10/02/2009 14:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στους Οικολόγους Πράσινους

Αιφνιδιαστικό πολιτικό άνοιγμα πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στο κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, που ορισμένες από τις δημοσκοπήσεις το παρουσιάζουν ως το έκτο κόμμα. Τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι κ. Ευ. Βενιζέλος, Ι. Μαγκριώτης και Εύα Καϊλή, παρέστησαν στην κοπή της πίτας των Οικολόγων Πρασίνων στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι η παρουσία βουλευτών στην εκδήλωση αποτελεί κίνηση πολιτικού πολιτισμού και εξέφρασε την ανάγκη να αποκτηθεί ... κουλτούρα συνεργασιών. Πάντως οι Οικολόγοι Πράσινοι αντλούν τους περισσότερους ψηφοφόρους τους κατά σειρά από το άκυρο, το λευκό και τους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Από την άλλη μεριά, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αξιοποιήσει το ρήγμα μεταξύ πλειοψηφίας και «Αριστερού Ρεύματος» στο ΣΥΝ  σχετικά με την δημιουργία μιας κυβέρνησης συνασπισμού με το ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι αν αρνηθεί τελικά η Κουμουνδούρου το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ωφεληθεί εκλογικά  από τους «αριστερούς ψηφοφόρους που θέλουν να φύγει η δεξιά».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αριστείδης avatar
  Αριστείδης 10/02/2009 15:03:47

  Τις θέσεις του κόμματος για τα εθνικά θέματα και κυρίως το Σκοπιανό, τις ξέρουν οι ψηφοφόροι του και οι "επαίτες" του πρώην πανελληνίου, πρώην σοσιαλιστικού, πρώην κινήματος;

 2. Factorx avatar
  Factorx 10/02/2009 15:04:13

  Γιάννης Ραγκούσης: Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα αποτελεί μια άρνηση ανάληψης ευθύνης για τη χώρα και τον λαό»

  Γιώργος Παπακωνσταντίνου: «Παρακολουθούμε τη συζήτηση. Δεν θα μπούμε στο εσωτερικό ενός άλλου κόμματος»

  Θεόδωρος Πάγκαλος: «Οι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν και μπορούν να συμπράξουν, πρέπει να συμπράττουν».

  Ανδρέας Καρίτζης: «Η γενικόλογη συνεργασιολογία δεν συνάδει με την κρισιμότητα της περιόδου»

  Φώτης Κουβέλης: Μπορεί να υπάρξει ψήφος ανοχής «στη βάση συγκεκριμένων δεσμεύσεων προς όφελος της κοινωνίας»

 3. Rogue avatar
  Rogue 10/02/2009 15:42:56

  Είναι γνωστή άλλωστε η περιβαλλοντική ευαισθησία και των 2 μεγάλων κομμάτων.

  Επιπλέον, η φρίκη με τους οικολόγους είναι άτομα σαν το Γιοσκα Φίσερ, που εκλέγονταν με το πρόσχημα του περιβάλλοντος και μετά είχαν το πολιτικό ελεύθερο να πράττουν ότι θέλουν. Φυσικά, αφού οι δεσμεύσεις και η καμπάνια τους ήταν μόνο κάτω από την πρόφαση του περιβάλλοντος.

  Εμείς αν σε ψηφίσουμε κ. οικολόγε, κάνει να ξέρουμε ποιές είναι οι απόψεις σου σε άλλα θέματα ή πρέπει να σε στείλουμε στη βουλή με λευκή επιταγή;

  Ας πούμε σε θέματα εργασιακών σχέσεων, εθνικών θεμάτων, οικονομικής πολιτικής, παιδείας, λαθρομετανάστευσης κλπ....

  Στις καυτές πατάτες σφυρίζεις αδιάφορα και μιλάμε μόνο για την προστασία της κόκκινης ελάτης (που καλή είναι και αυτή δεν λέω). Για να δούμε πρώτα μια ολοκληρωμένη πρόταση συμφέρουσας βιομηχανικής / ενεργειακής ανάπτυξης χωρίς επιβάρυνση στο περιβάλλον και μετά μιλάμε!

 4. Helmut avatar
  Helmut 10/02/2009 15:54:34

  Η Καϊλή που εκτελεί το καθήκων της ως εκπρόσωπο του ελληνικού λαού αλλάζοντας γκόμενο εφοπλιστή κάθε τρεις και λίγο, έχει τώρα οικολογικές ανησυχίες;

 5. Helmut avatar
  Helmut 10/02/2009 15:55:13

  Σόρυ: το καθήκον

 6. Προφήτης avatar
  Προφήτης 10/02/2009 16:10:03

  Κανένας δεν γνωρίζει τι θέλει ο Παπανδρέου.
  Οι "Οικολόγοι", δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι τι θέλουν.

  Κι αυτοί θα συνεργαστούν για να "μάς σώσουν".

  Ο τυχοδιωκτισμός στο μεγαλείο του.

  Και η προσπάθεια για ανίσχυρες κυβερνήσεις σε εξέλιξη.

 7. Romanos Green avatar
  Romanos Green 10/02/2009 16:48:23

  ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ
  προς Αριστείδη, για το Σκοπιανό:
  "Οι Οικολόγοι Πράσινοι δέχονται οποιαδήποτε αμοιβαία αποδεκτή διπλή ονομασία. Ταυτόχρονα σέβονται όλες τις ισχύουσες διεθνείς συνθήκες”. Επεξήγηση: καμιά διεθνής συνθήκη δεν αναγνωρίζει μακεδονική μειονότητα.

  Προς Rogue:
  Οι θέσεις των ΟΠ για τα θέματα που θίγεις και για όλα τα άλλα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, βρίσκονται στον ιστότοπο ecogreens.gr. Ιδιαίτερα για την πράσινη βιομηχανική ενεργειακή και ανάπτυξη, υπάρχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάεις, οικονομικές αναλύσεις, κοστολόγια κτλ. αντίθετα με τα συνήθη ευχολόγια των λοιπών κομμάτων. Ο καθένας μπορεί να τις μελετήσει και να κρίνει. Επίσης οι ΟΠ ήταν εντελώς αντίθετοι με την πολιτική του Γιόσκα Φίσερ, πράγμα που εξέφρασαν και με κινητοποιήσεις εκείνη την εποχή. Μην τα τσουβαλιάζουμε όλα.

  Γενικότερα μιλώντας, τόσο καιρό τώρα διάφοροι ειρωνεύονταν και σχολίαζαν "πολιτικά" στο στυλ, ποιοι είναι οι Πράσινοι, ποιος είναι ο αρχηγός τους, πού είναι τα γραφεία τους. Τώρα που τα πράγματα σφίξανε και όλοι δείχνουν ξαφνικά να σέβονται και να υπολογίζουν τους Πράσινους, προφανώς θα βρεθούν άλλα εξίσου "πολιτικά" επιχειρήματα για αντιπαράθεση.
  Ακόμη κατι: προχτές ανακοινώσαμε την ένταξη του Νότη Μαυρουδή, αυτού του σημαντικού καλλιτέχνη και πνευματικού ανθρώπου, που βρέθηκε μαχόμενος επί δεκαετίες στα μετερίζια της ανανεωτικής Αριστεράς, στις τιμητικές θέσεις του ευρωψηδελτίου μας. Θα ακολουθήσουν κι άλλες εκπλήξεις παρόμοιου βεληνεκούς. Κάτι δείχνει κι αυτό.

  Τέλος, και για να ελαφρύνουμε λιγάκι την ατμόσφαιρα, παιδιά, για την Καϊλή δεν έχω άλλο σχόλιο πλην του ότι είναι πραγματικά κουκλάρα, μια και κάθισα δίπλα της στην εκδήλωση των ΟΠ στη Θεσσαλονίκη.

 8. ataktos avatar
  ataktos 10/02/2009 18:49:24

  @Tiramoala @Romanos Green– να σας πω πόσο χαλβάδιασα σήμερα το άλλο πρωτοπαλίκαρο σας τον Χρυσοχουδη μωρέ το παιδί νόμισε πάλι ότι τσάκωσε την τρομοκρατία( δεν διαβάζει ούτε την κ. Βιταλη) ,εντελώς αψυχολόγητος ,νευράκια .Τον θαύμασα μην τον χάσετε και η άλλοι σχολιαστές αξίζει ένα ιστορικό σκίτσο από Αρκα . Αξίζει να τον βλέπουν και σχολιάσουν η πράσινη .

 9. Evros avatar
  Evros 10/02/2009 20:16:37

  Δεν θα υπερασπίσω τους Οικολογους Πράσινους...αλλά η εν λόγω βουλευτών και οι αβρότητες με την επίσκεψη στην κοπή πίτας μόνο σαν υποκριτική μπορεί να ληφθεί.
  Σωστά λέτε ορισμένοι να μας πούν οι οικολόγοι Πράσινοι τις θέσεις τους για διαφορα θέματα. Για αυτά όμως δεν θα πρέπει να μας τα πούν πρώτα τα κομματα που επιδιώκουν την εξουσία;

  Rogue
  Ξέρεις τι θέσεις των 2 μεγάλων κομμάτων για τα θέματα που θέτεις; οπως λες
  Ας πούμε σε θέματα εργασιακών σχέσεων, εθνικών θεμάτων, οικονομικής πολιτικής, παιδείας, λαθρομετανάστευσης κλπ….
  Γιατί εγω δεν τις ξέρω.
  Εχεις τις θέσεις τους για το σκοπιανό γιατί δεν τις ξέρω.
  Ξερεις τις θέσεις τους για το περιβαλλον; Γιατί ούτε αυτές τις ξέρω.

 10. Αριστείδης avatar
  Αριστείδης 10/02/2009 20:21:42

  @ Romanos Green.
  Πολύτιμες οι διευκρινίσεις σας φίλτατε.

  Πολυτιμότερα όμως βρίσκω, για τους αναγνώστες του ιστολογίου, τους νυν και μέλλοντες ψηφοφόρους σας αλλά και τους "επαίτες" (βλ. προηγούμενο σχόλιό μου), τα εξής:

  ""Για μας είναι δεδομένο ότι η ευρύτερη Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων και καμιά εθνότητα ή χώρα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες. Παράλληλα, όμως, κάθε χώρα και κάθε περιφέρεια έχει η ίδια τον τελικό λόγο για το όνομά της. Όπου δύο κοινωνίες αυτοπροσδιορίζονται με το ίδιο όνομα, αποτελεί βασική χειρονομία καλής θέλησης να εξειδικεύσει κάθε πλευρά το δικό της αυτοπροσδιορισμό, λαμβάνοντας υπόψη την αντίστοιχη επιλογή της άλλης. Τέτοια ζητήματα, όμως, δε μπορούν να μετατρέπονται σε διπλωματική σύρραξη ούτε σε ζήτημα γοήτρου ή ταπείνωσης ολόκληρων κοινωνιών.

  Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό από όπου κι αν προέρχεται. Η επιστροφή σε εθνοκεντρικές λογικές δεν αποτελεί ουσιαστική απάντηση στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση αλλά δημιουργεί πρώτα από όλα πρόβλημα στις χώρες που την καλλιεργούν. Η ανοικτή κοινωνία που προωθούν, συνδέεται άρρηκτα με το σεβασμό και στις ιδιαίτερες ταυτότητες όλων. Γι’ αυτό πιστεύουν σε μια ανοικτή και πολυπολιτισμική κοινωνία και στο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Και βέβαια, η ευρωπαϊκή, οικολογική, δημοκρατική, ειρηνική προοπτική των Βαλκανίων και η οικοδόμηση της άλλης Ευρώπης που οραματιζόμαστε, δεν περνάει μέσα από την ενίσχυση αλλά τη διάλυση του ΝΑΤΟ.

  Την ώρα που ο εθνικισμός ανοίγει χαρακώματα ανασφάλειας και μισαλλοδοξίας, οι Οικολόγοι Πράσινοι αγωνίζονται για έναν κόσμο με σταθερά αλλά ανοικτά σύνορα, πολυμερή συνεργασία, αποκεντρωμένη οικονομία, με κέντρο την τοπική και περιφερειακή κλίμακα, με ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης, ισχυρή προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος. ...."".

  Δεν σχολιάζω, έχουν φροντίσει άλλοι γι' αυτό.

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 10/02/2009 20:30:27

  Μάλιστα,
  ....όλοι λοιπόν μιλάνε για το "6ο κόμμα", που το 2007 μετά από τις φυσικές καταστροφές, πήρε 75,000 ψήφους ενώ το 2004 ο ...Βεργής είχε πάρει περισσότερες καθώς δεν είχαν καν κατέβει.
  Εμφανίζουν ένα κόμμα δημοσκοπήσεων, ως λύση: εναλλακτική, συνεργασίας, διαφορετική κλπ...., χωρίς να θέλω λοιπόν, να τους εξυμνήσω ή να τους κατακρίνω και επειδή, όσο προσωπικά με αφορά, έχω βαρεθεί από σωτήρες, φωστήρες και άλλους -ηρες, θα ισχύσει και για αυτούς ότι και για όλους τους άλλους:

  κατάθεση προτάσεων, προσώπων που θα το υλοποιήσουν, χρονοπρογραμματισμός, κόστος.
  Μετά θα επιλέξω, ...διαφορετικά την ημέρα των εκλογών θα πάω για ...μπύρες.

  ΥΓ

  ...και ας μην αρχίσουν τα κόμματα να μου κουνάνε ως προτάσεις τα "προγράμματά τους" γιατί:

  "το πρόβλημα με τους κλούβιους πολιτικούς είναι ότι έχουν προτάσεις για όλα, ερωτήσεις δεν δέχονται"

 12. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 10/02/2009 21:03:12

  "Από την άλλη μεριά, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αξιοποιήσει το ρήγμα μεταξύ πλειοψηφίας και «Αριστερού Ρεύματος» στο ΣΥΝ "

  απο που προκυπτει οτι η πλειοψηφια στο συρριζα θελει συνεργασια με πασοκ?

 13. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 10/02/2009 21:04:07

  Όσο για το συγκεκριμένο κόμμα, αν και διαφωνώ με τις θέσεις του όσο αφορά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής / εθνικών θεμάτων, σέβομαι την ύπαρξη θέσεων.
  Τσιτάτα όμως για την οικονομία όπως:

  -"Προσπαθεί να αλλάξει το σημερινό ανταγωνιστικό μοντέλο της οικονομίας και της κοινωνίας και να ενισχύσει μια ήπια, συνεργατική, οικολογική κοινωνία αυτόνομων κοινοτήτων και αλληλέγγυων ανθρώπων." ή

  -"Ανάδειξη και ισχυροποίηση της κοινωνικής οικονομίας (ως μη κερδοσκοπικού «τρίτου τομέα», πέρα από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο). Εδώ περιλαμβάνονται συνεταιρισμοί παραγωγών-καταναλωτών, τοπικά δίκτυα απευθείας ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών, αυτοδιαχειριζόμενα ασφαλιστικά ταμεία, δίκτυα στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλες πρωτοβουλίες της Κοινωνίας των Πολιτών, ανεξάρτητες από το κράτος και τον ιδιωτικό τομέα."

  συγνώμη αλλά άπτονται στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας.

  Οσο για το την πρόταση για την παιδεία, ειλικρινά δεν έχω να πω τίποτα, το 2009 δεν μπορεί ως πανάκεια να θεωρείται "ο τοπικισμός",ή "η γλωσσική και πολιτισμική ιδιαιτερότητα των τοπικών κοινωνιών", έλεος με τα πειράματα, (..."Συγχρόνως διεκδικούμε την απεξάρτηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό εναγκαλισμό"...), λυπάμαι αλλά χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και προγραμματισμό θα είμαστε ...φυλές τοπικών Ιθαγενών
  Αν δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας ας αντιγράψουμε Σκανδιναβούς, Δανούς κλπ.

 14. Aerovolos avatar
  Aerovolos 10/02/2009 22:00:12

  Βρε Μπένυ, βρε ομορφούλα, πλάκα με κάνετε ή αλληλοδουλεύεστε;

 15. Decay avatar
  Decay 10/02/2009 22:38:58

  @ 14 Ιθαγενή,

  "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλες πρωτοβουλίες της Κοινωνίας των Πολιτών, ανεξάρτητες από το κράτος και τον ιδιωτικό τομέα.”

  Αυτές οι θέσεις τους, τί μου θυμίζουν...
  Τί μου θυμίζουν...
  Ρε τί μου θυμίζουν...

 16. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/02/2009 23:10:58

  Τρεμόπουλος και Βασιλάκου...
  Ψηφίζεις ,υποτίθεται κόμμα που εκφράζει τά ελληνικά συμφέροντα και σού βγαίνει κόμμα που εκφράζει τον Γκρουέφσκυ,τόν βομβαρδιστή Γιόσκα Φίσερ και τούς Γκρίζους Λύκους..
  Για ψάξτε πέρα απο τον Τρεμόπουλο τά γραπτά τής Βασιλάκου πού έχει πάρει αμπάριζα τήν απόρριψη τής εθνικής ταυτότητας ....
  Καλά ο Γιώργος σωστά έδιωξε τον Βαλλιανάτο...
  Τι θέλει τώρα μέ άλλα φίδια στον κόρφο του?

 17. Σπύρος avatar
  Σπύρος 10/02/2009 23:15:11

  Οσο για τίς βλακώδεις και κοινότυπες διακηρύξεις οτι οι Οικολογοι ΄καταδικάζουν τον εθνικισμό απόπου και εάν προέρχεται΄-γνωστή παπαριά τών πολυπολιτισμικών για να καλύψουν τίς πομπές τους-νά τά πούν αλλού...
  Σε λίγο θα φορέσουν πανοπλία τού Φίλιππου του Β τυλιγμένοι με την Σκοπιανή σημαία...
  Αλλά ο κόσμος ,μέσα στην αναμπουμπούλα και στό μπάχαλο,διαβάζει γιά ΄πράσινους΄και φαντάζεται τυπάκια πού φυτεύουν ελιές και καταπολεμάνε τον Δάκο...
  Οταν ψηφίζουν υπέρ τού Ουράνιου Τόξου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θάναι αργά.

 18. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 11/02/2009 00:15:51

  οι "ανανεωτικοί" (της σηψης) εχουν δεν εχουν 0.2% μόνοι τους. εδω ειμαστε...

 19. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 11/02/2009 00:18:26

  Decay

  "Μη κοινωνικες Οργανώσεις και άλλες πρωτοβουλίες της Κοινωνίας των Διαπλεκομενων, ανεξάρτητες από το λαό και το δημόσιο συμφέρον."

  Σου φαινεται πιο "πατριωτικό";

 20. Romanos Green avatar
  Romanos Green 11/02/2009 00:24:05

  Τον Γκρουέφσκι τον αποδοκιμάζουμε πέρα για πέρα, όπως αποδοκιμάζουμε και κάθε εθνικιστή. Τον βομβαρδιστή Γιόσκα Φίσερ, τον αποδοκιμάσαμε με πικετοφορίες και διαδηλώσεις ήδη από την εποχή των βομβαρδισμών. Με τους δε Γκρίζους Λύκους, η "συγγένειά" μας είναι όση και με τη Χρυσή Αυγή.
  Δεν απορρίπτουμε την εθνοτική ταυτότητα, ίσα ίσα την αναγνωρίζουμε και σε αυτούς που η μικρονοϊκή εθνικοφροσύνη που φοράει παρωπίδες αρνείται να τους δει και αντίθετα τους βλέπει σαν φανταστικούς εχθρούς. Εμείς απλά βλέπουμε μια χούφτα συμπατριώτες μας, Έλληνες, που νιώθουν κάπως διαφορετικοί στην καταγωγή τους.
  Τι μένει λοιπόν; Αυτή η μίζερη, μικρόψυχη δήθεν πατριωτική αντίληψη, που στην ουσία της μόνο πατριωτική δεν είναι. Μια αντίληψη μισαλλοδοξίας, μια αντίληψη φοβική που ευτυχώς δεν υπάρχει χώρος γι' αυτή στο μέλλον – στο μέλλον που είναι κιόλας εδώ.
  Τικρίμα που δεν είμαστε φανατισμένοι, ρατσιστές, ξενοφοβικοί Ελληνάρες.

 21. Σπύρος avatar
  Σπύρος 11/02/2009 00:30:39

  Ευτυχώς πού οι απογοητευμενοι Δεξιοί ψηφίζουν Οικολόγους σύμφωνα μέ τίς εκτιμήσεις τού άρθρου....


  Αυτοί.................Ξέρουν.

 22. Romanos Green avatar
  Romanos Green 11/02/2009 00:43:17

  Επειδή από τη θέση μου στο κόμμα είμαι απ' αυτούς που επεξεργάζονται λεπτομερειακά τις δημοσκοπήσεις, οι ΟΠ εισπράττουν, μέχρι τώρα, από 1% από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ και κάτι λιγότερο από ΣΥΡΙΖΑ.
  Για να μην σας μένουν απορίες.

 23. Σπύρος avatar
  Σπύρος 11/02/2009 00:59:15

  Iδεολογικό τουρλουμπούκι...Λιγο απο εδώ και λίγο απο εκεί.
  Αυτό αποδεικνύει οτι διάφοροι απελπισμένοι ψηφοφόροι καταφεύγουν ,τυχαία,σέ κάτι πού φαίνεται βαμμένο ΄πράσινο΄.
  Οι μάσκες θα πέσουν ,εάν τυχόν υπάρξει είσοδος στην Βουλή.

 24. Romanos Green avatar
  Romanos Green 11/02/2009 01:15:39

  Μου αρέσει που βλέπεις μάσκες μόνο στους ΟΠ. Προφανώς, τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν καθαρά και ξάστερα πρόσωπα. Ενώ οι Πράσινοι, που ακόμη δεν τους έχετε δει για να τους κρίνετε, είναι από χέρι "μασκοφόροι".
  Αυτό λέγεται αντικειμενική, νηφάλια πολιτική κριτική... Μάλλον προβοκατόρικη μου μοιάζει.

 25. Σπύρος avatar
  Σπύρος 11/02/2009 01:37:13

  Πώς δεν τούς έχουμε δεί...
  Μια χαρά διαβάζουμε τίς ΄παρεμβάσεις ΄τους..
  Και τά περί ΄αυτοπροσδιορισμού τών Μακεδόνων΄διαβάζουμε,καί τήν φιλοτουρκική στάση τού Τρεμόπουλου διαβάζουμε και πολλά άλλα.
  Α και να μήν ξεχάσω τά ανερμάτιστα άρθρα τής ΄εθνικής αποδομήτριας΄Βασιλάκου...
  Και εν πάσει περιπτώσει οτιδήποτε είναι ΄μικρό΄δέν είναι και εξ΄ορισμού αθώο.
  Ετσι ψάρευε ψήφους και ο Καρατζαφέρης και μάς γαντζώθηκε στην Βουλή...
  Τον μικρούλη και αθώο παρίστανε και αυτός μαζί με φωτογραφίες τού Τσέ.
  Ας ψηφίσουν Οικολόγους αυτοί πού ΄συγκινούνται΄απο τίς Πρασινάδες...
  Προβοκατόρικη είναι η στάση τών Οικολόγων πού ψαρεύουν σε θολά νερά πουλώντας Οικολογία(και δεν λένε την αλήθεια ενώ υπάρχουν άρθρα μεγαλόσχημων στελεχών τους άκρως αποκαλυπτικά) γιά να προκύψει Κον Μπεντίντ και ΄πολυπολιτισμική'Παιδική Χαρά.
  Ας πουλήσουν τήν πραμάτειά τους στόν μή ενημερωμενο Πολίτη..

 26. Αριστείδης avatar
  Αριστείδης 11/02/2009 01:37:51

  @ Romanos Green
  Φίλτατε, δεν είχα πρόθεση αντιπαράθεσης μαζί σας, διαπράξατε όμως μέγα σφάλμα με το σχόλιο σας #21.

  1) Τον Γκρούεφσκι τον αποδοκιμάζετε, τον Φίσερ επίσης. Τον Κεμάλ Ατατούρκ;

  2) Αν το σχόλιο σταματούσε στο "...μέλλον που είναι κιόλας εδώ" θα μπορούσα όχι βέβαια να συμφωνήσω με, αλλά να προσπεράσω το σχόλιο. Προσθέσατε όμως την επωδό (ρεφρέν επί το νεοελληνικότερον): "Τι κρίμα που δεν είμαστε φανατισμένοι, ρατσιστές, ξενοφοβικοί Ελληνάρες."

  Επαναλάβατε δηλαδή τους χαρακτηρισμούς με τους οποίους άπαντες οι "προοδευτικοί-ευαίσθητοι" επιμένουν να στολίζουν οποιοδήποτε αντιφρονούντα. Το βιώσαμε με το Ρεπούσειο τερατούργημα (να θυμίσω στους αναγνώστες τη θέση σας επί του θέματος;).

  3)Φιλικότατα σας συνιστώ να προσέχετε τι λέτε και τι γράφετε, διότι στην απάτη της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, των ανοιχτών συνόρων, της με το στανιό φιλίας με αμετανόητους ενόχους γενοκτονιών κτλ, συμπεριλαμβάνονται αντάρτες και αντιστασιακοί-διωχθέντες δημοκράτες, όπως οι γεννήτορές μου, τους οποίους δεν θα επιτρέψω να προσβάλει κανείς κοσμοπολίτης-κοινωνικά ευαίσθητος.
  Αν συνεχίσετε τους χαρακτηρισμούς-αφορισμούς, δικαιούμαι κι εγώ, χωρίς να είμαι υποχρεωμένος να προσκομίσω αποδείξεις, να συμφωνήσω με όσες κακές γλώσσες καταγγέλουν τα "οικολογικά κινήματα" ως φερετζέ της νέας τάξης, δεκανίκια των καθεστώτων σε κοινωνίες όπου οι πόλεμοι και τα πραξικοπήματα δεν περνάνε πια.

 27. Αριστείδης avatar
  Αριστείδης 11/02/2009 01:41:12

  Ορθή επανάληψη:

  ...της με το στανιό φιλίας με αμετανόητους ενόχους γενοκτονιών κτλ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ αντάρτες και αντιστασιακοί-διωχθέντες δημοκράτες...

 28. Decay avatar
  Decay 11/02/2009 13:51:44

  @ 20 Χαράλαμπε,

  Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλες "χαρούμενες πρωτοβουλίες" του Δυτικού μοντέλου Παγκοσμιοποίησης, ανεξάρτητες από το Ελληνικό κράτος, το οποίο μάχονται να ανατρέψουν ή να χειραγωγήσουν ως πειθήνια όργανα του "Διεθνούς Παράγοντα" μεσω κατευθυνόμενων "εξεγέρσεων" και χρωματιστών επαναστάσεων οι οποίες στόχο έχουν την εκδίωξη των νταβατζήδων και την ενθρόνιση του "Έλληνα" Σαακασβίλι.

  Σου φαίνεται πιό "Επαναστατικό" αυτό?

 29. ΟΥΓΚ avatar
  ΟΥΓΚ 12/02/2009 14:50:44

  Αχ,αυτοί οι πατριώτες Έλληνες σοσιαλιστές!
  Γίνεται κριτική στους Οικολόγους Πράσινους για τα "εθνικά θέματα".
  Εγώ αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ο Παπαθεμελής συνεχίζει να οδεύει την πολιτική του πορεία εκτός ΠΑΣΟΚ. Βάλτε τον μέσα πάλι μπας και πιάσετε την πολυπόθητη αυτοδυναμία!
  Εγώ θα σας κοροϊδεύω από απέναντι.

 30. alex avatar
  alex 12/02/2009 16:12:22

  ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ ΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.