19/11/2008 17:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρχισαν οι απολύσεις στον Ελεύθερο Τύπο

Με ρυθμούς πολυβόλου άρχισαν οι απολύσεις δημοσιογράφων στον Ελεύθερο Τύπο της Γιάννας Αγγελοπούλου. Ήδη, τέσσερις νέοι δημοσιογράφοι, αφού δούλεψαν για ενάμιση χρόνο στην εφημερίδα, τώρα τους έδειξαν το δρόμο της εξόδου. Την περασμένη εβδομάδα απολύθηκε ένας ακόμη. Σύνολο λοιπόν, πέντε άτομα, σε πρώτη φάση. Οι απολύσεις άρχισαν από τους «τελευταίους τροχούς της αμάξης», προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά και να μην διαρραγεί το προφίλ της κ. Αγγελοπούλου. Ωστόσο, κοινή πεποίθηση στη δημοσιογραφική πιάτσα, είναι ότι οι απολύσεις θα συνεχιστούν και μάλιστα ότι σειρά τώρα έχουν παλαιότεροι δημοσιογράφοι, οι οποίοι δεν τα' χουν κάνει πλακάκια με το «σύστημα των μετρίων» συμβούλων περί τα ΜΜΕ της οικογένειας Αγγελοπούλου.

Κατά ασφαλείς πληροφορίες, οι εντολές του Θόδωρου Αγγελόπουλου είναι να περικοπεί το ένα τρίτο του προσωπικού της εφημερίδας.

Τα κριτήρια για την απομάκρυνση των νέων -ηλικιακά και επαγγελματικά- δημοσιογράφων μόνο αντικειμενικά και αξιοκρατικά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ μόλις προ μηνός μπήκε στην εφημερίδα ως δόκιμη, κόρη γνωστού δημοσιογράφου, προερχόμενου από το «Βήμα», από το ίδιο τμήμα απολύθηκε νεαρή δημοσιογράφος που εργάστηκε εκεί σκληρά για ενάμιση έτος. Εύγε στους πρασινο-«προοδευτικούς» δημοσιογράφους, οι οποίοι μάλιστα, εξ' όσων γνωρίζουμε, όχι μόνον δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, αλλά διαθέτουν και εξαιρετικά παχυλές περιουσίες.

Οι εξελίξεις αυτές βέβαια, όπως και εκείνες που έπονται, ήταν αναμενόμενες, δεδομένης της κυκλοφοριακής κατρακύλας της εφημερίδας, του αφύσικου φουσκώματος του μισθολογίου, εξαιτίας της πρόσληψης στρατιάς καλοπληρωμένων διευθυντικών στελεχών και «φίλων» τους, αλλά και της οικονομικής κρίσης που φαίνεται ότι αγγίζει και την οικογένεια Αγγελοπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. monntag avatar
  monntag 19/11/2008 17:31:04

  Στα rss εμφανίζεται άρθρο με τίτλο "Τα τρακτέρ είναι ακόμα στους δρόμους" αλλά από την ιστοσελίδα απουσιάζει. Τι δεν παίζει;

 2. factorx avatar
  factorx 19/11/2008 17:32:07

  θα το ξανασηκώσουμε. Κάτι μπλοκαρε

 3. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 19/11/2008 18:33:15

  Οι μεγαλοδημοσιογράφοι δεν έχουν ονοματεπώνυμα; Πού θα πάει αυτή η βαλίτσα;

  Αληθεύει για τον Παπαγιάννη;

 4. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 19/11/2008 20:14:21

  Τι προσδοκα η κυρια Φακτορ? Ε πι υης ουσιας ενοω...

 5. ataktos avatar
  ataktos 19/11/2008 20:27:55

  Η επιθεώρηση εργασίας έφτασε για έλεγχο στα Ορυχεία .Ένας από τους επιθεωρητές παρακολούθησε ότι οι εργαζόμενοι 3,4,5 φόρες τρέχουν με άδειο καροτσάκι γύρο γύρο .Σταματήσει έναν εργαζόμενο και τον ρωτά μα καλά γιατί δεν το γεμίζεις και τρέχεις με άδειο .Απάντηση εργάτη δεν έχουμε χρόνο να σταματήσουμε να το φορτώσουμε . Να τι επαθε η Γιαννα .

 6. Xalag avatar
  Xalag 19/11/2008 20:57:10

  ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ : Απολύσεις και στον Ελεύθερο Τύπο  Τελικά βρέθηκε η λύση στον Ελεύθερο Τύπο. Για την κατάσταση της εφημερίδας τόσο καιρό και για τα άθλια οικονομικά του ιδρύματος έφταιγαν 6 δημοσιογράφοι που έβγαζαν τη λάντζα της φυλλάδας. Η επιχείρηση τόσο καιρό με δυσκολία προσπαθούσε, εξαιτίας αυτών, να εξοικονομήσει χρήματα για να προσφέρει laptop στους αναγνώστες της και να εξασφαλίσει μερικές χιλιάδες ευρώ για καθένα από τα 15 και βάλε διευθυντικά της στελέχη ώστε απρόσκοπτα να συντονίζουν την καταπληκτική εφημερίδα. Η Γιάννα, ο Μιχάλης, ο Σεραφείμ και τα άλλα παιδιά το αποφασίσανε φταίνε οι έξι δημοσιογράφοι. 800 ευρώ ο καθένας, 3.200 ευρώ το μήνα, επί 12, 38.400 το χρόνο, βάλε και τα δώρα, 44.800 ευρώ το χρόνο. Μα έτσι πληρώνουμε για δύο ακόμη μήνες το Μαμαλάκη, ή μπορούμε να δώσουμε ακόμη 800 laptop δώρο μπας και ξεπεράσουμε την Espresso, δε συμφέρουν. Και τι να κάνουμε; να τους απολύσουμε; ΟΟΟΟΧΙ.

  Η επιχείρηση είχε φροντίσει για τέτοιες περιπτώσεις εδώ και καιρό διαβλέποντας την κρίση στην αγορά. Έτσι αφού οι 6 δημοσιογράφοι πέρασαν πέρσι ένα τρίμηνο απλήρωτης… ωπ συγγνώμη πρακτικής άσκησης από το Μάρτιο έως τον Μάιο, τους ανακοινώθηκε πως η πρακτική τους άσκηση πήρε παράταση μέχρι το Σεπτέμβριο(καλοκαίρι γάρ αν φύγουν και οι πρακτικάριοι ποιος θα βγάζει την εφημερίδα). Τότε είπαν θα τους ανακοινωθεί ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν. Με τέτοιο εκβιασμό… ωπ συγγνώμη, πρόταση εννοούσα πώς να αρνηθούν. Μείνανε μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 χωρίς άδειες αφού για το λόγο αυτό είχανε μείνει, να καλύψουν τα κενά των κανονικών αδειούχων δημοσιογράφων. Και η εφημερίδα δεν τους ξέχασε, τον Οκτώβριο ο καθένας από αυτούς είχε στο λογαριασμό του το ποσό των 350 ευρώ!!! Και η ευτυχία δεν είχε τέλος, με την αλλαγή των γραφείων της εφημερίδας κλήθηκαν να υπογράψουν και την πρόσληψή τους. Όμως λόγω ενθουσιασμού και απειρίας, αφού όλοι είναι παιδιά κάτω των 30, κάτι δεν προσέξανε, ή μπορεί να το προσέξανε και να μη δώσανε τη δέουσα προσοχή. Ότι η σύμβαση που υπογράφανε, κάποιοι είχανε φροντίσει να έχει διάρκεια ενός χρόνου.

  Έτσι σήμερα ο προσωπάρχης δεν ήταν στη δυσάρεστη θέση να τους ανακοινώσει ότι απολύονται άλλα ότι απλά η σύμβασή τους δεν θα ανανεωθεί. Αποζημίωση;;;…χα χα χα χα, ας μην υπογράφανε είναι η απάντηση. Και τι θα γίνει τώρα με την ύλη που καλύπτανε αυτοί οι έξι; Ήδη έχουν έρθει οι επόμενοι. Εφτά τον αριθμό, θα κάνουν μια απλήρωτη τρίμηνη πρακτική, θα δουλέψουν για τρεις ακόμη μήνες με 350 ευρώ, θα υπογράψουν μια ετήσια σύμβαση με τον παχυλό μισθό των 850 ευρώ και μετά τη σύντομη περιήγησή τους στο μαγευτικό κόσμο των ΜΜΕ θα επιστρέψουν στην ανασφάλεια της ανεργίας. Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας…

  Απο http://mediaworkers.blogspot.com/

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 19/11/2008 23:17:46

  "ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΣΟΜΠΟΛΟ. STOP"

 8. Helmut avatar
  Helmut 20/11/2008 11:29:09

  Άτιμη μετοχή της UBS... έπεσε 15% στο NYSE χθες...

 9. Mike avatar
  Mike 21/11/2008 09:18:16

  Τα πράγματα είναι απλά. Πως θα πληρώνουν ο Ζαχαράτος και τα "δημιουργικά" του αγόρια τα projects και τις bmw? Κάποιοι πρέπει να θυσιαστούν. Σε λίγο η εφημερίδα θα έχει μόνο συμβούλους και στελέχη, παράγοντες και σχεδιαστές. Κάτι σαν οίκος μόδας της πολιτικής... Οι δημοσιογράφοι είναι είδος προς εξαφάνιση εκεί μέσα. Όσοι υπάρχουν ακόμα ψάχνονται... Καληνύχτα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.