#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/05/2008 21:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τις Μήζενς

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνουν πλέον τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς. Μετά την προηγούμενη αποκάλυψη για «χορηγία» της Ζήμενς «σε κορυφαίο πολιτικό τζάκι» η κυριακάτικη Καθημερινή και Ελευθεροτυπία αποκαλύπτουν ότι ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης με υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου υποδεικνύει ευθέως ως παραλήπτες εκατομμυρίων ευρώ ή μάρκων από τα μαύρα ταμεία της γερμανικής εταιρείας πολιτικούς και των δυο μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα, ζητώντας παράλληλα την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή. Τα βασικά σημεία του 21σέλιδου υπομνήματος είναι :

Αναφέρει ότι «...κατά τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση προέκυψαν στοιχεία τα οποία αποτελούν τουλάχιστον επαρκείς ενδείξεις συμμετοχής κυβερνητικών στελεχών, ήτοι υπουργών και υφυπουργών στην τέλεση εγκλημάτων...».

Δεν διστάζει να κάνει λόγο και για ευθύνες στελεχών των κυβερνήσεων της Ν.Δ., αλλά και του ΠΑΣΟΚ, κόμμα στο οποίο ανήκε.

Αναφέρεται σε υπουργική απόφαση (υπογράφεται από τον τότε υπουργό Μεταφορών Τ. Μαντέλη το 1997) με την οποία αποφασίστηκε, ουσιαστικά, η ανάθεση στη Siemens της επίμαχης σύμβασης 8002!

Επισημαίνει ότι  οι μίζες για την εφαρμογή της σύμβασης 8002 μόνο για το 2003 ήταν 1.376.000 ευρώ.

Χαρακτηρίζει «πρωταγωνιστική» τη συμμετοχή των πολιτικών και ζητάει, μάλιστα, να διαβιβασθεί «αμελλητί», όπως ορίζει ο νόμος, η υπόθεση στη Βουλή και να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών!

Αναφερόμενος στο «2% σε πολιτικούς», εντοπίζει τρία κρίσιμα εμβάσματα, τα οποία, σύμφωνα με όσα λέει, δόθηκαν μετά τις εκλογές του 2004 που ισούνται με το 2% του τζίρου της Siemens Ελλάς (2003)

Αναφέρεται στην ομολογία του στελέχους της Ζήμενς Σίκατσεκ ότι για «να ανατεθεί το C4I πρέπει να γίνουν πληρωμές στα υπουργεία Άμυνας, Εσωτερικών (σ.σ.: Δημόσιας Τάξης), Αθλητισμού και ένα ακόμη υπουργείο της Ελλάδας».

«Με τις δωροδοκίες, εκτός από τον Χριστοφοράκο, ήταν επιφορτισμένος τουλάχιστον ο Δενδρινός».

Κάνει λόγο και για χειρόγραφα σημειώματα για «λαδώματα», που αφορούν, όπως γράφει, «καταβολές παρανόμων προμηθειών σε πολιτικά πρόσωπα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 25/05/2008 03:16:23

  "ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ"; Χμμμ...

 2. Αγανακτισμένος avatar
  Αγανακτισμένος 25/05/2008 09:31:48

  Νήπιε Γέρων,

  υπάεχει ένα σχόλιο που μπορεί να κάνει κάποιος:

  Κατεπειγόντως διάλυση των κομμάτων και κήρυξη του στρατιωτικού νόμου!

  Έκτακτα Στρατοδικεία θα καθαρίσουν τον τόπο από τα λαμόγια (πρώτα τους πολιτικούς) με συνοπτικές διαδικασίες και έπειτα θα αποχωρήσουν για να γίνουν επιτέλους για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ελεύθερες Εκλογές χωρίς μίζες, βαλίτσες, πάμπερς, χρηματιστήρια, πόρτο καρράς, ΑΓΕΤ-ΜΑΥΟ, C4I, Κοσκωτάδες κτλ...

 3. Helmut avatar
  Helmut 26/05/2008 10:45:04

  Ο Σκαρπέλης το κάνει αυτό μόνο και μόνο γιατί αν ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών θα προκύψει παραγραφή των αδικημάτων και ο ίδιος ελπίζει στην αθώωση του ως συνεργός.

  Οπότε από την μία λέει "δεν είμαι ο Franz" και από την άλλη αοριστολογεί περί εμπλοκής πολιτικών για να γλιτώσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.