13/12/2008 13:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Έβδομη ημέρα κινητοποιήσεων

(Συνεχής ανανέωση). Ειρηνικά ολοκληρώθηκε  το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονιών και άλλων πολιτών. Με τη συγκέντρωση αυτή, συνεχίστηκαν για 7η μέρα οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για το φόνο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ισχυρή ήταν η παρουσία των ΜΑΤ, οι οποίοι βρέθηκαν απέναντι στους μαθητές.

Επικράτησε μικροένταση μεταξύ αστυνομικών και μαθητών, όταν οι αστυνομικοί πήραν θέση μπροστά στη Βουλή, την ώρα που οι μαθητές πραγματοποιούσαν μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικά σκέτς.

Η ΚΝΕ διοργάνωσε συγκέντρωση στον Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη διεξήχθησαν υπό βροχή δυο πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Η πρώτη πορεία, διοργάνωσαν μέλη της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας, με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Η δεύτερη πορεία οργανώθηκε από αντιεξουσιαστές στην Καμάρα. Οι νεαροί σχημάτισαν αρχικά ένα ενιαίο κορμό με την πρώτη πορεία αλλά στη συνέχεια διασπάστηκαν και κατευθύνθηκαν προς τη Λεωφόρο Νίκης. Αργότερα, κατέληξαν στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Στην οπισθοφυλακή της δεύτερης πορείας προκλήθηκαν επεισόδια από κουκουλοφόρους.

Τουλάχιστον οκτώ μέλη της ρωσικής άκρας αριστεράς συνελήφθησαν μπροστά στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, που είχε απαγορευθεί από τις αρχές. «Αφού τους ζητήθηκε πολλές φορές να εγκαταλείψουν το χώρο, ο ηγέτης του κινήματος ΑΚΜ Σεργκέι Ουντάλτσοφ και επτά μέλη του συνελήφθησαν», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν το μεσημέρι περίπου είκοσι νεαροί από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και μπροστά από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια. Οι νεαροί κρατούσαν ένα μεγάλο πανό στο οποίο αναγραφόταν η λέξη «Αλληλεγγύη».

Άγνωστοι, με εμπρηστικούς μηχανισμούς και βόμβες μολότοφ πυρπόλησαν τέσσερις τράπεζες και συγκεκριμένα τη Γενική, την Αγροτική, τη Σίτι Μπανκ και την Εθνική που βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους στη λεωφόρο Καλαμακίου στο ύψος της οδού Θουκυδίδου καθώς και γραφεία της ΝΔ, το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη και το ΟΤΕ Shop στην ίδια περιοχή. Αργότερα στην οδό Πατησίων 98 με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς πυρπόλησαν δύο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας.

Συγκεντρώσεις σε Χαλάνδρι, Ζωγράφου, Νέα Σμύρνη και Περιστέρι

Στις 18:30 ώρα Ελλάδας, η μεγαλύτερη φοιτητική ένωση της Γαλλίας UNEF, καλεί του Γάλλους φοιτητές σε διαδήλωση έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική νεολαία.

Νωρίτερα, διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Ελληνικό Προξενείο της Μελβούρνης για να εκφράσουν τη "συμπαράστασή τους προς την αγωνιζόμενη νεολαία της Ελλάδας". Οι διαδηλωτές έφεραν πανό και πλακάτ με συνθήματα κατά της ελληνικής αστυνομίας και της ελληνικής πολιτείας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 13/12/2008 14:22:25

  Σας παραθέτω ένα άρθρο από την γερμανική Die Ζeit, το οποίο κατά την γνώμη μου περικλείει μία πιο αντικειμενική πλευρά των πραγμάτων. «Η Ελλάδα δεν βιώνει την επανάσταση των καταραμένων, αλλά την εξέγερση των καλομαθημένων, που σήμερα στέκονται μπροστά στο τίποτα.

  Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πολύ σύγχρονο φαινόμενο.

  Πολλοί από τους Έλληνες που βρίσκονται τώρα στους δρόμους απέκτησαν το πολυπόθητο πτυχίο τους με φροντιστήρια που πληρώθηκαν ακριβά από τους γονείς τους. Απέκτησαν ελληνικό πτυχίο, μάστερ στην Αγγλία, ξέρουν δύο με τρεις ξένες γλώσσες και πέντε διαφορετικά προγράμματα στο κομπιούτερ. Έφτασαν στα 35 τους, ζουν ακόμη στο πατρικό τους σπίτι, δεν βρίσκουν δουλειά, και αν έχουν, δεν μπορεί να ζήσουν απ' αυτή.

  Τους καλούς βαθμούς ακολούθησαν κακοπληρωμένες δουλειές.

  Όμως κάθε Έλληνας ξέρει τουλάχιστον κάποιον που έκανε καριέρα με κακούς βαθμούς, αλλά με κάποιο θείο σε κυβερνητικό κόμμα.»

  «Στους δρόμους της Αθήνας μαίνονται 'οι δήθεν επαναστάτες', που θέλουν να ξαναζωντανέψουν το μύθο του χθες.

  Το ελληνικό δίλημμα: Η παρούσα κατάσταση είναι απαράδεκτη, αλλά οι αλλαγές είναι ακόμη πιο απαράδεκτες. Στο θέμα αυτό ο Λένιν και ο Στάλιν είχαν σαφώς μεγαλύτερη έμπνευση.»
  ===============================================
  Αυτή είναι η εικόνα της σημερινής μας πραγματικότητος και δεν ανατρέπεται εύκολα με πολιτικές παραμυθίες. Το γνωρίζουμε όλοι μας. Ακόμα και αυτοί που διϋλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κά-μηλο. Θέλουμε όμως να την ανατρέψουμε ή όχι;
  Η απάντηση μέχρι στιγμής είναι ξεκάθαρα αρνητική. Οι λόγοι είναι ορατοί και επίσης ξεκάθαροι, αλλά δεν θέλουμε να τους αντικρύζουμε, γιατί στην κεκτημένη ευημερία της υπέρδανεισμένης καταναλωτικής κοινωνίας μας πιστεύουμε ακόμα ότι, υπάρχει χρήμα αλλά δεν πλουτίζει τους ‘Ελληνες. Γιατί δεν τους πλουτίζει είναι τώρα του άλλου παπά Ευαγγέλιο. Σαν τα γνωστά απόκρυφα Ευαγγέλια. Αυτό που λέει ότι, οι Έλληνες ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. Δεν θέλουν να δουλέψουν, ή και δεν πιστεύουν στην δουλειά, γιατί νομίζουν ότι, η δουλειά είναι μία μορφή εκμετάλλευσης. Η συγκυρία των αποθεματικών που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια με τους γνωστούς τρόπους της αξιοποιήσεως των κοινοτικών ταμείων κ.λ.π., και η μετατροπή τους σε υλικό πλούτο, που εκ των πραγμάτων έχει δημιουργήσει την εικονική πραγματικότητα της ευημερίας, για πολύν ακόμα καιρό θα απομακρύνει τους Έλληνες από το αναπόφευκτο μεροδούλι-μεροφάϊ και εξ αυτού και την αναθεώρηση των σημερινών του απόψεων και πιστεύω καθώς θα είναι και αναπόφευκτο να σκύψει το κεφάλι και να δουλέψει όχι μόνο διανοητικά με λόγια του αέρα κατά προτίμησιν, αλλά δημιουργικά και αποδοτικά για να επιβιώσει. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

  Στην οδυνηρά αυτή σκέψη με οδήγησε χθές μία εικόνα, η ανάλυση της οποίας ασφαλώς και ενοχλεί τους νέους των 700 Ευρώ, που σπούδασαν, έκαναν μάστερ, διδακτορικό και βάλε, αλλά μέχρι σήμερα ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ δεν έπιασαν στο χέρι κάποιο εργαλείο, έναν κασμά ένα φτυάρι, κάποιο κατσαβίδι και κάποιο τρυπάνι. Ανήμποροι και ακατάδεκτοι απέναντι σε μία χειρωνακτική δουλειά, όπως αυτήν που αντίκρυσα χθές στο οικοδομικό τετράγωνο της πολυκατοικίας, όπου διαμένω και όπου σε 5 σκάμματα δούλευαν συνολικά και αποκλειστικά 23 αλλοδαποί ηλικίας από 20-25 ετών με μοναδικό εργοδηγό Έλληνα. Δουλειά της ΔΕΗ, που μία μέρα πρίν είχε πρόβλήμα στην ηλεκτροδό-τηση. Και αφού καλλιέργησα την προσέγγισή μου με το «κατώτερο προσωπικό» πήρα το θάρρος να μάθω, πόσο πληρώνονται με τον μήνα. Οι 13 ήταν μόνιμοι. Και λαμβάνουν παρακαλώ από 1.200 μέχρι 1.750 Ευρώ.

  Μήπως είπατε τίποτε; Κανείς δεν πήρε χαμπάρι ότι, θέσεις που μπο-ρούν να ανεβάσουν το περιλάλητο εισόδημα των 700 ευρώ, βρίσκονται σήμερα στα χέρια μεταναστών, που, με τις θέσεις, που καταλαμβάνουν, ανεβάζουν το ποσοστό της ανεργίας στους Έλληνες νέους στα εικονικά ύψη των 30 %; Γιατί ποσοστά σαν κι’αυτό, όπως κανείς αντιλαμβάνεται, είναι εξωπραγματικό με την έννοια ότι, υπάρχουν θέσεις εργασίας, αλλά κανένας Έλληνας δεν τις θέλει γιατί, βαρυέται την δουλειά, δεν την καταδέχεται, δεν είναι ισάξια με τις θεωρητικές του γνώσεις, έχει παππού και γιαγιά με κομπόδεμα, που το ροκανίζει, ή έχει και κάποιον μπάρμπα στην Κορώνη, που κάποια μέρα, Θεού και καιρού επιτρέ-ποντος, θα του προσφέρει μία αξιόλογη θέση στο ελληνικό δημόσιο.

  Πρόκειται για την σημερινή εδραιωμένη πραγματικότητα, που ασφαλώς θα ήταν διαφορετική, αν η χώρα μας πέρα από τον τουρισμό και την ναυτιλία δεν παράγει τίποτε περισσότερο από όσα μπορεί να δίνει και να τον τρέφει η γή, και εφ’όσον φυσικά οι ‘Ελληνες την καλλιεργούν. Και στην πραγματικότητα αυτή προστίθεται ο δίκην δαμόκλειας σπάθης επικρεμάμενος υπέρδανεισμός, που θα φέρει πολύ χειρότερες μέρες από της σημερινές, καθώς σύντομα αναμένουμε την επίσκεψη του ΔΝΤ στη χώρα μας.

  Η από ανέκαθεν ελάχιστη συμπάθεια και εξοικείωση των Ελλήνων με κατασκευαστικά εργαλεία αποτελούν την αιτία της αποβιομηχανο-ποιήσεως της χώρας μας. Και αν ποτέ ξεκίνησαν κάποιες προσπάθειες για την βιομηχανοποίηση, αυτές απέτυχαν. Ο πλέον πειστικός δείκτης για την ανικανότητά μας στο βιομηχανικό δημιουργείν, όπου η συλλογική εργασία είναι το εκ των ών ουκ άνευ στην σύνθετη προσπάθεια «ιδέας, σχεδιασμού, μελέτης, παραγωγής και διάθεσης» είναι δυστυχώς το πατροπαράδοτο καφενείο ή καφενές, όπου εκεί όλες οι ικανότητες και ανικανότητες συζητούνται αλλά ΠΟΤΕ δεν αποφα-σίζονται, έστω κι σ’αυτό το επίπεδο, αλλαγές για βελτίωση όλων ημών και της χώρας.

  Μακριά από εδώ λοιπόν, να μην βρεθούμε στην ανάγκη να υποχρεωθούμε να καλλιέργούμε ό,τι περιέσωσε ο παππούς από αυτά που μετατράπηκαν σε 4Χ4 και σε μαιζονέττες και σε ταξίδια, για να έχουμε, επίσης Θεού και καιρού επιτρέποντος, κάτι να βάζουμε στο τραπέζι μας για να μην πεθάνουμε πριν από την ώρα μας.

  ΠΕΛΙΑΣ

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/12/2008 14:25:59

  Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου ήταν απλά ο καταλύτης που επιτάχυνε την έκρηξη.
  Μην ασχολείστε με τους 300 πνευματικούς παππούδες της Βουλής, απλά ξέχασαν οι "επικοινωνιολόγοι τους" να τους πούν ότι πέθαναν / ξεπεράστηκαν.
  Το πρόβλημα είναι ότι δεν διαφαίνεται ρεαλιστική λύση καθώς και οι εκλογές απλά θα έδιναν μια απλή αναβολή 2-3 μηνών καθώς τον Σεπτέμβρη του 2009 η κατάσταση θα είναι χειρότερη όταν το τσουνάμι της κρίσης δεν θα μας έχει κτυπήσει την πόρτα αλλά θα έχει εγκατασταθεί στο ...σαλόνι μας.

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/12/2008 14:33:46

  Ορίστε λοιπόν ποιος φταίει:

  Είστε μαζί μας;

  " Πόσες σφαίρες χρειάζονται ακόμα; Πόσοι νεκροί χρειάζονται ακόμα για να ξυπνήσετε; Διαμαρτυρόμαστε γιατί στη θέση του Αλέξανδρου μπορεί να ήμασταν ή μπορεί να βρεθούμε εμείς, τα παιδιά σας. Κινητοποιούμαστε αποδίδοντας τιμή στη μνήμη αυτού του παιδιού, ενώ ταυτόχρονα για να
  συμβάλλουμε στη βελτίωση της κοινωνίας που εσείς μας την παραδώσατε απάνθρωπη.Δεν είμαστε βάνδαλοι και απρόσωποι. Είμαστε νέοι που θέλουμε να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή. Στηρίξτε μας στον αγώνα μας ενάντια στην κατάχρηση εξουσίας από τα εκάστοτε διοικητικά όργανα, ενάντια στη διαφθορά, τον καθωσπρεπισμό και τις προκλητικές
  λαϊκιστικές πολιτικές. Στηρίξτε τον αγώνα μας για την αναβάθμιση της παιδείας, την αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των πολιτών της χώρας
  μας και την εκ νέου δημιουργία της νοοτροπίας του συνόλου των πολιτών που θα περιστρέφεται γύρω από τις αξίες της ανθρωποκεντρικής
  κοινωνίας και όχι μονάχα γύρω από το ατομικό συμφέρον. Οι δικές μας σφαίρες είναι οι ιδέες μας, δε σκοτώνουν αλλά αντιδρούν, και με αυτές
  πορευόμαστε.

  Μαθητές 1ου ΓΕ. Λ. Θέρμης"
  ***
  ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ

  Ντρέπομαι γιατί δε σκέφθηκα ως γονιός το μέλλον των παιδιών μου.
  Ντρέπομαι γιατί τα γαλούχησα με τη λογική του βολέματος.
  Ντρέπομαι γιατί ψήφιζα επί χρόνια κόμματα που προωθούν συστηματικά τη διαφθορά, τη συναλλαγή , τα σκάνδαλα, την έκπτωση αξιών.
  Ντρέπομαι που παρακολουθώ τη ζωή από τον καναπέ μου και δε βγαίνω στους δρόμους,
  να διαμαρτυρηθώ για τα αίσχη των μεγαλόσχημων,
  για τα κατάντια της Παιδείας, της Υγείας,
  για τη ληστρική συμπεριφορά των Τραπεζών,
  για τα αφασικά κόμματα και τους βολεμένους βουλευτές,
  για τους ασύδοτους καναλάρχες και τους επώνυμους
  εκμαυλιστές της κοινής γνώμης .
  Ντρέπομαι που αφήνω τα παιδιά να κάνουν αγώνες για μένα.
  Ντρέπομαι γιατί δεν αντιδρώ απέναντι στα κρούσματα
  βίας που προέρχονται από τους εραστές του χάους αλλά και τους παρακρατικούς που καλύπτονται πίσω από τις αναρχικές κουκούλες.

  (αντιγραφή από gerontakos.blogspot)

 4. probokator2 avatar
  probokator2 13/12/2008 14:48:06

  Ιερώνυμος: «Τα παιδιά μας δεν είναι εξαγριωμένα χωρίς λόγο»
  Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2008 13:41
  URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1605314

  (παρόμοιο και σε http://www.skai.gr/master_story.php?id=103897)


  «Τα παιδιά μας δεν είναι εξαγριωμένα χωρίς λόγο. Τα παιδιά μας δεν αμφισβητούν την αλήθεια, αλλά την προδοσία της», υπογραμμίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε άρθρο του - παρέμβαση υπέρ των νέων.
  Στο άρθρο του στην εφημερίδα «ο Κόσμος του Επενδυτή» ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως το σύνολο σχεδόν της νέας γενιάς δεν είναι εναντίον των αρχών, των αξιών και των ιδανικών που ενέπνευσαν και έθρεψαν το γένος μας, αλλά εναντίον όλων ημών που τους τα διδάσκουμε και συγχρόνως τα προδίδουμε ανερυθρίαστα και ασύστολα». «Τα παιδιά μας δεν αμφισβητούν την αλήθεια, αλλά την προδοσία της», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
  Πίσω από τη νεανική εξέγερση ο Αρχιεπίσκοπος διαβλέπει την οικονομική κρίση και τα αξιέξοδα που προκαλεί:
  «Πώς να ζητήσουμε κατανόηση και θυσίες από τον λαό μας όταν οι εσαεί προτεινόμενες επί δεκαετίες λύσεις επαναλαμβάνουν κυνικά σενάρια μονόπλευρης λιτότητας; Όταν οι περιορισμοί και οι θυσίες επιβάλλονται μονομερώς, εξαιρώντας προκλητικά εκείνους προς τους οποίους θα έπρεπε καταρχήν να απαιτηθεί η συνεισφορά τους στην υπέρβαση της κρίσης;» διερωτάται.


  Και η λογοκρισία του αρχιεπισκόπου από το in.gr (Λαμπράκης)

  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=967414&lngDtrID=244

  Τα παιδιά μας δεν είναι εξαγριωμένα χωρίς λόγο, αναφέρει ο Αρχιεπίσκος σε αιχμηρό άρθρο-παρέμβαση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

  Σε άρθρο του στον Κόσμο του Επενδυτή, ο κ. Ιερώνυμος καταδικάζει τους βανδαλισμούς και τις καταστροφές, αλλά αναρωτιέται:

  «Πώς να καταδικάσεις τον αδικημένο για τα λάθη του, αν δεν αναζητήσεις πρώτα τρόπους και λύσεις που να δίνουν ελπίδα και να προσκαλούν σε αξιοποίηση των δυνάμεων, που τώρα σπαταλιούνται στην εκτόνωση της πικρίας και της απογοήτευσης, συμβάλλοντας εντέλει στο περαιτέρω ρήμαγμα της ήδη παραπαίουσας ηθικώς, πολιτιστικώς και κοινωνικο-οικονομικώς πατρίδας μας;»

  Σε άλλο σημείο του άρθρου του ο Αρχιεπίσκοπος αναρωτιέται: «Πόσο ακόμα μπορούμε να στεκόμαστε, κλήρος και λαός, αδιάφοροι ή αυτοκαταστροφικά βολεμένοι απέναντι σε φαινόμενα τα οποία όλοι γνωρίζουμε, όλοι συμφωνούμε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίζονται, όλοι δηλώνουμε ευκαίρως-ακαίρως τη δυσφορία μας και συγχρόνως τα συντηρούμε ή τα ανεχόμαστε ως παθητικοί δέκτες της ίδιας μας της αυτο-υπονόμευσης;»

 5. akairos avatar
  akairos 13/12/2008 14:49:35

  εντάξυ για τους κοινοβουλευτικούς που αποτυγχάνουν ,φταίμε και εμείς που τους ψηφίσαμε .αλλά για τις εξωκοινοβουλευτικές επιλογές που αποτυγχάνουν τύπου Χινοφώτη και άλλων κρατικοδίαιτων μεγαλοκυβερνητικών στελεχών τύπου Αθανασόπυλου ,ποιός φταίει κύριε Καραμανλή;
  Χωρίς παιδιά του λαού στην εξουσία όλοι θα αποτυγχάνετε και ο κόσμος τρελαμένος θα βγαίνει στον δρόμο.
  ΔΙΩΞΕ ΤΙΣ ΦΙΡΜΕΣ ΣΥΧΑΘΗΚΑΜΕ Ή ΦΥΓΕ

 6. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/12/2008 14:50:56

  Είμαστε για λύπηση! Πετάξαμε τα σπλάχνα μας (τα παιδιά μας) στους δρόμους και καθόμαστε και τα χαζεύουμε. Ανττί να γράφουν τα παιδιά για την δόξα των πατεράδων τους, γράφουν οι πατεράδες εκθέσεις ιδεών για τα παιδιά. Αναστρέψαμε τη ζωή και είμαστε και υπερήφανοι. Αν δεν είμαστε, άρρωστοι ψυχικά, πάσχοντες από ακατάσχετη παιδολαγνείά. Άλλοι βγάζουν φωτογραφίες σε γυμνά παιδάκια και τις μοστράρουν στο ίντερνετ. Σε τί διαφέρουμε;

 7. ataktos avatar
  ataktos 13/12/2008 15:00:09

  akairos-για τα κρατικοδίαιτα μεγαλοκυβερνητικα στελεχοι τύπου Τακη (?)Αθανασόπυλου ειναι μαλακας (?) περνουν 1.000.000 το χρονο φιλε επισημα!!!! .Και δεν ξερουν να ξεχωριζουν το Ν απο χλγ.μαζας(θελεις στοιχεια δες το ΑΝΤΙ) .
  Για τα οικονομικα ΧΑ ΧΑ ΧΑ που ειμαι!!!!!!!!!!!!!

 8. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/12/2008 15:12:00

  Εντάξει, ρε παιδιά, τα είπαμε κι αυτά. Για την ανικανότητα του Καραμανλή, τα λαμόγια, την φυγομαχία του Γιωργάκη, το φρικιό τον Αλαβάνο και το ξεπλυμένο Τσίπρα, την Αλέκα και τον πατερούλη και τον ωραίο Άδωνη, τους κουκουλοφόρους, τους ξένους δημοσιολογούντες και δεν ξέρω ποιούς άλλους. Ύστερα από τόση φωτιά και χαλασμό, δεν έχουμε να πούμε τίποτ' άλλο; Δεν έχει κανείς να προτείνει μια διέξοδο; Όχι ρέ για να κλείσει το θέμα, αλλά για να συνεχιστεί, με άλλα ίσως μέσα και όχι με μιά αλλαγή στο πολιτικό υπεροικοδόμημα.

 9. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/12/2008 15:12:43

  ένα μικρό παραμύθι:

  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΤΡΑΧΟΥ

  Το βατραχάκι που δεν ήξερε ότι θα βραζόταν

  Φανταστείτε μια κατσαρόλα γεμάτη κρύο νερό, μέσα στο οποίο κολυμπά ανέμελα, ένα βατραχάκι

  Κάτω από την κατσαρόλα, ανάβεται μια μικρή φωτιά και το νερό, αρχίζει να ζεσταίνεται πολύ σιγά.

  Το νερό, σιγά σιγά γίνεται χλιαρό και το βατραχάκι, βρίσκοντας το μάλλον ευχάριστο, συνεχίζει να κολυμπά χαρούμενο.

  Η θερμοκρασία του νερού, συνεχίζει να ανεβαίνει.

  Τώρα το νερό είναι πιο ζεστό, από ότι το βατραχάκι θα θεωρούσε ευχάριστο, αισθάνεται λίγο κουρασμένο, αλλά παρ όλα ταύτα δεν αισθάνεται κανέναν φόβο.

  Τώρα το νερό είναι πραγματικά ζεστό και το βατραχάκι αρχίζει να αισθάνεται δυσάρεστα, αλλά είναι εξουθενωμένο. Για αυτόν τον λόγο, υπομένει και δεν αντιδρά.

  Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει, έως ότου, το βατραχάκι καταλήξει να βράσει και ως εκ τούτου, να πεθάνει.

  Εάν έριχναν το ίδιο βατραχάκι κατ’ ευθείαν σε νερό θερμοκρασίας 50 βαθμών, με μια εκτίναξη των ποδιών του, θα είχε πηδήξει αμέσως έξω από την κατσαρόλα.

  Αυτό, αποδεικνύει, ότι όταν μια αλλαγή γίνει με έναν τρόπο επαρκώς αργό, διαφεύγει της συνειδήσεως και στην πλειονότητα των περιπτώσεων, δεν προκαλεί καμία αντίδραση, καμιά αντίσταση, καμία επανάσταση.

  Εάν παρατηρούσαμε αυτό που συμβαίνει στην κοινωνία μας εδώ και λίγες δεκαετίες, θα μπορούσαμε να διακρίνουμε ότι υφιστάμεθα μια αργή αλλά σταδιακή εξαφάνιση των πανανθρώπινων αξιών μας και των ιδανικών μας. Δεν το καταλαβαίνουμε όμως γιατί γίνεται αργά και σιγά για να το συνηθίζουμε.

  Ένα μεγάλο μέρος καταστάσεων που πριν από
  20, 30 η 40 χρονιά, θα μας έκαναν να φρίξουμε, και να βγούμε στους δρόμους, σιγά σιγά έγιναν κοινότυπες και σήμερα περνάνε απαρατήρητες η αφήνουν τελείως αδιάφορη την πλειονότητα του κόσμου.

  Στο όνομα της προόδου, της επιστήμης, του βολέματος και του κέρδους, γίνονται διαρκώς αυθαιρεσίες κατά της προσωπικής ελευθερίας έκαστου, της αξιοπρέπειας του, της ακεραιότητας της φύσεως, της ομορφιάς και της χαράς της ζωής, με αργό ρυθμό αλλά ασταμάτητα, με την συνεχή συνενοχή των αδαών θυμάτων, που ίσως και στο μεταξύ να έχουν χάσει την ικανότητα και τη θέληση τους να αμυνθούν.

  Τα άσχημα προγνωστικά για το μέλλον μας, αντί να προκαλούν αντιδράσεις και εξεγέρσεις, δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να προετοιμάζουν ψυχολογικά τον κόσμο, ώστε να υφίσταται και να αποδέχεται τις εξαθλιωτικές και δραματικές συνθήκες ζωής που μας επιβάλλουν.

  Το συνεχές σφυροκόπημα από τα μέσα ενημερώσεως με την υπερπληροφόρηση, τις κακόγουστες εκπομπές και τα reality shows που ισοπεδώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την απαξίωση της παιδείας, την καλλιέργεια της εικόνας ότι για να πετύχεις χρειάζονται άσπρα αστραφτερά δόντια με ένα όμορφο κορμί, μας μεταλλάσουν από ανήσυχο ανθρώπινο νου σε παθητικό δέκτη που απλά εκτελεί εντολές χωρίς κρίση και ικανότητα να αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του……………………....

  Όταν για πρώτη φορά μίλησα γι αυτά τα πράγματα, αναφερόμουν στο αύριο…

  Τώρα, αναφέρομαι στο σήμερα

  Λοιπόν, αν δεν είμαστε σαν το βατραχάκι, μισοβρασμένοι, ας κάνουμε μια γερή εκτίναξη με τα πόδια, πριν είναι πολύ αργά

  Είμαστε ήδη μισοβρασμένοι;!!

  Η όχι;!

 10. probokator2 avatar
  probokator2 13/12/2008 15:13:12

  συνέχεια από @5
  Ελύτης:
  «Την αλήθεια την “φτιάχνει” κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα»

 11. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/12/2008 15:23:26

  Ακριβώς, Ιθαγενή. Αν θέλετε, κάντε μια ανάπαυλα, να κάνετε Χριστούγεννα (εγώ είμαι δεδηλωμένη άθεη), αλλά ίσαμε τότε να βάλουμε το ξερό μας κάτω να παράξει (που λέει ο άλλος) δύο - τρία πράγματα. Και να 'ρθούμε με τα Φώτα (να σας φωτίσει ο θεός), να κατεβούμε σαν ανθρώποι στους δρόμους και να 'πούμε σ' όποιον είναι ή πρόκειται να είναι στα πράγματα, αφού δεν μπορούμε να τα πάρουμε στα χέρια μας, Καραμανλής, Παπανδρέου, δεν ξέρω ποιός, άκου ρέ μαλάκα, άρθρον πρώτον και μόνον: αναδιανομή του εισοδήματος. Ύστερα, βλέπουμε. Ξέρω κι εγώ, μια ιδέα ρίχνω...

 12. donaE avatar
  donaE 13/12/2008 15:27:09

  @ Ιθαγενής 11 Δηλαδη η εξεγερση των κακομαθημενων,ειναι και ενα μπουχτισμα καποιων που ειδαν τον εαυτο τους στον καθρεπτη,η απλως απληστια.Παντως η βια γεννησε καινουργια πραγματα που πρεπει να τα διαχειριστουμε προσεχτικα.

 13. probokator2 avatar
  probokator2 13/12/2008 15:29:46

  συνέχεια @5

  Επαθαν τέτοιο ταράκουλο στο in.gr που ανάλογα με το τι ώρα μπαίνει βλέπεις και διαφορετικό κείμενο για τη συνέντευξη του Ιερώνυμου (μπήκα 4 φορές τη τελυταία μία ώρα επειδή αλλάζαν συνεχώς το κείμενο και έχω δώσει link στο 5) αλλά σε κάθε περίπτωση απουσιάζουν οι προτάσεις:

  «Πώς να ζητήσουμε κατανόηση και θυσίες από τον λαό μας όταν οι εσαεί προτεινόμενες επί δεκαετίες λύσεις επαναλαμβάνουν κυνικά σενάρια μονόπλευρης λιτότητας; Όταν οι περιορισμοί και οι θυσίες επιβάλλονται μονομερώς, εξαιρώντας προκλητικά εκείνους προς τους οποίους θα έπρεπε καταρχήν να απαιτηθεί η συνεισφορά τους στην υπέρβαση της κρίσης;» διερωτάται.
  Γιατί άραγε;

 14. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/12/2008 15:30:38

  @ donaE εξέγερση εξαιτίας ανέχειας, φτώχειας, ξεβολεύοματος,πεποιθήσεων, ή ότι άλλο θέλεις.
  Απλά δεν είναι αποτέλεσμα συνωμοσίας - ανικανότητας ή δολοφονίας, απλά το φυσικό τέρμα της μέχρι τώρα πορείας μας

 15. donaE avatar
  donaE 13/12/2008 15:35:41

  @ Ιθαγενής Βεβαια.Θα ητανε παντως ενθαρυντικο,αν ειχε και καποια στοιχεια αμφισβητησης απο τους νεους, του συστηματος που τους δημιουργει αυτο το περιβαλλον,και οχι απλως 'θελω πισω αυτο που εχασα'.Θα δουμε.

 16. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/12/2008 15:36:22

  Τόσες ημέρες, κατά τα δικά μας λεγόμενα, μας δείχναν το φεγγάρι κι εμείς εξακολουθούμε να κοιτάμε το δάχτυλο!

 17. ... avatar
  ... 13/12/2008 15:40:51

  Μετά από τόσες μέρες αναρτήσεων, η συζήτηση αρχίζει να μπαίνει στο θέμα, τι γίνεται δηλαδή από εδώ και πέρα. Ας σκεφτεί, όπως είπε κι η Διοτίμα, ο καθένας τι νομίζει πως πρέπει να κάνει για να δείξει την αγανάκτησή του, τη λύπη του, την οργή του, την απογοήτευσή του. Σας μιλάει ένας νέος 20 χρονών που ακούει τόσες μέρες ποιος βρίσκεται δήθεν πίσω απ' όλα αυτά, εάν κάνουν καλά που τα σπάνε ή όχι, ποιοι εξυπηρετούνται κ.λπ. Επιτέλους καταλήξατε ότι πίσω από αυτά βρίσκεται η ελληνική κοινωνία. Είναι ένα βήμα.

 18. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/12/2008 15:41:25

  "ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ"!!!

  Η απάντηση του υπουργού Παιδείας


  Ο υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τη νύχτα του Σαββάτου ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕ σε νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδούν ο Πασχάλης Τερζής και η Ελενα Παπαρίζου, μαζί με τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Ζώη και τις συζύγους τους, προσκεκλημένοι ενός κοινού τους φίλου, Νίκου.
  Τι το μεμπτό θα αναρωτηθείτε;

  Τίποτε, εκτός του ότι στις 9 το ίδιο βράδυ είχε δολοφονηθεί στα Εξάρχεια ένας 15χρονος μαθητής και ήδη είχαν αρχίσει οι πρώτες κινητοποιήσεις και ταραχές, ενώ οι τηλεοπτικοί και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί με έκτακτα δελτία αναφέρονταν εκτενώς στο γεγονός και στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν. Κι επειδή προφανώς το πρόγραμμα δεν αρχίζει τόσο νωρίς, η πρώτη απορία που δημιουργείται είναι: Μα καλά, δύο υπουργοί και δεν βρέθηκε κανείς να τους ενημερώσει;

  Ο κ. Στυλιανίδης υποστηρίζει ότι μόλις, περί τις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα, πληροφορήθηκε το θλιβερό συμβάν έσπευσε να φύγει από το μαγαζί. Αλλες ασφαλείς πληροφορίες, ΌΜΩΣ, αναφέρουν ότι η συντροφιά του κ. Στυλιανίδη διασκέδαζε στο τραπέζι νούμερο 8, μπροστά στην πίστα, έως τις 4.30 τα ξημερώματα.

  Και όχι μόνο αυτό. Την επομένη το βράδυ στις 8 -κι ενώ καιγόταν ήδη όλη η Αθήνα-, ο κ. Στυλιανίδης φωτογραφήθηκε στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό, ομάδα της εκλογικής του περιφέρειας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι προσήλθε για να συζητήσει με πολιτικούς του φίλους που είχαν κατέβει από την Κομοτηνή για τον αγώνα. Μόνο που φωτογραφήθηκε στα επίσημα μαζί με τον πρόεδρο της ΑΕΚ κ. Γιώργο Κιντή.

  Από συνεργάτες του υπουργού επισημαίνεται ότι τα σχετικά δημοσιεύματα και η διάδοση της πληροφορίας για την παρουσία του στα μπουζούκια προέρχονται από οργανωμένη προβοκάτσια, που ως στόχο έχει να βλάψει την πολιτική εικόνα του υπουργού, ιδιαίτερα τώρα που το υπουργείο του βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων.

  ("ΕΤ", ΖΑΓΟΡΙΑΝΙΤΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ)

 19. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/12/2008 15:46:58

  @donaE το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα είναι ότι όλοι είναι εναντίον του συστήματος, μέχρι να αρχίσει να τους μισθοδοτεί.
  Ενώ το αληθινό πρόβλημα της χώρας είναι ότι δεν υπάρχει σύστημα, απλά 5-6 "τσιφλικάδες" με τους επίγονους πολιτικούς απογόνους τζακιών.

  ΥΓ

  ασχολούμαστε με μια χώρα που πρύτανης παραιτήθηκε αφού διόρισε τα παιδιά του και ανακάλεσε την παραίτηση.
  Κάποτε υπήρχε ένας Βενιζέλος που μιλούσε με την Πηνελόπη Δέλτα και ένας Καραμανλής που συναναστρεφόταν ένα Χορν ή ένα Χατζιδάκι, τώρα έχουμε πρωθυπουργό κάποιον που μπερδεύει τα μπούτια του όταν παίζει μπάλα, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιον που πιάνει τα δάχτυλά του φτιάχνοντας την αλυσίδα ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ του ποδηλάτου και επαναστατική συνείδηση του έθνους τον ...Τσίπρα.

 20. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 13/12/2008 15:49:49

  Καλά το πάμε! Πριν από εικοσιδύο χρόνια ο Αντρέας με τη Μιμή άκουγαν διπλοπενιές λίγο μετά το σεισμό της Καλαμάτας. Σήμερα ο ανεκδιήγητος αυτός κύριος, αν δεν κατάλαβε τί έγινε το πρώτο βράδυ, πήγε την άλλη μέρα περιχαρής στο γήπεδο. Έτσι όμως που το πάμε, ύστερ' από είκοσι χρόνια ο γιός ή η κόρη (γιατί όχι) κάποιου από 'δώ μέσα που θα γίνει πρωθυπουργός αυτής της απίθανης χώρας θα δίνει συλλυπητήρια στους γάμους και συγχαρητήρια στις κηδείες! Αν κι εδώ που τα λέμε, μάλλον έτσι είναι πλέον το σωστό.

 21. donaE avatar
  donaE 13/12/2008 15:56:22

  Να δουμε αν τα παιδια που εξεγερθηκαν τα αλλαξουν ολα αυτα.Ειναι τουλαχιστον πιο χορτατα απο τις δικιες μας γενιες,αρα μπορουν να ψαξουν την ουσια.Επισης δεν εχουν τον κυνισμο της γενιας της μεταπολιτευσης που ειδε τα παντα να γκρεμιζονται, αριστερα-δεξια.Μονο φοβαμαι πως στις πανελληνιες πρωτες σχολες σε προτιμηση θα ειναι οι αστυνομικες.

 22. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 13/12/2008 19:37:15

  Δεν θα πω το υποκριτικά κοινότυπο και γενικόλογο «είμαι κατά της βίας». Αυτά να τα λένε όσοι βγαίνουν στο γυαλί. «Κατά της βίας από όπου κι αν προέρχεται, όπου και αν στοχεύει»? Σώπα ρε μάγκα. Σιγά μην είσαι και κατά της φωτοσύνθεσης, της κυτταρικής διαίρεσης, των σεισμών και των κεραυνών.

  Αφού επαναλάβω για πολλοστή φορά οτι οι θέσεις μου για τα γεγονότα έχουν αναπτυχθεί στα σχόλια #67 και #74 επί της ανάρτησης “Ελλάδα, η μήτρα της εξέγερσης”, θα ήθελα να επισημάνω οτι ΑΝ πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει βία και τέτοιου είδους ενέργειες, αν όντως έχουμε φτάσει μέχρι εκεί, τότε προσωπικά σε αυτή την περίπτωση συμφωνώ με τους στόχους που επιλέχθηκαν. Υπό την προϋπόθεση φυσικά οτι δεν θα υπάρχει μέσα κόσμος. Και αν κάνω λάθος στη σκέψη μου, για χίλιους δυο λόγους, το κρίμα στον λαιμό μου. Αναλαμβάνω στο ακέραιο την ευθύνη απέναντι στη συνείδηση μου για αυτό που μόλις έγραψα. Κατά τα άλλα, εγώ εδώ στα μετόπισθεν με τα γυναικόπαιδα και τις νοσοκόμες, να γράφω τις παπαριές μου, σαν απλή καθημερινή φραγκόκοτα.

 23. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 13/12/2008 21:37:04

  "Ενας 15χρονος πάνω σε ένα σκέιτμπορντ ορμάει με σλάλομ στη δεύτερη πλατεία του Παλαιού Ψυχικού, προκαλώντας επιφωνήματα θαυμασμού. Σχεδόν τα επιζητάει από τους λιλιπούτειους θαμώνες, κουνώντας χαρακτηριστικά τα χέρια του. Φοράει τα τυπικά της γενιάς του: φαρδύ τζιν παντελόνι, φούτερ με κουκούλα, σνίκερς, δερμάτινο βραχιολάκι στο αριστερό χέρι. Χαμογελάει. Τινάζει ανέμελα το κεφάλι. Γλιστράει με τη σανίδα ανεμίζοντας τα ανακατεμένα μαλλιά του. Τα beats της ηλικίας του πάλλονται μέσα του. Δείχνει να μη νοιάζεται τόσο πολύ για το αύριο... Με την αστείρευτη ενέργεια των 15 χρόνων του,το πιο ισχυρό ίσως «αναβολικό» ζει το σήμερα. Ζει με πάθος, έντονα.

  Εως το περασμένο Σάββατο ζούσε στα ήρεμα πράσινα ξέφωτα του Παλαιού Ψυχικού αλλά και στα παράπλευρα βουβά στενά των Εξαρχείων. Και εκεί κόπηκε ακαριαία το νήμα της ζωής του. Ζήτημα αν πρόλαβε να νιώσει ένα στιγμιαίο μυρμήγκιασμα, καθώς το μολύβι τρύπωνε σαν κεντρί σφήκας στο στήθος του. Μετά σιωπή. Αδειοι κάλυκες στο οδόστρωμα κι ένα άψυχο κορμί για το οποίο κανείς δεν θα μάθει πια τι θα απογίνουν τα όνειρά του.

  Λένε πως ήταν ένας επαναστάτης με αιτία που απαρνήθηκε λόγω ιδεολογίας την πλουσιοπάροχη ζωή που του πρόσφερε απλόχερα η οικογένειά του. Τον θέλουν μαγκάκι με τολμηρό μυαλό και σκέψη, που θα ζήλευαν ακόμα και οι μεγαλύτεροι. Τον ζωγραφίζουν ως κλειστό χαρακτήρα με ένα διαρκές χαμόγελο στα χείλη, που λειτουργούσε σαν καμουφλάζ μπροστά στις προχωρημένες, για την ηλικία και το οικογενειακό του περιβάλλον, αντιλήψεις. Αλλοι τον περιγράφουν σαν τυπικό Β.Π.: σκέιτ, αυτοσχεδιασμοί στην κιθάρα, Σχολή Μωραΐτη, μπάλα 5Χ5, «βάζελος», θαμώνας στα «σωστά» στέκια, Κηφισιά, Φιλοθέη, Βουλιαγμένη, παιδί ευαίσθητο, άκακο, χαμηλών τόνων. Τίποτε το παράξενο. Η ζωή ενός εφήβου δεν κρύβει μυστικά. Είναι ένα ανοιχτό βιβλίο όπου όλα χωρούν για να συνθέσουν το σύντομο βιογραφικό προφίλ του.

  Μόνος και ευάλωτος ενάντια στη μοναξιά. Αυτός ήταν ο Αλέξης - ή μάλλον ο Αλέξανδρος, διορθώνουν οι συμμαθητές του στη Σχολή Μωραΐτη, περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο στιγμιότυπα που αποτυπώθηκαν στη μνήμη τους κάνοντας κολλητή παρέα με τον αδικοχα-
  μένο τους φίλο. Κάποιοι θα τον πουν και «Gregory», παραφράζοντας το επώνυμό του. Κάποια ρομαντικά κορίτσια θα τον αποκαλέσουν «Ερωτα». Ολοι, πάντως, θα μιλήσουν με
  θαυμασμό αλλά και σεβασμό για εκείνον.

  Ο Αλέξης, θα εξομολογηθούν, δεν θα προκαλούσε ποτέ με τη συμπεριφορά του. Ο Αλέξης, θα τονίσουν χαρακτηριστικά, δεν ήταν φλώρος, αλλά ένας έφηβος που είχε το θάρρος της γνώμης του, την οποία υπερασπιζόταν με πάθος. Δεν θα «κώλωνε» ποτέ στους εφηβικούς τσαμπουκάδες, αλλά δεν θα τους δημι-ουργούσε, ούτε και θα πούλαγε ποτέ ψευτομαγκιά.

  Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Η αδερφή του, Εριέττα, με την οποία πήγαιναν μαζί στο ίδιο σχολείο και ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερή του, ήταν κατά κάποιον τρόπο ο φύλακας άγγελός του, αν και ποτέ δεν χρειάστηκε να τον νταντέψει ή να τον προστατέψει. Αγα-
  πημένα πρόσωπα του Αλέξη ήταν η γιαγιά του, η οποία τον μεγάλωνε μέχρι τα 11 του, και η κουβερνάντα του, η Αννα, η οποία τον συνόδευε καθημερινά στο σχολείο και οπουδήποτε αλλού χρειαζόταν, όταν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις της μητέρας του ήταν αυξημένες.

  Ο Αλέξης, όμως, γεννήθηκε ΑΝΤΡΑΚΙ. Είχε από νωρίς καθορίσει τα όρια της προσωπικής αυτονομίας του. «Βρέθηκε πολλές στιγμές μόνος εναντίον όλων», λένε οι συμμαθητές του. «Μόνος και ευάλωτος ενάντια στη μοναξιά», σχολιάζει μια καλή του φίλη,προσθέτοντας ότι εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια φαινόταν να είχε κλειστεί στον εαυτό του. «Είχε επιλέξει για συντροφιά ελάχιστα παιδιά από την παρέα του Ψυχικού και έδειχνε να ταιριάζει περισσότερο με αυτούς που είχαν επαναστατικές απόψεις και σχετικά οργισμένες συμπεριφορές», συμπληρώνει.

  Ενας από τους κολλητούς του φίλους ήταν και ο Νίκος Νάσιουτζικ, γιος της συγγραφέως Πωλίνας Νάσιουτζικ,γνωστής από το μπεστ σέλερ «Μαμάδες βορείων προαστίων». Ο Νίκος, που γιόρταζε εκείνο το μοιραίο Σαββατόβραδο και μια μικρή παρέα από αγόρια και κορίτσια συντρόφευσαν τον Αλέξη στην τελευταία του βόλτα στη ζωή. Τόσο η μητέρα του Αλέξη όσο και η μητέρα του Νίκου είχαν εκφράσει τους δισταγμούς και τις αντιρρήσεις τους στα παιδιά τους για τις αραιές εξόδους τους στη γειτονιά των Εξαρχείων.

  Ωστόσο ο Αλέξης δεν είχε ποτέ πάρε δώσε με αστυνομικούς και ούτε επεδίωκε να έχει, «για να το παίξει μάγκας μπροστά στα φιλαράκια του». Ηταν ζωηρό παιδί. Τσακωνόταν, φώναζε, αντιμιλούσε κάποιες φορές είχε όλες τις φυσιολογικές αντιδράσεις και συμπεριφορές των συνομηλίκων του παραδέχονται
  οι καθηγητές του..."

  ("ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ", -ένα μικρό απόσπασμα)
  Αναρτήθηκε από troktiko

 24. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 13/12/2008 22:17:35

  Χθες έσβησε ο αστυνομικός που είχε δεχθεί επίθεση από κουκουλοφόρους σε συναυλία στο Ελληνικό το καλοκαίρι του 2007. Όλο αυτό το διάστημα ήταν ουσιαστικά ζωντανός-νεκρός.
  Δεν ήταν αρκετά νέος,ήταν ήδη 24 ετών.
  Δεν ανήκε στη γενιά των 700 ευρώ, γιατί έβγαζε 750.
  Δεν είχε όνειρα για τη ζωή του, είχε όπλο, κι ας μην το τράβηξε ποτέ για να σωθεί.
  Δεν είχε μάνα να τον κλάψει,γιατί ήταν ένας μπάτσος, ένα γουρούνι, ένας δολοφόνος.
  Κάποιοι θάνατοι δεν πουλάνε το ίδιο, αλλά μαντέψτε,πονάνε το ίδιο.
  Ποιος είναι ο αστυνομικός;Δυστυχώς θυμηθείτε το περιστατικό...."Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι την 23.10 ώρα της06/07/2007, δύο (2) αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσίαμέτρων ασφαλείας για αποτροπή κλοπών, επιθέσεων και φθορών ξένης περιουσίας,(σπάσιμο οχημάτων, καταστημάτων ή εγκαταστάσεων κ.α αδικημάτων) όπως έχεισυμβεί κατά το παρελθόν, κατά την διάρκεια συναυλίας συγκροτημάτων μουσικήςστις εγκαταστάσεις του γηπέδου Baseball στο Ελληνικό, δέχθηκαν απρόκληταδολοφονική επίθεση από πλήθος ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η αναίτια επίθεση έγινε από τριάντα τουλάχιστον άτομα, με ενωμένες δυνάμεις ταοποία διέπραξαν βιαιοπραγίες σε βάρος των δύο (2) αστυνομικών, με γρόνθους,λακτίσματα και υλικά αντικείμενα (σιδηρολοστούς, ρόπαλα, θλώντα όργανα),προκαλώντας σε αυτούς βαρείες σωματικές βλάβες. Ειδικότερα ο ένας αστυνομικός (γεν. 1983), φέρει βαριές κακώσεις κεφαλής,πολλαπλά τραύματα στο σώμα και νοσηλεύεται στη Μ.Ε.Θ. Νοσοκομείου, ευρισκόμενοςσε καταστολή.Η κατάσταση του εγκυμονεί κίνδυνο ζωής. Ο δεύτερος αστυνομικός (γεν. 1972), επίσης νοσηλευόμενος φέρει ρωγμώδες κατάγματα στο αριστερό χέρι και μώλωπες στα πλευρά. Η βάναυση επίθεση συνεχίζει μια σειρά προκλήσεων έναντι της έννομης τάξης και‘‘καταδρομών’’ που αποδέχονται με απάθεια το ενδεχόμενο αποτέλεσμα τηςσωματικής βλάβης και της ανθρωποκτονίας από ‘‘άτομα’’ που ασκούνται στη βία, μάλλον ως πρόταση και στάση ζωής και ως ‘‘πολιτική παρέμβαση’’. Η Ελληνική Αστυνομία κινείται για την ανακάλυψη των δραστών".

  Τς τς τς και μας νοιαζει εμας τους προοδευτικους, δημοκρατες, αντιεξουσιαστες (ξεχασα κανενα αλλο ακομη επιθετο?)

 25. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 14/12/2008 01:00:51

  @Μαύρη αντίδραση
  η ζούγκλες που ζούμε ειναι αμείλικτες και η αστυνομία στην ζούγκλα ζεί. Και εμάς τους προοδευτικούς και δημοκράτες μας νοιάζει. #@&^%$ φονιάδες,(πρόσθεσε ότι θέλεις), δεν ειναι μόνο αυτοί που φοράνε στολή και οπλοφορούν.Ειναι και οι άλλοι, έξω, που φοράνε ρούχα κανονικά, αλλα σκοτώνουν με λόγο ή χωρίς,γιατί τα σάπια μυαλά φτιάχνουν τους ιδεολόγους φονιάδες. Εξουσιαστές, αντιεξουσιαστές, μαύρους, γκρίζους ή φαιούς.Λυπάμαι για τον φίλο σου.

 26. Orestios avatar
  Orestios 14/12/2008 03:19:06

  @ νήπιος γέρων
  Σου συστήνω Τsipralex για την θλίχη σου. Είναι εγκεκριμένο απο το FDA. Μπορείς να το δώσεις και σον συντάκτη του ΠΘ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.