Άρχισε η διάλυση της ανίερης συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
02/07/2015 14:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισε η διάλυση της ανίερης συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Με τους δεύτερους να βαράνε διάλυση μπροστά στις εικόνες ντροπής των γερόντων, στις εικόνες από το μέλλον

Άρχισε η διάλυση της ανίερης συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δεύτερους να βαράνε διάλυση μπροστά στις εικόνες ντροπής των γερόντων, στις εικόνες από το μέλλον. Ο Πάνος Καμμένος διέγραψε τον βουλευτή Κρήτης Κ. Δαμαβολίτη, από τους πρώτους που κατάλαβαν τι παίζεται και διαχώρισε τη θέση του. «Έχουμε πόλεμο, όποιος δεν αντέχει φεύγει», είπε ο στρατάρχης Πάνος, όμως έρχεται βροχή έρχεται θύελλα και... δικαστήρια.

Ουσιαστικά οι ΑΝΕΛ «ξηλώνονται» και ο περιφερόμενος θίασος είναι περισσότερο από ποτέ κανονικό μπουλούκι ατάκτων που ψάχνει ο καθένας πως θα γλιτώσει.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο Δημήτρης Δαμαβολίτης, είπε ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσει ΝΑΙ μιλώντας στο «Ράδιο 9,84». «Είμαι υπέρ του ΝΑΙ αν συνεχισθεί το δημοψήφισμα» ανέφερε ο κ. Δαμαβολίτης μιλώντας στο Ράδιο 984, εκφράζοντας την άποψη ότι το δημοψήφισμα είναι «Ναι η Όχι στο ευρώ».

Όπως είπε ο κ. Δαμοβολίτης «όταν εγώ είδα ότι η συμφωνία θα έχει μέτρα και δεν καταφέραμε να πάμε σε αυτό που υποσχεθήκαμε προεκλογικά, για το τι θα αποφασίσω ‘έπρεπε να πάρω και τη βούληση του κόσμου». Παράλληλα, ανέφερε ότι ξεκίνησε και έκανε διαδρομές πάνω στα προεκλογικά σημεία που είχε επισκεφθεί κατά την προεκλογική περίοδο και ξαναπήγε στη συνέχεια για να πει ότι θα έχουμε «μέτρα η ρήξη».

«Ο κόσμος αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, ζητούσε -με μια ποσόστωση 8 -2, 9-1- να πούμε "Ναι" σε συμφωνία γιατί η ρήξη έχει αχαρτογράφητα νερά και μπορεί να πολύ χειρότερα» υποστήριξε ο Δαμοβολίτης και πρόσθεσε: «Παίρνοντας αυτό ως ιδέα, φθάνω στο δια ταύτα με την προσωπική μου εκτίμηση, που δεν είναι ίδια με τη γραμμή του κινήματος, το δημοψήφισμα είναι ευρώ η δραχμή».

Ανέφερε, ακόμη, ότι η στάση του αυτή δεν σημαίνει ότι νομιμοποιεί τα μνημόνια, τους εκβιασμούς των δανειστών ή την οικονομική πολιτική που επιβλήθηκε από την τρόικα και οδήγησε στην καταστροφή των Ελλήνων θεωρώντας όμως ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός της Ευρώπης.

Αν τη Δευτέρα το πρωί πάρουμε αυτό το περήφανο "όχι" και πάμε να διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη και μάλιστα με κλειστές τράπεζες, με τις αγορές να μην έχουν πάθει ζημιά... αν λοιπόν πάμε και μας ξαναπούνε "όχι", τι ακριβώς θα κάνουμε; κατέληξε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Μετά τις τρεις διαφοροποιήσεις και ο βουλευτής, Νίκος Μαυραγάνης, δήλωσε ότι: Όταν κάποιοι έπρεπε να φροντίζουν τη διατήρηση της ρευστότητας στη χώρα κατά τους προηγούμενους μήνες, παρά τις συμβουλές μας και τις παραινέσεις μας, προέβαιναν σε καταβολές προς τους δανειστές, ναρκοθετώντας το δρόμο του ΟΧΙ.

Είναι ένα προφανές στρατηγικό σφάλμα, τόσο αυτό, όσο και η συνέχιση της διαδικασίας ενός νόθου Δημοψηφίσματος, αφού δεν εκφράζεται ελεύθερα η λαϊκή βούληση. Η πολιτική συνέχεια στη χώρα μας έχει ένα μονόδρομο. Την υπογραφή κοινής διακήρυξης από μεμονωμένους βουλευτές, από φορείς της κοινωνίας, από πολιτειακούς παράγοντες, διακήρυξη που θα είναι θεμελιωμένη στη βασική αρχή του ανθρωπισμού και σε δύο στρατηγικές, η πρώτη εκ των οποίων είναι η επιδίωξη αναδιάρθρωσης του χρέους και η δεύτερη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Τούτη την ώρα το μόνο που ενδιαφέρει είναι η ειλικρινής συστράτευση όλων των κοινωνικών και πολιτικών αποθεμάτων της χώρας στον πιο πάνω μονόδρομο για την απελευθέρωση αυτής. Κάθε άλλη επιλογή, είναι αστήρικτη, ανεδαφική και οδηγεί για τα επόμενα 40 χρόνια στην υποδούλωση όλων μας».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ στη Λάρισα, Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε "η εντολή που έλαβα ως βουλευτής του ελληνικού λαού δεν ήταν να είναι κλειστές οι τράπεζες. Αποφασίστηκε το δημοψήφισμα με ανοιχτές τράπεζες. Οφείλει ο πρωθυπουργός να επιδείξει ευθύνη, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και να ακυρωθεί το δημοψήφισμα το οποίο έχει ένα σίγουρο αποτέλεσμα, τη διχόνοια στον ελληνικό λαό.

Οφείλουμε όλοι οι πολιτικοί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσουμε την ενότητα του ελληνικού λαού. Προέχει πρώτα η ενότητα του ελληνικού λαού και μετά η συμφωνία με τους δανειστές.

Στο ερώτημα αν τελικά το δημοψήφισμα δεν ακυρωθεί, τι θα κάνει ο ίδιος απαντά ξεκάθαρα "εγώ θα απέχω. Γιατί είναι διχαστικό, όπως εξελίχθηκε με κλειστές τράπεζες και παρά τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν capital control, εντούτοις επιβλήθησαν.

Με ενδιαφέρει το συμφέρον του ελληνικού λαού, ο καθένας μπορεί να πάρει τις αποφάσεις του. Επαναλαμβάνω δεν πρέπει να γίνει αυτό το δημοψήφισμα. Είμαι σαφής και ξεκάθαρος, πιο ξεκάθαρος δε γίνεται".

Από τη πλευρά του, ο Δημήτρης Καμμένος ζητάει να αποσυρθεί το δημοψήφισμα, ο οποίος ψήφισε υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης, το περασμένο Σάββατο στη Βουλή, γιατί, όπως λέει στη δήλωσή του η κυβέρνηση είχε εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν capital controls. Όμως και αυτό έγινε και οι τράπεζες έκλεισαν και το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν υφίσταται πλέον και γι' αυτό ζητά να μη γίνει. Η παραμονή της Ε.Ε. και την ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτα, τονίζει

Όλη η ανακοίνωση του Δ. Καμμένου:

Άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος και επανέναρξη διαπραγματεύσεων

Το Σάββατο 27 Ιουνίου το Ελληνικό Κοινοβούλιο με βάση τα μέχρι εκείνη τη στιγμή αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και την ΕΓΓΥΗΣΗ της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξουν capital controls ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος με βάση το οποίο ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα έπαιρνε την τύχη της διαπραγμάτευσης στα χέρια του και θα αποφάσιζε ο ίδιος για το μέλλον του.

Την παραπάνω απόφαση δημοψηφίσματος ακολούθησαν δυστυχώς δύο πολύ άσχημες εξελίξεις: το κλείσιμο των τραπεζών με την ταυτόχρονη επιβολή capital controls και η μη αποδοχή της παράτασης του προγράμματος από τους δανειστές κάτι που οδήγησε στη λήξη του στις 30 Ιουνίου.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός απέστειλε δύο επιστολές στους θεσμούς στις 30 Ιουνίου όπου αιτείται νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 29 δις αποδεχόμενος ως βάση συνέχισης διαπραγμάτευσης την τελευταία (βελτιωμένη) πρόταση των θεσμών της 28ης Ιουνίου 2015 και προτείνοντας πλέον συγκεκριμένες βελτιώσεις επ’ αυτής.

Είναι προφανές, ότι με βάση την παραπάνω πρόταση-επιστολή του Πρωθυπουργού ΔΕΝ υφίσταται πλέον κανένα ζήτημα δημοψηφίσματος καθώς σε συνθήκες πόλωσης καλείται πλέον ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ πάνω σε μια πρόταση των θεσμών που η ίδια η Κυβέρνηση την έχει ήδη αποδεχτεί ως βάση συνέχισης της διαπραγμάτευσης.

Με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό και τους ψηφοφόρους μου, συναισθανόμενος απόλυτα την αβεβαιότητα στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μετά τις παραπάνω εξελίξεις και συντασσόμενος απόλυτα με τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας σύμφωνα με την οποία «Η παρουσία της χώρας στο ευρώ είναι εθνικός μονόδρομος όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για εθνικούς λόγους - Ένα δημοψήφισμα έχει νόημα όταν γίνεται σε συνθήκες που δεν προκαλούν διχασμό.»

ΖΗΤΩ την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του δημοψηφίσματος και την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το αργότερο τις 20 Ιουλίου (ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής ομολόγου ΕΚΤ ύψους 3,5 δις με συνέπεια άμεση χρεωκοπία με ενεργοποίηση του όρου cross default, σε περίπτωση μη πληρωμής του) που είναι η τελευταία δυνατή ημερομηνία ώστε να αποφεύγει μέγιστα δεινά ο τόπος μας.

Είναι ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ για ΟΛΟΥΣ μας.

Η παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 02/07/2015 15:43:31

  Το συνοθήλευμα διαλύεται. Στο παρά πέντε κάποιοι κάνουν "ηρωϊκή" έξοδο. Αλήθεια μέχρι σήμερα δεν είχαν αντιληφθεί που πήγαινε το τραίνο; Μέχρι προχθές ποιον υπερασπίζονταν; Ο βουλευτής Καμμένος δεν προχώρησε σε εμετικές αναρτήσεις; Κύριοι αργήσατε! Η μετάνοια μπορεί να λυτρώνει αλλά δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες. Απλά όπως και η ευήθεια, μετριάζει όσον αφορά τον καταλογισμό τους.

 2. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 02/07/2015 16:34:01

  ΜΠΡΑΒΟ ΔΑΜΑΒΟΛΙΤΗ , ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ , Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.

 3. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 02/07/2015 17:22:53

  Συγχαρητηρια σε οσους ακομα απο εγωισμο δεν παραδεχονται το λαθος να τους στηριξουν. Συγχαρητηρια που για μια διαμονη στη μυκονο τιναξαν τη χωρα στον αερα σαν "αγερωχοι ελληνες". Συγχαρητηρια και σε εμας που τους αφησαμε.

 4. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 02/07/2015 19:37:55

  Συγχαρητήρια στον κ. Δημήτρη Δαμοβολίτη, που φέρθηκε αντρίκεια, πράγμα σπάνιο για εθνοπατέρα ! Εγκαταλείποντας την έδρα του αφού διαφώνησε με την αποφασισμένη γραμμή του κόμματός του, διαφύλαξε τη σοβαρότητα και απέδειξε στην πράξη την ηθική του ακεραιότητα. Ας παραδειγματιστούν οι κάθε είδους ιδιοτελείς πολιτικάντηδες γυρολόγοι, που δεν διστάζουν ν΄αυτογελοιοποιηθούν προκειμένου να διατηρήσουν τη θεσούλα, τον παχυλό μισθούλη και τα προνόμια.

 5. deltaplus avatar
  deltaplus 02/07/2015 21:15:32

  Δεν διαλυονται ακομη οι ψεκασμενοι....οσο υπαρχουν αναμεσα τους οι γιγαντες της πολιτικης: χρυσοβελονη,χαικαλης,νικολο-πουλας,

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/07/2015 21:18:07

  Καμμία βαρύτητα δεν έχει για μένα η ανακοίνωση τώρα υπέρ της ματαίωσης του δημοψηφίσματος από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ.Καμμένου. Αυτό που όλοι σχεδόν οι πολίτες υποπτευόμασταν μετά την ανακοίνωση του Δημοψηφίσματος από τον Τσίπρα Παρασκευή ξημερώματα,δεν όφειλε να γνωρίζει και ο Δ.Καμμένος; Να μην ψήφιζε στη Βουλή για το δημοψήφισμα. Όπως επίσης,σωστή και η διαφοροποίηση και των άλλων βουλευτών όπως του Δαμαβολίτη,αλλά πιστεύω,περισσότερο όφελος θα είχε αυτήν την στιγμή η διατήρηση της έδρας τους και η ανεξαρτητοποίησή τους...

 7. toxo avatar
  toxo 02/07/2015 22:36:43

  Νομίζω ότι με μία μέρα μέσα στον μήνα,βουλευτικής ιδιότητας,καταβάλλονται οι αποδοχές όλου του μήνα.Και αν έχεις εσωτερική πληροφόρηση ότι μέσα στον ίδιο μήνα διαλύεται η βουλή ,δεν υπάρχει αξιόλογη απώλεια χρημάτων.Ας μην βιαζόμαστε λοιπόν να ηρωοποιήσωμε κάποιον ,που επαγγελματικώς απευθύνεται και περιμένει πελάτες από όλο το πολιτικό φάσμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.