23/05/2008 13:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισε και η προσέγγιση με το Κόσσοβο;

«Ολιγόλεπτη» και «άτυπη» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Eξωτερικών τη μυστική συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον αυτοαποκαλούμενο υπουργό εξωτερικών του Κοσσόβου Σκεντέρ Χουσενί. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλγαρία στο περιθώριο της διαβαλκανικής και αποκαλύφθηκε από τα αλβανικά μέτρα ενημέρωσης. Οπότε αν ήταν όντως «άτυπη» γιατί δεν την  ανακοίνωσε το δικό μας ΥΠΕΞ, όπως κάνει επί παντός του επιστητού; «Η υπουργός εξωτερικών πιάστηκε στα πράσα» δήλωσε ο τομεάρχης εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος avatar
  Χρήστος 23/05/2008 13:11:56

  Αργά, αλλά σταθερά, θα αποκαλύπτεται το ήδη δημοσιοποιημένο από υποψιασμένους σενάριο της "διπλής ανταλλαγής", μεταξύ της ονομασίας των Σκοπίων και της αναγνώρισης του Κοσσόβου.
  Οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτε στην τύχη στην περιοχή, ούτε είναι διατεθειμένοι ζωτικά τους συμφέροντα να τα απεμπολήσουν "για μια επίσημη ονομασία", για την οποία "καίγεται" (χωρίς επί της ουσίας να γνωρίζει γιατί)η χώρα μας.
  Όσο για τη διαρροή της είδησης, μην υποτιμάτε καθόλου τις ικανότητες της Ντόρας σε επίπεδο διαρροών, ούτε βεβαίως τους σεναριογράφους του αμερικανικού ΥΠΕΞ.
  Απλώς να είστε έτοιμοι όταν επανέλθει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων για "μεγαλύτερη ευλυγισία" της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί το Κόσσοβο είναι αυτό που ενδιαφέρει.

 2. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 23/05/2008 13:54:19

  Τώρα που η Κυρία Μ .δικαιώθηκε παγκόσμιος να δούμε τη άλλο θα «ανακαλύψει» η Νερουλόυ να μας πιάσει ???

 3. Swell avatar
  Swell 23/05/2008 20:32:12

  Από "επιτυχία" σε "επιτυχία" αυτή η Ντόρα. Θα μας κακομάθει στο τέλος.

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 24/05/2008 12:14:45

  Kάνω μία προσπάθεια να κατανοήσω την σημερινή τρελή κούρσα της τιμής του πετρελαίου, η οποία σε άλλες εποχές θα είχε προκαλέσει εδώ και εβδομάδες τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Φαίνεται όμως ότι, παρά την συνεχή άνοδο των τιμών των ειδών πρώτης, δευτέρας ανάγκης και όσων άλλων έπονται, όλοι οι λαοί σήμερα και οι κυβερνήσεις τους είναι ακόμα ψύχραιμες, λές και ότι, όχι μόνο περίμεναν αυτήν την εξέλιξη, αλλά και συμφωνούν μαζί της, επειδή δεν τους προκαλεί οικονομική ζημία ή επειδή αντέχουν ακόμα αυτήν την ζημία.

  Γιατί ; και προπαντός, μέχρι πότε;

  Οι κατά καιρούς ενημερωτικές περιγραφές για τα φυσικά αποθέματα του Πλανήτη μας σε πετρέλαιο λένε ότι, τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στο Ιράκ και στο Ιράν. Στην Αραβία αρχίζουν να μειώνονται επικίνδυνα. Γιατί ταιριάζει απόλυτα ο χάρτης αυτός με τον πολεμικό χάρτη των ΗΠΑ, που στο Ιράκ με τις εταιρείες τους και κάτω από τα όπλα έχουν δεσμεύσει τα αποθέματα αυτά, ενώ στο Ιράν πολύ θα ήθελαν να κάνουν το ίδιο, αλλά μέχρι σήμερα «δεν τους βγαίνει».

  Σφραγίζοντας λοιπόν τα βασικά αποθέματα του Πλανήτη ενώ η ζήτηση αυξάνει ολοταχώς, προκύπτουν αμύθητα κέρδη που μέσω των εται-ρειών φθάνουν εκεί από όπου πληρώνονται τα χρήματα για τον πόλεμο στο Ιράκ και οι επενδύσεις σε άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Μεγαλύτερη ληστεία φυσικού πλούτου στην παγκόσμια ιστορία μάλλον δεν υπάρχει.

  Το άν αυτό ευνοεί και την Ρωσία, που κερδίζει τον αγλέωρα με τα δικά της αποθέματα που διαθέτει και όχι ληστεύοντας ξένα, δεν ενδιαφέρει ακόμα την Αμερική. Αλλά και αν την ενδιαφέρει, όπως φάνηκε ακόμα μία φορά σε σχετική συνάντηση στην Θεσσαλονίκη, όπου ακούστηκαν να διαφωνούν έντονα ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα με τον Ρώσο ειδικό στα θέματα ενεργείας, είναι δύσκολο να υλοποιήσει τις σχετικές βλέψεις είτε με την φανερή είτε και με την κρυφή διπλωματία, γιατί – μάλλον αρχίζουν να το καταλαβαίνουν και από την άλλη μεριά του Ατλαντικού – η κατσίκα δεν μασάει . . . ταραμά όπως παλιά.

  ‘Ετσι εξακολουθεί να ηλεκτρίζει, όχι μόνο το σκοπιανό, όπως πιστεύουμε ότι, το γνωρίζουμε και μας απασχολεί, αλλά και το σύνθετο από Κόσοβο, Σερβία, Αλβανία, Βουλγαρία και Σκόπια. Μαζί με την Ελλάδα φυσικά, είτε ως έχει σήμερα, είτε διασπασμένη σε Ελλάδα, Θράκη, Μακεδονία και Τσαμουριά. Η κρυφή συνάντηση της Ντόρας με τον Κοσοβάρο ΥπΕξ δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το παιγνίδι σε πολλά ταμπλώ. Πολλοί έγραψαν για ανταλλάγματα. Δίνουμε για να πάρουμε ή μας δίνουν για να πάρουν;

  Και όλα αυτά που γίνονται, αλλά δεν φαίνονται, είναι μόνο για να παραμείνουν οι Αμερικανοί κύριοι στην νότια περιοχής της Ε.Ε; Για να εξακολουθεί να ισχύει ο χάρτης που «φορούν» στα σακίδιά τους τα πεζοναυτάκια, που παρεπιδημούν στα Βαλκάνια; Ο χρόνος θα το δείξει σύντομα, αφού οι μεγάλες αποφάσεις και κινήσεις θα ξεκινήσουν την επομένη των εκλογών στην FYROM, την 1.6.2008.

  Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων . . .

  ΠΕΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.