Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής
13/03/2014 19:26
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άρση ασυλίας για τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Tην άρση ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Την Τρίτη θα συνεχίσει με την ακρόαση και των υπολοίπων μεταξύ αυτών και των προφυλακισμένων στον Κορυδαλλό

Την απόφαση να άρει τις ασυλίες των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια και Μιχάλη Αρβανίτη, πήρε με συντριπτική πλειοψηφία, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην των ΑΝΕΛ, που δήλωσαν «παρών» και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου που καταψήφισε. Έτσι η πρόταση πέρασε με 8 ψήφους υπέρ.

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να διακόψουν για σήμερα την συνεδρίαση για να συνεχίσουν την ερχόμενη Τρίτη το πρωί στις 10:30, με τις ακροάσεις και των υπολοίπων επτά βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για του οποίους ζητείται η άρση ασυλίας τους.

Στις 3:30 μ.μ. της ίδιας μέρας, προγραμμάτισαν να επισκεφθούν τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να ακροαστούν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος, μετά την θετική ανταπόκρισή του στη σχετική πρόταση της Επιτροπής, θα μεταφερθεί για το σκοπό αυτό στην Αθήνα, από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί εμφανίστηκαν στο να τους επισκεφθούν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας στον Κορυδαλλό για να δώσουν εξηγήσεις επί των συμπληρωματικών κατηγοριών με τις οποίες ζητείται η άρση ασυλίας τους, είναι και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής.

Με την ίδια συντριπτική πλειοψηφία που αποφάσισε και για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια και Μιχάλη Αρβανίτη, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προτείνει την άρση ασυλίας και του βουλευτή Νίκου Κούζηλου.

Υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής που ελέγχεται από τη δικαιοσύνη για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, τάχθηκαν 8 βουλευτές, όλων των κομμάτων, που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, ενώ καταψήφισε μόνο ο Ηλίας Παναγιώταρος.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.