#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/08/2008 22:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άσκηση οικονομικών

Άσκηση: Δίδεται νέος, ελεύθερος επαγγελματίας, που αποφάσισε να μην περιμένει να διοριστεί αλλά να δουλέψει με το μπλοκάκι του στη φιλελεύθερη οικονομία μας: Υπολογίζει ότι κάθε μήνα, πριν χαλάσει για τον εαυτό του το πρώτο του ευρώ, πρέπει να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως:

- 87,5 για το φόρο της δεκάτης
- 300 για το ΤΕΒΕ του
- 200 για τα κοινωφελή και τα κοινόχρηστά του,
- 200 ας πούμε για το νοίκι του (αν νοικιάζει χώρο)
- Τον εξοπλισμό του (ευτυχώς) θα του τον χαρίσει ο μπαμπάς του (με δάνειο από φιλική τράπεζα)

Ερώτηση: Με το σημερινό κόστος ζωής, πότε θα κόψει ο νέος τις φλέβες του;

Τάδε

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 29/08/2008 22:24:47

  Αγαπητέ νέε, μην απατάσαι η οικονομία μας δεν είναι φιλελεύθερη αλλά ...ανταλλακτική.
  Η επιτυχημένη πορεία σου είναι εξασφαλισμένη από το βαθμό ....γνωριμιών κουμπάρων ή ιερών διασυνδέσεων.
  Αν απουσιάζουν τα παραπάνω συστατικά Ελληνικής επιτυχίας και καταξίωσης, ...δώσε στο ΑΣΕΠ
  Εναλλακτικά μετανάστευσε ...το έχουν κάνει πάνω από 250.000 τα τελευταία χρόνια είτε μόνιμα είτε με περιοδικές συμβάσεις έργων για τη Δυτική Ευρώπη

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 29/08/2008 22:54:29

  Τα 875 δεν είναι ανά μήνα αλλά ολόκληρο το χρόνο.

 3. alex avatar
  alex 29/08/2008 23:52:51

  Tελικά γίνεσαι επαγγελματίας φοιτητής για καμιά 8 ετία (πτυχίο δεν χρειάζεται να πάρεις ),συνδικαλιστής,αφισοκολυτής,αρπάζεις κάλπες,παίζεις ξύλο κλπ ,μπαινεις στον κοματικό ΜΗΧΑΝΙΣΜΌ κάποιου μεγάλου κόματος εξουσίας και βολεύεσαι υπέροχα όταν το κόμα σου έλθει στην εξουσία.Ως ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ.Τι μεταπτυχιακά κλπ για να στα πάιρνει μετά ο εκάστοτε Αλογοσκούφης;Κοματόσκυλο ,σίγουρη δουλειά ,αφορολόγητα λεφτά,δωράκια,εξουσία ,γοητεία....,και όλου του κόσμου τα καλά.ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΝΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ.

 4. ταδε avatar
  ταδε 30/08/2008 00:02:49

  @FactorX
  Ευχαριστώ για την τιμή.

  @Εξάκτινος
  Mea culpa, φυσικά και έχετε δίκιο, έπρεπε να είναι 87,5, μου ξεγλίστρησε η άτιμη η υποδιαστολή.

  Επομένως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο φοβερά --όπως θα 'λεγε και ο Χότζας πριν βάλει μέσα στο σπίτι και την αγελάδα...

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/08/2008 07:21:26

  Φιλελεύθερη οικονομία; Χα χα χα! Ποτέ, μα ποτέ δεν υπήρξε ίχνος φιλελευθερισμού στην Ελλάδα. Απ' εναντίας. Όλα σικέ, στημένα, λαδωμένα και διοικητικά προκαθορισμένα. ΟΛΑ. Καμμία ιδιωτικοποίηση δεν ξεκίνησε χωρίς να είναι προκαθορισνμένο το αποτέλεσμα, να μην πώ κανέναν δοιαγωνισμός. 10000000 ποντικάκια στριμωγμένα σε μια αυλή με πολύυ τσιμέντο που περιμένουμε το καθένα με την σειρά μας να λαδώσει το άντερό του ανάλογα με ποιόν ξέρει στην εκάστοτε "δημοκρατική" κυβέρνηση.

  Ένας (ή δύο) βουλευτής με νεοφιλελεύθερο λόγο και αυτός στο πυρ το εξώτερο.

  Μπορεί η "ελεύθερη αγορά" να είναι ψευδαίσθηση διεθνώς, αλλά στην Ελλάδα δεν πέρασε ούτε κοντά στα χωρικά ύδατα. Βλέπε γάλα, βενζίνη, χαρτί, τσιμέντο, πλακάκια, μισθοί, αυξήσεις, διαπραγματεύσεις.

  Δεν έχω δει όλον τον κόσμο άλλα έχω δει 10-12 χώρες. Είμαστε η λιγότερο "φιλελεύθερη" και, κατά τεκμήριο η πιο διεφθαρμένη. Βέβαια κάπως επιβιώνουμε... Λίγο η οικογένεια, λίγο το ρουσφετοβόλεμα, και πολλή η παραοικονομία και το ξέπλυμα που ανακυκλώνεται... Trickle down μαύρο!

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/08/2008 07:24:26

  Συγνώμη, ξέχασα και τον καφέ, τους χυμούς, τα εμφιαλωμένα νερά, τα ρούχα, τα εισητήρια και τις τραπεζικές υπηρεσίες στην λίστα της ανελευθερίας...

  Το μόνο που είναι ελεύθερο και κυμαίνεται είναι η ταρίφα και οι μίζες για δουλειές. Εκεί υπάρχει προσφορά και ζήτηση και δουλέυει.

 7. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/08/2008 09:55:06

  @ Τάδε

  Είναι φοβερά γιατί το πιτσιρικά χρειάζεται 800 Ευρά το μήνα με το καλημέρα εκτός αν έχει έδρα το σπίτι του δηλ. είναι μόνο με την τσάντα στο δρόμο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.