18/02/2009 15:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισε το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Με τη φράση «ο σοσιαλισμός είναι και επίκαιρος και ιστορικά αναγκαίος», η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την εισήγησή της στο 18ο Συνέδριο που άρχισε σήμερα τις εργασίες του, σήμανε την αντεπίθεση του κόμματος «σε όλα τα μέτωπα», σε μια περίοδο «όπου τίθενται επί τάπητος, γενικότερα, μεγάλα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, σε παγκόσμιο επίπεδο, στην περιοχή, στην Ελλάδα».

Το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ έχει κεντρικό σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό - αντεπίθεση» και θα συζητηθούν δύο θέματα. Το ένα είναι η έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής με τον απολογισμό δράσης του κόμματος από το 17ο Συνέδριο και τα καθήκοντά του μέχρι το 19ο Συνέδριο. Το δεύτερο είναι οι «εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα -η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό».

Χθες η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του «902» αναφέρθηκε στο συνέδριο και στην προετοιμασία που έγινε τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με όσα είπε, το κόμμα ωρίμασε και μπορεί να τα βγάλει πέρα σε πολλά μέτωπα. Πρόσθεσε ότι η συμμετοχή στις συνελεύσεις ήταν υψηλή. Έφτασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε, στο 72%, ενώ περίπου 15% ήταν δικαιολογημένα απόντες και μόλις 10% αδικαιολογήτως απόντες. Αναφερόμενη στην εισήγηση, είπε ότι «δεν θα είναι μια εισήγηση η οποία απευθύνεται στα μέσα ενημέρωσης. Είναι μια εισήγηση που απευθύνεται στο σώμα των αντιπροσώπων, οι οποίοι πρέπει με μεγάλη ευθύνη να σηκώσουν το χέρι τελικά και να εγκρίνουν δύο κείμενα, δύο εισηγήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 18/02/2009 15:40:28

  Άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας μας, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι αν μη τι άλλο η σταθερότητα θέσεων (διαχρονικά) του ΚΚΕ είναι άξια θαυμασμού. Αν μάλιστα θυμηθούμε το τι έχει μεσολαβήσει από το 1920 έως και σήμερα (παγκοσμίως) ε, τότε μιλάμε για μοναδικό φαινόμενο ισχυρογνωμοσύνης.
  Η δε ιστορία του (με πολλές εξαιρέσεις πχ η αντιμετώπιση του Άρη ή του Μάρκου Β. κ.ά.) είναι για μένα άξια θαυμασμού και μόνο. Οι τότε αριστεροί διακινδύνευαν τα πάντα και όχι σαν τους σημερινούς μπαρόβιους αντιεξουσιαστές χουλιγκαν που δηλώνουν επαναστάτες βασιζόμενοι στην πλήρη ατιμωρησία που επικρατεί παντού.

 2. παλιός συντάκτης avatar
  παλιός συντάκτης 18/02/2009 16:52:19

  ώστε "στάλιν και βλακείες" Ανώνυμε κνίτη;
  ευτυχώς που δεν πήρατε την εξουσία τότε.
  και σου μιλά ο γιος του αντάρτη με 12 χρόνια εξορία.
  όσοι καυτηριάζουν το σταλινισμό είναι αντικομμουνιστές; άσχετοι , αμόρφωτοι , όπως έλεγε ο Ταρκόφσκι: "αυτοί δεν γνωρίζουν ούτε τον λένιν τους"

 3. τρια πουλακια Σταλινικα avatar
  τρια πουλακια Σταλινικα 18/02/2009 17:50:26

  ΣΥΓΝΩΜΗ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ

  @3 Anonymous Says:
  Όσα λένε διάφορα για Στάλιν και βλακείες δε τα καταλαβαίνουμε εμείς.

  Υπέροχα! δηλ διαβάζουμε στα κείμενα του ΚΚΕ:
  - " Ως σημείο στροφής...ξεχωρίζει το 20 συνέδριο του ΚΚΣΕ, το 1956, επειδή σε αυτό υιοθετήθηκαν μια σειρά οπορτουνιστικές θέσεις για τα ζητήματα της οικονομίας, της στρατηγικής του κομμουνιστικού κινήματος...(σ.σ. υπενθυμίζεται στο 20ο συνέδριο ο Χρουστσόφ αποκαθήλωσε τον Σταλινισμό )
  - Πως ερμηνεύουν τα κείμενα του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό τις Δίκες της Μόσχας? "στην πορεία αρκετέ οπορτουνιστικές δυνάμεις συνδέθηκαν με ανοιχτά αντεπαναστατικές δυνάμεις που οργάνωσαν σχέδια ανατροπής της σοβιετικής εξουσίας..(σ.σ. μεταξύ αυτών και μέλη του πολιτικού Γραφείου επί Λένιν-πρωτοπόροι δηλ της επανάστασης)
  -- (σ.σ.: πως εξηγούνται οι επεμβάσεις στην ανατολική Γερμανία, την Γιουγκοσλαβία, την Τσεχοσλοβακία? τα κείμενα απαντούν:"ο ψυχρός πόλεμος περιελάμβανε την οργάνωση ψυχολογικού πολέμου (....)δίχτυα υπονόμευσης και φθοράς από τα μέσα, ανοιχτές προκλήσεις και υποδαύλιση αντεπαναστατικών εξελίξεων"( σ.σ. οπότε τα σοβιετικά τανκς τους συνέτισαν..)

  -Οντως βλακείες.....

 4. τρια πουλακια Σταλινικα avatar
  τρια πουλακια Σταλινικα 18/02/2009 17:51:02

  ΦΑΚΤΟΡΑ ΣΒΗΣΕ ΤΟ 5 ΠΛΗΖ

 5. Κων/νος Ζυγουρακης avatar
  Κων/νος Ζυγουρακης 18/02/2009 18:03:02

  Ας είμαστε απλώς αριστεροί.

  Πιστεύω ότι αυτό είναι υπέρ αρκετό στην σημερινή κοινωνία που ζούμε.

  Κανένας δεν πιστεύω να καταδικάζει τον αγώνα για ένα πιο δίκαιο σύστημα που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους.Κανένας δεν καταδικάζει τον αγώνα για το δικαίωμα στην ζωή και όχι στην επιβίωση.

  Όλα αυτά όμως θέλουν σκέψη και σχέδιο δράσης για να πετύχουν.

  Πάντα θα καταδικάζω τις ακρότητες γιατί αυτές είναι που δεν αφήνουν ελεύθερο το μυαλό να σκεφτεί.Επίσης θα καταδικάζω και τα μικροκομματικά παιχνίδια.

  Είμαι ελεύθερος και μπορώ να διαβάσω τα πάντα ώστε να σχηματίσω ισχυρή προσωπική γνώμη.

  Σκεφτειτε κατι ακομα ομως.

  Αυτήν την στιγμή η Ρωσία βιώνει μια έκρηξη φασισμού σε όλους τους τομείς.Σας λέει κάτι αυτό;

  Εμενα τουλάχιστον μου λέει παρα πολλά.

 6. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 18/02/2009 18:58:47

  Για τον κόσμο που προσπαθεί να ζήσει έντιμα από την εργασία του και μόνο, το συνέδριο του ΚΚΕ παρουσιάζει ενδιαφέρον και δημιουργεί προσδοκίες.
  Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν προσπαθησε ποτέ να αποποιηθεί του παρελθόντος του με όσα λάθη και παραλήψεις κι αν έχει κάνει.
  Δεν άλλαζει όνομα σε κάθε ιστορική καμπή και είναι διατεθειμένο να αξιοποιήσει όλη την ιστορία του για να προχωρήσει.
  Μετά την πτώση του σοσιαλισμού ο κόσμος δεν έγινε καλλίτερος, το αντίθετο μάλλιστα. Και αυτό είναι το γεγονός που δικαιώνει πανηγυρικά την επιμονή του ΚΚΕ στη κλασσική θεωρία του Μαρξισμού Λενινισμού.
  Πίσω απο την Ελλάδα της λαμογιάς, και του life style ή της θρησκοληψίας και του κούφιου φασίζοντος εθνικισμού, υπάρχει η Ελλάδα της εργασίας, της δημιουργίας και της πίστης στον άνθρωπο. Υπάρχει η Ελλάδα που όλοι μας θέλουμε να γίνει. Σε αυτή την Ελλάδα απευθύνεται το ΚΚΕ και το συνέδριό του.
  Υ.Γ: Από τον Ταρκόφκι, προτιμώ τον Αϊζενστάιν

 7. παλιός συντάκτης avatar
  παλιός συντάκτης 18/02/2009 19:27:23

  αντιγράφω από τον άσχετο
  "απο την Ελλάδα της λαμογιάς, και του life style ή της θρησκοληψίας και του κούφιου φασίζοντος εθνικισμού, υπάρχει η Ελλάδα της εργασίας, της δημιουργίας και της πίστης στον άνθρωπο".
  όλα αυτά αγαπητέ φίλε τα εκφράζει το ΚΚΕ;
  δηλαδή Ο ΠΈΤΡΟΣ ΚΩΣΤΌΠΟΥΛΟΣ, Ο ΑΝΘΙΜΟΣ, Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ είναι ενδεικτικοί εκπρόσωποι της μιας Ελλάδας και οι...άλλοι της άλλης!!!
  τι απλουστεύσεις είναι αυτές; κουτάκια μια ζωή το Κκε. γιατί ρε παίδες δεν καθόσαστε ήρεμα να σκεφτείτε ότι δεν φταίνε μόνο οι διεθνείς συνομωσίες και ο ιμπεριαλιστικός περίγυρος για ό,τι έγινε. δυστυχώς θα το επαναλάβω . μια ελπίδα είχε το 1917 να γίνει 2009 κι αυτή τελείωσε με τον Στάλιν. αν δεν το κατανοήσετε δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε και οι "εχθροί" μέσα από τις κρίσεις θα αναγεννώνται.
  (ο Αϊζενστάιν δεν αποτελείαντίπαλο δέος του Ταρκόφσκι. δες το ντοκιμαντέρ "Αιζενσταιν και Στάλιν" ενός Ιάπωνα και θα καταλάβεις.

 8. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 18/02/2009 20:05:30

  @9
  -Ναι όλα αυτά τα εκφράζει το ΚΚΕ.
  -Όσο για τα ονόματα,εσύ τα λες όχι εγώ. Πάντως όλους αυτούς, στους οποίους ενστικτωδώς πήγε το μυαλό σου, πρέπει όντως να τους βάλουμε σε κουτάκια σε κάποιο μουσείο πολιτικής ιστορίας του τόπου και να μας περιποιεί τιμή που είμαστε "οι...άλλοι της άλλης".
  -Αν δεν μου πείς το όνομα του Ιάπωνα πως θα δω το ντοκιμαντέρ του για να ξεστραβωθώ?

 9. adbusters avatar
  adbusters 18/02/2009 22:15:53

  Δες το goodbye lenin, το ίδιο ξεστράβωμα θα έχεις...

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/02/2009 23:47:56

  @12: αυτό που λες, ότι ο κόσμος συγκρίνει το τότε και το τώρα το έχω ακούσει και εγώ, από φίλους και φίλες που εργάζονται εδώ, από Πολωνία, Βουλγαρία, Ουκρανία. Λένε τα εξής: ... είχαμε όλοι δουλειά ..., ... δεν υπήρχαν ναρκωτικά ..., ... οι γυναίκες μας ήταν αξιοπρεπείς ... .

 11. Giannis avatar
  Giannis 19/02/2009 00:30:03

  Βλέπβ στημένες αναρτήσεις. Ξέρω ότι το ΚΚΕ έχει βάλει στελέχη του να παρεμβαίνουν στα μπλογκς. Αλλά αυτό που έγινε σε 2 -3 τοπθετήσεις παρά πάνω είναι αστείο. Φως φανάρι: Θαυμασμός για το ΚΚΕ και τη σταθερότητα των θέσεων (βλ. δογματισμό και αρτηριοσκλήρωση). Προσδοκίες από το ΣΥνέδριο: Δηλ. τι προσδοκείς ρε μαύρε; Να πάνε καλά οι δουλειές των επιχειρήσεων του κόμματος; Να διαγράφουν ακόμη πιο σκληρά όποιον πει κάτι λίγο διαφορετικό;
  Να έχει πιο μεστό περιεχόμενο η συμφωνία με τον Καραμανλή για σκέσκισμα του ΣΥΝ από τα μέσα του καθεστώτος;
  Να φέρεται ακόμη πιο τρυθφερά το κατεστηένο στο κόμμα από το οποίο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα;
  Ασε μας΄ήσυχους

  Η αφελής είσαι ή μισθωτός στο Κόμμα με τα εκατοντάδες επαγγελματικά στελέχη και τον πακτωλό χρημάτων!

 12. Σπύρος avatar
  Σπύρος 19/02/2009 00:36:30

  Στο νεκρό δάσος

  Στο νεκρό δάσος των λέξεων προχωράω.
  Ανάβω τα χλομά φανάρια στους δρόμους
  προσπαθώ ν’ αναστήσω.
  Τα ονόματα που πυρπόλησαν τις καρδιές
  σε μυστικές συνεδριάσεις
  τα ονόματα που οδήγησαν όλα δολοφονούνται.
  Τώρα κυκλοφορούν σε ανάκτορα ξένοι
  ντύνονται επίσημα στις δεξιώσεις
  σε διπλωματικά συνέδρια ανταλλάσσονται
  χειραψίες
  φριχτά υπομνήματα
  παρευρίσκονται στις γιορτές υποκλίνονται.
  Τώρα πεθαίνουν.

  Ω Ρόζα Λούξεμπουργκ, Λένιν, ποιητές.
  Ω Τέλμαν, Τάνεφ
  παγωμένοι σε επίσημες αίθουσες
  δαφνοστεφείς ήρωες
  μυθικά πρόσωπα ελάτε.

  Οι εξουσίες σήμερα χαϊδεύονται σαν
  ερωτιάρες γάτες πάνω στις στέγες μας
  οι πρόεδροι ανταλλάσσουν επισκέψεις
  οι πατριάρχες πάλι ενθρονίζονται
  κάτω από τα νόμιμα κάδρα σας μας περιπαίζουν.

  Εγώ έχω μέσα στη θύμηση μου
  την ώρα που ανέβαινε το πλήθος στις σκάλες
  με τη φωτιά
  κρατώντας τη μεγάλη ταμπέλα
  Όλη η εξουσία στα Σοβιέτ.
  Έχω στη θύμησή μου την ατμομηχανή που έφερε
  τη νύχτα τον Λένιν
  τον έξαλλο Μαγιακόφσκι που πυροβολούσε
  τους υπουργούς
  τους φοιτητές αγκαλιασμένους με τους χωριάτες.

  Πως βγήκανε πάλι απ’ αυτή τη φωτιά
  ο Κος Διευθυντής
  ο διπλωματικός ακόλουθος
  ο Κος πρέσβης;
  Και τώρα τι πρέπει να γίνει
  σ’ αυτό το νεκροταφείο των ονομάτων
  σ’ αυτό το νεκροταφείο των λέξεων;

  Πως θα ξαναβαφτίσουμε τις πυρκαγιές
  Ελευθερία, ισότητα, Σοβιέτ, εξουσία;

  Mιχάλης Κατσαρός.
  Τογραψε το 1953 ο ΄Λοξίας΄ μολις πέθανε ο Στάλιν.
  Προφητικός.
  56 χρόνια μετά αναστηλώθηκε...

  Και μην γραφτούν πάλι τα γνωστά περί ΄αντικομμουνισμού΄...
  Η Ταφόπλακα τής οποιας ενότητας στην βάση έχει ήδη μπεί .
  Απο την μιά ο Alexis-Downtown και απο την άλλη το Αγαλμα τού Στάλιν ορθό και απειλητικό...
  Ας διαβάσουν μερικοί τήν ΄Υπόθεση Τουλάγιεφ΄τού Βικτορ Σέρζ...

 13. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/02/2009 00:42:44

  @15: κρίμα αυτή η διχόνοια μεταξύ τους.

 14. Σπύρος avatar
  Σπύρος 19/02/2009 00:44:14

  Πέρα απο τον Ταρκόφσκι που τον προτιμώ απο τον Αϊζενστάϊν υπήρξε και ο Σεργκεϊ Παρατζανωφ που είχε αποκλειστεί γιά ΄φορμαλισμό΄.....
  Υπήρξε και ο Σοστακόβιτς και ο Προκόφιεφ και η Αχμάτοβα πού υπέφεραν...Αλλοι που εκτοπίστηκαν ή εκτελέστηκαν...
  Και τόσοι άλλοι πού υπέφεραν απο κομματικούς ατάλαντους...
  Σεβομαι πολλούς απλούς ανθρώπους που στηρίζουν το Κ.Κ.Ε. αλλά οι απόψεις του και η παραμόρφωση τής Ιστορίας απομακρύνει κάθε ανένταχτο..

 15. παλιός συντάκτης avatar
  παλιός συντάκτης 19/02/2009 09:16:11

  μπράβο σπύρο - μπράβο 18
  μιλάμε για τους ιεχωβάδες της πολιτικής
  δυστυχώς όπως λες για τους αγνούς αγωνιστές

 16. zapata avatar
  zapata 19/02/2009 09:35:50

  Κανείς λογικός άνθρωπος δεν είναι αντικομμουνιστής,εγώ πολύ απλά εκτιμώ πως αυτό που εφαρμόστηκε εκεί ήταν καρτικομονοπωλιακός καπιταλισμός, ήταν ισότητα στην φτώχεια και την εξαθλίωση, πλην της κομματικής νομεκλατούρας η οποία απολάμβανε όσα περισσότερα μπορούσε μέχρι κάποιοι να εκτιμήσουν πως είναι προδότες της επανάστασης και να τους συνοδεύσουν μέχρι την Σιβηρία. Το πνεύμα του Λένιν και των μπολσεβίκων τρελείωσε δυστυχώς πολύ νωρίς. Τώρα κατά πόσο το ΚΚΕ είναι σήμερα το απάγκιο των εργαζομένων και συνεπές λενινιστικό κόμμα,επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω. Το ΚΚΕ από τότε που διάλεξε την Λιάνα αντι του Μήτσου Κωστόπουλου, με αποκλειστική ευθύνη της Ππαπαρήγα( αργά κατάλαβε το λάθος ο Χαρίλαος) έχει μεταλλαχθεί σε ένα παράξενο πράγμα, μείγμα εργατισμού, σταλινισμού και εθνικισμού. Με τον μαρξισμό-λενινισμό δεν έχει πάντως καμία σχέση, συμφωνώ απόλυτα με τους καθηγητές Ρούσση και Μπιτσάκη. Η δε πλάτη που ρίχνει στην κυβέρνηση, άρα και στο πολιτικό σύστημα, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Πίστευα πως η κομματική βάση του ΚΚΕ θα είχε αντιστάσεις, αλλά αν πιστέψω την αλήθεια τυπωμένη σε εφημερίδα, το 0,15% ψήφισε κατά των θέσεων αναστήλωσης του Στάλιν και το 0,30% λευκό... άρα μοναδική ελπίδα το 15% των μελών του ΚΚΕ που ήταν αδικαιολογήτως απών από τις διαδικασίες...

 17. παλιός συντάκτης avatar
  παλιός συντάκτης 19/02/2009 14:10:47

  1. Ο θρυλικός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, αναγγέλλει στην πρώτη του σελίδα το 18 Συνέδριο του ΚΚΕ.
  Για μια ακόμα φορά, αρχίζει η αντεπίθεση…
  2. Στην ίδια – πρώτη – σελίδα,
  (ούτε καν στη δεύτερη)
  και η διαφημιστική ρεκλάμα του ΟΠΑΠ.
  Και κρατική, (κυβερνητική) εταιρεία
  και τζογαδόρικη (καπιταλιστική του κερατά…)επιχείρηση !

  από το press gr

 18. Σπύρος avatar
  Σπύρος 19/02/2009 20:46:32

  Ρέ Σύντροφοι τέτοια αλαζονεία δεν τήν περίμενα...
  Ωστε διαβάσαμε ένα βιβλίο μονον.....
  Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν διαβάσαμε μονον απο την Σύγχρονη Εποχή ή αυτά πού προτείνει ο Καθοδηγητής....
  Και για απαντήστε μας και σε άλλον έναν ΄Αστικό Μυθο΄...
  Εκείνοι οι δόλιοι τά 2εκατομύρια Σοβιετικοί Στρατιώτες πού επιβίωσαν απο τά Ναζιστικά Στρατόπεδα πως αντιμετωπίστηκαν στην Ε.Σ.Σ.Δ.??
  Σάν Προδότες γιατί είχαν τήν ΄ατυχία΄να επιβιώσουν..
  Τούς εκτόπισαν,τούς εστειλαν στά Γκουλάγκ ,δεν τούς εδιναν δουλειά...
  Ελεος πλέον με τέτοιο δογματισμό...
  Και τελικά η Θεολογία τού Κόμματος πού πήρε στον λαιμό της τόσους αγωνιστές και τίμιους ανθρώπους σέ τι διαφέρει από τήν Θεολογία τής Ιεράς Εξέτασης??
  Το Κόμμα ξέρει για εμάς,όπως ήξεραν και οι Καθολικοί Ιεροεξεταστές γιά τούς ΄διαφωνούντες΄...
  Ο Ανθρωπος βορά τού ΄Τελικού Σκοπού΄...
  Ελεος πλέον..

 19. Σπύρος avatar
  Σπύρος 19/02/2009 20:47:37

  Για να μην αναφερθώ για την χρήση τής Ψυχιατρικής στην Ε.Σ.Σ.Δ που ΄αναμόρφωνε΄τούς ΄διαφωνούντες΄...

 20. Σπύρος avatar
  Σπύρος 19/02/2009 21:59:15

  Μόνον που το 18ο Συνέδριο θυμίζει ΣΕΚΕ..
  Η πλήρης ακινησία τής Ιστορίας...Σάν τήν ΄Ημέρα τής Μαρμότας΄.............................
  Το δυστυχημα είναι πώς στην όποια κριτική απαντούν μέ τον ίδιο τρόπο και μερικοί ΄στρατευμένοι΄τού ΣΥΡΙΖΑ...
  Η Ιδια αλαζονεία τού αλάθητου...

 21. zapata avatar
  zapata 20/02/2009 09:50:17

  είπε κάτι συγκλονιστικό πέρα της γραμμής του ΚΚΕ ο 12 για να απαντήσουμε?

 22. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 20/02/2009 19:11:31

  Ο Στάλιν παρέλαβε μια χώρα όπου το όργωμα γίνονταν στην καλλίτερη περίπτωση με άροτρα, την πέρασε νικήτρια μέσα απο έναν παγκόσμιο πόλεμο που ουσιαστικά προσανατολίστηκε απο εχθρούς και "φίλους" εναντίον της και την παρέδωσε υπερδύναμη σε όλους του τομείς. Και δεν κουνιόταν καμιά π@@@@να.
  Στο τέλος αυτό μένει.Τα υπόλοιπα υποχωρούν σε δεύτερο-τρίτο πλάνο.
  Όσοι κρίνουν πρέπει να δούν το δικό τους το έργο και τις εκατόμβες νεκρών που άφησε και αφήνει ο καπιταλισμός για να σταθεροποιηθεί όποτε αισθάνεται ότι κινδυνεύει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.