05/08/2009 13:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έκαναν την Βαβυλώνα … βάσηΣημαντικές φθορές σε ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου έχει προκαλέσει ο αμερικανικός στρατός μετατρέποντας τον αρχαιολογικό χώρο της Βαβυλώνας σε βάση σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας μετατράπηκαν στο στρατόπεδο Άλφα λίγο μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003. Τα αμερικανικά στρατεύματα προκάλεσαν τεράστιες ζημιές διενεργώντας στο χώρο σκάψιμο, κοπή, απόξεση, ισοπέδωση, εκσυγχρονίζοντας το χώρο ώστε να πληροί στρατιωτικές προδιαγραφές, αναφέρει στην έκθεσή της η UNESCO, ο πολιτιστικός οργανισμός του ΟΗΕ.Βαριά οχήματα και τάνκς περνούσαν μέσα από αρχαία μονοπάτια, οι μπουλντόζες κατέστρεφαν λόφους και τοποθετούσαν φράχτες μέσα σε έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου.

Μεγάλη φθορά έχει υποστεί η πύλη Ιστάρ, ωστόσο στην έκθεση επισημαίνεται ότι οι ζημιές στη Βαβυλώνα δεν ξεκίνησαν με την εισβολή των αμερικανικών στρατευμάτων, αφού ήδη από το 19ο αιώνα πολλοί αρχαιολόγοι μετέφεραν ορισμένους από τους πιο εκπληκτικούς θησαυρούς της αρχαίας πόλης στη Δύση, ενώ επί Σαντάμ Χουσεΐν είχαν κατασκευαστεί κτίρια μέσα στο χώρο.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού ανέφερε πως δεν έχει διαβάσει την έκθεση, όμως όπως είπε ο λόγος που τα αμερικανικά στρατεύματα εγκαταστάθηκαν εκεί ήταν για να προστατεύσουν τον αρχαιολογικό χώρο!!!

 Σύμφωνα πάντως με ιρακινό αξιωματούχο οι ΗΠΑ θα πληρώσουν 800.000 δολάρια για την αναστήλωση της Βαβυλώνας.

 Μ.Α.

http://architecture.about.com/od/themiddleeast/ig/Iraq-Photos/Nebuchandezzar-s-Palace.htm

ΣΧΟΛΙΑ

 1. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 05/08/2009 14:04:18

  800.000 δολάρια για την αναστήλωση της Βαβυλώνας!!
  Χαχαχαχα
  Very good joke, very good.

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 05/08/2009 19:22:12

  ντροπή!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.