10/03/2010 01:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισε η συζήτηση για το πιο επικίνδυνο νομοσχέδιο

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας, καθώς και του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, από μετανάστες που ζουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά ψήφισαν η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, χαρακτηρίζοντάς το ψευδεπίγραφο και αποσπασματικό, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών». Ο ΛΑΟΣ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας, την οποία απέρριψαν όλα τα κόμματα, για τα άρθρα 14 και 17 που αφορούν στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές σε αλλοδαπούς.

Η κυβέρνηση, δια του εισηγητή της Γιάννη Διαμαντίδη, διαβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο αφορά νόμιμους μετανάστες στους οποίους θα απονέμεται η ελληνική ιθαγένεια μόνο κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να εξασφαλιστεί η ειρήνη, η ασφάλεια και η κοινωνική συνοχή στη χώρα.

Από την πλευρά του ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Νάκος, ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, χαρακτηρίζοντάς το ψευδεπίγραφο. Πρόθεση της κυβέρνησης, συμπλήρωσε, είναι «με έωλες διατάξεις και ανθρωπιστικό περίβλημα να εξασφαλίσει ένα θετικό για αυτήν εκλογικό αποτέλεσμα». Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο βλάπτει και τον τόπο και τους μετανάστες και είναι ανιστόρητο λάθος.

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος δήλωσε ότι το κόμμα του ψηφίζει παρών, γιατί το νομοσχέδιο αφήνει εκτός την πλειοψηφία των μεταναστών, με τη διάκριση τους σε νόμιμους και παράνομους.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, γιατί, όπως είπε, αυτό επιβάλλει ένα κράτος δικαίου που σέβεται τον συνάνθρωπο του και δεν κάνει ρατσιστικές διακρίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 10/03/2010 09:16:34

  οπως μετεδωσαν τα ξενα ΜΜΕ βρεθηκε το πτωμα του Τασιου Παπαδοπουλου και κρατουντε 3 ατομα στη Λευκωσια

 2. DUSTOFROAD avatar
  DUSTOFROAD 10/03/2010 11:32:52

  Και αφού τα πλήθη επέλεξαν την Σιωπή και την Αδράνεια, ταυτόχρονα επέλεξαν και την Συνενοχή.
  Και απέμεινε σε ολίγους, γνωρίζοντας πως οι «Μήδοι θα περάσουν», να αρπάξουν την ευκαιρία να ανταμώσουν το Μεγαλείο.
  Όχι με σκυθρωπά τα βλέμματα, αλλά με χαρά, καθώς έμαθαν ότι θα πολεμήσουν υπό «σκιά».

  Και ποια ματιά θα αντιπαρατεθεί με την ΜΑΤΙΑ τους ;;
  Και ποια λόγια θα αμαυρώσουν τις ΠΡΑΞΕΙΣ τους ;;
  Ποιος μπορεί να ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΕΙ το ΜΕΓΑΛΕΙΟ ;;


  Εδώ, στην ρωγμή του Χρόνου,
  Συναντήσαμε την Ιστορία
  Και δεν της γυρίσαμε την πλάτη

  Χαίρε, ω Χαίρε Ελευθεριά.

 3. anonymous avatar
  anonymous 10/03/2010 12:10:21

  Εκείνο το Διαμαντίδη τον λυπήθηκε η ψυχή μου. Του τα είχαν γράψει αλλά ούτε να τα διαβάσει δεν ήθελε.

 4. Ιφαιστίων avatar
  Ιφαιστίων 10/03/2010 17:03:43

  "...στης Ελλάδος τον κόρφο ως πότε θα φωλιάζουν ηγέτες-προδότες..."
  Πρώτα μας είπαν πως δεν μπορούσαν να ελέγξουν την αθρώα είσοδο των λαθρομεταναστών. Αποτέλεσμα, να αυξηθεί η εγκληματικότητα. Μετά μας είπαν πως αφού μπήκαν θα τους διώξουν, αλλά θέλει χρόνο. Αργότερα οι λαθρομετανάστες αντί να μειώνονται, αυξάνονταν με σταθερό ρυθμό και μαζί τους τα ποσοστά εγκληματικότητας. Σήμερα οι ίδιοι οι πολιτικοί που τους επέτρεψαν ανεμπόδιστα να εισέλθουν, τους νομιμοποιούν με την πρόφαση ότι είναι πολλά χρόνια στη χώρα μας και ότι πλέον δε γίνεται να φύγουν γιατί έχουν παιδιά και οικογένειες.
  Τα προβλήματα που δημιουργούν οι λαθρομετανάστες είναι όμως τεράστια και τα ψέμματα των υποστηρικτών της εδώ εγκατάστασής τους καταρίπτονται.

  Ψέμμα 1ο, Οι μετανάστες χρειάζονται και αυτοί κάποιο μέρος να ζήσουν. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα αύξηση της εγκληματικότητας. Όσους εγκληματίες η Αλβανία δεν μπορούσε να κρατήσει στις φυλακές της, τους άφησε ελεύθερους και ήρθαν στρη χώρα μας... Οι φυλακές μας είναι γεμάτες από αλλοδαπούς εγκληματίες εκ των οποίων το 50% είναι Αλβανοί...

  Ψέμμα 2ο, Οι μετανάστες έχουν δικαίωμα στην ευκαιρία και σε 1 καλύτερο αύριο. Οι ίδιοι λένε πως δε θέλουν να μεινουν Ελλάδα και ότι θέλουν να φύγουν στην Ευρώπη. Επειδή όμως οι Ευρωπαϊκές χώρες είναι οργανωμένες, δεν τους δέχονται. Το αποτέλεσμα είναι να μένουν εδώ και επειδή δεν μπορούν να βρουν δουλειά, ληστεύουν και σκοτώνουν. Είναι ρατσισμός να μην τους θέλουμε και δεν είναι ρατσισμός να τους κρατάμε με το ζόρι και να τους εκμεταλλευόμαστε με κάθε τρόπο σε δουλειές που άνθρωπος δε θα τις έκανε; Και ο μόνος λόγος που τις κάνουν τις δουλειές αυτές είναι επειδή θα πεθάνουν στην πείνα. Δεν είναι ρατσισμός να καταφεύγουν σε κλοπές και πώληση ναρκωτικών μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν να φάνε;

  Ψέμμα 3ο, οι αλλοδαποί κάνουν δουλειές που οι Έλληνες δε θα τις έκαναν ποτέ. Δηλαδή, παλιότερα που δεν υπήρχαν οι αλλοδαποί, ποιος έκανε τις δουλειές αυτές στην Ελλάδα; Παλιότερα έκαναν βαριές δουλειές και όντως δεν τους ασφάλιζαν σε ταμεία, αλλά αυτό έχει αλλάξει και αν ο εργάτης κάνει καταγγελία, τότε ο εργοδότης δε θα γλυτώσει.
  Ακόμα μην ξεχνάμε πως τα παιδιά των αλλοδαπών δεν πρόκειται να κάνουν τις ίδιες δουλειές με τους γονείς τους, αλλά σπουδάζουν σε σχολές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του ανταγωνισμού και δημιουργεία μεγαλύτερου προβλήματος στο εμπόριο που ήδη μαστίζεται λόγω της κρίσης.Πλέον τα παιδιά των αλλοδαπών θα παίρνουν δουλειές από τα παιδιά των Ελλήνων. και όλα αυτά σε μια χώρα που δεν μπορεί να προσφέρει στους πολίτες τίποτα περισσότερο πλην φόρων...Αν είχαμε ισχυρή οικονομία, τότε να το ξανασυζητούσαμε, αλλά στην παρούσα φάση μόνο πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει η παρουσία τους.

  Ψέμμα 4ο, Οι αλλοδαποί είναι μια λύση για το ασφαλιστικό πρόβλημα αλλά αποτελούν και τόνωση της οικονομίας. Αν όντως βοήθησαν στο ασφαλιστικό θέμα, τότε γιατί τα ταμεία για μια ακόμα φορά είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης; Αν όντως βοηθάνε την οικονομία, ας με απαντήσει κάποιος πώς γίνεται να βοηθάνε την οικονομία όταν τα χρήμματα που βγάζουν εδώ τα στέλνουν στην πατρίδα τους δημιουργώντας στην χώρα μας αύξηση του δημοσίου ελλείματος; Η Αλβανία έχει αναπτυχθεί με τα λεφτά της Ελλάδος, ενώ η Ελλάδα μας χάνει συνάλλαγμα την ίδια στιγμή.
  Ψέμμα 5ο, ποι αλλοδαποί συντελούν στην καταπολέμηση υπογεννητικότητας. Αν ήταν τόσο απλό το θέμα τότε γιατί δεν το εφαρμόζαμε και παλιότερα, από τη 10ετία του 80; Το θέμα είναι να έχουμε Έλληνες πολίτες ή Έλληνες ιθαγενείς;Ας δώσει η πολιτεία τα κατάλληλα κίνητρα για να αυξηθεί ο αριθμός γεννήσεων στη χώρα μας και αν δεν μπορούμε να καλύψουμε τις αν'αγκες μας σε πληθυσμό, τότε να φέρουμε και αλλοδαπούς (αν και σε αυτήν την περίπτωση οι σοφοί της Ελλάδος άλλα συμβούλευαν τους συγχρόνους τους και όχι είσοδο αλλαδαπών. Κίνητρα για την αύξηση του πληθυσμού από τους ημεδαπούς κατοίκους)

  Ψέμμα 6ο, και εμείς ήμασταν κάποτε μετανάστες. Ναι αλλά πήγαμε σε χώρες που όντως χρειάζονταν μετανάστες (π.χ. Γερμανία μετά τον πόλεμο, Αμερική, Αυστραλία) και όταν πήγαν οι δικοί μας, πήγαιναν με οργάνψωση από τις χώρες που μας δέχονταν. Με επίσημα χαρτιά, ελέγχους,όχι όπως στη χώρα μας που όλοι μπαίνουν ανεξέλεγκτα. Και αν υπήρχε εγκληματικότητα αφ' ενός ήταν σε φυσιολογικές αναλογίες, αφ' εταίρου ας ήταν πιο προσεκτικές οι χώρες να μη δέχονταν εγκληματίες. Επειδή έκαναν λάθος και δέχτηκαν άτομα που δεν έπρεπε, πρέπει να υποπέσουμε και μεις στα ίδια λάθη;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.