Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ
25/02/2015 23:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 40 βουλευτές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξεδήλωσαν την αντίθεσή τους στη συμφωνία.

(Ανανεωμένο) Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ, ένα μήνα μόλις μετά τη νίκη στις εκλογές. Περισσότερες από 11 ώρες ο Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του κόμματος προσπαθούσαν να πείσουν τους βουλευτές για τη συμφωνία των Βρυξελλών. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν εντάσεις, η πολύωρη συνεδρίαση δείχνει ότι υπήρξε μεγάλη κουβέντα για την παράταση του Μνημονίου αλλά και για τη λίστα Βαρουφάκη.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε ξανά στην αίθουσα και θέλησε να «μαντρώσει» τους βουλευτές ζητώντας τους αιφνιδιαστικά ψηφοφορία δια βοής και ανάτασης χειρός. Θέλησε με τον τρόπο αυτό να δει δοκιμαστικά τι θα γινόταν αν η συμφωνία πήγαινε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι υπήρξαν μόλις 5 κατά και 3 λευκά, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 40 βουλευτές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εξεδήλωσαν την αντίθεσή τους στη συμφωνία. Άλλοι έφυγαν από τη συνεδρίαση κι άλλοι δεν ψήφισαν καθόλου ή ψήφισαν κατά. Η ψηφοφορία ασφαλώς ήταν δοκιμαστική, δεν κρατήθηκαν... πρακτικά, ωστόσο, φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διχαστεί. Ειδικά όλη η ομάδα της Αριστερής Πλατφόρμας έφυγε δείχνοντας την έντονη διαφωνία της.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Το αποτέλεσμα της συμφωνίας θα εξαρτηθεί και θα κριθεί από τον τρόπο που θα λειτουργήσουμε εμείς ως κυβέρνηση. Με γοργό βήμα προωθούμε το κυβερνητικό έργο και ασκούμε διακυβέρνηση με πυξίδα την τήρηση της λαϊκής εντολής». Επιπλέον, σημείωσε ότι «θα περιμένουμε να δούμε και τη διαδικασία στα ξένα κοινοβούλια και μετά θα δούμε το πλαίσιο πολιτικής απόφασης».

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης υπήρξαν διαφωνίες κυρίως για τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση, όπως δεσμεύτηκε και ο Βαρουφάκης.

Κατά τη συνεδρίαση, υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις από βουλευτές, διατυπώθηκαν και επιφυλάξεις για επί μέρους θέματα -κυρίως για εκείνο των ιδιωτικοποιήσεων- και έγινε εκτενής συζήτηση μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα, σύμφωνα με τις πηγές. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του, σημείωσε: «Θέλω να ξέρω αν συμφωνείτε, ή διαφωνείτε, κι αν υπάρχει κάποιος που θα καταψήφιζε, θέλω να το πει εδώ».

Γκρίνια υπήρχε, έντονος προβληματισμός επίσης, όμως, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος προσπάθησαν να κατευνάσουν τις όποιες αντιδράσεις: «Προχωράμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, ας μην μείνουμε στη συμφωνία».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Naruto avatar
  Naruto 24/02/2015 19:57:58

  Αυτά έλεγε ο σύντροφος Λαφαζάνης πριν απο τρεις ημέρες και μετά ξύπνησε ,ή οπως λέμε μέγα θαύμα τρεις μέρες . Πρεπει να είναι ευχαριστημένοι αφού έζησαν στον κομμουνιστικό παράδεισο έστω και για λιγο. Αυτοί οι παράδεισοι αν μακροημερεύουν κάνουν κακό μπορεί να ρωτήσει και τους ανατολικοευρωπαίους .

 2. GJ avatar
  GJ 24/02/2015 22:41:55

  Ο σοφός λαός (τώρα αυτό ό,τι και να μου πείτε δίκιο θα έχετε) έλεγε "μεγάλα λόγια μην λες, μεγάλη μπουκιά φάε" κάτι ήξερε... Τώρα για το μεσιέ Λαφαζανή....περιμένω ένα μεγαλιώδες, πομπώδες 'ναι σε όλα' γιατί μεταξύ μας, ο πρώτος θα είναι ή ο τελευταίος.....

 3. das13 avatar
  das13 25/02/2015 12:15:01

  Μέλος της Ελληνικής κυβέρνησης είναι μεταξύ άλλων και ο Λαφαζάνης... No comments...........

 4. George N avatar
  George N 25/02/2015 17:00:48

  Σχολιάζουμε ελεύθερα ή έχουμε Good Bye Lenin! κατάσταση με τον Λαφαζάνη?

 5. Καπετανιος avatar
  Καπετανιος 25/02/2015 20:54:53

  Η σοσιαλδημοκρατια ειναι το κομμα της απατης στον κορφο του λαου. Η δηθεν αριστερη αντιπολιτευση, ειναι η απατη εντος της απατης. Μ αυτο τον τροπο η σοσιαλδημοκρατια κραταει δεσμιο το λαο στον καναπε.

 6. Jim Beam avatar
  Jim Beam 25/02/2015 23:05:24

  Η στρατηγική του Baroyfakis ειναι να πτωχεύσουμε εντός ευρώ ? Δεν έχουν κανένα σχέδιο για την δημόσια διοίκηση, την ανάπτυξη, την ανεργία, τις Τράπεζες, τις ιδιοτικοποιησεις ... Φαίνεται ότι δεν έχουν και χρόνο, δεν έχουν χρήμα ούτε συνοχή. Τελικά το μόνο που φαίνεται κάθε μέρα και πιο καθαρά ειναι ο τοίχος .... Που θα πέσουμε πάνω του !!!!! Δεν θα ειναι ατύχημα, θα ειναι απόπειρα αυτοκτονίας !!!

 7. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 25/02/2015 23:19:25

  Υπάρχουν πολλά στελέχη και συνιστώσες που επώνυμα διαφωνούν με τις πρακτικές Βαρουφάκη.Γι'αυτο και η δήλωση "Είμαι μέλος της κυβέρνησης,όχι του κόμματος" Μάλλον πάμε για εκτός Βουλής διαδικασίες

 8. greg avatar
  greg 25/02/2015 23:31:42

  H αλήθεια είναι ότι οί τύποι είναι άπιαστοι στούς νεολογισμούς. Στήν προσπάθειά τους νά απαλύνουν τόν πόνο τών πιστών τους, λένε όσο πιό πολλά μπορούν αρκεί νά μήν εννοούν τίποτα. Ηδη αρκετοί δικοί τους παραπονιούνται ότι, άν καί τό θέλουν πολύ, δέν καταλαβαίνουν τίποτα από τή σοφία τής ηγεσίας. Ας πούμε, ακούγοντας καί ξανακούγοντας τόν όρο δημιουργική ασάφεια, κάποιοι μέ πιό αριστερό παρελθόν, κοντεύουν νά πάθουν διανοητική αστάθεια, άλλοι πιό light τό εκλαμβάνουν σάν διουρητική απάθεια, ενώ οί Πασοκογενείς ακούνε ότι θά επανέλθουν στή δημοσιοϋπαλληλική ασφάλεια. Οσο πάνε καί πιό πολύ θυμίζουν ΠΑΣΟΚ τής 10ετίας τού '80. Υγ. Αγαπητό Antinews βλέπω μέ χαρά ότι κάποιοι σχολιαστές σού δίνουν έμπνευση γιά τίτλους, χαχαχα.

 9. πΔπ avatar
  πΔπ 26/02/2015 00:13:25

  Είμαι την γνώμης ότι η ΝΔ δεν πρέπει να συναινέσει όταν και αν το Νέο Μνημόνιο έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση. Όπως σωστά είπε ο ΑΣ στον Τσιπ, "όταν εμείς βγαίναμε από το Μνημόνιο, εσύ ερχόσουν με το καινούργιο". Έκαναν τα πάντα και ψεύδονταν για τα πάντα οι ΣΥΡΙΖΑίοι, έτσι ώστε να κερδίσουν τις εκλογές. Ψεύδονταν μετά λόγου γνώσεως λέγοντας " Go home Κα. Μέρκελ, go home Κε. Σόϊμπλε και υποσχόμενοι να σκίσουν το Μνημόνιο στο Προαύλιο του Κοινοβουλίου. Ε, αυτοί προκάλεσαν εκβιαστικά τις εκλογές, αυτοί ρεζίλεψαν την χώρα, με τον Τσίπρα να επαναλαμβάνει τον ΓΑΠ λέγοντας ότι κυβερνά διεφθαρμένους Έλληνες, αυτοί έκαναν poverty tour στην Ευρώπη και άλλαζαν γνώμες και non-paper σαν τα πουκάμισα. Να το φέρει λοιπόν ο Τσίπ το Νέο Μνημόνιο ή Γέφυρα(των στεναγμών) ή όπως αλλοιώς θέλει να το ονομάσει κι ας ψάξει ανάμεσα στους 300 της Βουλής να βρει Γραικύλους να το ψηφίσουν. Εμείς και η ΕΛΛΑΔΑ ολόκληρη, σε 2 ημέρες βγαίναμε!

 10. KORNELIUS avatar
  KORNELIUS 26/02/2015 01:00:40

  Καλησπέρα σας. Αν και καινούργιος στο site, ωστόσο διαβάζω αρκετό καιρό τα σχόλια σας. Θεωρώ ότι η ΝΔ πρέπει να εκλέξει αρχηγό από τη βάση όπως το 2009, κι ας θέσει υποψηφιότητα όποιος θέλει, ακόμα και ο Σαμαράς. Ένας εκλεγμένος αρχηγός από τη βάση της μεγάλης λαϊκής παράταξης θα είναι πολύ εύκολο να συντρίψει το συνοθύλευμα του Σύριζα (εδώ ρίξαμε τον πανίσχυρο ΓΑΠ σε 2 χρόνια) και να αναλάβει εκ νέου τις τύχες της διακυβέρνησης της χώρας.

  • airman avatar
   airman @ KORNELIUS 26/02/2015 08:08:25

   "Θεωρώ ότι η ΝΔ πρέπει να εκλέξει αρχηγό από τη βάση όπως το 2009 ..." Για τα θέματα ηγεσίας υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία, θεσμικά κατοχυρωμένη. Όποτε και εάν προκύψει τέτοιο ζήτημα τι πιο λογικό να τηρηθεί. Όμως όποιος βιάζεται σκοντάφτει!

  • Fotini avatar
   Fotini @ KORNELIUS 26/02/2015 10:33:58

   ᾿Αρχηγό ἔχει ἡ ΝΔ ἐκλεγμένο ἀπό τήν βάση. ῞Οποιος θέλει νέο ἀρχηγό κρύβει ὑστεροβουλία. . .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.