14/09/2010 13:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έγινε νέο υπουργείο για ένα υπάρχοντα νόμο !!!!

Τελικά πρέπει να το ομολογήσουμε. Αυτή η κυβέρνηση έχει φαντασία. Προκειμένου να τεκμηριώσει τη δημιουργία ενός ακόμη υπουργείου, στα πλαίσια της ευελιξίας της για τη ταχύτερη έξοδο από το μνημόνιο (!!!), έκανε κάτι πάρα πολύ απλό. Χρησιμοποίησε έτοιμο υλικό που της άφησε η Νέα Δημοκρατία.

Έτσι, πήρε έναν έτοιμο νόμο του 2009, τον έντυσε με επικοινωνιακές κορδέλες, το πρόσθεσε στο καλάθι των ανέξοδων εξαγγελιών και, να σου το υπουργείο και ο Παμπούκης υπουργός. Όχι ότι αυτό είναι υποχρεωτικά κακό, αλλά  οι ανάγκες για εξαγγελίες διαδικασιών ταχείας δανειοδότησης (ή fast track για τις ανάγκες του μνημονίου) και της επιτάχυνσης για αθρόα προσέλκυση ενδιαφερομένων επενδυτών, που θα συμβάλλουν στην ανόρθωση και ανάπτυξη της χώρας, δεν της άφησαν φαίνεται κανένα χρονικό περιθώριο για  τέτοιου είδους αναφορές.

Εξ άλλου το copy & paste ενδείκνυται σε διαδικασίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αλλά  και επιβάλλεται (χρόνια τώρα ) από το πολιτικό πολιτισμό μας.

Ένας είναι ο σκοπός για τη κυβέρνηση και αυτό είναι ιερός. Πρέπει να διατρανωθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη ότι, ‘’To fast track είναι η απάντηση της Κυβέρνησης σε αυτό που όλοι έχουμε κατά καιρούς και συχνά ακούσει cost of doing business in Greece”. Και αυτό κάνει.

(Για τους τυχόν άπιστους Θωμάδες, ας ανατρέξουν στο ΦΕΚ 122 / 21-09-201, Νόμος 3775, Κεφάλαιο Β – Διαδικασία Ταχείας Αδειοδότησης (Fast Track και όχι Fast Truck που γράφουν κάποιοι ειδήμονες)).

Θ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 14/09/2010 13:59:57

  Fast Truck, γρήγορη νταλίκα δηλαδή. Αυτό μάλλον θα προοριζόταν για τίτλος του νομοσχεδίου απελευθέρωσης του επαγγέλματος των φορτηγατζήδων. Φαίνεται ότι κάποιοι αργούν να μάθουν σωστά την ατύπως επίσημη γλώσσα του μνημονιώδους νεο"ελληνικού" κράτους...

 2. george avatar
  george 14/09/2010 14:54:10

  Ενδεικτικό στοιχείο της α-συνέχειας της δημόσιας διοίκησης και (κυρίως) της πολιτικής ηγεσίας. Επίσης απόδειξη ότι δεν είχαν κανένα σχέδιο διακυβέρνησης όταν ανέλαβαν την εξουσία.

  Το κυριότερο ίσως λάθος του ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ, να αναστείλει πλήρως ΟΛΕΣ τις πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης κυρίως στον οικονομικό τομέα (ΕΣΠΑ, Ημιυπαίθριοι, κλπ) μέχρι να δουν τι θα κάνουν. Αποτέλεσμα, ένας ολόκληρος χρόνος χαμένος και ταυτόχρονα να επιστρέψουν πάλι στις ίδιες ή έστω παραπλήσιες πολιτικές.

  Θα τους ήταν δηλαδή δύσκολο από τον Νοέμβριο ή έστω τον Ιανουάριο να ενεργοποιήσουν τον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης. Αλλά είπαμε. Ό,τι προέρχεται από την προηγούμενη κυβέρνηση είναι καταστροφικό για την χώρα.

 3. παπαδοπαιδι avatar
  παπαδοπαιδι 14/09/2010 19:30:44

  τοσα χρονια η ΝΔ προσπαθουσε να γινει ΠΑΣΟΚ..τωρα θα δούμε το αντίθετο

 4. παπαδοπαιδι avatar
  παπαδοπαιδι 15/09/2010 11:03:56

  κοιτα μη σου κατσει καμια 12ετία το GAP

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ παπαδοπαιδι 15/09/2010 11:11:42

   Το μόνο που σας απέμεινε είναι να διασπείρετε την εντύπωση ενός δήθεν "ανίκητου" ΓΑΠ και ενός "καταδικασμένου" Σαμαρά.

   Το ίδιο πράγμα κάνατε με τη Μητσοτάκαινα και τον καιρό που αγωνιζόμασταν κατά της Οικογένειας στις εσωκομματικές της 29ης Νοεμβρίου. Πάλι με στημένες δημοσκοπήσεις δουλεύατε. Ούτε τότε σας βγήκε ούτε τώρα. Απλώς τώρα πολεμάμε με τον πυρήνα του συστήματος και είναι πιο δύσκολη η μάχη. Για τον λόγο ότι υπάρχουν και πολύ περισσότερες πολιτικές αγκυλώσεις στην κοινωνία.

   Αυτές όμως φεύγουν με δραματικά γρήγορα ρυθμούς.

   Θα τρίβετε τα μάτια σας. Και θα ψάχνετε και μια θέση στο ελικόπτερο. Αλλά θα είναι αργά. Τα ελικόπτερα για αυτούς και η μιζέρια για σας. Τέτοιου είδους αδίστακτοι τύποι σαν το ΓΑΠ είναι και εντελώς αχάριστοι, ξέρεις.

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 15/09/2010 11:48:32

    Eπώνυμε , χαίρομαι που διαβλέπεις κι εσύ πλέον το ελικοπτερο ως τη μοναδική διέξοδο των εγκληματιών που μας έφεραν σε αυτό το χάλι.
    Δείχνει πως προσλαμβάνεις την αυξανόμενη οργή που υποβόσκει μεν, ογκούται δε.

    • tsilivithras avatar
     tsilivithras @ Misha 15/09/2010 12:01:18

     Στη Θεσνικη πάντως άκουσα και ραδιοφωνικά σποτάκια των δικηγόρων για τις θέσεις τους.
     Καλή κίνηση.
     Άντε να παίρνουν σειρά.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ tsilivithras 15/09/2010 12:14:20

      Ποιες θέσεις εννοείς;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 15/09/2010 12:02:37

    Έτσι είχε κάνει και ο Τσαουσέσκου. Όταν ο πιλότος του ελικοπτέρου τού είπε ότι εκτός από αυτόν, τη γυναίκα του και έναν σωματοφύλακα δεν χωρούσαν άλλοι, πέταξε έξω τους δύο πιο στενούς συνεργάτες του που είχαν σπεύσει και εκλιπαρούσαν μήπως και κατάφερναν να μπουν για να μην τους βρει η λαϊκή οργή που... ανέβαινε στην ταράτσα του κτιρίου.

    • Νταγιάν avatar
     Νταγιάν @ Αυριανιστής 15/09/2010 12:07:53

     Αφού τους τσάκωσαν τελικά. Ποιο ελικόπτερο;

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Νταγιάν 15/09/2010 12:11:48

      @ Νταγιάν

      Οι Τσαουσέσκου είχαν ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ να διαφύγουν με ελικόπτερο, και είχαν καταφέρει να φύγουν με αυτό από το Βουκουρέστι, ανεξάρτητα αν στο τέλος ο πιλότος προφασίστηκε βλάβη, το προσγείωσε και τους έπιασαν λίγες δεκάδες χιλιόμετρα βορειότερα.

      (Το Reply μάλλον δεν λειτουργεί σωστά στα σχόλια, εμφανίζει τις απαντήσεις ως νέα, μεμονωμένα σχόλια.)

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 15/09/2010 12:03:03

    Έτσι είχε κάνει και ο Τσαουσέσκου. Όταν ο πιλότος του ελικοπτέρου τού είπε ότι εκτός από αυτόν, τη γυναίκα του και έναν σωματοφύλακα δεν χωρούσαν άλλοι, πέταξε έξω τους δύο πιο στενούς συνεργάτες του που είχαν σπεύσει και εκλιπαρούσαν μήπως και κατάφερναν να μπουν για να μην τους βρει η λαϊκή οργή που… ανέβαινε στην ταράτσα του κτιρίου.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Αυριανιστής 15/09/2010 12:05:54

     (Διπλό μήνυμα, άγνωστο για ποιο λόγο εμφανίστηκε δύο φορές. Παρακαλώ να σβηστεί η μία. Το μήνυμα είναι απάντηση στο σχόλιο του Επώνυμου, πιο πάνω.)

  • παπαδοπαιδι avatar
   παπαδοπαιδι @ παπαδοπαιδι 15/09/2010 11:14:52

   ο ΓΑΠ φιλε, πηγε κοντρα στο συστημα των ΜΜΕ και επιχειρηματικων συμφερόντων που σπρώχναν τον Βενιζέλο...τοτε ηταν καλό το ΜΕΓΚΑ .ε?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ παπαδοπαιδι 15/09/2010 12:16:02

    Ε τότε ρε Τοτέ γιατί οι ίδιοι ακριβώς λυσσαξαν μετά να τον εκλέξουν;

    Ο ΓΑΠ σου που μας τον εμφανίζεις για "αντιστασιακό" ενάντια στους νταβατζήδες, καθόλου τέτοιος δεν ήταν: Στην πραγματικότητα ήθελαν να τον εγκαταλείψουν γιατί τους φαινόταν πολύ αδύναμο άλογο για να επανακαταλάβουν την εξουσία και να διώξουν τον Καραμανλή που δεν τους έκανε όλα τα χατήρια.

    Λογάριασαν χωρίς τα λάθη Καραμανλή, βέβαια, και τελικά τα κατάφεραν.

    Προσωρινά όμως.

    Κάποτε, πολύ σοβαρός διευθυντής μεγάλης εφημερίδας είχε πει σε αρθρογράφο του που επέμενε, στην αρχή της παντοκρατορίας Σημίτη, να γράφει πατριωτικά: "Δεν ξέρετε με ποιους τα βάζετε. Θα σας εξαφανίσουν από παντού".

    Τα χρόνια πέρασαν, ο συγκεκριμένος αρθρογράφος όντως ψιλοεξαφανίστηκε για κάμποσα χρόνια από τον κατεστημένο τύπο, όμως η ιστορία αποδεικνύει ξεκάθαρα ένα πράγμα:

    ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ!

    Και από την πλευρά μου τώρα, θα σας πω κι εγώ αυτό που είχε πει τότε στον έντιμο εκείνο αρθρογράφο ο διευθυντής εκείνος:

    ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ!

    Με όλους εμάς! Τους Έλληνες!

    • παπαδοπαιδι avatar
     παπαδοπαιδι @ Επώνυμος 15/09/2010 12:24:37

     τον ραγιά ελληνα- ρουσφετακια ,τον ειδαμε τα προηγουμενα 40 χρονια...ειμαστε στην ΑΓΡΟΓΗ ,ολα καλά...μας απολύουν,επανάσταση

   • καινός avatar
    καινός @ παπαδοπαιδι 15/09/2010 13:17:13

    αααααχαχαχαχααα!!!

    Τόσο καιρό απέχω συνειδητά από το να απαντώ σε σχόλιά σου, αλλά αυτό δεν το άντεξα!!!

    Να 'σαι καλά!

    • καινός avatar
     καινός @ καινός 15/09/2010 13:18:58

     αυτό το σχόλιο πήγαινε αλλού και δεν ξέρω πως κατέληξε εδώ. Εν πάση περιπτώσει, αγνοήστε το...

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/09/2010 11:30:50

  Για να ανακεφαλαιώσουμε τι παίζει από μεγάλες επενδύσεις:

  Τουρισμός:
  τούρκοι, ισραηλινοί και ρώσοι διακοπές στα Ελληνικά νησιά.

  Συμβατικές και Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας:
  η επένδυση του Κατάρ για παραγωγή φυσικού αερίου στον Αστακό

  συζητήσεις με τη Λιβύη για να χρησιμοποιηθεί η Κρήτη ως ενδιάμεσος στάθμός φυσικού αερίου, ένας αγωγός σύνδεσης της Κρήτης με την κεντρική Ελλάδα

  αμερικάνικη επένδυση με 49% κεφάλαια: η τεράστια ηλιοφάρμα στη Β. Ελλάδα (παραγωγής τάξεως μεγέθους gigawatts)

  Οι κινέζοι χρησιμοποιούν τα Ελληνικά λιμάνια για εμπορευματικές πύλες προς Ευρώπη.

  Έτσι γράφει το site PensionPulse, που έχει πιάσει στασίδι στο zerohedge . com.

 6. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 15/09/2010 12:17:20

  Το σχόλιο των 12:16 απευθύνεται στο λεγόμενο "παπαδοπαίδι" (όλα τα ξεφτιλίζετε, τίποτα δεν αφήνετε όρθιο).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.