#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/03/2010 13:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άτολμοι, μοιραίοι και …κυνικοί…Τα χειρότερα είναι αυτά που έρχονται

Η  σοσιαλιστική  κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, επί πέντε μήνες μας τρομοκρατούσε  με μέτρα, ενώ άλλα  είχε έταξε προεκλογικά για να υφαρπάξει την ψήφο μας.

Με  τα φιλικά της ΜΜΕ, προετοίμαζε συστηματικά την κοινή γνώμη και εμπέδωσε την αντίληψη  ότι για όλα τα κακά που βρήκαν αυτή τη χώρα, φταίει η πενταετία Καραμανλή (αθωώνοντας μάλιστα ανερυθρίαστα όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ)

Εν έτη 2010, κατάφερε να διασύρει  διεθνώς την πατρίδα μας, οι έλληνες πλέον παρουσιάζονται ως οι απατεώνες τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας, που καλοπερνούν με τα  λεφτά των σκληρά εργαζομένων ευρωπαίων.

Ο μέγας διαπραγματευτής Γιώργος Παπανδρέου,  άτολμος και αναποφάσιστος, κρύφτηκε πίσω από την μετρολαγνεία της Ε.Ε. , που ήθελε να βάλει  τάξη  σ’ αυτή τη Δανιμαρκία της σπατάλης και της αταξίας (προς παραδειγματισμό και των άλλων …άτακτων λαών και ηγετών) και μεγαλοθύμως   εκχώρησε το δικαίωμα λήψης αποφάσεων, σε μια ομάδα  γιάπηδων και  κολλεγιοπαίδων των Βρυξελλών.

Και χθές, ο ατυχής κ. Πεταλωτής (όνομα και πράγμα για την περίπτωση) μας ανακοίνωσε το κουστούμι που μας έραβαν επιμελώς τόσο καιρό.

Πρόκειται για τη βιαιότερη και πλέον  ανάλγητη κοινωνική ανατροπή που επιχειρήθηκε εν καιρώ ειρήνης! Όμως το χειρότερο δεν είναι αυτό. Τα χειρότερα είναι αυτά που έρχονται! Τα οποία επίσης φοβάμαι ότι έχουν ήδη συμφωνηθεί στο παρασκήνιο. Μας δίνουν το δηλητήριο λίγο-λίγο για να συνηθίσουμε γιατί ολόκληρη η δόση θα μας ..έστελνε!

Ασφαλώς και πρέπει να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας. Αναμφίβολα και υπάρχουν σπατάλες στο δημόσιο τομέα, που πρέπει να περικοπούν, αλλά  το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας δε λύνεται με τέτοια μέτρα!  Αντίθετα,  επιδεινώνεται. Ήδη κάποιες ελληνικές τράπεζες και οίκοι του εξωτερικού, αρχίζουν να ψιθυρίζουν (και μπορεί στο τέλος του Μάρτη να φωνάζουν), ότι η μείωση του ΑΕΠ για το 2010 μπορεί να κυμανθεί από 3.5% και να φτάσει έως και 10%!

Αν  τα εφιαλτικά σενάρια επαληθευθούν, τότε τα χθεσινά  μέτρα  θα αποδειχθούν ασπιρίνες και σύντομα θα απαιτηθούν πρωτοφανής αγριότητες!   

Υστέρα, αυτή η κυνικότητα του υπουργού οικονομικών ότι τα μέτρα θα ισχύουν από τον Ιανουάριο και θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα; Γιατί δεν τόλμησε αυτός, ο εκλαμπρότατος  αστήρ της πολιτικής, να  εκστομίσει αυτές τις εξυπνάδες  την προεκλογική περίοδο; Με πιο δικαίωμα έρχεται τώρα και με βίαιο τρόπο  αναστατώνει  χιλιάδες νοικοκυριά που είχαν προγραμματίσει τις ζωές τους με βάση κάποια εισοδήματα, τα οποία ανέτρεψε σε μια νύχτα;

Κ.Ρ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 04/03/2010 13:09:36

  Την ιστορία του Χότζα,που κάθε τόσο έβαζε κι από ένα ζωντανό στην καλύβα του δυστυχισμένου μέχρι που φράκαρε,την γνωρίζετε ασφαλώς. Ετσι λοιπόν πουλάκια μου και τα χθεσινά 'πεσκέσια',θα μοιάζουν ροδόσταμο μπροστά στα 'μελλούμενα'( και χωρίς αμφιβολία προσχεδιασμένα)που θ'αφορούν στα Εθνικά μας θέματα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Σπάρτακος 04/03/2010 13:19:02

   ΣΠΑΡΤΑΚΕ,
   Πολυ φοβούμαι πως έχεις δίκιο.
   Αυτά που ακούω σήμερα στη δουλειά δε γράφονται

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Σπάρτακος 04/03/2010 13:48:00

   Κι εγώ φοβάμαι ότι έχεις δίκιο. Αν αυτά τα μέτρα (που ήδη αμφισβητούνται) ήταν η... σπονδή εν όψει του προσκυνήματος στη Μέρκελ, νομίζετε ότι ο Ομπάμα δεν θα θελήσει κι εκείνος τη "σπονδή" του;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Σπάρτακος 04/03/2010 13:50:25

   Aυριανιστή,
   Θα σε στεναχωρήσω,αλλά έχουν ήδη συμφωνηθεί!
   Τρόπο να μας τα σερβίρουν ψάχνουν...

 2. fit for fun avatar
  fit for fun 04/03/2010 13:15:24

  Απελπισία. Πουθενά ελπίδα. Ένας στους 10 Δ.Υ. να έβγαινε στο δρόμο, θα μαζεύονταν 100 χιλιάδες με το καλημέρα. Ποιος θα σηκώσει το βάρος της αντίδρασης αν όχι οι Δ.Υ.; Οι ιδιωτικοί απαγορεύεται ουσιαστικά να απεργήσουν.

  Είναι από την άλλη και οι δεξιοί πολίτες που είναι τόσο νοικοκυραίοι που δεν αφήνουν το σπίτι με τίποτα.Τι θα γίνει θα αποκτήσει επιτέλους η ΝΔ ποιο κινηματική λογική; Ή μένει ο Σαμαράς ως εφεδρεία του συστήματος να κυβερνήσει στα ερείπια μετά τον πόλεμο που κήρυξε ο ΓΑΠ;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ fit for fun 04/03/2010 13:56:41

   Γιατί οι νυκοκυραίοι που λες αν αφήσουμε μια μέρα τις ήδη παραπαίουσες επιχειρήσεις μας θα βρεθούμε στο δρόμο και μαζί μας και οι χιλιάδες των ΙΥ που θα χάσουν τη δουλειά τους...και τότε μην περιμένετε κίνημα, ούτε καν επανάσταση...εθνοκάθαρση επί δικαίων και αδίκων...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ fit for fun 04/03/2010 14:12:11

   @ΤοpGunZ
   Αν, δηλαδή, τις κλείνατε μόνο για μια μέρα, και κατεβαίνατε κι εσείς μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους στους δρόμους, ποια πελατεία θα χάνατε; Αυτή που την ίδια στιγμή θα διαδήλωνε μαζί σας;

   Τον Ιανουάριο του 1987 -αν θυμάστε οι πρεσβύτεροι- είχε γίνει μια 24ωρη γενική απεργία (δημόσιο, ιδιωτικός τομέας) στην Ελλάδα, με παράλληλο 24ωρο κλείσιμο ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων από τους ίδιους τους επιχειρηματίες. Έκτοτε δεν θυμάμαι κάποια ανάλογη κινητοποίηση, μολονότι έχουμε περάσει πολύ χειρότερες καταστάσεις. ΓΙΑΤΙ;;;

  • anonymous avatar
   anonymous @ fit for fun 04/03/2010 14:44:22

   Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα πάντα είναι συμφωνημένα. Να περάσει δηλ. το ΠΑΣΟΚ ότι θέλει να περάσει με την ανοχή της ΝΔ. Θα δείξει από το Φθινόπωρο.
   Πάντως ότι και να γίνει εγώ στις άλλες εκλογές δεν ψηφίζω ΝΔ διότι άφησε να περάσει το μεταναστευτικό.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ fit for fun 04/03/2010 18:02:00

   Για να βγούμε μαζί στο δρόμο φίλοι μου, πρέπει να έχουμε ομοψυχία. Εμείς ήδη έχουμε χωριστεί σε δημοσίους και ιδιωτικούς. Πιστέυω όμως οτι με λίγα μέτρα ακόμη, θα τα καταφέρουμε.
   Ανώνυμε δίκιο έχεις, αλλά δεν πέρασε ακόμη. Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, μάλλον την άλλη εβδομάδα πάει για να ψηφιστεί. Ο Σαμαράς έχει μία ευκαιρία να πάρει δύο ακόμη ψήφους.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ fit for fun 04/03/2010 18:33:03

   Αυριανιστή φαντάζομαι μπορείς να καταλάβεις το συλλογισμό της απάντησής μου, φυσικά και δε μιλάω για μια μέρα, μακάρι να γινόταν κάτι τέτοιο και σου έφερνα εγώ 2-3 αμάξια κάτω Αθήνα. Το "ζουμί" της απάντησής μου έγκειται στο ότι εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε ματώσει οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, δεν μπορούμε να πάμε καν το βράδυ για ύπνο, που να "κινητοποιηθούμε" κιόλας. Απλά όταν το κάνουμε να ξέρεις ότι δεν θα είναι για μια απεργιούλα και ένα συλλαλητηριάκι...

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/03/2010 13:17:52

  ΑΝ μια δοση πχ στεγαστικοθ αντιστοιχει στον 14ο... να πανε να την παρουν απο τον Ρεν με συστατικη του ΓΑΠ... μη πληρωσετε 1 δοση το χρονο μεχρι να επανελθει ο 14ος.

  ΠΠ

 4. mavro kounavi avatar
  mavro kounavi 04/03/2010 13:38:50

  Ο ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ BAZEI ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΙΑ … τον Πεταλωτή να ανακοινώσει τα νέα μέτρα:

  - Δε θα αύξαναν το ΦΠΑ – Αύξησαν το ΦΠΑ.

  - Θα έδιναν αυξήσεις πάνω από το πληθωρισμό – Περικοπή Δώρου Χριστουγέννων-Πάσχα, Περικοπή Επιδόματος Αδείας, Γενική και Αδιάκριτη περικοπή επιδομάτων, Πάγωμα Συντάξεων και Μισθών.

  - Θα πάγωναν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και δε θα αύξαναν τους εμμέσους φόρους – Αύξηση τιμολογίων ΔΕΗ, Εκτόξευση των τιμών των καυσίμων.

  Λένε ότι τα μέτρα είναι άδικα και έξω από τη φυσιογνωμία τους αλλά ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

  «Όταν κάποιος κάνει κάποια παλιανθρωπιά σε κάποιον, έχει την αξίωση ο δεύτερος κάποιος να κατανοήσει την αδήριτη ανάγκη που ωθεί τον πρώτο στη διάπραξη της παλιανθρωπιάς»
  Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ (στο «10»)

  Δυστυχώς, η ρήση του Καραγάτση σχετική μόνο αξία δύναται να έχει. Είχε γραφτεί για παλιανθρωπιά που έκανε ο Μιχαήλ Φουντούκος, ο αυτοαποκαλούμενος «Άρχων του Κόσμου». Ούτε καν ο Καραγάτσης δε θα μπορούσε να φανταστεί τι θα μπορούσε να κάνει στους συμπατριώτες του ο «Άρχων του Παγκοσμίου Σοσιαλισμού». Εξάλλου αν και το «10» βρίθει ερωτικών συνευρέσων, ασελγειών και διαστροφών, τέτοιο «πράγμα» δε θα βρούμε στις σελίδες του.

  ΥΓ. Πώς θα περιγράφονταν η απόσταση μεταξύ της «Τρίτης Σεπτέμβρη» και της «Τρίτης Μάρτη»;

  Ως η απόσταση μεταξύ του να ΓΡΑΦΕΙ ο πατέρας ένα κείμενο για «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ-ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ» και ο υιός να καταντά να ΔΙΑΒΑΖΕΙ από κειμένου ότι άνθρωποι του μόχθου τον σταματούν στο δρόμο για να του δώσουν το μισθό τους. Συνοπτικά, το μόνο που μένει διαχρονικά το ίδιο είναι ο ΠΑΠΑτζηδισμός των πράσινων ηγετών.

  Mavro Kounavi

  • κοψοχέρης avatar
   κοψοχέρης @ mavro kounavi 04/03/2010 14:31:59

   Και εσύ φίλε μου περίμενες έστω και στοιχειώδη αξιοπιστία από ένα Παπαντρέου;
   Η διγλωσσία είναι στο DNA του.
   Τον πατέρα του δεν τον έζησες;

 5. pikras avatar
  pikras 04/03/2010 13:39:01

  "Η ΝΔ απέτυχε παταγωδώς να διατηρήσει τα κεκτημένα. Το μέγεθος της αποτυχίας είναι πρωτοφανές. Η φορολογική καταιγίδα που πρόσφατα ανακοινώθηκε δεν επαρκεί να θεραπεύσει την αστοχία της στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών. Αναμένονται νέα μέτρα εντός των προσεχών μηνών. Σε άλλες χώρες σε ώρα κρίσης οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για να τονώσουν την οικονομία και να στηρίξουν το εισόδημα των πολιτών. Η δική μας κυβέρνηση κάνει το αντίθετο! Η φορολογική αφαίμαξη την ώρα της επιβράδυνσης της οικονομίας θα οξύνει τα προβλήματα των νοικοκυριών.

  Η τωρινή κρίση είναι πολύπλευρη: δημοσιονομική, παραγωγική, κοινωνική. Είναι επίσης κρίση εμπιστοσύνης και προσδοκιών εκ μέρους των πολιτών και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Κανείς δεν ελπίζει πια σε τίποτα από την παρούσα κυβέρνηση, παρά μόνο κι άλλα δεινά. Και το καλόπιστο ερώτημα σε πολλά χείλη είναι: «υπάρχει διέξοδος»;"

  Ποιός Υπουργός στις 9.9.2008 τα έγραφε αυτά σε άρθρο του στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ?????

  http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/290a43ab-4a48-4760-bb04-c497e37c35b8

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ pikras 04/03/2010 13:43:46

   Εφιάλτες θα τους κυνηγάνε τα γραπτά τους και τα λόγια τους!
   Μήπως η Ν.Δ. (προσοχή μη τη ξυπνήσουμε) πρέπει να τα συγκεντρώσει όλα αυτά για να έχει εύκολα πρόσβαση ο καθένας μας;

 6. tiramola avatar
  tiramola 04/03/2010 13:52:44

  Εγώ , εσύ κύριε Ροδινέ και όλοι μας θα φάμε τόσο ξύλο που δεν φάγαμε σε όλη την μεταπολίτευση.
  Είναι δικαίωμά σου βέβαια να κριτικάρεις τους μισούς και για τους άλλους να κάνεις το παγώνι.
  Αναμένονται δημοσκοπήσεις με μεγάλη αποδοχή των "θαραλλέων" μέτρων που πήρε ο πρωθυπουργός κοπανώντας αλύπητα τους πολίτες προκειμένου να σωθεί η Ελλάς στο όνομα ενός "νέου πατριωτισμού"
  Η ψαλίδα μεταξύ άθλιων και πανάθλιων θα μεγαλώσει...
  Ξεκόλα όπως ξεκόλλησα και εγώ εκτός και αν σου αρέσει να κάνεις τον ηθοποιό σε αυτή τη φαρσοκωμωδία...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ tiramola 04/03/2010 13:59:32

   Καλως τον!
   Πίστεψέ με, τους δικούς μους του κριτίκαρα όταν έπρεπε και πολύ αυστηρά μάλιστα.
   Δεν ανέχομαι όμως να με κοροϊδεύει ο "λεφτά υπάρχουν" όταν ήξερε ότι δεν υπήρχαν. Γιατί το ήξερε.
   Και δεύτερον ναι εκχωρεί τη διακυβέρνηση της χώρας σε κάτι τσογλάνια που νομίζουν ότι θα εφαρμόσουν σε εμάς τις θεωρίες που έμαθαν στα πανάκριβα κολλέγια τους.
   Και μ' ενοχλεί επίσης,που την πληρώνουν πάντα οι ίδιοι.

  • tiramola avatar
   tiramola @ tiramola 04/03/2010 14:17:07

   Γιατί ο Σαμαράς τι κάνει τώρα , δεν σε κοροιδεύει?
   Μήπως έχεις την εντύπωση ότι αν ήταν αυτός ο καπετάνιος θα έκανε κάτι διαφορετικό?
   Ή νομίζεις ότι αν ξανάβγαινε ο Καραμανλής θα μέναμε μόνο στο πάγωμα των μισθών?
   Εκτός και αν σε ενοχλεί το δούλεμα μόνο από τους πασόκους.
   Τα μέτρα λέει ο Σαμαράς έπρεπε να τα παίρναμε από την επόμενη των εκλογών στις 5 Οκτώμβρη.Κανένας όμως σας δεν ρωτά γιατί δεν τα πήραμε στις 5 Ιούλη 09 ή στις 5 Φλεβάρη ή ακόμα και στις 5 Σεπτέμβρη του 2008.
   Αντί να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας για τις επιλογές μας παριστάνουμε τους οικονομολόγους ρίχνοντας ευθύνες ανάλογα με την ομάδα που υποστηρίζουμε για το ποιοί ευθύνονται που ανέβηκαν τα spreds , γίναμε όλοι οικονομολόγοι της συμφοράς...
   Η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί εδώ και πολλά χρόνια στους δανειστές και τους διεθνείς στοιχηματζήδες.
   Αρκούδες ψηφίζουμε που χορεύουν στο ρυθμό της οικονομικής υπερεθνικής ελίτ , δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ακόμα?

  • κοψοχέρης avatar
   κοψοχέρης @ tiramola 04/03/2010 14:37:23

   Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου τιραμόλα που λές ότι έχει ξεκολλήσει από το πασόκ.
   Εάν δεν ήσουν τόσο κομματικά εμπαθής δεν θα εκανες κριτική σε ένα άνθρωπο που δεν έχει κυβερνήσει και που, αν μη τί άλλο, ακόμη και η πλειοψηφία των οπαδών του πασόκ λένε ότι είναι μετριοπαθής, σε σημείο παρεξήγησης μάλιστα για πολλούς νεοδημοκράτες.
   Αλλού λοιπόν τα παγώνια και τα πρασινάλογα, μην υποτιμάς τη νοημοσύνη του κόσμου.

  • Mayri Trypa avatar
   Mayri Trypa @ tiramola 04/03/2010 14:50:18

   Κύριε Τιραμόλα, μπορεί εσείς φτιαγμένος απο λάστιχο να μπορείτε να σκύβεται με στόχο το άπειρον και επ' άπειρον, και αυτή η καρικατούρα να προκαλεί το μειδιάμα στο στόμα του κάθε πικραμένου, για το τι είναι το σημερινό-χθεσινό ΠΑΣΟΚ και ποιά είναι η "Εθνική" του ευελιξία και η σχέση του με την λέξη φιλότιμο και το περιεχόμενου του νέου σας πατριωτισμού. Εγώ είμαι φτιαγμένος από σάρκα και οστά και σπάω εύκολα, επίσης τελευταία θυμώνω εύκολα και πιστέψτε με δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας, αλλά πιστέψτε με επίσης ότι κάνετε τα νεύρα μου τσατάλια με το ξεδιάντροπο.

   Ένας παμπάλαιος σύντροφος σας.

  • ΑΡΗΣ Θ avatar
   ΑΡΗΣ Θ @ tiramola 04/03/2010 15:54:39

   tiramola
   Μέτρα δυσάρεστα (όχι αυτά φυσικά αλλά κάποια άλλα) κακώς δεν πάρθηκαν στις 5 Ιουλίου ή στις 5 Φεβρουαρίου. Και να είχανε όμως παρθεί μη μου πεις ότι δεν θα τα είχες "κράξει".
   Για τα μέτρα που δεν πάρθηκαν λοιπόν μέχρι τις 4.10 φταίει η ΝΔ. Εκλογικά αποδοκιμάστηκε, κυβερνηση έγινε το ΠΑΣΟΚ (μην συζητήσουμε τι υποσχέθηκε προεκλογικά) οπότε επανερχόμαστε στο ερώτημα Γιατί δεν πήρε κάποια δυσάρεστα αλλά αναγκαία μέτρα όχι στις 5.10 αλλά έστω στις 5.11 και επέμενε να λέει διάφορα χαριτωμένα περί υλοποίησης δεσμεύσεων κλπ?
   Και τελικά ποια είναι η γνώμη σου για τα μέτρα?
   Αν σε ενδιαφέρει η δική μου: ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ,μετά τις καθυστερήσεις δεν υπήρχε τίποτα άλλο να κάνει. Μέτρα "επί δικαίων και αδίκων" αλλά όλα τα επείγοντα μέτρα έτσι είναι συνήθως. Το θέμα είναι αν οι θυσίες των "δικαίων" (αυτών που δεν φοροδιαφεύγουν,δεν λαδώνουν, δεν λαδώνονται, δεν λουφάρουν κλπ)θα πιάσουν τόπο.Αν δεν υπάρξουν δομικές αλλαγές οι σημερινές θυσίες απλώς σηματοδοτούν τις επόμενες. Θέλει να τις κάνει? Μπορεί? Η έλλειψη θάρρους που έγινε ορατή και χθες μάλλον επιβεβαιώνει τις "παλαιόθεν" αμφιβολίες μου. Ελπίζω για το καλό όλων μας να διαψευσθώ.

 7. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 04/03/2010 13:53:17

  Κακα τα ψεματα ο Γ.Παπανδρεου μαζι με τον Κ.Μητσοτακη ειναι οι μονοι που στα 35 χρονια μεταπολιτευσης τολμησαν να παρουν σκληρα μετρα εστω και αν αυτα ηταν αντιλαικα.Τουλαχιστον αυτο πρεπει να τους τους αναγνωριστει απο ολους μας.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 04/03/2010 14:07:27

   Τους αναγνωρίζεται. Τόσο πολύ μάλιστα που, ειδικά για τον δεύτερο -επειδή είναι και κοντά σε αυτή τη στιγμή-, όλοι μας επιθυμούμε διακαώς να παραστούμε στην... κηδεία του!

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 04/03/2010 18:09:18

   Μπράβο, μπράβο κύριε Παπανδρέου, που παίρνετε τόσο αυστηρά μέτρα για να μπορέσουμε να δανειστούμε, κάτι για το οποίο δεν είχαμε πρόβλημα πριν σας κάνουμε πρωθυπουργό. Πολύ μεγάλο κατόρθωμα, αν το κατορθώσετε κι αυτό δηλαδή, γιατί δεν το βλέπω...

 8. nasos avatar
  nasos 04/03/2010 13:56:17

  ''Σκάλωσε'' το spread στις 300 μονάδες,δηλαδή Δώρον Άδωρον τα χθεσινά μέτρα
  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1785265
  ετοιμαστείτε για την έλευση του ΔΝΤ

 9. Aggelos avatar
  Aggelos 04/03/2010 14:04:30

  "Κακα τα ψεματα ο Γ.Παπανδρεου μαζι με τον Κ.Μητσοτακη ειναι οι μονοι που στα 35 χρονια μεταπολιτευσης τολμησαν να παρουν σκληρα μετρα εστω και αν αυτα ηταν αντιλαικα"

  ο Ππανδρεου γιατι δεν ειχε αλλη λυση,,του βαλαν το μαχαιρι στο λαιμο οι ευρωπαιοι..και ολα τα ΜΜΕ ειναι μαζι του..

  ας ηταν δεξιος ο Γιωργακης και θα βλεπαμε για πότε θα σουβλιζοταν δημοσιως..

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ Aggelos 04/03/2010 16:55:13

   Γιατί τον θεωρείς σοσιαληστή;

 10. fit for fun avatar
  fit for fun 04/03/2010 14:25:32

  Αν ήθελες, θα μπορούσες να διοργανώσεις διαδήλωση και μετά τη δουλειά, έστω και την Κυριακή. Θέμα "φιλοσοφίας" είναι πιστεύω και εκεί, στο "δρόμο", ΠΑΣΟΚ-αριστερά κυριαρχούν, κυριαρχία που μετατρέπεται και σε πολιτική-εκλογική επικράτηση, έστω και αν τελευταία μαζεύονται τρεις και ο κούκος. Μάλλον έχουν γίνει και αυτοί "επιχειρηματίες".

  Ονειρεύομαι ένα εκατομμύριο πολίτες να περικυκλώνουν τη Βουλή για λίγες ώρες και μετά να αποσύρονται. Όχι μόνο τώρα, γενικά, για τον κάθε βουλευτή που οδηγεί μεθυσμένος και κρύβεται πίσω από την ασυλία, τον κάθε τσουκάτο που πιάνεται με την γίδα στην πλάτη και δεν τρέχει τίποτα. Όλα τότε θα λειτουργούσαν ρολόι.

 11. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 04/03/2010 14:49:32

  Τωρα καταλαβαινει κανεις γιατι ο κος Παπανδρεου ετρεξε απο την αρχη το νομοσχεδιο για την ιθαγενεια.Για να μειωθει το αντικτυπο των μετρων στις δημοτικες εκλογες οπου η ψηφος των νεων ελληνων θα αλλαζε το αποτελεσμα.Και για αυτο ο Ραγκουσης ετρεξε τον Καλλικρατη ωστε με μεγαλυτερους δημους να αποκλειστει το γεγονος να βγει δημαρχος καποιος Αλβανος τωρα που θα ειχαν και αυτοι δικαιωμα ψηφου.
  Και μια απορια:Πως ξεραν οι καπνοβιομηχανιες οτι θα υπαρξει και νεο πακετο μετρων;Γιατι αν προσεξει καποιος οι καπνοβιομηχανιες δεν περασαν την πρωτη αυξηση στα τσιγαρα αλλα περιμεναν, σαν να ηξεραν οτι θα υπαρξει και αλλη.Μηπως καποιος τους ειχε ενημερωσει οτι ερχονται και αλλα μετρα;Kαι αν συνεβει αυτο τελικα ποσο ξαφνικη ηταν η επεινωση της οικονομιας που θελουν να μας παρουσιασουν;

 12. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/03/2010 15:21:02

  Αφιερωμενο εξαιρετικα...
  http://www.youtube.com/watch?v=8lpSvwQF6R4

  ΠΠ

 13. mixalis avatar
  mixalis 04/03/2010 15:23:15

  Όλοι οι υποτιθέμενοι δεξιοί βρίζουμε τον ΓΑΠ για αυτά που κάνει στην οικονομία και τον τόπο, ενώ κατά βάθος ζηλεύουμε. Ζηλεύουμε γιατί μετά την μεταπολίτευση μαζί με τον Σημίτη θα είναι η δεύτερη καλύτερη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Ζηλεύουμε γιατί αυτά που θέλαμε να κάνει ο Κώστας μας σε 5,5 χρόνια τα έκανε αυτός σε 5,5 μήνες. Επιτέλους ας μην κοροϊδευόμαστε κύριοι. Τί θέλουμε τελικά; Θέλουμε λιγότερο δημόσιο, ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, περισσότερη επιχειρηματικότητα, στήριξη της ελληνικής ανταγωνιστικότητας στις Διεθνής αγορές, ή τον τριτοκοσμικό δρόμο της 3ης Σεπτέμβρη (αλήθεια τι ειρωνεία, ο ΓΑΠ να χτίζει ένα νέο ΠΑΣΟΚ μιαν άλλη 3η... το ΠΑΣΟΚ της 3ης Μάρτη).

  • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
   ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ mixalis 04/03/2010 15:46:47

   Πανω κατω αυτα εγραψα και εγω χθες.Μονο που κανεις ενα λαθος.Ο Σημιτης με το ασφαλιστικο εκανε πισω.Ενω ο Γ.Παπανδρεου αδιαφορισε για τις αντιδρασεις θυμιζοντας Στ Μανο το 92-93.

  • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
   ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ mixalis 04/03/2010 16:30:20

   Και κατι ακομα: νεοφιλελευθερος δεν γινεσαι,γεννιεσαι..Αυτο για τον ΚΚ που 5,5χρονια δεν πηρε ουτε ενα δυσαρεστο μετρο εναντιων των δημοσιων υπαλληλων.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ mixalis 04/03/2010 17:07:06

   Η κατάσταση στους ΟΤΑ είναι τρισχειρότερη από το Δημόσιο.
   Μεγάλος Δήμος στα δυτικά του Πειραιά, που "ακούστηκε" πολύ πριν από λίγους μήνες, στέλνει μηχανήματα και πίσσα Σαββατοκύριακο για να στρώσουν για πάρκινγκ το οικόπεδο που ανήκει σε κυρία που κατέχει (άνευ) προσόντων σημαντική θέση στα πράγματα του Δήμου. Θέση που της αποφέρει και τυχερά.
   Το οικόπεδο βρίσκεται σε γειτονικό Δήμο (λεπτομέρεια).
   Στους ΟΤΑ και τα Νοσοκομεία γίνεται η τρελή σπατάλη. Η απόλυτη διαφθορά.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ mixalis 04/03/2010 17:10:42

   Είναι λάθος να λέγεται αυτό που κάνει ο ΓΑΠ νεοφιλελεύθερη πολιτική. Η νεοφιλελεύθερη πολιτική μειώνει τους φόρους στους ελεύθερους επαγγελματίες και μειώνει τον δημόσιο τομέα, αλλά επιβάλλει στους ελεύθερους επαγγελματίες να αποδίδουν τον ΦΠΑ στο κράτος. Δεν είναι πολιτική ανομίας ο φιλελευθερισμός, έστω και αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με αυτόν (προσωπικά, δεν πιστεύω στον νεοφιλελευθερισμό, παρά μόνο σε επιλεκτική εφαρμογή του υπό συγκεκριμένες συνθήκες). Εδώ οι επιχειρήσεις λέγεται ότι χρωστούν 6 δις Ευρώ από ΦΠΑ που έχουμε καταβάλει ως καταναλωτές και αυτοί δεν αποδίδουν στο Κράτος! Τον ζητάει αυτόν τον ΦΠΑ ο Παπακωνσταντίνου άραγε;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ mixalis 04/03/2010 17:30:35

   Nεοφιλελεύθερη πολιτική δεν είναι η αύξηση των φόρων ούτε το πάγωμα των συντάξεων. Αυτό λέγεται λιτότητα.
   Και ο Μάνος άγρια λιτότητα επέβαλε όταν σε μια μέρα είχε αυξήσει την τιμή της βενζίνης κατά 50 δραχμές.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ mixalis 04/03/2010 18:16:38

   "Θέλουμε λιγότερο δημόσιο, ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, περισσότερη επιχειρηματικότητα, στήριξη της ελληνικής ανταγωνιστικότητας στις Διεθνής αγορές"
   Τα θέλετε. Πού τα είδατε όμως; Και κυρίως την περισσότερη επιχειρηματικότητα; Εκτός αν εννοείτε ότι με τόσο κόσμο που θα απολυθεί θα δουλεύει ο καθένας για ένα ξεροκόματο, προς όφελος των εργοδοτών.

 14. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 04/03/2010 16:48:36

  Ακουσα ότι αύριο που ψηφίζονται τα μέτρα στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι απών, επειδή λέει θα απουσιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου.
  Να με συγχωρείτε εκεί στη Ρηγίλλης,αλλά είστε λάθος!
  Ο Γιώργος δεν έχει λόγο να είναι στη Βουλή. Τι να πεί; Οτι σας κοροϊδεψα; Εδώ έβαλε τον Πεταλωτή να κάνει τις ανακοινώσεις.
  Ο Σαμαράς όμως, δεν πρέπει να είναι παρών όταν συζητείται στη Βουλή το πιό αντικοινωνικό,το πιό αντιδημοφιλές νομοσχέδιο από τη μεταπολίτευση και μετά; Για τη σημειολογία του πράγματος.
  Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτείτε;

 15. Νϊκος avatar
  Νϊκος 04/03/2010 17:46:38

  "ας ηταν δεξιος ο Γιωργακης και θα βλεπαμε για πότε θα σουβλιζοταν δημοσιως.."

  Αχαχαχαχα! μα δεξιος ειναι Αγγελε.
  Κομματι του κατεστημενου, γιατι νομιζεις οτι τον υποστηριξε; το ΠΑΣΟΚ ειναι η σημερινη ΚΑΡΑΔΕΞΙΑ, φυσικα με "προοδευτικον" 'Σοσιαληστικον" φερετζε.

 16. πολίτης avatar
  πολίτης 04/03/2010 17:55:13

  Γιατί κ.Παπακωνσταντίνου δεν πήρατε πιο νωρίς τα μέτρα;
  Γιατί έπρεπε πρώτα να πειστούν οι πολίτες, από την πίεση των αγορών!!!!!!!!
  http://veto300.blogspot.com/2010/03/blog-post_2266.html

 17. Orestios avatar
  Orestios 04/03/2010 18:32:49

  Συμφωνώ με το κείμενο.
  Ανίκανοι και συνάμα χυδαίοι κυβερνώντες αποφάσισαν να απλώσουν φτώχεια στην χώρα. Αίσχος.

 18. panagiotis avatar
  panagiotis 04/03/2010 18:37:07

  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ !!!! Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ !!! ΕΤΣΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ . ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ panagiotis 04/03/2010 19:19:20

   Πλάκα κάνεις; Εδώ χανόμαστε... Δεν υπάρχει περιθώριο για να αισθανθείς δικαιωμένος.

 19. Κεραυνός avatar
  Κεραυνός 04/03/2010 19:41:24

  Κι'όμως παρά τα τόσο εξωντοτικά μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει ο ΓΑΠ οι Γερμανοί δέχτηκαν να μας δώσουν δάνειο αλλά με αστρονομικά ψηλό επιτόκιο.
  Γι'αυτό λέω μήπως ήρθε η ώρα να δώσουμε μερικά φάσκελα στο ευρώ και την Ευρωπαική Ένωση? Δάνεια με 1.000.000% επιτόκιο καλύτερα να μας λείπουν.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Κεραυνός 04/03/2010 20:02:43

   Αν μιλάς για τον σημερινό δανεισμό, να σε πληροφορήσω πως δεν είναι δανεισμός από την Γερμανία αλλά από την αγορά ομολόγων.
   Φτάνουν τα ψέμματα και η αλητεία

  • Κεραυνός avatar
   Κεραυνός @ Κεραυνός 04/03/2010 20:09:52

   Για τα ψέμματα και την αλητεία τα παράπονα σου στον πρώην καταλληλότερο, που την κοπάνησε νύχτα αφήνοντας μπαμπέσικα άλλους να πληρώσουν τις απατεωνιές του.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Κεραυνός 04/03/2010 21:56:48

   Ναι, ναι. Φταίει ο ΚΚ γιατί το GAP δανείζεται με 6,25% μετά τους λεονταρισμούς και τα παιχνίδια με τους κερδοσκόπους. Φαίνεται πια η απάτη.

  • Κεραυνός avatar
   Κεραυνός @ Κεραυνός 05/03/2010 14:21:29

   Sorry Ορέστιε εσύ το βρίσκεις σωστό να λένε στον ΓΑΠ Συγχαρητήρια που τους ξεσκίσατε στα μέτρα και να του δίνουν δάνειο με 6,5% επιτόκιο την ίδια στιγμή που δίνουν στην Ισπανία και την Πορτογαλία δάνεια με επιτόκια 2 και 3%?
   Δέν με ενδιαφέρει άν το κάνουν αυτό στον ΓΑΠ, σάν Έλληνας εργαζόμενος το βλέπω και ο Καραμανλής να ήταν τα ίδια θα έλεγα. Εσύ επειδή είναι ο ΓΑΠ το ευχαριστιέσαι και τους χειροκροτάς παρά τον πρόστυχο τρόπο που συμπεριφέρονται στην πατρίδα σου και σένα μαζί γιατί και σε σένα θα έχουν αντίκτυπο τα μέτρα.
   ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

 20. spartaner avatar
  spartaner 04/03/2010 22:09:55

  tiramola says:
  04/03/2010 at 14:17

  Γιατί ο Σαμαράς τι κάνει τώρα , δεν σε κοροιδεύει?
  Μήπως έχεις την εντύπωση ότι αν ήταν αυτός ο καπετάνιος θα έκανε κάτι διαφορετικό?
  Ή νομίζεις ότι αν ξανάβγαινε ο Καραμανλής θα μέναμε μόνο στο πάγωμα των μισθών?
  Εκτός και αν σε ενοχλεί το δούλεμα μόνο από τους πασόκους.
  Τα μέτρα λέει ο Σαμαράς έπρεπε να τα παίρναμε από την επόμενη των εκλογών στις 5 Οκτώμβρη.Κανένας όμως σας δεν ρωτά γιατί δεν τα πήραμε στις 5 Ιούλη 09 ή στις 5 Φλεβάρη ή ακόμα και στις 5 Σεπτέμβρη του 2008.
  Αντί να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας για τις επιλογές μας παριστάνουμε τους οικονομολόγους ρίχνοντας ευθύνες ανάλογα με την ομάδα που υποστηρίζουμε για το ποιοί ευθύνονται που ανέβηκαν τα spreds , γίναμε όλοι οικονομολόγοι της συμφοράς…
  Η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί εδώ και πολλά χρόνια στους δανειστές και τους διεθνείς στοιχηματζήδες.
  Αρκούδες ψηφίζουμε που χορεύουν στο ρυθμό της οικονομικής υπερεθνικής ελίτ , δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ακόμα?

  ²@
  Τιραμόλα λες πολύ σωστές αλήθειες. Γι αυτό ειναι και πικρές...Είναι να αναρωτιέται κανείς τελικά ...Αυτοί που μας κυβερνάνε ΕΜΕΙΣ οι πολίτες δεν τους ψηφίζουμε 30 ολόκληρα χρόνια.? H τελικά αυτοί οι πολιτικοί είναι ξένοι απο την Ελληνική κοινωνία...?? Δυστυχώς κάνουμε τώρα τις μωρές παρθένες.. ενω κάποιες απλές γνώσεις οικονομίας να είχαμε (ισως) σταματουσαμε τη χρεοκοπιά νωρίτερα...Εν ολίγοις δεν φταίμε ΕΜΕΙΣ οι πολίτες ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ.....ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΟΛΙ... Αλλα τα ανέχθηκαμε ΟΛΟΙ μας τόσα χρόνια..Και ξέρετε γιατι..? Γιατί μας βόλευε το σύστημα η έτσι νομίζαμε.. Πότε να βάλουμε τη κόρη μας στο δημόσιο..πότε να κατεβάσουμε το γιόκα μας απο τον Εβρο..πότε να κτίσουμε παράνομα και να λαδώσουμε τη Πολεοδομία.. με αποτέλεσμα να γίνει η χώρα ενα απέραντο διαφθορείο συνειδήσεων...και τώρα ερχεται ο λογαριασμός... Δεν καταλάβαμε ποτέ οτι όταν ( γουστάρουμε) να οδηγούμε 4χ4 πρέπει τουλάχιστον να παράγουμε τις ρόδες...Αλλοιώς είμαστε για κλάματα...Αλλα εμείς ο πιο ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ λαός στο κόσμο χρειαζόμαστε 50 ΥΠΟΓΡΑΦΕς για να ανοίξει ενας φουρνος... 50 ΥΠΟΓΡΑΦΕς = 50 ΜΙΖΕς...
  και ακόμα ΟΙ Αλλοι φταίνε που κλείσαμε και τα 3 εργοστάσια Αυτοκινήτων που είχαμε...
  ΟΙ ΑΛΛΟΙ φταίνε που οι Έλληνες εφοπλιστές δεν ναυπηγούν καράβια στη Ελλάδα..
  ΟΙ ΑΛΛΟΙ φταίνε που δεν έχουμε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικα να παράγουν ρεύμα αλλα αγοράζουμε πετρέλαιο απο τα πιο αιματοβαμένα καθεστωτα της γής...
  ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ που καψαμε τα δάση και δεν έχουμε βιολογικους καθαρισμους...
  και η λιστα μπορεί να μεγαλώσει...
  καλο βραδυ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.