#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/08/2011 13:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισε η εκποίηση της ΔΕΗΠωλητήριο σε δύο ή τρεις μονάδες της ΔΕΗ, με επικρατέστερες αυτές του σταθμού της στο Αμύνταιο Φλώρινας, θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρόταση που θα αποστείλει η ελληνική κυβέρνηση στην Κομισιόν για το άνοιγμα της εγχώριας αγοράς λιγνίτη σε ιδιώτες αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα».

Πρόκειται για εκκρεμότητα, την οποία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Παπακωσταντίνου δεσμεύθηκε προ μηνός απέναντι στους κοινοτικούς επιτρόπους Ενέργειας και Ανταγωνισμού να έχει τακτοποιήσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Για το ζήτημα αυτό η χώρα μας έχει δεσμευτεί στο πλαίσιο του Μνημονίου.

Εκτός από την πώληση μονάδων, η πρόταση θα περιλαμβάνει άλλα δύο μέτρα: τη μακροχρόνια ενοικίαση σε ιδιώτες ενός ορυχείου λιγνίτη του Δημοσίου στη Βεύη του Νομού Φλώρινας, καθώς και ανταλλαγές ενέργειας μονάδων της ΔΕΗ με ισόποσης ποσότητας ενέργεια από άλλες πηγές (π.χ. φυσικού αερίου), εταιρειών ηλεκτρισμού γειτονικών χωρών, όπως η Βουλγαρία και η Ιταλία.

Αρχικά η Κομισιόν ζητούσε οι ανταλλαγές να αφορούν το 40% του συνόλου της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ, θέση από την οποία φαίνεται να έχει υπαναχωρήσει.

Και ο ελληνικός ήλιος

Επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με έμφαση στα φωτοβολταϊκά, διαχείριση απορριμμάτων, υποδομές, τουρισμός και ευρυζωνικά δίκτυα είναι οι πέντε βασικοί τομείς που θα βρεθούν στην ατζέντα των συναντήσεων του υφυπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Στέφαν Κάπφερερ με τους υπουργούς Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Περιβάλλοντος-Ενέργειας Γιώργο Παπακωσταντίνου.
Sκοπός της επίσκεψης Κάπφερερ, τον οποίο θα συνοδεύουν ο γενικός διευθυντής του γερμανικού ΣΕΒ (BDI) Μ. Κέρμπερ και ο K. Φούνκε, επικεφαλής της γερμανικής κρατικής επενδυτικής τράπεζας KFW, είναι να προετοιμάσει το έδαφος για την επίσκεψη στις αρχές Οκτωβρίου του γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ που θα ηγηθεί πολυάριθμης επιχειρηματικής αποστολής., με θέμα την προώθηση επενδύσεων στην Ελλάδα.

 

Κυρίαρχη θέση στην ατζέντα των Γερμανών κατέχει η αξιοποίηση του ελληνικού ήλιου, με τον κ. Παπακωνστανίνου να δηλώνει ότι σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τόσο προς το Βερολίνο όσο και προς την Κομισιόν ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για το είδος των προτεινόμενων επενδύσεων και τη χρηματοδότησή τους.

Ο βασικός λόγος που οι Γερμανοί ενδιαφέρονται για τον ελληνικό ήλιο σχετίζεται με την ανάγκη αναπλήρωσης της τροφοδοσίας τους σε ηλεκτρισμό από άλλες εναλλακτικές πηγές.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=416214&h1=true

ΣΧΟΛΙΑ

 1. φωνη avatar
  φωνη 24/08/2011 14:24:59

  Και να φανταστεί κανείς ότι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ της ΔΕΗ ετοιμάζονται να αναγγείλουν στους πολίτες της Δ.Μακεδονίας δημιουργία νέων μονάδων επενδύσεις στην ενέργεια που είχε προαναγγείλει ο Παπανδρέου και όλα αυτά εν όψη της ΔΕΘ.

  Το ψέμα πάει σύννεφο.....

 2. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 24/08/2011 14:59:57

  Ο Μέγας συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ Φωτόπουλος που είναι , κότα;

 3. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 24/08/2011 15:06:04

  Πότε θα πωληθεί και η ΕΒΖάχαρης; η Δωδώνη; Κάποιοι γράφουν πολύ σύντομα...Και να φανταστείτε ότι η ΕΒΖ πέρασε μια από τις καλύτερες χρονιές της...

  Θα πάει για Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία... ποντάρετε όσο είναι καιρός.

 4. archaeoptryx avatar
  archaeoptryx 24/08/2011 15:56:10

  Πουλάμε την ΔΕΗ για να χρηματοδοτούμε την παλακίδα του κάθε σκουπιδιάρη ΟΤΑ.

  Όσο για τους Γερμανούς «επενδυτές»... Όσο «επενδυτές» ήταν και οι στρατιώτες της Βερμαχτ, άλλο τόσο επενδυτές είναι και τούτοι. Θέλουν κορόϊδα να αγοράσουν τα φ/β ΤΟΥΣ, και ΓΗ να τα παρκάρουν, και τον λογαριασμό των 400 ευρώ την μεγαβατώρα να τον πληρώνουν οι ιθαγενείς.

  Εάν πουλάνε την μεγαβατώρα όσο την λιγνιτική (30 ευρω), καλοδεχούμενα.

  Ειδεμή, όποιος έχει κυνηγετική καραμπίνα, μπαμ, στα 70 μέτρα και αντίο.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ archaeoptryx 24/08/2011 17:32:23

   Α, είδα πρόσφατα ένα άρθρο και σε θυμήθηκα, για το πόσο κάνει η ΔΕΗ!
   Στο energypress νομίζω, ψάξτο...

  • lotofagos avatar
   lotofagos @ archaeoptryx 25/08/2011 21:53:12

   Με κεφάλαια και bold δεν γίνεται να το γράψεις;

   Οι επιδοτήσεις είναι ο καρκίνος της πραγματικής αναπτυξης

 5. East avatar
  East 24/08/2011 19:07:50

  1.Όλες οι εταιρίες ενέργειας και πλουτοπαραγωγικές πηγές πρέπει να κρατικοποιηθούν και ενωθούν σε 1 κοινή, η οποία να ελέγχεται από το κράτος(κι όχι από σωματεία εργαζομένων), να χρησιμοποιήσει και αλλοδαπούς, και να αναλάβει επιχειρήσεις/έργα και σε φτωχότερες χώρες.

  2.Για να έχουμε ανταγωνιστικότητα πρέπει να έχουμε και ΦΘΗΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Είναι αδιανόητο λοιπόν να χρεωκοπούμε και ταυτόχρονα να κάνουμε "πράσινη ανάπτυξη" και να πληρώνουμε για την "πράσινη" ενέργεια 12 φορές περισσότερο από τον εγχώριο λιγνίτη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.