#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/07/2012 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισαν οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

[caption id="attachment_170542" align="alignnone" width="600" caption="Παγκόσμιο Φεστιβάλ bodypainting"][/caption]

 

Σας είχαμε ενημερώσει εγκαίρως για τις διεργασίες σύστασης μιας "νέας “Ένωσης Κέντρου” εναντίον της νέας “ΕΔΑ” του Α.Τσίπρα"

Χθες, λοιπόν, την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωνε τη νέα ηγετική του ομάδα, χωρίς βασικά στελέχη όπως ο Λοβέρδος ή η Διαμαντοπούλου, εντελώς τυχαία, έξι κινήσεις πολιτών που κινούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση με την οποία δηλώνουν παρών για την ανασύνταξη του χώρου.

«Κοινωνικός Σύνδεσμος», «Μπροστά», «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Π80», «Πολιτεία 2012» και «Πρωτοβουλία Β» βλέπουν ότι υπάρχει τεράστιο χάσμα στο κέντρο και προς τα αριστερά, χάσμα που δεν μπορεί να καλύψει το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, ούτε η ΔΗΜΑΡ έτσι όπως είναι σήμερα. Τα μέλη των πολιτικών πρωτοβουλιών είναι κατά βάση από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς και δείχνουν περισσότερο έτοιμοι από ποτέ να παίξουν το αντίπαλον δέος της κεντροδεξιάς που εκφράζει η Νέα Δημοκρατία. Σαν έτοιμοι από καιρό δηλώνουν ότι «εκκρεμεί η διαμόρφωση της νέας πολιτικής πρότασης - απάντησης των δυνάμεων του χώρου του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Σοσιαλισμού με όρους σύγχρονους και συμμετοχικούς».

Προφανώς, στο ρευστό αυτό πολιτικό τοπίο, προετοιμάζονται για πιθανές ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες θα μπορούσαν να επαναφέρουν το αίτημα για ανασύσταση της κεντροαριστεράς, απαλλαγμένης από βαρίδια τύπου ΠΑΣΟΚ.

Μια προσπάθεια επανένωσης του χώρου, μια σύγχρονη ΕΔΑ η οποία θα αντιπαλέψει το λαϊκισμό του Αλέξη Τσίπρα και θα διεμβολίσει το χώρο που προσπαθεί να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το έχει καταφέρει τελευταία.

Αξίζει να σημειωθούν ορισμένα ονόματα που υπάρχουν στις κινήσεις αυτές. Για παράδειγμα στον Κοινωνικό Σύνδεσμο: Ξεχωρίζουν τα ονόματα του νυν υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα και του πρώην υπουργού επί Σημίτη, Γ. Φλωρίδη.

Η Πρωτοβουλία Π80 ξεκίνησε από νεολαίους του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 80 και μαζί μ’ αυτούς και ο πρώην υπουργός Γ. Ραγκούσης. Στην πρώτη εκδήλωση που έκαναν τον Απρίλιο είχαν συμμετάσχει ο Ι. Τσαμουργκέλης, η Βάσω Κιντή, ο Γρ. Ψαριανός, ο δημοσιογράφος Π. Μανδραβέλης κυρίες Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Λίλιαν Μήτρου και οι κκ. Δ. Γλέζος, Μ. Ματσαγγάνης, Ερικ Πάρκς, Λυμπ. Πολυχρονόπουλος, Στράτος Φαναράς

Η κίνηση πολιτών «Πολιτεία 2012» είχε διοργανώσει το Μάρτιο εκδήλωση όπου βασικοί εισηγητές ήταν ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Σπύρος Λυκούδης, της ΔΗΜ.ΑΡ., και ο Νίκος Χριστοδουλάκης, καθηγητής πανεπιστημίου και πρώην  υπουργός Εθνικής Οικονομίας επί κυβερνήσεως Σημίτη, ενώ παρενέβησαν οι Νίκος Διακουλάκης, Αρίστος Δοξιάδης, Σπύρος Καβουνίδης, Ναπολέων Μαραβέγιας, Μαρία Ρεπούση και Λαμπρινή Ρόρη.  Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιάννης Τούντας, μέλος της συντονιστικής Επιτροπής της «ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 2012», καθηγητής και πρόεδρος του ΕΟΦ.

Όσο για την Ομάδα Πρωτοβουλίας “Ελλάδα Μπροστά 2020” είναι όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους Συνεργάτες και Φίλοι της Άννας Διαμαντοπούλου όπως οι: Αλέξης Νίκος, Αμπάζη Εύα, Αναγνωστόπουλος Γιάννης, Γερμανός Λουκάς, Γραμμάτης Ανδρέας, Δούνης Νίκος, Δρούζιας Χρήστος, Εξαρχάκου Νέλλη, Ζισούλη Μαρία, Θεοφανοπούλου Γωγώ, Καρανάσιος Εμμανουήλ, Κασφίκη Σοφία, Κατσαρός Γιάννης, Κυριοπούλου Αύρα, Μητσός Γιάννος, Μπάρκα Βάσω, Μπούντα Ελένη, Νάστος Γιάννης, Παλαιολόγου Μαργαρίτα, Παπακωσταντής Μάρκος, Παπακωσταντίνου Ανδρέας, Παπούλιας Γιώργος, Πετρουνάκου Βίκυ, Πιερρακάκης Κυριάκος, Πιτούλη Κατερίνα, Στογιάννης Δημήτρης, Τζουνάκος Βασίλης, Χατζηδάκη Τασούλα, Χατζίρης Γιάννης.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Οι πρόσφατες εκλογές ήταν μια νίκη υπό προϋποθέσεις των δυνάμεων που έχουν σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και η κυβέρνηση που σχηματίστηκε ανοίγουν μια νέα περίοδο κυβερνητικών συνεργασιών και νέων δυνατοτήτων για ουσιαστικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Οι περισσότεροι πολίτες με την ψήφο τους ζήτησαν την προώθηση αναπτυξιακών και κοινωνικών πολιτικών και των αναγκαίων διαθρωτικών αλλαγών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, με την Ελλάδα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ. Ταυτόχρονα απέρριψαν τις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας, ύφεσης και οριζόντιων περικοπών.

Ωστόσο, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα μπορούσε να ανταποκρίνεται καλύτερα στις περιστάσεις και στις προσδοκίες, γεγονός που θα μετρίαζε τις αρρυθμίες που ήδη παρουσιάζει. Επιπροσθέτως, η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που τη συγκροτούν είναι γενικόλογη και σε μεγάλο βαθμό γεννά αμφιβολίες για τη δυνατότητα υλοποίησής της στις σημερινές συνθήκες στενότητας. Οι αναγκαίες προσαρμογές και εξειδικεύσεις του κυβερνητικού έργου θα πρέπει να αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα προκειμένου να αποφευχθούν δυσλειτουργίες και «φυγόκεντρες» τάσεις, την ίδια στιγμή που τα προβλήματα οξύνονται και οι αλλαγές και οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση τρέχουν χωρίς εμάς.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναπτύξει γρήγορα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και να αφήσει πίσω της τα στοιχεία λαϊκισμού, παλαιοκομματικές πρακτικές και τις πρακτικές του «φτωχού συγγενή και επαίτη» για τη διεκδίκηση νέων διευκολύνσεων από την ΕΕ, πριν αποκαταστήσει έμπρακτα την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό.

Αντίθετα, οφείλει να εξαγγείλει άμεσα ένα σχέδιο αντιμετώπισης του μεγάλου διαρθρωτικού προβλήματος στο κράτος και στο αναπτυξιακό μας μοντέλο. Να απευθυνθεί στις δημιουργικές δυνάμεις για μια εθνική συνεννόηση σε ένα Σχέδιο Ανάπτυξης με χρονικό ορίζοντα το 2020. Χωρίς πειστική εθνική πρόταση και χωρίς την εφαρμογή της, δεν θα αποκαταστήσουμε τη θέση μας ως ισότιμου εταίρου στην ΕΕ, χάνοντας τη δυνατότητα αξιοποίησης των νέων ευρωπαϊκών συμφωνιών αλλά και των νέων χρηματοδοτήσεων για την ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό, εκκρεμεί η διαμόρφωση της νέας πολιτικής πρότασης- απάντησης των δυνάμεων του χώρου του Ευρωπαϊκού Δημοκρατικού Σοσιαλισμού με όρους σύγχρονους και συμμετοχικούς. Ο διάλογος μέσα και έξω από τα κόμματα του χώρου, με τη συμμετοχή πολιτικών κινήσεων, ομάδων και προσωπικοτήτων, έχει αρχίσει και πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, χωρίς περιχαρακώσεις και προκαταλήψεις. Οι 6 κινήσεις, θεωρώντας επιτακτικό το αίτημα για την προγραμματική σύγκλιση και ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού χώρου, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και συμμετέχουν στο διάλογο που αναπτύσσεται, με την πεποίθηση πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δαναός avatar
  Δαναός 13/07/2012 08:29:19

  Και έχουν ήδη επικοινωνία και με τους παρακάτω:
  Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία (συνασπισμός συνεργαζομένων κομμάτων) – (Σ. Μάνος και Γ. Βαλλιανάτος),
  Οικολόγοι Πράσινοι,
  Κόμμα Φιλελευθέρων (Κ. Καλλιγιάννης),
  Δημοσθένης Βεργής – Έλληνες Οικολόγοι (Δ. Βεργής),
  Κίνημα Δεν Πληρώνω (Βασ. Παπαδόπουλος),
  Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιπποκράτης Σαββούρας),
  Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) – Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία (συνετισμός συνεργαζόμενων κομμάτων),
  Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) – Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστερός και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας,
  Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε.,
  Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας),
  ΟΑΚΚΕ - Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ,
  Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας (Ν. Αλικάκος),
  Κοινωνία Πολιτική Παράταξη συνεχιστών Καποδίστρια (Μιχ. Ηλιάδης),
  Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Ι. Παναγόπουλος),
  Δημιουργία Ξανά (Γλαύκος Τζήμερος),
  Παναθηναϊκό Κίνημα - ΠΑΝ.ΚΙ. ( Γεώργ. Μπέτσικας),
  Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων) – (Παν. Θεοδωρόπουλος).
  Ε ρε γλέντια! Πάω να κοιμηθώ ήσυχος!!!

 2. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 13/07/2012 10:31:17

  Μ αυτά τα ονόματα που βλέπω εδώ, παλιά γνωστά και αμαρτωλά, μάλλον πρόκειται περί πρασσινεοδεξιάς των σαλονιών ή νεοπλουτικής δεξιάς Κολωνακίου :)

 3. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 13/07/2012 10:58:15

  ΑΝ τα πρόσωπα που αναφέρεις , και οι πρωτοβουλίες -σύνδεσμοι , είναι η βάση της κεντροαριστερας που θα ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ , τοτε εγώ είμαι το ΦΑΝΤΑΣΜΑ του ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΟΣ!!

 4. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 13/07/2012 11:13:37

  Μέσα είσαι.

 5. Εύα avatar
  Εύα 13/07/2012 11:48:17

  Οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση της Δεξιάς πότε θα ξεκινήσουν;

 6. ΤΣΕ avatar
  ΤΣΕ 13/07/2012 12:35:01

  Στην κοινωνια εδω και αρκετες δεκαετιες υπαρχουν δυο διακριτα πολιτικα ρευματα.Η Δεξια αντιληψη της κοινωνιας,με τις οποιες προσαρμογες και παραλαγες,και η Αριστερη αντιληψη με τις αναλογες προσαρμογες.Το περιφημο "κεντρο" σαν ιδεολογικο ρευμα δεν καταγραφεται και ουτε υφισταται.Κατα την αποψη μου αποτελει ενα "παρκινγκ"τυχοδιωκτων που εχουν την πολυτελεια να μετακινουνται Δεξια η Αριστερα αναλογα με τα συμφεροντα τους στην συγκεκριμενη στιγμη η ακολουθωντας υποχρωτικα το ρευμα της κοινωνιας οταν δεν ειναι δυνατον να την καθοδηγησουν.Θεωρω εξισου σοβαρο λαθος και για την Δεξια και την Αριστερα να εγκλωβιζονται σε λογικες περι κεντροδεξιας η κεντροαριστερας. Δινουν με τον τροπο αυτο ρολο σε ανθρωπους αμφιβολου ιδεολογικης ταυτοτητας οι οποιοι στην συνεχεια ειναι συνηθως οι δουρειοι ιπποι για την δημιουργεια κρισεων ετος των κομματων.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΤΣΕ 13/07/2012 15:28:03

   Αγαπητέ Ερνέστο, εκτός από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και το Κόμμα Φιλελευθέρων, έσβησες από τον πολιτικό χάρτη 60 χρόνια μεταπολεμικής πολιτικής και μαζί Πλαστήρα, Ένωση Κέντρου και φυσικά ΠΑΣΟΚ.
   Εδώ δεν είμαστε διπολικές ΗΠΑ με τον Ελέφαντα και με τον Γάïδαρο ή Ινδία με το Κογκρέσσο και το Τζανάτα. ¨Ολα τα Ευρωπαικά πολιτικά συστήματα στηρίζονται στο πολυ-πολικό συνεχές φάσμα "δεξιά - κέντρο - αριστερά".
   Άν είναι ευθυγραμμο ή κυκλικό (με φερμουάρ από πίσω) είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση, όχι της ώρας.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Ο Θείος 15/07/2012 10:57:20

    Αγαπητέ Θείο μιας και μιλάς με ορους πολιτικής θεωρίας να σου πω πως το ΠΑΣΟΚ του 80 δεν ανηκε ούτε κατά διάνοια στο Κέντρο. Ούτε καν στην Κεντροαριστερά.Καθαρό Σοσιαλιστικό κόμμα ήταν άρα αριστερά.
    Προς το Κέντρο άρχισε να κινείται επί Σημίτη. Πλέον όντως, μάλλον κέντρο θα το χαρακτήριζα. Με αριστερές καταβολές και ένστικτα. Το κόμμα που θα μπορούσε να θεωρείτε ως Κέντρο στην Μεταπολίτευση είναι η ΝΔ. Δυστυχώς έτσι καταστραφήκαμε, εξαφανίστηκε η Δεξιά. Ο μονος λόγος που ψήφισα αυτό το σιχαμερό κόμμα στης προηγούμενες εκλογές είναι λόγο Σαμαρά και λόγο της εισόδου τον Βορίδη Γεωργιάδη Πλεύρη αλλα και λόγο τον Δένδια Κρανιδιώτη που όντως έχουν έναν καθαρά Δεξιό λόγο.
    Από την άλλη πάλι, κάθε φορα που ακούω τον Σαμαρά να μιλάει για Κοινωνικούς Φιλελευθερισμούς μου σηκώνεται η τρίχα αλλα αν συνεχίσει έτσι στης επόμενες Χρυσή Αυγή.

 7. Makis avatar
  Makis 13/07/2012 14:11:01

  Κάνατε ένα λαθάκι πάνω στη φούρια σας. Το κείμενο συνυπογράφει το "Μπροστά. Σήμερα" που δεν έχει κανένα σημείο αναφοράς με κανέναν, όπως το περιγράφετε. Δεν υπογράφει το "Ελλάδα Μπροστά 2020" που όντως πρόσκειται στην Διαμαντοπούλου.

 8. arcane avatar
  arcane 13/07/2012 15:20:24

  Μήπως είναι ΚΟΔΗΣΟ και δεν το ξέρουν;

 9. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 13/07/2012 16:13:40

  Ο κεντροαριστερός χώρος,μεταπολεμικά,πέρασε από διάφορα στάδια.Ως γνωστόν,για πρώτη φορά,παρουσιάστηκε το 1946 με τη γνωστή αποχή.Δεν ήταν,όμως,ένας συμπαγής χώρος.Ανήκε στην εαμογενή παράταξη που,μετά τα Δεκεμβριανά του 1944,εγκατέλειψε την ιδέα περί βίαιης κατάληψης της εξουσίας και ήρθε σε ιδεολογική ρήξη με τη σταλινική-κομμουνιστική πτέρυγα του εαμογενούς χώρου.
  Σχηματοποιήθηκε τέλη του 1949 με την ίδρυση της ΕΠΕΚ υπό τον Πλαστήρα.Στις εκλογές του Μαρτίου του 1950 έλαβε 16,5% των ψήφων.Εάν προσθέσει κάποιος και τη ''Δημοκρατική Παράταξη'',που ήταν το κοινοβουλευτικό προσωπείο του τότε παράνομου κομμουνιστικού κόμματος,φτάνουμε περίπου στο 27%,όσο ήταν πάνω-κάτω το ποσοστό της πολιτικής αποχής,τέσσερα έτη πριν.
  Το 1951 η κεντροαριστερά έλαβε το 23,5% των ψήφων.Ήταν η τελευταία φορά που κατέβηκε αυτόνομη.Το 1952 κατέβηκε σ'ενιαίο ψηφοδέλτιο με τ'απομεινάρια του πάλαι ποτέ πανίσχυρου Κόμματος των Φιλελευθέρων υπό τον Σ.Βενιζέλο καθώς και με το ΣΚ-ΕΛΔ του Σβώλου (η συντηρητικοφιλελεύθερη βενιζελογενής πτέρυγα είχε ήδη ενωθεί με τη λαϊκογενή παράταξη και σχηματίστηκε ο Ελληνικός Συναγερμός τον Αύγουστο του 1951).
  Από το 1952 έως το 1961 η κεντροαριστερά ήταν διασπασμένη. Το μεγαλύτερό της τμήμα προσχώρησε στην ΕΔΑ,η οποία κυριάρχησε στο κεντροαριστερό-αριστερό χώρο (με μεγάλες επιτυχίες στις δημοτικές εκλογές του 1954,στις εθνικές εκλογές του 1956 που με την επωνυμία ''Εθνική Κίνηση Αλλαγής'' έλαβε πάνω από 20% στον συνασπισμό ''Δημοκρατική Ένωσις'',στις εθνικές εκλογές του 1958-24,4%-79 έδρες και στις δημοτικές εκλογές του 1959).
  Τελικώς,τον Σεπτέμβριο του 1961 δημιουργείται ένας ετερόκλητος αντικαραμανλικός συνασπισμός με την επωνυμία ''Ένωσις Κέντρου'',ο οποίος είχε στους κόλπους του αντικαραμανλικούς συντηρητικούς,μετριοπαθείς φιλελεύθερους βενιζελογενείς,ριζοσπάστες κεντρογενείς-σοσιαλδημοκράτες,εαμογενείς σοσιαλιστές-μη κομμουνιστές αριστερούς.
  Το 1964 η ΕΚ κατήγαγε θριαμβευτική νίκη.Το 1965 η ΕΚ αντιμετώπισε τη μεγάλη εσωτερική της διάσπαση.Η μετριοπαθής βενιζελογενής πτέρυγα της παράταξης αποχώρησε.Ο κεντροαριστερός χώρος,πια,ήταν ομοιογενής και ριζοσπαστικοποιημένος,μετά τα γεγονότα του 1965.
  Τη περίοδο 1974-77 (πρώτη περίοδο της μεταπολίτευσης) η κεντροαριστερά αντιπροσωπεύτηκε από το ΠαΣοΚ.Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1977 ο πασοκισμός εκτινάχτηκε στο 25,3% και έγινε αξιωματική αντιπολίτευση.Αφού ο πασοκισμός κάλυψε μ'επιτυχία τον μεταπολεμικό εαμογενή χώρο,όρμησε και κατέλαβε σημαντικό τμήμα του απορφανισμένου τότε ''Κέντρου''.
  Πάνω από τριάντα έτη ο κεντροαριστερός χώρος εκφραζόταν από το ΠαΣοΚ.Μετά,όμως,τις δυο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις,υπάρχει βαθύτατη κρίση σ'αυτή τη πλευρά του πολιτικού φάσματος.Πλέον,η κεντροαριστερά καλύπτεται,σε αρκετό βαθμό,από τον ΣυΡιζΑ.Επίσης,εκτός του πασοκισμού υπάρχει και η ''δημοκρατική αριστερά'' η οποία με το διόλου ευκαταφρόνητο 6,3% των εκλογών του Ιουνίου αρχίζει και αποκτά ''λόγο'' στα τεκταινόμενα της κεντροαριστεράς.
  Είναι γεγονός πως υπάρχει κινητικότητα στη κεντροαριστερά.Οι ζυμώσεις γίνονται έντονες.Όμως απουσιάζουν δύο σημαντικά στοιχεία.Πρώτον,ως γνωστόν,ο κεντροαριστερός χώρος ήταν ταυτισμένος με το παπανδρεϊσμό.Ο παπανδρεϊσμός κατέρρευσε,γκρεμίστηκε.Δεύτερον,απουσιάζει από το κεντροαριστερό χώρο η προσωπικότητα που θα τον ανανεώσει,θα τον εξαγνίσει από αμαρτίες,εγκλήματα που συσσώρευσε στη χώρα και θα τον οδηγήσει σε νέες ιδεολογικο-πολιτικές αναζητήσεις προς όφελος πάνω απ'όλα της χώρας.
  Εν κατακλείδι:Η κεντροαριστερά είναι σε βαθύτατη ιδεολογική κρίση.Υπάρχει πρόβλημα στη πολιτική της πυξίδα.Οι εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου έδειξαν πως συρρικνώνεται ως αυτόνομη πολιτική ύπαρξη.Το επόμενο χρονικό διάστημα θ'αποδείξει εάν απ'όλα αυτά προκύψει κάτι θετικό ή όλα είναι ένα απέραντο φιάσκο.....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.