24/04/2009 22:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έκανε πίσω ο Ομπάμα στο Αρμενικό

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ζήτησε σήμερα τη «δίκαιη παραδοχή των γεγονότων» όσον αφορά τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων το 1915, επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.  Απέφυγε δηλαδή να τη χαρακτηρίσει «γενοκτονία», για το χατήρ της Τουρκίας

Λεπτομέρειες εδώ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 24/04/2009 22:31:25

  Για τη Σφαγή και τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας και της Κωνσταντινούπολης θα φωνάξουμε ποτέ;

  Οι σφαγές Ελλήνων και Αρμενίων προγραμματίστηκαν και εκετελέστηκαν μεθοδικά από τον κύκλο των Νεοτούρκων ντονμέδων (εξισλαμισμένων Εβραίων) με Αρχηγό τον Κεμαλ Ατατουρκ, με τη επικουρία Γερμανών στρατιωτικών συμβούλων.

  Οι Νεότουρκοι έβλεπαν ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία καταρρέει και ήθελαν να κρατήσουν όσα εδάφη ήταν δυνατόν, δημιουργώντας ένα “εθνικό” Τουρκικό κράτος.
  Εξαιρετικά δύσκολο εθνοτικά, δεδομένου ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία αποτελείτο από πανσπερμία εθνικών ομάδων, οι δε Τούρκοι ήταν περίπου το 10% και οι πιο άθλιοι του πληθυσμού.

  Οι Γερμανοί σύμβουλοι τους προέτρεψαν να εκκαθαρίσουν Έλληνες και Αρμένιους, γιατί διαφορετικά δεν θα αποκτούσαν ποτέ τον έλεγχο σε Οικονομία και Εμπόριο, συνακόλουθα και στην κοινωνία του νεοσύστατου κράτους.

  Οι Γερμανοί είχαν τεχνογνωσία στις γενοκτονίες, τις είχαν εφαρμόσει, όπως και οι Άγγλοι, στις αφρικανικές αποικίες στις αρχές του 20ου Αιώνα.
  Μην θεωρείται ότι η “Τελική Λύση” προέκυψε από το πουθενά : Ο Χίτλερ, για να την δικαιολογήσει επικαλέστηκε την Αρμενική Γενοκτονία του 1915 : “ποιος τη θυμάται σήμερα (τότε, 1941)”.

  Η συμπάθεια στους φίλους Αρμενίους να μην είναι, όπως συνήθως, βλακωδώς μονομερής :
  οι Αρμένιοι έχουν επανειλημμένα επιχειρήσει με βιαοπραγίες να μάς “αρπάξουν” το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα προνόμιά του.

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 24/04/2009 22:35:10

  Ξαναποστάρω το @1.
  Ενώ ξεριζώθηκαν 1,5 εκατ. Έλληνες από τη Μ. Ασία και δολοφονήθηκαν αμέτρητοι, εμείς πηγαίνουμε να μάθουμε ιστορία στην και από Τούρκους χρηματοδοτηθείσα "Πολίτικη Κουζίνα".

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/04/2009 22:41:31

  υπάρχει και μια άλλη ακόμα χειρότερη από εθνικής απόψεως (όχι στο καλλιτεχνικό σκέλος) ...

 4. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 24/04/2009 23:55:44

  Ωρες είναι να μας πει ότι έφτεγαν και οι Αρμένιοι που έπεσαν πάνω στις φιλικές χατζάρες!

 5. Το πνεύμα του Μάη avatar
  Το πνεύμα του Μάη 25/04/2009 06:12:09

  Γιατί κρεμόμαστε απ' τα χείλη του Ομπάμα δεν καταλαβαίνω εγώ. Εμας θα μας γα...μπίπ ανεξάρτητα από τις σχέσεις του με την τουρκία και τους τούρκους ανεξάρτητα από τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Αυτή είναι η πολιτική πρακτική που ακολουθόύν και το φωνάζουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.