#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/10/2011 23:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άτακτη γαλλική υποχώρηση
Βγαίνοντας ο κ. Σαρκοζύ από τις διαπραγματεύσεις με τη γερμανική αντιπροσωπεία, κατευθύνθηκε βαρύθυμος και σκυθρωπός στη σουίτα του.  Αντίθετα μια χαμογελαστή κ. Μέρκελ κατευθύνθηκε στο λόμπι του ξενοδοχείου, όπου παρέα με τους ευδιάθετους συνεργάτες της απήλαυσαν ένα κρασάκι σε εύθυμους τόνους.

Αυτή η χαριτωμένη εικόνα θα μπορούσε από μόνη της να αντικαταστήσει τα επίσημα συμπεράσματα της μαραθώνιας συνόδου κορυφής.

Τίποτα δεν πάει καλά στον Γάλλο πρόεδρο τον τελευταίο μήνα.  Οι τράπεζες της χώρας βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος των αγορών, η Γαλλία χάνει εντός των επόμενων εβδομάδων την αξιολόγηση ΑΑΑ και οι πρώτες δημοσκοπήσεις προεξοφλούν μια οδυνηρή ήττα στις επερχόμενες εκλογές.

Η μικρή και ασήμαντη  Ελλάδα έμελλε να παίξει μοιραίο ρόλο στην πορεία της ευρωπαϊκής υπερδύναμης.  Η εμμονή των Γάλλων να επενδύουν στη χώρα ανταλλάσσοντας την εξυπηρέτηση με πωλήσεις πολεμικού υλικού, απεδείχθη μπούμερανγκ.  Η έπαρσή τους ότι αποτελούν τον πυλώνα της Ε.Ε., συνετρίβη κάτω από τη γερμανική μπότα.

Ο κ. Σαρκοζύ, αντιγράφοντας τα λάθη της πολιτικής Παπανδρέου, έπαιξε μέχρι τέλους το χαρτί των τραπεζών.  Και φυσικά έχασε.  Την ώρα που κάθε λογικός άνθρωπος έβλεπε κατάματα τη σκληρή πραγματικότητα:

-Της αναπόφευκτης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους,

- Tης γερμανικής απροθυμίας να συμβάλλει σε ανούσιες διασώσεις,

- Του παραλογισμού να μετατραπεί ο EFSF σε μια σούπερ τοξική τράπεζα,

ο Γάλλος πρόεδρος ενεπλάκη σε μια ανούσια διαπραγμάτευση με προδιαγεγραμμένα τα αρνητικά για αυτόν αποτελέσματα, αφού το γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους που θα παρέσερνε ελληνικές και Γαλλικές τράπεζες ήταν αδύνατο να καθυστερήσει άλλο και οι Γερμανοί ήταν αδύνατον να εγγυηθούν τα φέσια των νοτίων και το είχαν εξαρχής δηλώσει απερίφραστα.

Και αντί ο κ. Σαρκοζύ να προετοιμάσει τη χώρα του για τις δυσμενείς εξελίξεις, εξαντλήθηκε σε επικοινωνιακά παιχνίδια δήθεν διαπραγμάτευσης με τους Γερμανούς, πότε σκαρφιζόμενος διάφορα ‘’γαλλικά’’ περί ευρωομολόγων ή περί μόχλευσης του EFSF και πότε διαρρέοντας ανοησίες στον ευρωπαϊκό τύπο (για να τα ακούν οι Γάλλοι) πότε για δήθεν φουσκωμένο PSI στο ελληνικό χρέος και πότε για δήθεν ενίσχυση των ευρωπαϊκών τραπεζών με 200δις.

Αυτό το τελευταίο το οποίο συνεχίζει ακόμα να παίζει, το διέψευσε κατηγορηματικά η κ. Μέρκελ με τον γνωστό αβρό γερμανικό της τρόπο.  Δηλαδή δεν το απέκλεισε, για να μην κηρύξει τον πόλεμο στη Γαλλία, αλλά καθόρισε με γλαφυρό τρόπο το πώς και πότε (κυρίως το πότε) θα εφαρμοστεί:  Πρώτα, λέει, οι τραπεζίτες θα αναζητούν κεφάλαια από την αγορά, μετά οι εθνικές κυβερνήσεις θα αναζητούν ίδια κεφάλαια (των φορολογουμένων) και αν αποτύχουν όλα αυτά θα επεμβαίνει ο μηχανισμός (άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε).

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της γερμανικής πολιτικής βλέπουμε με ενδιαφέρον ότι οι Γερμανοί αργά αλλά σταθερά θωρακίζονται προσεκτικά για  τη μετά – ευρώ εποχή.  Θα έλεγε μάλιστα κανείς με βεβαιότητα, ότι σπρώχνουν μία – μία τις χώρες του νότου εκτός ευρωζώνης.  Εν ολίγοις η άποψη των Γερμανών είναι ότι, αφού το κοινό νόμισμα απέτυχε, ας βγούμε όλοι συντεταγμένα από αυτό, ας καθαρίσουμε ο καθένας τα δικά του σκατά και ύστερα φτιάχνουμε ξανά το ευρώ από την αρχή, με αυστηρότερους όρους εισαγωγής και κυρίως με αυστηρότερους κανόνες λειτουργίας.

Η απόφαση των Γερμανών για το ελληνικό κούρεμα και η άρνησή τους να εγγυηθούν τις διασώσεις κρατών και τραπεζών, οδηγούν τις μεν γαλλικές τράπεζες στην ανυπαρξία, την δε γαλλική οικονομία στην απώλεια του ΑΑΑ.  Αυτή η απώλεια σημαίνει αυτόματα ότι η Γαλλία από μέρος της λύσης γίνεται μέρος του προβλήματος, άρα οι Γερμανοί γλιτώνουν οριστικά από τις αφόρητες πιέσεις να εγγυηθούν τα χρέη του νότου μέσω των θεσμικών οργάνων, καθώς κάτι τέτοιο χωρίς τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας είναι απλώς άτοπο.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι ύστερα από αυτή την εξέλιξη, η μόνη γραμμή άμυνας που απομένει στον κ. Σαρκοζύ είναι η απειλή της εξόδου της Γαλλίας από την ευρωζώνη.  Και δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει στις επόμενες εβδομάδες.

Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/10/2011 00:07:23

  Οι Γερμανοί από την αρχή αυτης της άσκησης το 2008 (ή νωρίτερα) ξέρουν και τι θέλουν και τι κάνουν και να θυμίσω ότι στον Α' ΠΠ σχεδίαζαν την εισβολή στην Γαλλία για 30 χρόνια. Στον Β' ΠΠ, ήταν ακόμα πιο καλά οργανωμένοι και έφτιαξαν Βισύ. Τώρα η πρωτεύουσα του Βισύ θα είναι στο Παρίσι.

  Κακοφωνίξ, η μόνο γραμμή άμυνας του Σαρκοζύ είναι ο Μπερλουσκόνι και κακώς τον προσέβαλε ο χαζούλης κοντούλης Γάλλος. Ή καλώς εάν συσπειρώσει τους Ιταλούς.

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 25/10/2011 00:10:00

  Ο Σαρκοζύ αντικειμενικά λίγος.

  Το σημαντικότερο επιτευγμά του ο γάμος με την Κάρλα.

  Η Μέρκελ είδε να της περνάει εύκολα και έχει πάρει φόρα και τα θέλει όλα δικά της.

  Στο τέλος από την πλεονεξία της από κανένα τυχαίο γεγονός θα τα τινάξει όλα στον αέρα.

  Εξαιρετική απάντηση του Μπερλουσκόνι στις πιέσεις Γαλλίας και Γερμανίας.

  Ο γερο σάτυρος έχει τελικά μυαλό λες να είναι αυτός που θα βάλει στην θέση της Αγκελα.

  Εμπαινε Σύλβιο κάλεσε την στην βίλα σου στην Σαρδηνία να συζητήσετε διεξοδικά το πρόβλημα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Aris. A 25/10/2011 00:30:10

   Έλα τώρα Άρη, σε περίμενα πιο λογικό. Όταν τον παίρνει να "καλεί" στη βίλα του στη Σαρδηνία δεκαοχτάχρονα και εικοσάχρονα κοριτσαρούδια, περιμένεις να ξεπέσει στη... Μέρκελ;

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Αυριανιστής 25/10/2011 08:33:33

    Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει. Άσε που θα το δει και σαν πρόκληση.

    • Dora avatar
     Dora @ TopGunZ 25/10/2011 14:49:02

     Δεν χανετε το χιουμορ σας κι αυτο ειναι πολυ καλο.
     Μπραβο!
     TopGunZ,πολυ καλο!

   • Lampros avatar
    Lampros @ Αυριανιστής 25/10/2011 08:47:51

    Αυτα τα κοριτσαρουδια που φερνει στη βιλα του Ο Συλβιο, μέχρι και την Μερκελ κολαζουν...! Πρωινιάτικα και σύ ρε Αυριανιστή...

 3. drider avatar
  drider 25/10/2011 00:16:42

  Οι Γάλλοι δεν θα χάσουν την αξιολόγηση του AAA λόγω "κουρέματος" μας, μη τρελαθούμε κιόλας. Αλλά θα τη χάσουν αν Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία και Ισπανία (είναι κατά πολύ πιο εκτεθειμένη η Γαλλία στο χρέος αυτών των χωρών) ακολουθήσουν το παράδειγμα μας.

  Επίσης ένας άλλος "αντικειμενικός" λόγος είναι ότι οι Αμερικανοί ποτέ δεν τους γούσταραν (μάλλον επειδή κατά το β΄παγκόσμιο δεν αντιστάθηκαν όσο έπρεπε στους Γερμανούς - μπορεί να ισχύει και σήμερα η ίδια διαπίστωση).

  Όπως και να έχει το παιγνίδι έχει κλειδώσει από ότι φαίνεται: ολοκληρώνεται ο κύκλος του Ευρώ - που ήταν καταρχήν γαλλικό πρότζεκτ και ιδέα - με ιδανικούς αυτόχειρες τους ... Γάλλους.

  Αλλά ας σοβαρευτούμε, αν "σπάσει" το ευρώ δεν θα βγουν μόνο χαμένοι οι Γάλλοι αλλά και οι Γερμανοί θα έχουν τα προβληματάκια τους (εξαγωγές με υπερτιμημένο μάρκο κτλ).

  Επίσης οι ευρωπαϊκές άρχουσες τάξεις δεν θα έχουν τί να πουν στους λαούς τους για να δικαιολογήσουν το αποτυχημένο πρότζεκτ τους (= πόλεμος).

  • drider avatar
   drider @ drider 25/10/2011 00:23:53

   Και πριν χαρούν τα τσουτσέκια οι Άγγλοι για την υποχώρηση των Γάλλων ή τη διαφαινόμενη διάλυση του ευρώ, τους αφιερώνω αυτό το βίντεο "αγγλικής υποχώρησης":

   h**p://www.youtube.com/watch?v=BZwuTo7zKM8

  • Nikos Draxma avatar
   Nikos Draxma @ drider 25/10/2011 03:37:55

   Απο που προκυπτει οτι το μαρκο θα ειναι υπερτιμημενο και οχι υποτιμημενο?
   Η νομισματικη πολιτικη που προσφερει το εθνικο νομισμα ειναι εντελως ανεξαρτητη σε σχεση με την ελεγχομενη του ευρω

   Ενα εθνικο νομισμα στα χερια μιας ανεπτυγμενης οικονομιας οπως ειναι η γερμανια ειναι πανισχυρο οπλο στο να χτυπησει την αμερικη και την κινα
   Σημερα το ευρω ειναι ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟ και βολευει αφανταστα τους αμερικανους και τους κινεζους στις εξαγωγες και επιπλεον οι γερμανοι ειναι και δεμενοι στο να επωμιστουν τα βαρη για τα περισσοτερα κρατη μελη του ευρω που βαινουν προς χρεωκοπια

   Να δουμε ενας ποσο θα αντεξει αυτο το ρολο , η λογικη λεει οτι δεν θα αντεξει και θα προκαλεσει την διασπαση του ευρω , αλλα με τροπο που να μην φαινεται οτι ο ιδιος την προκαλεσε

   Ανετα μπορουσε να χαρακτηριστει η σημερινη σταση της γερμανιας δειχνει προδιαγεγραμενο σχεδιο αποδομησης του ευρω και φυσικα οι γερμανοι θα εχουν ετοιμη την δικαιολογια , για ολα φταιει ο κακος νοτος που δεν εφαρμοσε τα προγραμματα και εκανε του κεφαλιου του
   Οι προπαγανδα του γερμανικου τυπου εκει συνεχεια επικεντρωνεται

   Ειναι φως φαναρι ,οι γερμανοι πολιτες δεν θελουν να πληρωνουν για τους αλλους ουτε φυσικα θελουν το ευρω , οι πολιτικοι τους το εχουν καταλαβει πλεον

 4. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 25/10/2011 01:38:10

  Να διακρινω μια φιλογερμανικη διαθεση στην αναρτηση,μια ειρωνεια στους οντως φιλους μας τους Γαλλους?παντως συμπαθεια δεν θα τολεγα.
  Βεβαια κι οι δυο θα μας μαμισουν που θα μας μαμισουν,ε ρε αδερφε προτιμω αυτον που θα βαλει και λιγο ερωτα ,λιγη ποιοτητα κατι το αρωματικο,οχι την β@ζ@ρου του Βερολινου.
  Μαθουσαλιξ.

 5. Χαμενος avatar
  Χαμενος 25/10/2011 02:57:34

  Ο Σαρκοζί είναι ανήμπορος γιατί είναι δημιούργημα των οικονομικών κέντρων που τώρα παίζουν με την Γερμανία, και δεν μπορεί να ασκήσει πίεση. Θα μπορούσε να πέσει ηρωικά στηρίζοντας την Γαλλία αλλά δεν το'χει.
  Για την Μέρκελ συμφωνώ με τον aris. A : "Στο τέλος από την πλεονεξία της από κανένα τυχαίο γεγονός θα τα τινάξει όλα στον αέρα."
  Και μάλιστα, πλεονεξία είναι αυτό ακριβώς που πουλάει σήμερα η Γερμάνια. Αν αμφισβητηθεί πειστικά θα αρχίσει η κάθοδος. Το τυχαίο γεγονός θα μπορούσε να είναι κάποιο βέτο η δις ιζ πάρτα εντός ΟΝΕ, όχι αναγκαστικά της Ελλάδας.

 6. Nikos Draxma avatar
  Nikos Draxma 25/10/2011 03:10:20

  Ισως οι γερμανοι εστω και αργα καταλαβαν την απατη του αιωνα που τους εστησαν οι αμερικανοι με το ευρω για ελεγχουν αυτους και τις υπολοιπες ευρωπαικες χωρες κρατη μελη
  Στο παρακατω βιντεο προσεξτε τι λεει o καζακης απο το 1.32.40 και μετα για την ΕΚΤ και την FED

  http://www.youtube.com/watch?v=3gnhkgIZP0g&feature=player_embedded#

 7. βισάλτης avatar
  βισάλτης 25/10/2011 06:56:00

  Η γερμανία αφού αιματοκύλισε τον περασμένο αιώνα δύο φορές την ευρώπη με καμμιά εξηνταριά εκατομμύρια νεκρούς κλάφτηκε μια χαρά και κατάφερε να της χαριστούν τα χρέη ,δεν κατέβαλε αποζημειώσεις ούτε καν επέστρεψε τους κλεμμένους αρχαιολογικούς θησαυρούς σαν κοινός απατεωνίσκος,και είναι πίσω από κάθε μορφή απάτης-δωροδοκίας-εκβιασμών για να πουλήσει και μάλιστα προκαταβολικά εξοφλητέα, ελαττωματικά υπερτιμολογημένα προιόντα της στην ελλάδα.Τώρα έχουμε μια μέρκελ η οποία συμπεριφέρεται σαν στριμμένη και γεμάτη μίσος τσιγγούνα μυλωνού που οδηγεί νταλίκα και θέλει να ισοπεδώσει τους άλλους -χαμογελώντας-, και από την άλλη μια θρασύδειλη ελληνική ηγεσία η οποία συμπεριφέρεται με αυταρχισμό λουδοβίκων βουτηγμένη μέσα στα προνόμια και στα άσυλα απέναντι στους έλληνες ,και με απίστευτη δουλοπρέπεια και υποτέλεια απέναντι στους ξένους έτοιμη να δεχτεί να παραδώσει τα πάντα-όπως έδειξε και η παγκόσμια πρωτοτυπία του γκιόργκος να αποδεχτεί το σύνολο του χρέους αδιαπραγμάτευτα και χωρίς λογιστική διερεύνηση κα μάλιστα λέγοντας "η ελλάδα θα εξοφλήσει μέχρι και το τελευταίο ευρώ του χρέους που θα μας πείτε ότι χρωστάμε"..Ο θεός να μας βοηθεήσει...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.