14/05/2010 21:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άπάντηση Σαμαρά στην παρέμβαση Ερντογάν στα εσωτερικά της Ελλάδας

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ στο ατόπημα του Ερντογάν ο οποίος παρενέβη στα εσωτερικά της Ελλάδος και …προέτρεψε την αντιπολίτευση να στηρίξει τα μέτρα του φίλου του του Γιώργου

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε απάντηση δημοσιογραφικών ερωτήσεων για την προτροπή που διετύπωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ερντογάν προς τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  Σεβόμαστε τον Τούρκο Πρωθυπουργό, όπως και κάθε άλλο ξένο ηγέτη που επισκέπτεται τη χώρα μας. Επισημαίνουμε όμως το αυτονόητο: τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδος είναι αποκλειστική υπόθεση του ελληνικού λαού και των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Misha avatar
  Misha 14/05/2010 21:33:16

  Tι έκανε λέει;
  Τα «εσωτερικά θέματα της Ελλάδος» είναι υπόθεση του ΔΝΤ, της Μέρκελ , του Στρος Καν και ασφαλώς των ΗΠΑ και του χωροφύλακα τους στην περιοχή, Ταγίπ Ερντογάν.
  Διότι η Ελλάς δεν έχει Τάσσους και μοιραίως κυβερνάται από ανδρείκελα τύπου GAP και Ηippopotamus Cenyaticus.

 2. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 14/05/2010 22:19:45

  Χάρηκα γι΄αυτή την Ανακοίνωση σ΄ένα θέμα που έπρεπε να το είχαν εντοπίσει όλα τα ελληνικά κόμματα !

  Διότι αφορά την μη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και τον σεβασμό στο δικαίωμα Αυτοδιάθεσης όλων των λαών , ανεξάρτητα το πόσο συμφωνεί ή δεν συμφωνεί η πολιτική ηγεσία ή ο πολιτικός ηγέτης μιας άλλης χώρας.

  Έχουμε την επίσκεψη του πρωθυπουργού μιας χώρας και όχι την επίσκεψη του ¨Προέδρου του Κόμματος Δικαιοσύνης της Τουρκίας¨ , όπου σαν "κόμμα" θα μπορούσε να συμφωνήσει με τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ( του ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν διαφέρει και πολύ από το Κόμμα ¨Δικαιοσύνης" της Τουρκίας ).

  Απλά πράγματα . Δες και το υπ΄αριθμ. " 16¨ σχόλιο ( ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ ) στο :

  http://www.antinews.gr/?p=45529#comments

  (¨Ποιος θα είναι ο νέος Αττίλας;(από τον ενδοτισμό στον εξευμενισμό¨)

 3. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 14/05/2010 22:47:40

  Ο υπερπατριώτης κ. Καρατζαφέρης έβγαλε καμιά ανακοίνωση, γιατί δεν άκουσα τίποτα.

  Τα κόμματα της Αριστεράς,μήπως διαμαρτυρήθηκαν;

  Η κα. Μπακογιάννη βρήκε χρόνο να κάνει καμμιά δήλωση;

 4. BlueSky avatar
  BlueSky 14/05/2010 23:09:01

  Ο κωλοτούμπας το βούλωσε, άλλωστε ψήφισε τον Jeffrey. Η Ντόρτα Τσανγκλαγιανγκίλ το βούλωσε, άλλωστε τον ψήφισε. Αίσχος στους ανθέλληνες και στα πασοκοκάναλα που προσπάθησαν να περιτυλίξουν το ζήτημα, με τον απλό και πασίγνωστο πασοκικό προπαγανδιστικό τρόπο.

  • anhsyxos thrakas avatar
   anhsyxos thrakas @ BlueSky 14/05/2010 23:26:26

   Yπενθυμίζω BlueSky, προς ενίσχυση των όσων αναφέρεις, πως η κα Ντόρα ως ΥΠ.ΕΞ. τα είχε κάνει πλακάκια και τα είχε βρεί για τα βακούφια με τον Κεμαλιστή βουλευτή της ΝΔ στη Ροδόπη.Αργότερα, όταν η βάση της ΝΔ την έστειλε αδιάβαστη,ο εν λόγω κύριος πήρε την παρέα του (καμιά δεκαριά αγάδες και της έκανε επίσης από τη ΝΟΔΕ Ροδόπης).Καταλαβαίνουμε όλοι τώρα γιατί η κα Ντόρα ψήφισε ΝΑΙ...

 5. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 14/05/2010 23:16:31

  Κώστα Ροδινέ,

  ἐγώ θά ρωτήσω,εἶπε τίποτα ὁ ὑπερεθνικιστής Πλεύρης; ὁ ἐξ ίσου ἐθνικιστής

  Βορίδης;Ὁ Γεωργιάδης; Ξεφτίλες!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Kὀριννα 14/05/2010 23:32:07

   Αναζητώ κάποια ανακοίνωση των λαλιστάτων...
   Μάταια!

   • Tassos avatar
    Tassos @ Κώστας Ροδινός 15/05/2010 01:26:18

    Κωλοτούμπας, "υπερπατριώτης", εθνικιστές, ξεφτίλες είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που απευθύνονται στο προσωπικό του ΛΑ.Ο.Σ. Να με σχωρνάτε αλλά η ανάλυσή σας είναι από αφελής ως επικίνδυνη για την Δημοκρατία. Εχουμε να κάνουμε με χουντικό, αντιδημοκρατικό, ακροδεξιό, ναζιστικό, ξενοφοβικό μόρφωμα, ή μήπως όχι?

   • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
    I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ Κώστας Ροδινός 15/05/2010 01:43:57

    Τάσσο, απλά έχουμε να κάνουμε με 'ακροδεξιά' made by Mitsotakis...

  • mara avatar
   mara @ Kὀριννα 14/05/2010 23:56:17

   Kόρρινα,

   Λύκοι, ντυμένοι πρόβατα....

 6. Dimi avatar
  Dimi 14/05/2010 23:17:21

  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ν.Δ. 12/05/10
  ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

  Η χαμένη αξιοπιστία της κυβέρνησης!

  Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους μόλις επτά μήνες που βρίσκεται στην εξουσία «κατάφερε» να απολέσει όποιο κεφάλαιο αξιοπιστίας διέθετε.

  Η απουσία συνέπειας λόγων, έργων, στόχων και πολιτικής είναι πρωτοφανής. Μια αλληλουχία ασυνάρτητων κινήσεων και λανθασμένων εκτιμήσεων επιτείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, σε συνθήκες μιας πρωτοφανούς για τη χώρα οικονομικής κρίσης.

  Η έλλειψη εμπιστοσύνης της κοινωνίας συνιστά βασική αρνητική παράμετρο για τη δημιουργία προϋποθέσεων υπέρβασης της κρίσης. Ακυρώνει την ελπίδα για την επίτευξη του στόχου, υπονομεύει τη διάθεση για τη συλλογική προσπάθεια, μετατρέπει τη συναίνεση σε κενό γράμμα.

  Η κυβέρνηση που συνεχίζει και σήμερα, μετά και την συμφωνία στήριξης, να διαπράττει τα ίδια σφάλματα θα πρέπει να απαντήσει πειστικά σε πολλά και ουσιαστικά γιατί.

  Για παράδειγμα ΓΙΑΤΙ:

  Καθυστέρησε να πάρει μέτρα όταν οι συνθήκες ήταν πιο ευνοϊκές; (οι φωνές που καλούσαν στην έγκαιρη λήψη μέτρων προέρχονταν και από το κυβερνητικό στρατόπεδο: «αν μας ακούγατε και λαμβάνατε τα μέτρα τον Νοέμβριο τότε θα ήταν πιο ήπια…», Β. Παπανδρέου προς Γ. Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, «Ε.Τ.», 11.5).

  Επέμεινε στην τακτική του « opengov » (ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων) όταν έγινε σύντομα φανερό ότι αυτή απέτυχε οικτρά, δημιουργώντας ανυπέρβλητα εμπόδια στη λειτουργία του κράτους; Μέχρι σήμερα, επτά ολόκληρους μήνες μετά τις εκλογές, από τις 10.800 διευθυντικές και επιτελικές θέσεις του κρατικού τομέα η κυβέρνηση έχει καλύψει περίπου 1.000!! Χαρακτηριστικό ότι σε 133 νοσοκομεία δεν υπάρχουν ακόμη διοικητικά συμβούλια! («ΤΑ ΝΕΑ», 12.5).

  Εστελνε αντιφατικά μηνύματα με μέτρα που αρχικά εξήγγειλε και στην συνέχεια απέσυρε ή τροποποιούσε, αποδεικνύοντας ότι ούτε σχέδιο υπήρχε ούτε στρατηγική, παρά μόνον «σερνόταν» πίσω από τα γεγονότα; (π.χ. τακτοποίηση ημιυπαίθριων χώρων, πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων προς τις τράπεζες, πρόθεση φορολόγησης των καταθέσεων κ.λπ.).

  Αμαύρωνε την εικόνα της χώρας και της οικονομίας σε κάθε ταξίδι και σε κάθε συνέντευξη του πρωθυπουργού και του υπουργού των οικονομικών με απαράδεκτες δηλώσεις, οι οποίες μας στοίχισαν ακριβά; (όπως «Τιτανικός», «πατρίδα που βρίσκεται στην εντατική» κ.ο.κ. σε σημείο που η « Wall Street Journal » να γράψει: « Μήνυμα προς τον Γιώργο Παπανδρέου: Η σιωπή είναι χρυσός » 19.3).

  Συμπεριέλαβε την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως πιθανή επιλογή ήδη από το τέλος του 2009 , πράξη πρωτοφανής για την ευρωζώνη έως τότε. Είναι αποκαλυπτική η δήλωση του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη «όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ» (συνέντευξη στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση», 3.5).

  Διέδιδε ότι δεν μπορούσε να διαπραγματευθεί, ως όφειλε, για να επιβάλει όρους ; Όπως έγραψε και ο πρώην συνεργάτης του πρωθυπουργού και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ν. Κοτζιάς: Η κυβέρνηση «πήγε στις διαπραγματεύσεις έχοντας παραδοθεί ψυχολογικά. Και το χειρότερο, αυτό το ήξεραν οι δανειστές της.

  Όταν οι υπουργοί της κυβέρνησης πριν πάνε καν στη διαπραγμάτευση κηρύττουν δημόσια ότι δεν δικαιούνται και δεν μπορούν να ζητάνε διαπραγμάτευση, τότε έχουν βάλει μόνοι τους τη θηλιά γύρω από τον λαιμό τους».(«Αξία» 8.5).

  Απέκρυψε σημεία της συμφωνίας οικονομικής στήριξης, τα οποία δημοσιοποίησε το ΔΝΤ στην ηλεκτρονική του σελίδα, όπως ότι ήταν η κυβέρνηση αυτή που πρότεινε τα μέτρα που επεβλήθησαν. («Ε.Τ.», 12.5).

  Το ένα τρίτο του πακέτου των περικοπών, δηλαδή τα 11 από τα 31 δισεκατομμύρια ευρώ είναι μη προσδιορισμένα μέτρα και γι’ αυτό ζήτησε στη Βουλή και τη συναίνεση της αντιπολίτευσης;

  Πέρασε την απαράδεκτη και πρωτοφανή τροπολογία στις 7/5, που δίνει την δυνατότητα να περνάνε τα μέτρα χωρίς έγκριση από την Βουλή, μόνο με την υπογραφή του υπουργού οικονομικών;

 7. anhsyxos thrakas avatar
  anhsyxos thrakas 14/05/2010 23:32:14

  ΕΛΛΑΣ ΕΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ (ΧΟΥΝΤΑ 1967-1974)...
  ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ (ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2009-..??..)...

  ...ΑΝΕΥ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΦΑ ΕΚΛΟΓΩΝ......

 8. manos avatar
  manos 16/05/2010 00:28:48

  μπράβο στην αντίδραση και απάντηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.