#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/05/2008 01:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισε η σύγκρουση και για τα λιμάνια

Μετά την μάχη για τον ΟΤΕ άρχισαν και οι μάχες για τα υπόλοιπα… μεταρρυθμιστικά φιλέτα της κυβέρνησης. Τα λιμάνια και τους εξοπλισμούς. Έτσι η Dubai Pοrts κατέθεσε ήδη ένσταση κατά της Hutschison στο πλαίσιο του διεθνή πλειοδοτικού διαγωνισμού για τον προβλήτα 6 της ΟΛΘ ΑΕ, το λιμάνι δηλαδή της Θεσσαλονίκης (διαβάστε εδώ). Οι Κινέζοι της Hutschison ελέγχουν το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Οπότε εάν πάρουν και τη Θεσσαλονίκη, αποκτούν μεγάλα πλεονεκτήματα  και κάνουν δύσκολη τη ζωή στους άραβες. Οι Άραβες ελέγχουν το λιμάνι  της Κωστάντζας στη Ρουμανία. Οπότε, με τη Θεσσαλονίκη θα ελέγχουν τις πύλες στη Μαύρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια. Η κινεζική Cosco από την άλλη πλευρά κτυπάει το λιμάνι του Μαυροβουνίου και ταυτόχρονα τη Θεσσαλονίκη. Η Dubai κατέβηκε σε κοινοπρακτικό σχήμα με την Τράπεζα Πειραιώς και την κατασκευαστική εταιρεία Άκτωρ, δηλαδή με Σάλα, Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη. Η Ηutschison κατέβηκε με το ίδιο κοινοπρακτικό σχήμα με το οποίο θα διεκδικήσει τον αντίστοιχο διαγωνισμό στο λιμάνι του Πειραιά, δηλαδή σε κοινοπραξία με τον Όμιλο Λαυρεντιάδη.  Η Cosco κατέβηκε μόνη της. Αν κρίνουμε πάντως από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειχναν χθες τα κυριακάτικα φύλλα για τα λιμάνια (πχ Πρώτο Θέμα, Βήμα) τότε θα γίνει κι εδώ της κακομοίρας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sratis avatar
  Sratis 19/05/2008 07:33:32

  =Ε.Τ.Ε - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧ.ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ .

  -ΑΝ ΕΧΕΙΣ 100 ΜΕΤΟΧ.ΕΘΝΙΚΗΣ,ΠΟΥΛΑ ΤΩΡΑ 4 Χ 34 € ,ΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ 136 € ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΟΥΝ 96 ΜΕΤΟΧΕΣ .

  -ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ 100 ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ 36 € .

  -ΜΕΤΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ [ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ] ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ .-

 2. Nick avatar
  Nick 19/05/2008 09:14:14

  Μόνο που οι Τούρκοι Στρατηγοί κατάφεραν μια σινο-τουρκική συνεργασία στον αμυντικό τομέα.

 3. GiannisX avatar
  GiannisX 19/05/2008 10:06:40

  Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι σήμερα στο δημόσιο
  η διοίκηση καθώς και η στελέχωση γινόταν καθαρά με μικροκομματικά κριτήρια. Στο κομμάτι της στελέχωσης υπήρξε μια προσπάθεια αλλαγής μέσω ΑΣΕΠ
  η οποία δυστυχώς τελευταία τείνει να αυτοακυρωθεί .
  Το να λέμε όμως ότι αντί να προσπαθήσουμε να
  βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση , λύση είναι να γίνουν τα πάντα ιδιωτικά είναι λάθος . Εκτός βέβαια
  αν θέλουμε απο συμμετοχική δημοκρατία ( που θα έπρεπε να είμαστε ) να μεταβληθούμε σε δημοκρατία των μετόχων .
  ΥΓ : Οι προσλήψεις στα λιμάνια γίνονται μέσω ΑΣΕΠ πλέον . Το πρόβλημα είναι ότι οι προκηρύξεις
  βγαίνουν Αύγουστο!! Π.χ. το 2006 οι αιτήσεις στον ΟΛΠ γινόντουσαν αρχές Αυγούστου, όταν όλοι οι μή ειδοποιημένοι ήταν στις παραλίες.

 4. Basil avatar
  Basil 19/05/2008 11:17:40

  Αρθρα στον τύπο (πχ Βήμα Καθημερινή) ανάφεραν κατά την πρώτη απόπειρα ιδιωτικοποίησης των λιμανιών ότι οι εργαζόμενοι αμοίβονται υπέρογκα με μισθούς ~5000 ευρώ, ότι αποτελούν κράτος εν κράτει κλπ. Αυτό ισχύει ή είναι προπαγάνδα?

  Επίσης το σκάνδαλο του ηλιέλαιου-μηχανέλαιου η μινέρβα και η ελαιδα δεν το προώθησαν στην αγορά?
  Ιδιωτικές εταίριες δεν είναι?
  Επομένως γενικοί αφορισμοί και κανόνες έτσι και όχι αλλιώς δεν μπορούν να ισχύουν.

 5. Sratis avatar
  Sratis 19/05/2008 11:29:41

  € %

   «ΕΝΑΣ ΜΑΓΚΑΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ» .

  - ΕΙΔΑΤΕ ΜΕΓΑΛΕΙΑ : - ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ-ΟΤΕ, ΤΗΝ D.T. , ΤΗ MIG [ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ] , TON ALO.... ΚΙ' ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΕΑ , ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΓΑΛΑΝΤΟΜΟ [ ΣΟΥΛΕΪ-MANEY , ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ]

  - ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΡΕ, ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ , ΑΠΟ ΤΟ Τ.Τ. Ο ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ , ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕΑ Ο ΜΙΧΑΛΟΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟI ΕΚ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ , ΣΥΡΙΖΑ [ ΣΙΜΑ ΚΙ ’ΑΛΑΡΓΑ] ΚΙ' Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ .
  ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ,ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ Θ ' ΑΝΤΕΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.

  - ΜΕ ΒΑΖΕΛΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ [ΑΠΟΤΗΝ Α' ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ] , ΜΕ ΝΤΟΡΑ, ΚΛΠ , ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ D.T.-

  -ΕΝΤΑΞΕΙ , ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΩΡΑ Η MIG ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΩΒΟ , ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ''ΜΑΓΚΑ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ''[ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΤΡΕΑ].

  -ΒΑΖΕΛΟΙ -ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ- ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΥΣΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ.

  -Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ,ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.


  = « ΥΠΟΜΟΝΗ ΒΑΖΕΛΕΣ , ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ» .

 6. nikos koroneos avatar
  nikos koroneos 19/05/2008 11:30:01

  Όπως το είπες της κακομοίρας. Πολλοί άνθρωποι έχουν την αίσθηση ότι ο ΟΤΕ, τα λιμάνια, τα τρένα, τα νοσοκομεία, η ΔΕΗ και γενικά όλοι οι κρατικοί οργανισμοί ανήκουν στην κυβέρνηση, η οποία τις συντηρεί. Όλοι αυτοί οι οργανισμοί είναι στελεχωμένοι από αργόμισθους κηφήνες που δε δουλεύουν ποτέ. Πρόκειται πρι την πιο αυτοκαταστροφική άποψη που θα μπορούσε να έχει ένας πολίτης, εκτός αν είναι διαπλεκόμενος. Όλους αυτούς τους οργανισμούς τους έχει "χτίσει" ο φορολογούμενος εδώ και τόσα χρόνια. Ανήκουν στο λαό, και τις διαχειρίζονται οι υπουργοί. Αυτός είναι και ο λόγος της ύπαρξης των υπουργών. Εάν για τους εμφανείς λόγους ανικανότητας πουλάνε ότι δε μπορούν να διαχειριστούν, ετοιμαστείτε να πουληθούμε όλοι. Είναι παράνοια να φθονούμε τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων και να επιθυμούμε την κατάργηση των θέσεών εργασίας τούς, αντί να διεκδικούμε καλύτερους μισθούς όλοι οι εργαζόμενοι μαζί. Όσοι υιοθετούν την άποψη της πώλησης του δημόσιου πλούτου, πουλάνε το μέλλον τους και στηρίζουν αυτούς που ευθύνονται για την οικονομική κατάντια της Ελλάδας. Αναφερόμενος σε αυτούς λοιπόν, νομίζω οτι οι μεγαλοεργολάβοι, οι εφοπλιστές και γενικά οι κεφαλαιοκράτες στην Ελλάδα δεν έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης από τους φτωχούς εργαζόμενους των 700 ευρώ. Δεν αντέχει να πληρώνει παραπάνω για παροχές που θα έπρεπε να είναι δωρεάν η πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού.

 7. Theodore avatar
  Theodore 19/05/2008 13:57:03

  Οι λιμενεργατες, παιρνουν απο 70.000 και πανω το χρονο.Φτανουν και τις 100.Αυτα, μεσα απο κατι Κυριακες αργιες και λοιπα κολπα.
  Το τελευταιο το λεω, γιατι οταν πριν απο καποιο καιρο, πηγε καποιος ανωτερος, δε θυμαμαι, υπουργος, η κατι τετοιο, να δει τι σκατα φτιαχνουν ενα βραδυ Σαββατου, βρηκε τις καρτες χτυπημενες, οτι και καλα δουλευε κοσμος και μολις πηγε να δει τους "εγαζομενους", βρηκε τρεις και τον κουκο.Αλλα τα λεφτα θα τα επαιρναν ολοι.Κι αυτο γινοταν εναλλαξ βεβαια.
  Και κατι για τα Νοσοκομεια.
  Πας σε ενα κρατικο και απο την πορτα, σε παιρνει η βρωμα και η δυσωδια.Βλεπεις τους υπαλληους στις πληροφοριες και συνηθως ειναι η κατασταση τους για κλαμματα. Δεν σου εμνεουν δηλαδη κανενα σεβασμο για το χωρο που υπηρετουν. Φραπεδες, σαγιοναρες εξω πουκαμισα και δε συμμαζευεται.
  Πας μετα στο Ωνασειο και παθαινεις πολιτιστικο σοκ,με το που μπαινεις μεσα.Απο την αρχιτεκτονικη του χωρου, μεχρι το ειδος, το στυλ και το ντυσιμο των υπαλληλων στις πληροφοριες-ασφαλεια.
  Καμμια σχεση με τους αλλους. Οι αλλοι, ειναι γυφτοι μπροστα τους.
  Το ιδιο βεβαια και μεσα στις κλινικες, η καθαριοτητα και ολα τα αλλα, οι γιατροι οι νοσοκομοι κλπ.
  Πηγαινε στο "Σωτηρια" τωρα, να χρειαστεις νοσοκομα να σου αλλαξει σεντονια, και αν ελθει, να μου τρυπησεις τη μυτη.
  Οι γυφτοι, τρωνε φασολαδα, εξω απο την εντατικη και πετανε τα χαρτια εδω κι εκει.
  Τελικα φαινεται, οτι στο δημοσιο πανε, ολοι αυτοι, που δεν μπορουσαν να σταθουν αλλου, στη μεγαλη τους πλειοψηφια, συν εκεινους, που ειναι πολυ συντηρητικοι και προτιμουν να παιρνουν αυτα τα σιγουρα, παρα να πανε καπου αλλου, που μπορει να παιρνανε περισσοτερα, αλλα δεν θα ηταν σιγουρα.
  Και οπως ελεγε ο βλαχος στο βουλευτη,τον οποιον πιεζε να του διορισει το παιδι, "μα αμα ειχε τα προσοντα, δε θα σε χρειαζομουν να μεσολαβησεις γι αυτο".
  Ετσι, διοριζουν ολο και περισσοτερους, χρειαζονται ολο και περισσοτερα λεφτα για να τους πληρωσουν και μετα,δανειζονται,η πουλανε ο,τι βρουνε για να τα καταφερουν.
  Αλλα ως ποτε θα εχουν να πουλανε ;

 8. Anonymous avatar
  Anonymous 20/05/2008 10:49:03

  Έχει κανείς σκεφτεί μήπως η απαξίωση των κρατικών επιχειρήσεων ήταν και είναι ηθελημένη;

  Εάν υπήρχε σωστό μάνατζμεντ και έλεγχος δεν θα λειτουργούσαν μια χαρά; Εάν δεν ήταν τα "μαγαζάκια" των πολιτικών και των κομμάτων, αλλά οργανισμοί όπου το προσωπικό του θα είχε προσληφθεί με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια, θα είχαν αυτά τα χάλια;

  Για να μην τα βλέπουμε όλα μονοδιάστα. Πάρτε παράδειγμα τι έγινε με τις τηλεπικοινωνίες. Όντως το ότι μπήκε και ο ιδιωτικός τομέας βοήθησε να πέσουν οι τιμές. (Το ότι προηγήθηκε όμως ένα διάστημα όπου οι τιμές των πάγιων (σταθερής τηλεφωνίας) του ΟΤΕ πήγαν στα ύψη το ξεχνούν όλοι. Ενδεικτικά αναφέρω 1993 2.150 δρχ./6,31 Ε, 2000 4.600 δρχ./13,50 Ε, 2002 19,96 Ε, 2008 24,80 Ε. Ουσιαστικά με αυτα τα λεφτά χρηματοδοτήσαμε όλες τις επενδύσεις του ΟΤΕ, καθώς και τα ανοίγματά του στα Βαλκάνια).
  Όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών των ιδιωτικών επιχειρήσεων και του δημόσιου ΟΤΕ πάτε στο ΝΕΟ ΙΝΚΑ όπου υπάρχει σχετική μελέτη να δείτε ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις. Πάτε στο adsl.gr forum όπου αξιολογούνται οι υπηρεσίες ιδιωτικών επιχ. και ΟΤΕ να δείτε τι γράφουν οι ίδιοι οι καταναλωτές και ποια είναι στην πραγματικότητα η ποιότητα των υπηρεσιών των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

  Για την ποιότητα των κρατικών επιχειρήσεων υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί μας γιατί αυτό το σύστημα τους εξυπηρετεί. Και όχι δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι αραχτοί. Αν ίσχυε αυτό τότε δεν θα λειτουργούσε τίποτα.

  Επειδή έχω δουλέψει και στους δύο τομείς, διαπίστωσα ότι αναξιοκρατία, προσλήψεις με «μέσον» και αραχτοί υπάρχουν και στον ιδιωτικό τομέα. Τη διαφορά και στους δύο τομείς την κάνουν οι άνθρωποι και οι αξίες οι οποίες τους διέπουν, σε συνδυασμό με σωστό και αποτελεσματικό μάνατζμεντ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.