#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/10/2011 13:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισε στο ΠΑΣΟΚ η μετά-Παπανδρέου εποχήΕντείνονται οι διεργασίες μέσα στο ΠΑΣΟΚ δημιουργώντας κάθε είδους αναχώματα (κόμματα, κινήσεις πολιτών, ομάδες, φράξιες), ώστε να είναι παρόντες όλοι την επόμενη ημέρα. Στο ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται τώρα η εσωτερική γεωγραφία που θα προετοιμάσει την επόμενη ημέρα.

Τρεις είναι οι κύριες ομάδες που δρουν:

 

- Αυτοί που φεύγουν. Τις τελευταίες ημέρες οργανωμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνουν ότι φεύγουν από το κόμμα (π.χ. ΠΑΣΟΚ εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, ΠΑΣΚΕ σιδηροδρομικών). Παράλληλα παλαιά στελέχη του κόμματος αποαστασιοποιούνται (π.χ. ομάδα Κοτσακά) ή αναζητούν νέα σχήματα (π.χ. ο τ. πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος). Αυτές οι δυνάμεις αναζητούν να σχηματοποιηθούν πριν τις προλάβουν οι εξελίξεις. Έχουν σκεφθεί την ίδρυση κόμματος, κίνησης πολιτών, αλλά δεν έχουν πάρει αποφάσεις.

 

- Ο κομματικός μηχανισμός. Παραδοσιακά στο ΠΑΣΟΚ έπαιζε ρόλο η τότε "Χ. Τρικούπη" και το τι έλεγαν τα κεντρικά κομματικά στελέχη, διότι συντόνιζαν και δυνάμεις της περιφέρειας. Τον σημαντικό ρόλο έχει αναλάβει ο Καρχιμάκης, που έχει στήσει ένα δικό του μηχανισμό, χωρίς όμως να ελέγχει πλήρως την κατάσταση. Εσχάτως βρίσκεται σε σύγκλιση με τον Παπουτσή, που ελέγχει πάντα την Αθήνα και έχει αποφασίσει να κατοχυρώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ της μετά το Γιώργο εποχής. Ο Παπουτσής πάντα ήταν κοντά με τον Παναγιωτακόπουλο και τον Λιβάνη, αλλά είναι άγνωστο αν αυτοί οι δύο θα θελήσουν να ασχολούνται με το κόμμα, αλλά και ποιες επιλογές θα κάνουν.

 

Στο πλαίσιο αυτής της κινητικότητας εντάσσεται και η συνάντηση Παντελή και Βασίλη Οικονόμου, που αποκάλυψε το antinews. Ο Β. Οικονόμου θέλει να είναι ξανά στο ΠΑΣΟΚ και ο Παντελής Οικονόμου συμφωνεί. Έτσι ο Β. Οικονόμου θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες την δημιουργία μίας κίνησης ελευθέρων πολιτών, ώστε να κάνει ένα βήμα προς το ΠΑΣΟΚ, αλλιώς θα καταλήξει στο κόμμα Κουβέλη. Το διαρκές ζητούμενο για τον Β. Οικονόμου είναι να (ξανα)βρεθεί στο ΠΑΣΟΚ.

 

- Οι «κηπουροί» του Γιώργου. Και να φύγει ο ΓΑΠ αφήνει κληρονομιά μία γενιά στελεχών που αρνούνται να πάνε σπίτι τους και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την βουλευτική έδρα με σταυρό. Για παράδειγμα ο Π. Γερουλάνος έχει πάρει στο υπουργείο του την πρώην υπερνομάρχη Αθηνών - Πειραιώς Ντ. Μπέη, ως αρμόδια για τον τουρισμό. Πιστεύει κανείς ότι θα είναι υποψήφιος στην Κεφαλονιά; Ο Γερουλάνος θα κατέβει στην Αθήνα και θα θελήσει να παίξει ρόλο ως εκφραστής των παπανδρεϊκών.

 

Βέβαια ο κύριος υποψήφιος για το δαχτυλίδι των ανθρώπων του ΓΑΠ είναι ο Λοβέρδος. Το πρώην «δεξί χέρι» του Βενιζέλου έχει υιοθετήσει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις, έχει ανοικτό διάλογο με τον ΛΑΟΣ και την Ντόρα, αλλά και με τον Κουβέλη. Υλοποιεί δηλαδή την στρατηγική του ΓΑΠ για την «συμμαχία των προθύμων» και την απομόνωση του Σαμαρά και της αριστεράς.

Παράλληλα έχει συμπτήξει συμμαχία με τον Ραγκούση, κυρίως στα ζητήματα της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων και του λιγότερου κράτους, που έχουν και μία έντονη ιδεολογική χροιά (νεοφιλελευθερισμού). Ο Ραγκούσης ξέρει το ρόλο του Νο 2, έχει προσβάσεις στον μηχανισμό και στα ΜΜΕ (όπως και ο Λοβέρδος) και αισθάνεται ότι διασφαλίζει το πολιτικό του μέλλον για μία δεκαετία.

Στο ίδιο μήκος κύματος (δηλαδή στην ίδια ομάδα) ανήκει και η Άννα Διαμαντοπούλου, που ορισμένοι την παρομοιάζουν με την Βάσω Παπανδρέου την εποχή του Ανδρέα και του Σημίτη.

 

Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου και Ραγκούσης αποτελούν τριάδα με κοινή αντίληψη των πραγμάτων (εντελώς νεοφιλελεύθερη και «μεταρρυθμιστική»). Σε παλαιότερες εποχές θα ήταν οι «εκσυγχρονιστές» του ΠΑΣΟΚ. Και τώρα, όπως δείχνουν με το κοινό άρθρο τους, βάλλουν εναντίον:

α) της μεταπολίτευσης («να σπάσουμε τώρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, όλα ή έστω τα περισσότερα μεταπολιτευτικά κακώς κείμενα),

β) των συνδικαλιστών που αποτελούν τον κορμό του ΠΑΣΟΚ («πολιτικοσυνδικαλιστικές συστοιχίες που αναπτύχθηκαν με βάση το νόμο του «τυφλού τσαμπουκά» και της «ψευδο-αρχής» πως κερδίζει όποιος εκβιάζει πιέζοντας τους άλλους συμπολίτες του»),

γ) του κράτους («οι δημοκρατικά νομιμοποιημένες κρατικές λειτουργίες έχουν την υποχρέωση να ανταποκριθούν στο κοινωνικό αίτημα για την τήρηση της νομιμότητας»).

Το κείμενο, που έχει «άρωμα» Λοβέρδου, δίνει έμφαση στο τρίπτυχο «Δικαιοσύνη, εξορθολογισμό των δημοσιονομικών της και χωρίς τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» χωρίς να εξηγεί τι σημαίνουν αυτά για τους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση η κοινή εμφάνιση δημιουργεί εντυπώσεις και νέα δεδομένα, όπως και το ότι ενημέρωσαν τον ΓΑΠ μέσω της Διαμαντοπούλου που είναι πιο "πειστική" με τον πρωθυπουργό.

 

-Τα «ορφανά» του Γιώργου. Σε παράλληλη πορεία βρίσκεται μία ομάδα στελεχών που αγωνίζεται να διασφαλίσει το πολιτικό (π.χ. ο εμπειρότατος Αθανασάκης) και το επαγγελματικό της μέλλον (π.χ. Χατζόπουλος, Πετρουλάκης, Ελενόπουλος). Τον συντονισμό τους έχει αναλάβει η Βάρτζελη, με στόχο όταν φύγει ο ΓΑΠ να μην εξαφανιστούν από προσώπου γης. Για παράδειγμα ο Παπακωνσταντίνου ξέρει ότι δεν έχει ούτε ένα φίλο, αλλά είναι από εκείνους που προσφέρουν συμμαχίες, επειδή στην παρούσα φάση δεν έχει φιλοδοξίες.

Σε ανάλογη κατάσταση είναι και ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, τον οποίο ακούει πολύ ο ΓΑΠ (από τότε ακόμη που ήταν στον ΙΣΤΑΜΕ και ετοίμαζε τα προγράμματα).

 

-Οι βουλευτές του Γιώργου. Είναι εκείνοι που εξελέγησαν λόγω της νίκης του ΓΑΠ και αναδείχθηκαν επί της ηγεσίας του (Θ. Οικονόμου, Στ. Κουτμερίδης, Ν. Γιαννακοπούλου, Σ. Κεδίκογλου, Φρ, Παρασύρης, Χ. Κεφαλίδου κ.α.). Θα συνεχίσουν να του είναι πιστοί και θα περιμένουν το σήμα του. Αποτελούν μήλο της έριδος για όλους τους δελφίνους, λόγω του αριθμού τους (είναι 15 – 20) και της ομοιογένειάς τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Manos-UK avatar
  Manos-UK 16/10/2011 13:11:23

  Το θέμα είναι να έχουμε μετά ΠΑΣΟΚ εποχή!

  • stanley@gr avatar
   stanley@gr @ Manos-UK 16/10/2011 13:13:04

   θα εχουμε! Αρκει να φυγει η λαιλαπα του Πασοκ!

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 16/10/2011 13:23:17

  Φάκτορα στοιχηματίζω τα τσίπουρα από τώρα αν οι εκλογές γίνουν το 2013 το ΠΑΣΟΚ θα είναι τρίτο κόμμα και θα έχει την ίδια κατάληξη με ότι πέτυχε ο συνονόματος παππούς του.

  Συνδετικός του κρίκος ήταν και είναι οι συνδικαλιστές του που διαχέουν € και καρέκλες στους οπαδούς, όλοι όσους το άρθρο αναφέρει δεν μπορούν να περπατήσουν απλά στο δρόμο όχι να ηγηθούν.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ο Ιθαγενής 16/10/2011 13:25:39

   Συνδετικός κρίκος είναι η εκβιαζόμενη Βουλή, και τα συνδικάτα είναι μέρος μόνο του εκβιασμού. Οι ηγεσίες των συνδικάτων δεν είναι τα συνδικάτα... Και οι ηγεσίες των συνδιοκάτων είναι σχεδόν 100% αγορασμένες και καθοδηγούμενες... Το Αόρατο Χέρι....

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 16/10/2011 13:25:49

   ....αν οι συνδικαλιστές δεν ήταν ...ΓΑΠακια θα είχαμε Βενιζέλο οπότε ο Λοβέρδος ή Ραγκούσης δεν έχει τύχη πχ. Χρυσοχοίδης ίσως. ... να θυμόμαστε ότι δεν βγάζουν οι βουλευτές (ΚΟ) αρχηγό....

 3. Wolf avatar
  Wolf 16/10/2011 13:34:01

  Φαντάζομαι εννοείτε ότι: άρχισε στο ΠΑΣΟΚ η μετά ΠΑΣΟΚ εποχή!!!

  • factorx avatar
   factorx @ Wolf 16/10/2011 13:42:45

   !!!!

 4. blackyellowhorse avatar
  blackyellowhorse 16/10/2011 13:51:05

  Να το δουμε και να μην το πιστεψουμε, αν και διατηρω τις αμφιβολιες μου γιατι ειναι επταψυχοικαι ριζωμενοι βαθεια.

 5. A.M. avatar
  A.M. 16/10/2011 13:58:57

  Και τι έγινε λοιπόν;
  Άντε και έφτασε στο ΠΑΣΟΚ η μετα-Παπανδρέου εποχή.
  Η Ελλάδα έχει να ωφεληθεί κάτι απ' αυτό;
  Θα αλλάξει προς το καλύτερο αν αύριο πρωθυπουργός είναι ένας αντι-ΓΑΠ πασόκος;

  Το ζητούμενο είναι η [μετα_θάνατον_του-ΠΑΣΟΚ] εποχή στην Ελλάδα!
  και όχι η μετα-Παπανδρέου εποχή στο ΠΑΣΟΚ.

  Και αυτή η [μετα_θάνατον_του-ΠΑΣΟΚ] εποχή δυστυχώς δεν φαίνεται ακόμα στον ορίζοντα.

  Εκτός και αν κάποιοι ελπίζουν ότι ένα με άνευ_ΓΑΠ πασοκ η Ελλάδα θα ..ευημερήσει! :lol:
  (συγχωρέστε μου το αστείο αλλά να ...άρχισαν και τα κρύα).

 6. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 16/10/2011 14:22:40

  Στο πασοκ νομίζουν ό,τι είναι ακόμα στο 1981 και ό,τι ο κόσμος θα γοητευτεί από μανιφέστα και λοιπές πασοκικές μπούρδες.
  Πρέπει συντομότατα να περάσουν στο "χρονοντούλαπο της ιστορίας" (που έλεγε και ο πνευματικός του πατέρας Κουτσόγιωργας.

 7. ΝΙΚΗ avatar
  ΝΙΚΗ 16/10/2011 14:26:51

  Πριν καιρό αυτό το άρθρο θα μου προκαλούσε έστω ένα χαμόγελο ικανοποίησης, ότι άρχισε η κατρακύλα τους. Σήμερα, με την παρούσα ψυχολογία, σαν να "πέρασε και δεν άγγιξε"................... :(

 8. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 16/10/2011 14:31:50

  Τούτη την βδομάδα θα γίνουνε πολλά...

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 16/10/2011 14:40:40

  Kαι μετά την εκχέρσωση 50 στρεμμάτων θεσπέσιου ελατοδάσους και μελότοπου «φιλέτο» του κατάφυτου ιστορικού Γράμμου, γιά το αυθαίρετο «Ανάκτορο» του Προέδρου της Βουλής κ. Πετσάλνικου, τώρα σειρά έχει και «η αξιοποίηση», του Παγκόσμιου Ελληνικού Συμβόλου, του Μυθικού Ολύμπου!

  «Disneyland και τελεφερίκ οραματίζονται στον Ολυμπο. Προτάσεις, επιχειρήματα, κριτική και... περίεργες τοποθετήσεις στη δημόσια διαβούλευση»
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_15/10/2011_459395

  Πυρετωδώς οι νεοταξίτες-βέβηλοι τη μετατροπή απεργάζονται σε «μυθολογικό» mickey mouse cartoon (Ολυμπος) και σε βόθρο (Βυζαντινές Αρχαιότητες Οβριοκάστρου Κερατέας). Μάταια πασχίζουν να εξαφανίσουν ό,τιδήποτε Αρχαίο, Μοναδικό, Παγκόσμια Ελληνικό. ΔΕΝ μπορούν! Eσκεμμένα «ξεχνούν» ότι ο Ελληνορωμαϊκός Πολιτισμός στήριξε τον πλανήτη.

  «Η Ρωμηοσύνη είν’ φυλή συνόκαιρη του κόσμου, κανένας δεν εβρέθηκε γιά να την εξαλείψει, κανένας, γιατί σκέπει την απ΄τα ύψη ο Θεός μου. Η Ρωμηοσύνη θε να χαθεί, όταν ο κόσμος λείψει.» ~Η απάντηση του Εθνομάρτυρος Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού (1756-1821) στο Τούρκο πασά Κιουτσούχ Μεχμέτ που απειλούσε (και αυτός) να καταστρέψει Ολους τους Ρωμιούς.

  Ψηλά τις καρδιές μας Ελληνες!
  Η ανατροπή και η παραδειγματική τιμωρία των ασεβών, προ των πυλών.

 10. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 16/10/2011 14:50:30

  Πριν από λίγο καιρό είχα γράψει πως και μέσα στο πυρήνα του πασοκισμού υπάρχουν ρωγμές...Πλησιάζει το τέλος τους....Και κάτι ακόμη.Η υποκρισία ΟΛΩΝ τους είναι ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ!!!Το κείμενο των τριών είναι η ΑΠΟΘΕΩΣΗ της ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ!!Τι παριστάνουν;;;Τις ''μωρές παρθένες'';;;ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ δεν είναι σημαντικότατα γρανάζια του πασοκισμού που μας οδήγησε σ'αυτό το ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ χάλι;;;Προσπαθούν,ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ,να βγουν από το κάδρο του καταρρέοντος πασοκικού καθεστώτος των τριάντα ετών,που ΟΛΟΙ ζήσαμε και ζούμε.ΟΜΩΣ,ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ...Το μάθημα που ΟΦΕΙΛΕΙ να δώσει ΣΥΣΣΩΜΗ η ελληνική κοινωνία,μέσω των εκλογών,στο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ,ΥΠΟΥΛΟ και ΠΑΡΑΠΑΙΟΝ πασοκικό καθεστώς,πρέπει να είναι ΑΞΕΧΑΣΤΟ!!!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Komis Montechristo 16/10/2011 15:36:29

   Ο Βενιζελισμός ποτέ δεν πεθαίνει, δεν τον σκιάζει φοβέρα καμιά. Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά.

   Με άλλο όνομα και άλλο σχήμα. Βενιζελισμός --->ένωση κέντρου --->ΠΑΣΟΚ

 11. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 16/10/2011 15:05:41

  Μα η Ελλάδα δεν έχει να ωφεληθεί καθόλου από τις συνωμοσίες τους και τις ισορροπίες τους. Αυτά γίνονται ,μόνο ,για να εξασφαλιστούν οι ίδιοι. Το ζητούμενο είναι, το ΠΑΣΟΚ να πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό και να διαλυθεί. Είναι ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα, να εξαφανισθεί ότι πιο τοξικό την έπνιξε.

  • Tem avatar
   Tem @ Diamond Angel 16/10/2011 15:38:31

   έτσι

 12. Kennan avatar
  Kennan 16/10/2011 15:07:35

  κ. Πραπολίτικα ξεχάσατε το λίνκ:
  http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/286030/Default.aspx

 13. τάσος avatar
  τάσος 16/10/2011 16:02:31

  o γιώργος παπανδρέου, ένας κουτοπόνηρος πολιτικός χτισμένος από τα μπάζα του πατέρα του, που ήταν με τη σειρά του χτισμένος από τα μπάζα του δικού του πατέρα, έχει αναλάβει μια δέσμευση δεν ξέρω έναντι τίνος να διαλύσει το πασόκ. αυτό φάνηκε από την αρχή όταν διάλυσε την κεντρική επιτροπή και το εκτελεστικό γραφείο του κινήματος με την καλημέρα. ο γιωργάκης που έγινε γιώργος όταν ο κόσμος έγινε κοσμάκης, όπως έγραψε ένας λεβέντης προηγουμένως, δουλεύει πολύ μεθοδικά για να πετύχει το στόχο του και δε θα ήταν αμαρτία να λέγαμε πως βρίσκεται πολύ κοντά στο τέλειο έγκλημα, για το οποίο θα τον ευγνωμονούνε οι πάντες εσαεί. εκμεταλλευόμενος με διαβολικό τρόπο τόσο τους φακέλους με τα πεπραγμένα καθενός επί προεδρείας της δημοκρατίας από τον χριστοφοράκο, όσο και την απόλυτη ασφάλεια που του παρέχει η μοίρα των αποστατών που έριξαν τον παππού του και γνωρίζοντας πως η πασοκική ιδεοληψία δεν θα συγχωρέσει ποτέ κανέναν που θα τολμήσει να τον ρίξει, κυρίως αν ακολουθήσει το χάος, ανάγκασε τους βουλευτές του πασόκ ύπό την απειλή φυσικά της διαγραφής να ψηφίσουν τα πάνδεινα, οπότε με αυτούς ξεμπέρδεψε, ούτε έξω δεν τολμάνε να βγούν, οι κουπριές. τοποθέτησε και τους καρδινάλιους σε υπουργικούς λάκους αγγουριών, με αντικείμενο καθενός την κοσμογονία της περιόδου, ανεργία, ξεφτύλισμα μισθών και συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, πανεπιστημιακών σχολών, έλλειψη δασκάλων, έλλειψη βιβλίων, στάσης πληρωμών και γενικής διάλυσης του κράτους, βάζει και τον βενιζέλο υπουργό οικονομικών της χρεοκοπίας, μετά την αποτυχία της δικής του προσπάθειας και υπό την απειλή ότι φεύγει και πάει σε συγκυβέρνηση με τον σαμαρά, και άντε γειά. δεν θα μάθουμε ποτέ αν η πετυχημένη ως αυτή τη στιγμή απόπειρά του να εξαφανίσει το πασόκ οφείλεται στο ότι συντεταγμένα η τότε κοινοβουλευτική ομάδα, με εξαίρεση νομίζω τον ρέππα, πήγε να τον φάει κατά την περίοδο των εκλογών του 2007, ή αν η κοινοβουλευτική ομάδα πήγε να τον φάει γνωρίζοντας ότι πάει να διαλύσει το πασόκ. συμπαρίσταμαι ολόψυχα πάντως το γιώργο στην προσπάθειά του αυτή και εύχομαι να εκτελεστεί απρόσκοπτα και χωρίς οποιαδήποτε βλάβη στη λειτουργία της Δημοκρατίας και του Κράτους μας. god bless you man.

 14. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 16/10/2011 17:26:20

  Εγώ ξέρω μόνο πως το ΠΑΣΟΚ υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού με ψεύτικες υποσχέσεις και πρέπει να τιμωρηθεί, δηλ. να μειωθεί όσο γίνεται πιο πολύ η δυναμή του.

 15. factorx avatar
  factorx 16/10/2011 21:45:08

  Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δημιουργούν νέο κόμμα ("Ελεύθεροι Πολίτες")

  Μετά την αποχώρηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά και της πλειονότητας των στελεχών του νεοσύστατου κομματικού σχηματισμού Άρματος Πολιτών, λόγω της σοβαρής διαφωνίας που...
  προέκυψε αναφορικά με το θέμα των συνεργασιών, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπήρχε και συνέχεια.
  Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες και αποκλειστικές πληροφορίες της “ΠΥΞΙΔΑnews”, τα γνωστά στελέχη που αποχώρησαν από το Άρμα: Β. Οικονόμου, Ν. Γαλανός, Μ. Γιομπαζολιάς, Ε. Κοντομάρης, Γ. Καλούδης αλλά και εκατοντάδες άλλα, προχωρούν στη δημιουργία και τον σχηματισμό νέου πολιτικού φορέα, μιας νέας πολιτικής κίνησης, η οποία σύμφωνα πάντα με πληροφορίες θα φέρει την ονομασία “Ελεύθεροι Πολίτες”.
  Ήδη, έχουν προχωρήσει στη σύνταξη της διακήρυξης, έχουν νοικιάσει γραφεία, προχώρησαν στη συγκρότηση Συντονιστικής επιτροπής αλλά στη συγκρότηση Συντονιστικών περιφερειακών επιτροπών. Τις επόμενες ημέρες, πιθανόν Τετάρτη, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα – περίπου 300 – που θα στηρίζουν τη νέα αυτή πολιτική Κίνηση, η οποία και θα μετεξελιχθεί σε κομματικό σχηματισμό. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, επώνυμα στελέχη από το χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν αποστασιοποιηθεί αλλά και εκατοντάδες νέοι πολίτες και πρόσωπα, έχουν πλαισιώσει τη νέα αυτή Πολιτική Κίνηση, την οποία ειρήσθω εν παρόδω, παρακολουθούν στενά από την Ιπποκράτους.
  Μάλιστα, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε την ανησυχία του, μόλις πληροφορήθηκε τις θετικές αντιδράσεις που υπήρξαν, ειδικά στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά, μετά τις τελευταίες πληροφορίες που έκαναν λόγο για μαζική αποχώρηση στελεχών από το Άρμα Πολιτών και δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
  Έτερο στέλεχος επίσης, διετύπωνε ανησυχίες για τις συνεχείς επαφές του επικεφαλής της Κίνησης Β. Οικονόμου, με πρώην βουλευτές του Κινήματος και όχι μόνο αλλά και με στελέχη της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. “Που το πάει ο γενειοφόρος;” ήταν η χαρακτηριστική ερώτηση του προς τον υφιστάμενο του, χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση. Γεγονός είναι πάντως ότι, η νέα αυτή σοβαρή πολιτική Κίνηση, σύμφωνα με εκτιμήσεις γνωστού πολιτικού αναλυτή, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό τόσο άμεσα όσο και μεσομακροπρόθεσμα.
  http://taxalia.blogspot.com/2011/10/blog-post_9382.html
  http://www.pixidanews.gr/15/10/2011/3029/

 16. Αποστολος avatar
  Αποστολος 17/10/2011 10:55:48

  Όσο και αν ελπίζετε ότι η Κεντροαριστερά θα πεθάνει μαζί με το σημερινό ΠΑΣΟΚ αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Η προσπάθεια να καταδείξετε ότι ο Οικονόμου όλες τις κινήσεις που κάνει τις κάνει για να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ είναι γελοία! Ο άνθρωπος μιλά για ενωμένη κεντροαριστερά που θα δείξει ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι πέρα από τον φιλελευθερισμό και τις παραλλαγές του. Εσείς φαίνεται ότι θέλετε να εξαφανιστούν όλοι όσοι πίστεψαν και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν! Επιδιώκετε μια Ελλάδα με 2 εκατ λιγότερους κατοίκους για να επικαρτεί μονίμως η ΝΔ κ οι παραλλάγες της! Δεν θα σας κάνουμε αυτή την χάρη!

 17. Apostolos avatar
  Apostolos 17/10/2011 11:03:37

  Εσείς επιμένετε να αποδείξετε ότι όσα κάνει ο Οικονόμου εντάσσονται στην επιθυμία του να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ. Η προσπάθειά σας αυτή είναι γελοία! Ο Οικονόμου μιλά για ενωμένη κεντροαριστερά που θα δώσει εναλλακτική λύση εξόδου από την κρίση απέναντι στους μονοδρόμους του φιλελευθερισμού και των παραλλαγών του. Θα σας βόλευε πολύ να εξαφανιστούν ως δια μαγείας τα 2 εκατ Έλληνες που κατά καιρούς πίστεψαν και ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ ώστε να βγαίνει εύκολα και μόνιμα η ΝΔ και η δεξιά. Δεν θα σας κάνουμε αυτή την χάρη. Θα πάμε με τον Οικονόμου και θα ανατρέψουμε δημοκρατικά τις μνημονιακές πολιτικές όποιος και αν είναι αύριο ο εκτελεστής τους!

 18. katerina avatar
  katerina 17/10/2011 11:47:48

  Εσείς επιμένετε να ισχυρίζεστε ότι όσα κάνει ο Οικονόμου εντάσσονται στην επιθυμία του να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ. Η προσπάθειά σας αυτή είναι ατυχής! Ο Βασίλης Οικονόμου μιλά για ενωμένη κεντροαριστερά που θα δώσει εναλλακτική λύση εξόδου από την κρίση απέναντι στους μονοδρόμους του φιλελευθερισμού και των παραλλαγών του. Ο Βασίλης Οικονόμου από τους πρώτους δεν ψήφισε το Μνημόνιο, όταν όλοι σφυράγανε αδιάφορα, παραμένει συνεπής σε αυτή την θέση και από ότι γνωρίζω το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι να ρίξει σωσίβιο σωτηρίας σε οποιονδήποτε ευθύνεται γι αυτό το κατάντημα του ΠΑΣΟΚ και της χώρας κατ’ επέκταση. Έτσι έχουν τα πράγματα και αν δεν τα δέχεστε προφανώς θα έχετε τους λόγους σας…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.