#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/01/2012 16:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άσχημα τα νέα και από το ΒερολίνοΌσοι ανέμεναν μια, έστω και επικοινωνιακή, δήλωση ελπίδας από τη συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί, μια δήλωση που μπορεί να αναχαίτιζε την ελεύθερη πτώση του ΧΑΑ και της ελληνικής οικονομίας, δυστυχώς διαψεύστηκαν.

Γιατί οι Μερκοζί, όχι μόνο δεν άφησαν μια χαραμάδα ελπίδας για μια νέα βοήθεια, έστω για μια επανεξέταση της συμφωνίας που καταρρέει, αλλά αντιθέτως απείλησαν με πλήρη διακοπή ακόμα και της υπάρχουσας χρηματοδότησης, ενώ άφησαν μετέωρη και την ίδια τη θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα η σκληρή κ. Μέρκελ δήλωσε ότι αν δεν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για τη νέα δανειακή (δηλαδή αν η Ελλάδα δεν ενδώσει στους νέους εκβιασμούς), η δόση του Μαρτίου, από την οποία εξαρτάται η επίσημη χρεοκοπία, δεν πρόκειται να εκταμιευθεί.

Αναφορικά με τη θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι ‘’επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη’’, κάνοντας σαφές με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι η θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν είναι πια αυτονόητη και ότι συνεπώς εξαρτάται από τη στάση που θα κρατήσει η χώρα μας απέναντι στους τοκογλύφους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα της συνάντησης υπήρξε βαρύ και ότι η διάσταση απόψεων μεταξύ Βερολίνου – Παρισιού είναι χαώδης.  Και ενώ θα έπρεπε στη σύνοδο κορυφής στα τέλη του μήνα να υπάρξει κάποια πρόοδος αναφορικά με την κρίση δανεισμού, φαίνεται ότι αυτή αναβάλλεται για το Μάρτιο και βλέπουμε.

Και το ερώτημα είναι αν το Μάρτιο θα υπάρχει πεδίο διαπραγματεύσεων, καθώς αναμένεται σφοδρή επίθεση των αγορών σε Ιταλία και Ισπανία.  Για την Ελλάδα, ούτε λόγος.  Γίνεται αντιληπτό ολοένα και περισσότερο ότι η χώρα μας έχει αφεθεί αβοήθητη στο καναβάτσο της ευρωζώνης.

ΚΦ 

Διαβάστε κι αυτό: Γερμανία, ο μεγαλύτερος … τοκογλύφος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παυλος Βαφειάδης avatar
  Παυλος Βαφειάδης 09/01/2012 17:05:01

  "Growth-friendly consolidation and job-friendly growth is what we need! I see 3 principles of action. First, avoid to the extent possible that budget-cuts affect drivers for growth. Fiscal consolidation is necessary but should not hamper structural economic growth. Growth-oriented investments should be preserved. Think of energy infrastructure, research and innovation, education and training.
  Second guiding principle: enhance growth both by strengthening supply and by stimulating demand. ....
  Third principle of action: stimulate employment. We need more, better and new jobs. Today, over 23 million people are unemployed in Europe. The economic slowdown risks increasing this number. Many of them are young. They need to be able to join the labour market. We should focus on all aspects of the labour market, supply and demand of jobs. Our focus should be on youth employment and lifelong learning. The recent ‘Youth Opportunities’ Commission initiative offers perspectives for skills, training and job placements. Also our “green jobs” potential should be fully developed. In parallel, we need strong labour demand. Hiring people should be easier and more attractive. Through flexible labour legislation, structural reforms or fiscal instruments.
  Action on those dimensions will bring us on the path towards growth and jobs."

  Αυτα δηλωσε ο Ρομπάϊ, και όλοι λένε μπράβο! Οταν τα είχε δηλώσει εδώ και μήνες ο Πρόεδρος Σαμαράς, όλα τα ντόπια γιουσουφάκια τον έλεγαν άσχετο, αλλά το ΕΛΚ δεν τον κάλυπτε! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η Ε.Ε. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΠΟΥ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!

 2. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 09/01/2012 17:05:54

  Ο Αντώνης σίγουρα θα βλέπει πιό μακρυά απ'ότι εμείς εδώ πέρα ! Δέν μπλοφάρει ούτε μπλοφάρεται ο αντίπαλος, όσες κατάρες κι άν του ρίχνουμε για να ησυχάσει το θυμικό μας - σιγά μήν επιτρέψουν να υπογραφεί η ΝΔΣ μόνο απ'τον Παπαδήμο...

 3. Orestios avatar
  Orestios 09/01/2012 17:34:53

  H "Ευρώπη της αλληλεγγύης" κάνει λόγο για πόλεμο αν δεν πάρει αυτό που θέλει.

 4. JOHN avatar
  JOHN 09/01/2012 19:50:09

  Ευρωπη αλληλεγγυης,ωραιο ανεκδοτο κι αυτο!

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 09/01/2012 23:34:56

  ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ν’ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ 2012;
  Αυτή η ρευστή κατάσταση, οι συνεχείς προσβολές και απαξία, αυτή η αγωνία και ανασφάλεια, αυτή η oλέθρια εκβιαστική σχέση του "ναρκέμπορα"/Οφειλέτη/δανειστή με τον εθισμένο στα "ναρκωδάνεια" χρήστη/κράτος, το να μη μπορούμε να προγραμματίσουμε τη ζωή μας, το ν' αναρωτιόμαστε τι θα μάς ξημερώσει αύριο, είναι η καθημερινή επιθανάτια αγωνία την οποία το νεοναζί οικονομικό Dahau, αδεία του εδώ υποτακτικού, επέβαλε στους Ελληνες γιά να μάς τελειώσει. Λυσσαλέα προσπαθεί να μετατρέψει σε παρία τη ζηλευτή σε φυσικούς και όχι μόνο πόρους Ελλάδα, γιά να τη κατασπαράξει κοψοχρονιά. Αν Δεν προσέξουμε, αν Δεν δραστηριοποιηθούμε γιά την αποτίναξη του χολερικού ζυγού των Μνημοσύνων, στο τέλος αυτής της κρίσιμης χρονιάς, θα ζούμε μιά ζωή ανυπόφορη, φορτική, χωρίς να έχουμε καταφέρει Τίποτα. Τίποτα άξιο αναφοράς.

  Οι Οφειλέτες/δανειστές της Ελλάδας, με δόλιους τρόπους επιδιώκουν να σβύσουν την ελπίδα, τη προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, την υγεία, τη Ζωή των Ελλήνων. Ομως, παρ' όλους τους ληστρικούς φόρους και τις περικοπές εισοδήματος που μάς επιβάλλουν, το Ελληνικό Ρολόϊ της Ζωής, θα συνεχίσει να κτυπά ανά τους αιώνες, σε πείσμα των υπανθρώπων.

  Οι Ελληνες, μπορούμε να Αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας για την αναπτέρωση της ελπίδας, της αλληλεγγύης, της προσωπικής και οικογενειακής ευτυχίας, της υγείας, της βελτίωσης των οικονομικών μας. Διαφορετικά, αν τ’ αφήσουμε όλα αυτά να σέρνονται «ως έχουν», κάποια μέρα (ίσως αύριο ίσως μετά 5 χρόνια), θα ευχόμαστε να είχαμε Αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τον διαθέσιμο χρόνο μας.

  ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΡΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΠΙΖΗΜΙΑ;
  H ανασφάλεια, η απογοήτευση, η ανεργία, η απελπισία, είναι εχθροί της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της υγείας, της ευτυχίας, της καλής φυσικής κατάστασης και λειτουργίας του σώματος και του νου.

  Στην εξαθλιωμένη σήμερα Ελλάδα, για την οποία ακέραια την ευθύνη φέρει η 2χρονη ακυβερνησία του ατάλαντου κωπηλάτη, πολλοί Ελληνες υποφέρουν από το σύνδρομο της αυτολύπησης και της αναβλητικότητας. Βυθίζονται σε πελάγη κατάθλιψης. Και η αρνητική αυτή ψυχολογία, σαμποτάρει τις δυνατότητές τους για κάθε μορφής επιτυχία, καταξίωση και χαρά.

  Για λόγους υπαρξιακούς λοιπόν, από Εμάς εξαρτάται η αλλαγή της ψυχολογίας μας. Σε πείσμα των άφιλων καιρών, Αξίζει Εμείς να ζήσουμε τη κάθε ημέρα του κρίσιμου 2012, με το κεφάλι και τις καρδιές μας, ψηλά!

  Είναι σκληρή πραγματικότητα ότι με τις πρώτες εβδομάδες τυχόν αδράνειας, μπορεί να χαθεί ολόκληρο το 2012. Πολυτέλεια γιά "asta la vista" συμπεριφορές, Δεν έχουμε πλέον. Χρειάζεται Εμείς να δραστηριοποιηθούμε, Εμείς ν’ αλλάξουμε την αρνητική ψυχολογία μας, ΤΩΡΑ.

  Ιανουάριος: άνεργοι οι περισσότεροι, είμαστε σε αγώνα δρόμου αναζήτησης εργασίας. Παλεύουμε ν’ αντέξουμε τον χειμώνα, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

  Kουτσοφλέβαρος: οι φορολογικές δηλώσεις και η πληρωμή των λογαριασμών είναι η προτεραιότητα.

  Μάρτιος-Απρίλιος-Μάϊος: Ανοιξη! Η Ελληνική Φύση, καθηλωτική! Είμαστε σε μία λανθάνουσα κατάσταση ευεξίας κι αισιοδοξίας ότι όλα καλά πάνε. Και μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχουν μετρήσιμα αποτελέσματα για τον Στόχο του 2012,

  Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος: Ηρθε κι έφυγε το καλοκαίρι! Νέες προκλήσεις, διακοπές, νέα χαμηλή τουριστική περίοδος. Είμαστε χαλαροί. Καλύτερα να περιμένουμε μέχρι το Φθινόπωρο για ν’ ανακτήσουμε δυνάμεις. Στο μεταξύ, απολαμβάνουμε τις χρυσές παραλίες και τον Ελληνα ισοβίτη Ηλιο.

  Oκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος: Aν και έχουμε τις καλύτερες των προθέσεων, αδυνατούμε ν’ ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, όπως θα θέλαμε. Η οικογένεια περιμένει τα πάντα από εμάς. Ο εργασιακός φόρτος, βαρύς. Οι κοινωνικές και οικονομικές υποχρέωσεις άπειρες. Τα χρήματα λιγοστά. Η ένταση αυξάνει δραματικά καθώς πλησιάζουν οι Γιορτές. Κυρίως, επειδή μ’ απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι και το 2012 έχει οριστικά χαθεί.

  ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ (Ο ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ) ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ 2012;
  Τη πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου η #1 προτεραιότητα πράξεων είναι:

  1. Γνωρίζουμε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε. Που θέλουμε να είμαστε σε 1-2 χρόνια. Ο Στόχος, το όνειρο, το μέλλον μας, ως Ελληνες Πολίτες.

  2. Αναπτύσσουμε Σχέδιο για το ΠΩΣ θα υλοποιήσουμε τον Στόχο μας. Στην αρχή, το Σχέδιο αυτό μπορεί να ευρύ π.χ. για κάθε 3μηνο του έτους. Και στη συνέχεια, σαν δεύτερο βήμα, μπορεί να γίνει πιο λεπτομερειακό εβδομαδιαίο ακόμα και ημερήσιο.

  3. Εξετάζουμε καθημερινά τ’ αποτελέσματα και εφόσον χρειασθεί, αναθεωρούμε βελτιώνουμε τον Στόχο μας. Συνεργαζόμαστε με ανθρώπους πρόθυμους να εργασθούν εθελοντικά και να συμβάλλουν στην υλοποίηση του κοινού Στόχου. Μία ώρα ουσιαστικής καθημερινής συνεργασίας είναι αρκετή. Το σημαντικό γι’ αυτή τη μία ώρα είναι να υπάρχει συγκεκριμένο Σχέδιο και ΟΛΟΙ να είναι συνΥπεύθυνοι για το συγκεκριμένο τελικό αποτέλεσμα, στο maximum δυνατό.

  4. Ενας Στόχος είναι εύκολο να υλοποιηθεί, όταν υπάρχει ισορροπία στους άλλους τομείς της ζωής μας. Εάν π.χ. υπάρχουν θέματα Υγείας, θέτουμε Στόχο, με συγκεκριμένο χρόνο και ενέργειες, τη βελτίωση της Υγείας μας. Εάν τα χρέη μας είναι βουνό, αντιμετωπίζουμε άμεσα το γεγονός με επαναδιαπραγμάτευση με τις Τράπεζες, καταργούμε πιστωτικές κάρτες, τακτοποιούμε υποχρεώσεις, εξισορροπούμε έσοδα/έξόδα κλπ.

  Ο,τι κι αν κάνουμε αυτή τη κρίσιμη χρονιά, μεγάλη σημασία έχει ο Προγραμματισμός. Διαφορετικά, ένα χρόνο από σήμερα, θα έχουμε χάσει και τις 365 ημέρες του 2012.

  Οσοι δεν προγραμματίζουμε, όσοι δεν σημειώνουμε πρόοδο, κυριολεκτικά χάνουμε έδαφος. Εάν αυτή τη χρονιά δεν σημειωθεί πρόοδος, τότε η κατάσταση το επόμενο έτος θα είναι χειρότερη απ’ ό, τι είναι σήμερα. Μέση λύση Δεν υπάρχει. Η Επιλογή δική μας.

  η Dimi

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.