27/05/2008 00:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισε να μιλάει ο Σίκατσεκ

Η Siemens προσέφερε χρήματα και στα δύο μεγάλα κόμματα, είπε ο διαχειριστής των "μαύρων ταμείων" της εταιρείας Ράϊνχαρντ Σίκατζεκ, στην πρώτη μέρα της κατάθεσής του, στη δίκη για τη μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς στη Γερμανία. Ο κ. Σίκατζεκ είπε ότι η θυγατρική της Siemens στην Ελλάδα ζητούσε και έπαιρνε κάθε χρόνο χρήματα για τα "μαύρα ταμεία" της για την καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου στη χώρα. Τις πληροφορίες για το που πήγαιναν τα χρήματα έδινε ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Μιχάλης Χριστοφοράκος. Η ηγεσία της Siemens ήξερε τα πάντα και ενέκρινε σιωπηλά την πρακτική της μίζας που ήταν κοινό μυστικό στην εταιρεία. Αναφερόμενος τέλος στην επίμαχη σύμβαση 8002 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ δήλωσε ότι αρχικά είχε προϋπολογιστεί να φθάσει το ένα εκατομμύριο μάρκα αλλά τελικά προσέγγισε το 1 δισεκατομμύριο ευρώ (!!!). καταλαβαίνετε λοιπόν πόσα λεφτά φαγώθηκαν από τους πολιτικούς και τους άλλους μιζαδόρους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lakis, Malaga avatar
  Lakis, Malaga 27/05/2008 07:58:02

  Αυτά είπε μεταξύ άλλων χθες ο Σίκατζεκ. Το έχω από γερμανική πηγή.

  "Manager im Ausland schickten ihm E-Mails: „Können Sie 200 Kilogramm Ersatzteile europäischer Ausführung beschaffen?“ S. konnte – und überwies 200 000 Euro Schmiergeld."

  Για την αξιοπιστία της πηγής παραθέτω το λινκ:

  http://www.bild.de/BILD/muenchen/aktuell/2008/05/27/siemens-prozess/er-war-der-herr-der-schwarzen-kassen,geo=4654056.html

  Που σημαίνει οτι στέλναν εμαιλ οι μάνατζερ από το Εξωτερικό π.χ. Χριστοφοράκος-Μαυρίδης και έλεγαν: "Μπορείτε να μας προμηθεύσετε 200 κιλά ανταλλακτικά ευρωπαϊκής προέλευσης?". Που σήμαινε 200.000 Ευρώ. Και ο Σίκατζεκ τα έστελνε.

  Όταν οι "λαδιάρηδες" θέλαν τη μίζα σε δολλάρια ή ελβετικά φράγκα άλλαζαν το εμαιλ και έγραφαν ανταλλακτικά αμερικάνικης προέλευσης ή ελβετικής προέλευσης.

  Όπως έγραψα και χθες, το μπαλάκι είναι εδώ και όχι στους Γερμανούς. Οι Χριστοφοράκος-Μαυρίδης ζητούσαν λεφτά για να τα δώσουν εδώ μίζα σε πολιτικούς και οι Γερμανοί τα έστελναν. Πολύ πιστεύω οτι οι Γερμανοί δεν γνώριζαν πού ακριβώς στην Ελλάδα θα τα έδιναν οι Χριστοφοράκος-Μαυρίδης.
  Ο Χριστοφοράκος και ο Μαυρίδης όμως ξέρουν σίγουρα πού και σε ποιόν τα έδιναν καθώς τους τα έδιναν "στο χέρι" οι ίδιοι.

  Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι ήδη υπό "Ιερά Εξέταση"...

 2. Helmut avatar
  Helmut 28/05/2008 09:45:49

  Το αρχικό κόστος της σύμβασης 8002 δεν ήταν ένα εκατομμύρια μάρκα όπως αναφέρετε αλλά ένα δις. μάρκα και διογκώθηκε στο ένα δις. ευρώ δηλαδή σχεδόν 2 δις. μάρκα.

  Ακόμα και έτσι, διπλασιάστηκε το κέρδος για την Siemens. Not bad at all...

 3. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 28/05/2008 19:35:37

  Πώς ξέφυγε του Spiegel και πριν απο μερικούς μήνες μαζί με τον Μαυράκη ανέφερε και τον Παπαϊωάννου;

  'Αϊντε να δούμε, ποιός θα τον φέρει στις εφημερίδες πρώτος και μετά να δούμε με την ίδια διάθεση που βλέπουμε και τον Λαζόπουλο, τί θα ακολουθήσει και πώς θα παίξουν την κολοκυθιά. Μακάρι με την κολοκυθιά να μάθουμε ΟΛΟΥΣ τους εθνικούς μας φαγάδες. Να το δώ και να μήν το πιστέψω!

  Γιατί, άν ήταν η Σημενς η μόνη περίπτωση, άϊντε να πάει...

  Αλλά δέν είναι διότι - απο πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει - είναι σχεδόν άπειρα τα οικονομικά μας σκάνδαλα και το χειρότερο ότι, κανείς δέν αποκαλύπτει κανέναν. Σκάνδαλα με όνομα αλλά χωρίς ενόχους!

  Πόσα έφαγε εκείνον τον καιρό στο Ελ. Βενιζέλος ο τότε ΥΠΕΧΩΔΕ; - έτσι για να αρχίσει κανείς με κάτι - και πόσα φαγώθηκαν με τα έργα και τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων;

  Και πόσα τρώγωνται με το κόλπο της αναβαθμίσεως των ανελκυστήρων στις πολυκατοικίες μας, καθώς για την δουλειά αυτή, που περιέχει εκατοντάδες χιλιάδες τεχνικές πράξεις για τις οποίες χρειάζονται πολυκατοικίες-βιβλιοθήκες για να στεγασθούν, να ελεγχθούν, να ταξινομηθούν και να φυλάσσονται οι φάκελλοί τους, έχουν επιλεγεί μόνο μερικά τεχνικά γραφεία και για την δαπάνη της δουλειάς αυτής χρεώνεται ο λαουτζίκος στις πολυκατοικίες μας ακριβώς τα διπλάσια, που χρεώνονται στην κεντρική Εΰρώπη οι εταίροι μας ακόμα και για υψίκορμα και ψηλότερα κτίρια απο τα δικά μας. Το δε χειρότερο είναι ότι, δέν έχουν ακόμα εξευρεθεί οι χώροι και οι φάκελλοι πετάγονται σε κάποια υπόγεια και εκεί μουχλιάζουν μέχρι να γίνουν αγνώριστοι. 'Ας μήν μπώ σε περισσότερες λεπτομέρειες για να αναφέρω μόνο ότι, σήμερα ο φωστήρας του ΥΠΕΧΩΔΕ μας προειδοποιεί για το πρόστιμο των 20.000 ευρώ, άν πολυκατοικίες που δέν έχουν σήμερα ούτε διαχειριστή και κατοικούνται απο ανήμπορους γέροντες με 700 Ευρώ σύνταξη, αδυνατούντες να πληρώσουν λογαριασμούς κοινοχρήστων, θα κληθούν στο τέλος του χρόνου να καταβάλουν το ανωτέρω πρόστιμο και θα υποχρεωθούν μέχρι την άρση του προβλήματος να είναι χωρίς ασσανσέρ! Παράλυτοι γέροντες που έτυχε κάποτε να αποκτήσουν διαμέρισμα σε υψηλούς ορόφους.

  Το δέ τελευταίο επίτευγμα της αρπαχτής, που μόνο ένας φωστήρας σαν τον Αλογοσκούφη μπορεί να επινοήσει, αποτελεί η "φορολογία" - λέγε με χαράτσι - για το κτηματολόγιο, σύμφωνα με την οποία καλούνται οι ιδιοκτήτες να καταβάλουν ανα ιδιοκτησία 35 Ευρώ. Και επειδή η ιδιοκτησία μπορεί να ανήκει σε περισσότερους του ενός, να καταβάλει είς έκαστος το ίδιο ποσόν για την ίδια εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησία.

  Δέν γνωρίζω, άν ο πρόσφατα αφιχθείς κύριος Διαμαντούρος απο τις Βρυξέλλες μας ανακοινώνει ότι, μπορούμε για αυτήν την αυθαίρετη αφαίμαξη να στείλουμε τον φωστήρα της ελληνικής οικονομίας στις Βρυξέλλες και να μας τον στείλουν πίσω με χειροπέδες, αλλά είμαι απόλυτα βέβαιος ότι, αυτός ο αχαρκτήριστος γελάει στα σώψυχά του για αυτήν του την έμπνευση, καθώς είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΒΕΒΑΙΟ ότι, ποτέ δέν θα συνταχθεί εθνικό κτηματολόγιο και τουλάχιστον όσο ζούν οι σημερινοί Έλληνες. Αλλά θα έχουν εισπραχθεί εις την υγείαν των κορόϊδων δισεκατομμύρια ευρώ, που ο σημερινός πληθωρισμός θα ωχριά μπροστά τους.

  Και ο λόγος, για αυτούς που δέν το πιστεύουν είναι ότι,

  τα χιλιάδες συμβόλαια - άλλα σαφή και άλλα ασαφή -
  θα πρέπει να αποτυπωθούν σε ηλεκτρονικούς χάρτες και σ'αυτούς να μήν υπάρχει ούτε η παραμικρή ασυμφωνία. Η ηλεκτρονική δέν σηκώνει τις γνωστές απο παλιά συμβολαιογραφικές αναφορές "35 στρέμματα ή όσο είναι". Θα πρέπει συνεπώς ένας ολόκληρος στρατός απο νομικούς, συμβολαιογράφους, τοπογράφους, γραμματείς και χειριστές ηλεκτρονικών προγραμμάτων ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΑΦΙΣΣΟΚΟΛΛΗΤΩΝ απο γραφεία βουλευτών να μπεί στο σώμα των καταγραφέων του εθνικού κτηματολογίου και να δουλεύει αμειβόμενο και όχι " να παίρνει 700 ευρώ τον μήνα " γιατί σήμερα ούτε ο μπαμπάς στην μαμά δέν το κάνει τζάμπα!

  Και άν τύχει και διβάσει αυτό το κείμενο ο κύριος Αλογοσκούφης, άς μου πεί, πως αλλιώς θα τα καταφέρει να παρουσιάσει έργο ολοκληρωμένο, στον χρόνο που φαντάζεται ότι, η κυβέρνηση αυτή θα βρίσκεται στην εξουσία. Γιατί θα του απαντήσω ότι, η ανικανότης τους έχει βεβαιωθεί περιτράνως και απο την αδυναμία καταγραφής των μεταναστών και λαθρομεταναστών μας, που μπαινοβγαίνουν στην χώρα μας και λόγο δεν δίνουν ούτε βέβαια και φόρο πληρώνουν για όσα κερδίζουν. Δηλαδή για ένα απο τα πλέον σοβαρά εθνικά μας προβλήματα.

  Για να μήν προσθέσω, τί σημαίνει η συνύπαρξη με Ου Τσε Κάδες και άλλου είδους οπλισμένους νταήδες, τα τερτίπια των οποίων ζούμε καθημερινά, αλλά και μπορεί να ζήσουμε σε μεγαλύτερη ένταση και σε εκτέλεση διατεταγμένης προβοκάτσιας μέσα στα σπίτια μας.

  ΠΕΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.