08/09/2010 10:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισε κιόλας η γκρίνια στην κυβέρνηση

Ούτε το μελάνι δεν πρόλαβε να στεγνώσει από τις υπογραφές παλαιών και νέων στην κυβέρνηση, και έχει ήδη αρχίσει η γκρίνια για τις αρμοδιότητες και τα χαρτοφυλάκια φαντάσματα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ανοικτές συγκρούσεις αφού προκειμένου να βολέψει έναν στους τρεις βουλευτές του ο πρωθυπουργός επινόησε αναπληρωτές υπουργούς, υφυπουργεία, χαρτοφυλάκια κι ότι βάζει ο νους του καθενός.


Τα καυτά μέτωπα θα φανούν το επόμενο διάστημα όταν θα υπάρχουν καθυστερήσεις στα προεδρικά διατάγματα που καθορίζουν επακριβώς τις αρμοδιότητες. Εδώ στην προηγούμενη κυβέρνηση έκαναν μήνες να βρουν ποιος ελέγχει την ΕΡΤ και το ΑΠΕ, ο Γερουλάνος, ή ο Πεταλωτής; Επίσης, η Γκερέκου επί μήνες δεν ήξερε ποιος θα έχει τον Τουρισμό, ή ίδια, ή ο Γερουλάνος. Χάος και με τη Ναυτιλία που ενώ την είχε η Κατσέλη πήγε κάποια στιγμής στον Χρυσοχοϊδη κ.λπ.


Με τη νέα κυβέρνηση σίγουρα δε θα πλήξουμε, αν κρίνουμε κι από τις πρώτες ώρες της.


Στο υπουργείο Παιδείας πήγε αναπληρωτής υπουργός η Φώφη Γεννηματά χωρίς να ξέρει τις αρμοδιότητές της. Θα μοιραστεί έργο με τους «κολλητούς» του κ. Παπανδρέου, δηλαδή Πανάρετο και Χριστοδουλόπουλου, ή τελικά θα μπαινοβγαίνει στο υπουργείο χωρίς αντικείμενο και θα πηγαίνει και σε κανέναν αγιασμό;


Χάος επικρατεί στο Υγείας, Άθλησης και Διατροφής. Ο Α. Λοβέρδος άφησε να εννοηθεί ότι παίρνει και τον ΟΠΑΠ όπως και τα επαγγελματικά αθλήματα, δηλαδή τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία μέχρι τώρα ήταν σχεδόν ανεξάρτητη και διαχειρίζεται ουκ ολίγα κονδύλια. Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος παίρνει από το Αγροτικής Ανάπτυξης τον ΕΦΕΤ ενώ φήμες κάνουν λόγο για αποψίλωση του Εργασίας αφού ο κ. Λοβέρδος θα πάρει και τα ασφαλιστικά ταμεία.


Η κ. Κατσέλη που πήγε στο Εργασίας πήρε και την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή καθώς και την ευθύνη για τη μετανάστευση, αρμοδιότητα που αναλαμβάνει η Άννα Νταλάρα. Όμως, η Θ. Τζάκρη στο Εσωτερικών χειριζόταν αυτά τα θέμα, οπότε αναμένουμε μαλλιοτραβήγματα .


Το Λιμενικό Σώμα τι θα γίνει; Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έλεγαν ότι θα συστήσουν ξεχωριστό αρχηγείο, οπότε το λιμενικό μένει στην Κατεχάκη. Όμως, θα το διεκδικήσει και ο κ. Γ. Διαμαντίδης που αναλαμβάνει το υπουργείο Θαλάσσιων υποθέσεων, οπότε μπορεί να έχουμε τριβές με τον Χρ. Παπουτσή.


Ο Γ. Πεταλωτής και ο κ. Γερουλάνος που τσακώνονταν για τα Μέσα Ενημέρωσης πώς θα τους φανεί που τα αναλαμβάνει η «παλιά αλεπού» Τ. Χυτήρης;


Η ενέργεια φαίνεται να μένει στην Μπιρμπίλη, όμως την εποφθαλμιά και το υπερυπουργείο Ανάπτυξης του Μ. Χρυσοχοϊδη. Λέγεται δε ότι ύστερα από κάποιους μήνες θα πάρει κι αυτές τις αρμοδιότητες.
ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 08/09/2010 10:15:38

  Περιμένω με μεγάλη αγωνία το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη... Άραγε θα καλέσουν τον Άνθιμο, όπως κάλεσαν και το Λιάπη (κοινώς Ιερώνυμος) ή θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, από το φόβο της ντομάτας και του ξυνισμένου γιαουρτιού;
  Υ.Γ. Κύριε Σαραγκούση, όταν ήσαστε φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, πόσες ώρες ξοδεύατε ημερησίως στο αμφιθέατρο;

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/09/2010 10:17:09

  Αν ο Λοβέρδος πάρει τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν βλέπω κανένα ρόλο για τουλάχιστον τον αναπληρωτή υπουργό και έναν εκ των υφυπουργών (πιθανότατα ούτε και για τους δύο). Στην ουσία θα "χρειάζεται" μόνο η Κατσέλη, που θα καταγραφεί ως η πρώτη υπουργός παγκοσμίως με μόνη αρμοδιότητα τη στατιστική καταγραφή της αύξησης της ανεργίας.

  • Drifty avatar
   Drifty @ Αυριανιστής 08/09/2010 10:21:35

   Αμ δεν παίρνει τα Ασφαλιστικά Ταμεία. ΟΠΑΠ, ΕΠΟ και Ενιαίο Φορέα Τροφίμων παίρνει. Τα είπαμε. Νους υγιής (!!!!), εν σώματι υγιεί ...

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/09/2010 10:19:43

  Όσο για το υπουργείο Παιδείας, υπάρχει ρόλος για τη Φώφη: η (επαν)αξιολόγηση των πανάκριβων κουρτινών τις οποίες είχε παραγγείλει ο Άρης, γιατί η Διαμαντοπούλου δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί και με την αξιολόγηση αυτή.

  • ouf avatar
   ouf @ Αυριανιστής 08/09/2010 18:48:56

   Επίσης και των μολυβιών

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/09/2010 10:23:07

  Αφού στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα πρωτοτύπησαν και δεν τήρησαν ούτε τα προσχήματα στις μεταφορές αρμοδιοτήτων, δίνοντας όλη τη Ναυτιλία "πακέτο" στο... υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ, γιατί να μην κάνουν κάτι αντίστοιχο και τώρα προκειμένου να εξευμενίσουν το Διαμαντίδη που ζητάει το Λιμενικό; Να, για παράδειγμα, θα μπορούσαν να του δώσουν μια αρμοδιότητα από το υπουργείο Παιδείας: την εποπτεία των... μεταγραφών φοιτητών!

  • anonymos avatar
   anonymos @ Αυριανιστής 08/09/2010 19:56:26

   Τζάκρη και ξερό ψωμί

 5. parsifal avatar
  parsifal 08/09/2010 10:26:24

  Οσον αφορά εις το Λιμενικό Σώμα βεβαίως και θα πρέπει να παραμείνει στο ΥΠΡΟΠΟ. Σε ολα τα ευνομούμενα Ευρωπαικά κράτη το εργο της Ακτοφυλακής ανήκει και εποπτεύεται απο τον τομέα ασφαλείας. Ας πάρει ο κ. Διαμαντίδης τις αρμοδιότητες επιθεωρήσεως εμπορικών πλοίων κλπ, το αμιγώς αστυνομικό εργο του Λ.Σ. οπως και η Ερευνα - Διάσωση να παραμείνουν στην Γενική Γραμματεία Ασφάλειας Ναυσιπλοίας του ΥΠΡΟΠΟ.Το Λ.Σ. είναι πρωτίστως Σώμα Ασφαλείας.

  • Greekx avatar
   Greekx @ parsifal 08/09/2010 11:12:06

   Σε ολα τα ευνομούμενα Ευρωπαικά κράτη;;;;;;;;;;;

 6. spiros avatar
  spiros 08/09/2010 10:36:14

  Όλες οι κινητοποιήσεις συγχρονίστηκαν για να ακυρώσουν ή να ενισχύσουν την απασχόληση με την καθυμερηνότητα;
  Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω. Για να δοθεί η τρίτη δόση , νομίζω ιαουάριο του 2011, πρέπει να υλοποιηθούν όλοι οι αστερίσκοι και ποιοί είναι :
  1. Απελευθέρωση των μεταφορών Ακόμη συζητείται !!!!!!!!!!!!!!!
  2. Απελευθέρωση λοιπών επαγγελμάτων Ακόμη δεν ξεκίνησε η συζήτηση!!!!!!!!!!
  3. Εισπ΄ραξει από ΕΤΑΚ ΦΜΑΠ κλπ Ούτε κουβέντα. Μόνο λόγια ότι η υστέρηση των εσόδων θα καλυφθεί . Αντίθετα αυξάνεται.
  4. Οι τριβές τώρα άρχισαν . Δεν υπάρχει χρόνος για τον σχεδιασμό του μνημονίου.
  Δεν συτρέχουν ίλοι οι λόγοι για επιτάχυνση της ............. ( Δεν θέλω ούτε να το σκεφτώ.)

 7. armageddon avatar
  armageddon 08/09/2010 10:54:40

  ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ ΤΑ SPREADS 9/Ο8 = 944.

 8. ataktos avatar
  ataktos 08/09/2010 11:50:07

  δεν μιλάμε μόνο για γκρίνια ..αλλά για κατάρρευση... που ξεκίνησε χθες βράδυ από Κοζάνη Δ.Μακεδονία ...παρακολουθήστε Παρακαλω ...στο Flash TV του Γ.Καριπιδη (κολλητός του Πανικά ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ) ... την εκπομπή του Στρατηγού ε.α. με τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ "Πρόεδρο" του Επαναστατικού Σωματίου ΔΕΗ Γ.Αδαμιδη(όχι βέβαια ... υποπρακτορα της ΕΥΠ) ..θα γελάσετε... από θράσος και επιπέδου ..αξίζει....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.