#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/05/2010 09:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άνοιξε ο δρόμος για να παίρνουν μέτρα και εκτός μνημονίου;Το μνημόνιο που υπεγράφη από την Ελλάδα και την Τρόικα, προέβλεπε και τις βασικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Ασφαλιστικό και το Εργασιακό. Πάνω σ’ αυτό το μνημόνιο συντάχθηκε και το σχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό καθώς και αυτό για τις εργασιακές σχέσεις το οποίο θα κατατεθεί αρχές Ιουνίου μετά τη δήθεν δημόσια διαβούλευση. Η Ελλάδα, όντας υποχρεωμένη να στέλνει όλους τους νόμους προς έγκριση σε Κομισιόν και ΔΝΤ το έκανε και για τα παραπάνω νομοσχέδια. Το αποτέλεσμα είναι η επιστολή που αποκάλυψε ο Α. Λοβέρδος ότι εστάλη στην κυβέρνηση από το Ταμείο και αναφέρεται σε θέματα που απαιτεί η Τρόικα να γίνουν. Με λίγα λόγια ΔΝΤ και Κομισιόν ζητούν σειρά μέτρων από την κυβέρνηση, πολλά εκ των οποίων δεν υπήρχαν στο μνημόνιο που υπεγράφη προκειμένου να δοθεί η πρώτη δόση του δανείου.

Τι σημαίνει αυτό θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς. Μήπως ότι άνοιξε ο δρόμος για να παίρνει η κυβέρνηση μέτρα τα οποία δεν έχουν υπογραφεί, δεν υπάρχουν δηλαδή στο μνημόνιο;

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο πρόκειται για μεγάλη εξαπάτηση του ελληνικού λαού, αλλά και της Βουλής η οποία, έστω και με πλειοψηφία, επικύρωσε τα μέτρα χωρίς να ξέρει ότι θα ληφθούν κι άλλα τα οποία ουδείς γνωρίζει.

Είναι δηλαδή το μνημόνιο «κουρελόχαρτο» και το ΔΝΤ θα επιβάλλει από εδώ και πέρα τα μέτρα που θέλει απειλώντας ότι δεν θα εκταμιεύσει τις άλλες δόσεις των δανείων.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι τίποτε δεν θα γίνει εκτός μνημονίου. Τότε μας κοροϊδεύει η τρόικα η οποία από μόνη της ζητά πιο σκληρά μέτρα; Για παράδειγμα ο νόμος Λοβέρδου κάνει λόγο για πλήρη σύνταξη στα 37 χρόνια ενώ το ΔΝΤ μιλά για 40 χρόνια. Επίσης, μέχρι σήμερα δεν είχε ειπωθεί τίποτε για περικοπές στις συντάξεις χηρείας, ενώ τώρα φέρεται το ΔΝΤ και η Κομισιόν να ζητούν ψαλίδι παντού.

Εκτός κι αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διαλύσει τα πάντα χωρίς να έχει πάρει καμιά εντολή από το ΔΝΤ αλλά απλά θέλοντας να εμφανιστεί βασιλικότερη του βασιλέως ή εν προκειμένω πιο άγρια κι από το ίδιο το ΔΝΤ/

«Δεν θα κάνουμε μυστικές συμφωνίες εμείς» είπε ο Λοβέρδος, ωστόσο, τον διαψεύδουν τα γεγονότα και οι απαιτήσεις του ΔΝΤ. Μέσα στη θολούρα δεν μπορεί κανείς εύκολα να διακρίνει ποια εντάσσονται στο μνημόνιο και ποια όχι αλλά σίγουρα υπάρχουν σημεία που υπήρχαν μόνο στην επιστολή κι αν εφαρμοστούν τότε μιλάμε για καθαρή κυβερνητική απάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή θα δοθεί στον υπουργό Εργασίας, η Αναλογιστική Μελέτη η οποία θα περιγράφει με μελανά χρώματα το μέλλον των ταμείων και γενικά το ασφαλιστικό σύστημα. Αυτό περιμένει ο Λοβέρδος για να το χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για τα σκληρά και εκτός μνημονίου μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί.

Αναλυτικά η τρόικα ζητά από την Ελλάδα:

- Πλήρης σύνταξη στα 40 χρόνια με ποινή 6% κάθε έτος για όποιον επιθυμεί να βγει νωρίτερα στη σύνταξη 

- Μείωση των ταμείων σε τρία χωρίς τις εξαιρέσεις των ταμείων των δημοσιογράφων, μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων. 

- Μείωση των συντάξεων για διαζευγμένες και άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων 

- Μείωση συντάξεων χηρείας, οι οποίες να μην δίνονται πριν τα 50 έτη και βάσει εισοδηματικών κριτηρίων για κάτω των 65 ετών ενώ «ψαλίδι» μπαίνει και στις συντάξεις χηρείας.

- Όλες οι αλλαγές στα ταμεία να γίνουν το 2015 κι όχι το 2018 όπως αρχικά προβλεπόταν.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεχθεί τις προτάσεις της τρόικας θα πρέπει τα ασφαλιστικά ταμεία να συγχωνευτούν σε τρία μέχρι το 2015 και όχι μέχρι το 2018, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί. 

Όσο για το εργασιακό οι αλλαγές είναι:

1. Αύξηση των απολύσεων από 2% σε 4% για επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 200 εργαζόμενους.

2. Καταβολή των αποζημιώσεων στους απολυμένους σε έξι μηνιαίες δόσεις

3. Μείωση του ύψους των αποζημιώσεων έως και 40%

4. Καθορισμό κατώτατου μισθού για νέους κάτω των 25 ετών που πιάνουν για πρώτη φορά δουλειά με αποδοχές μικρότερες των 740 ευρώ που είναι σήμερα ο κατώτερος μισθός δηλαδή γύρω στα 600 ευρώ μικτά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 26/05/2010 10:21:59

  Σήμερα ο J. K. Pretender αποφάσισε να... βγει στα κεραμίδια!

  Σα να μην ήταν ο ίδιος που μέχρι χθες πανηγύριζε που "επιτέλους, έρχεται το ΔΝΤ να βάλει μια τάξη στο ελληνικό μπάχαλο", σα να μην ήταν ο ίδιος που ζητούσε μετ' επιτάσεως "σκληρά και... ακόμα πιο σκληρά" μέτρα τόσους μήνες, σήμερα βγαίνει και κρώζει "επιτέλους, ας πει κι ένα όχι αυτή η κυβέρνηση!".

  "Καμαρώστε" τον εδώ: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artID=4576451

  Α, και μια "λεπτομέρεια" που εξηγεί τη σημερινή του στάση: η τρόικα, που μετά βαΐων και κλάδων αυτός και οι όμοιοί του υποδέχονταν, απαίτησε να μην υπάρχει εξαίρεση από την ενοποίηση για το ασφαλιστικό ταμείο του συναφιού τους...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Αυριανιστής 26/05/2010 13:03:21

   Σιγά σιγά όλοι θα καταλάβουν ότι το ΟΧΙ του Σαμαρά ήταν η ΜΟΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ θέση απέναντι στην υποτέλεια.

 2. Misha avatar
  Misha 26/05/2010 10:27:31

  H χώρα είναι υπό κατοχή.
  Άλλοι κυβερνούν και ο ΓΑΠ με τη συμμορία του απλώς εκτελούν τις εντολές τους.
  Αν δεν κατεβούμε όλοι στους δρόμους θα μάς βγάλουν κι εμάς στο σφυρί.

 3. hifi avatar
  hifi 26/05/2010 10:33:18

  Δύσκολη η συγκυρία, αλλά μου φαίνεται ότι πολλά από τα μέτρα τα νομοθετούμε ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

  Αλλιώς γιατί από τη μία διευκολύνουμε τις απολύσεις (3/5) και δυσχεραίνουμε τη πρόσβαση στην εργασία (κομμένες οι μερική απασχόληση, η προσωρινή απασχόληση, η εκ περιτροπής, η κατ'οικο, τα φασόν, κ.α., 11/5).

  Εκτός κι'αν ταχει χα΄σει ο Λοβέρδος; Μάλλον το αντίθετο δείχνει όμως: λες και κάνει προεκλογική εκστρατεία είναι...

  Απ'την άλλη, έχω να πω ότι το 600/ μήνα, αν μη τι άλλο, είναι καλύτερο από το τίποτα το μήνα. Το πρόβλημα είναι αν υπαρχει ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! Γαιτί δεν ξέρω αν η διαφορά των € 140/μήνα θα μετρήσει πολύ στους εργοδότες;; Μακάρι.
  Βεβαια, μη ξεχνάμε ότι αυτά τα 600 ή οσαδήπτε θα μετρήσουν και για τη σύνταξη κάποτε... δηλαδή θα τη μειώσουν. Βέβαια, τίθεται θέμα αν θα υπάρχουν συντάξεις του Δημοσίου μέχρι να φτάσουν οι σημερινοί νέοι τη "συντάξιμο ηλικία"...

 4. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 26/05/2010 11:04:31

  Νά ἔχουμε ὑπ΄ ὄψιν ὅτι στήν Ἑσπερία δέν τούς ἀρέσει καθόλου,μά καθόλου σᾶς λέω, πού εἶμαστε ὑπερήφανος λαός.
  Ἀφοῦ λοιπόν-τό ἔχω ξαναϋποστηρίξει-δέν μποροῦν νά μᾶς ρίξουν βόμβες σάν τήν Γιουγκοσλαβία,προσπαθοῦν νά μᾶς διαλύσουν ἀλλοιῶς.
  Οἰκονομικῶς,μέχρι πού νά συρθοῦμε στά πόδια μας καί νά πάρουν καί αὐτοί ἀπό τόν Ἐθνικό Κορμό αὐτά πού θέλουν.
  Γι΄ αὐτό πιστεύω πώς ὁ ΓΑΠ δέν θά πεση ἄν δέν τελειώση τήν δουλειά πού τοῦ ἔχει ἀνατεθῆ,ὅ,τι καί νά λέμε ἐδῶ.
  Πρέπει νά τόν..πέση.. ὁ λαός,ἀφοῦ πρῶτα κλείσει ἡ πόρτα ἐξόδου(ἐδῶ ἁρμόζει καί σατανικό χαμόγελο).

  @hifi
  λὲς...τά 600/μήνα,ἄν μή τί ἄλλο,εἶναι καλύτερο ἀπό τό τίποτα τό μήνα.
  Μεθαύριο θά πῆς 300 ἤ 100/μήνα καλλίτερα ἀπό τό τίποτα,μέχρι πλήρους ἐξαθλιώσεως.
  Αὐτή τήν φράσι θέλουν νά ἀκούσουν ἀπό μᾶς.
  Μή τό δέχεσαι καί μή τό ξαναπῆς γιατί εἶναι κακομοιριά,πού δέν ταιριάζει σέ Ἕλληνα,καί νά μή ξεχνᾶς ὅτι στό βάθος εἶναι,τά σύνόρά μας νά φθάσουν στήν Μελούνα.

 5. Kostas avatar
  Kostas 26/05/2010 11:10:45

  Αποκαταστάθηκε και η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία της Ελλάδας και των στοιχείων. Αλλα στα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, άλλα στο μνημόνιο, το τσίμπησαν οι ευρωπαίοι και ο Λοβέρδος να επιμένει. Νομίζει οτι απευθύνεται σε ανίδεους. Ακόμη και σήμερα που ζούμε με τα μέτρα τους

 6. man8os avatar
  man8os 26/05/2010 12:19:55

  Απλα πραματα. Αυτο που συμβαινει στην χωρα ειναι προτοφανες. Το ΔΝΤ δεν εχει ξαναπροπαθησει να βαλει σε ταξη μπανανια που δεν ειχε εθνικο νομισμα. Ημαστε πειραματοζωο, και η προδοτικη κυβερνηση συνεναισε σε αυτο. Αν ειχαμε λαβει μετρα τον Οκτοβριο, αυτο θα ειχε ασφαλως αποφευχθει. Αυτη την στιγμη τα περιθωρια διαπραγματευσης ειναι ασφυκτικα,η μλλον, ανυπαρκτα. Οι Γερμανοι δεν εμπιστευονται τοο τσιρκο που εκλεξαμε και ως εκ τουτου δεν μας εμπιστεονται τα λεφτα τους.ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΞΟΥΝ. Εμεις ομως τι εναλλακτικες εχουμε? Δυστυχως καμια, εκτος και αν θεωρειτε εναλακτικη τον κουμπαρο...
  Οποτε τι κανουμε? Υπομονη. Αν κανουμε πραξη οσες υποδειξεις ειναι λογικες, θετοντας βετο στα εξοφρενικα απαιτουμενα και ελπιζοντας για το καλυτερο,ισως σωθουμε. Κια παλι τιποτα δεν ειναι βεβαιο γιατι αν τελικα η Γερμανια αποφασισει να διαλυσει την Ενωση και να κυνηγισει την Μιτελευρωπα τοτε ημαστε χαμενοι απο χερι. Ο κουμπαρος ηδη προωθει την γεοπολιτικη μας περικυκλωση. Χωρις την Ενωση απο πισω μας δεν θελω να φανταστω καθολου την εξελιξη.

 7. michael avatar
  michael 26/05/2010 12:34:26

  Μπορείτε να μου πείτε τι χρειάζονται όλοι αυτοί εκεί μέσα στην βουλή, οι μεν της κυβέρνησης που εκτελούν διαταγές άλλων και οι δε αντιπολίτευση που μένει άπρακτη σαν υπνωτισμένη από τον γόη φιδιών ΓΑΠ ; Τι τους θέλουμε; να παίρνουν τις μισθάρες τους και να μας κάνουν την δουλειά ενός ντελάλη;
  Να φύγουν όλοι να μείνει ο Λοβέρδος που κάνει για αυτήν την δουλειά.
  Υπάρχει όμως και μια άλλη λύση: Να τυπώσει το Φιρμάνι σε χαρτιά το ΔΝΤ και με σφραγίδα δική τους να μας γράψουν το τελικό ρετσέτο να ησυχάσουμε όλοι μια και καλή.

  • man8os avatar
   man8os @ michael 26/05/2010 13:10:56

   Δυστηχως θα ηταν η καλυτερη λυση. Αλλα δεν θα γινει, γιατι οι μαθητευομενοι μαγοι φοβουνται το πολιτικο κοστος.

 8. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 26/05/2010 15:59:02

  Κάθε μέρα που περνάει,αποδεικνύεται ότι το ΟΧΙ του Αντώνη,ήταν απαραίτητο. Σε ένα μήνα,θα αρχίσει να διαφαίνεται ελπίδα για έξοδο από τον εφιάλτη που ζούμε. Λίγη υπομονή... Οι Κασσάνδρες των ΜΜΕ,που ισοπεδώνουν τους πάντες και τα πάντα,θα γίνουν ρεζίλι όταν αποδειχθεί ο ρόλος τους.

 9. Σιφιλης avatar
  Σιφιλης 26/05/2010 17:17:38

  Την πρόταση για συνδυασμένη δράση ΔΝΤ/ΕΕ την έκανε η κυβέρνηση μας. (Επικαιροποιημένο Ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας & Ανάπτυξης -- Ιανουάριος 2010)
  h**p://www.mnec.gr/export/sites/mnec/el/economics/Stability_Program/2010_SGP_EL.pdf

  Η ΕΕ και οι Μερκελ, Σαρκοζι κτλ μπορούσαν να απαιτήσουν να δράσουν χωριστά, αλλά αντιθέτως τους άρεσε τόσο πολύ η ιδέα που την υιοθετούσαν και οι ίδιοι στο Ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης. Αυτό δείχνει και τις προθέσεις τους για την Ελλάδα αλλά και για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Τα προσχήματα δεν τηρούνται από καιρό. Αυτά για να μην έχουμε αυταπάτες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.