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο για την επιλογή ψηφοδελτίου». Και τέλος, σε ρόλο «ακτιβιστή» που επιδιώκει να στρέψει υπέρ του ΠΑΣΟΚ το «μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων που υπάρχει», ο κ. Ψυχάρης γράφει: «Απορρίπτουμε την ιδεολογία και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιλέγομε για λόγους ιδεολογικής συνέπειας την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ - και οψόμεθα εις Φιλίππους!» Κοντολογίς, δεν γουστάρουμε κανέναν από τους δυο, αλλά επειδή αυτό υπαγορεύουν τα συμφέροντά μας («λόγοι ιδεολογικής συνέπειας»), ψηφίστε ΠΑΣΟΚ.

Αν και πολύ φοβούμεθα ότι ο έχων τη φιλοδοξία να γίνει το φάντασμα του Ιούλιου Καίσαρα επιφυλάσσει στον κ. Παπανδρέου τη μοίρα του Βρούτου στη μάχη των Φιλίππων, είναι προφανές ότι στο στρατόπεδο του αντικυβερνητικού Τύπου αρχίζει να υπερισχύει η πλευρά Μπόμπολα.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.