#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/05/2012 14:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άνθρωπος, με κεφαλαίο το "Α"!Ο προεκλογικός «αγώνας» πλησιάζει στη λήξη του. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία.

Ότι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε.

Τα κόμματα, οι παρατάξεις, οι υποψήφιοι, τοποθετήθηκαν.

Τώρα απομένει να τοποθετηθεί και ο «κυρίαρχος» λαός.

Τα επιχειρήματα, και οι θέσεις πολλές, ένθεν κακείθεν.

Το ίδιο και οι κενές υποσχέσεις, οι βερμπαλισμοί, και τα ψέματα, από μερικούς μερικούς (ονόματα δεν λέμε).

Και επειδή η πολιτική δεν είναι μόνο αριθμοί, οικονομικά στοιχεία, και βαθυστόχαστες αναλύσεις, θέλω κι εγώ να καταθέσω την δική μου προσωπική  άποψη, που δίνει τον μέγιστο ρόλο στον «πολιτικό» παράγοντα: άνθρωπος.

Λόγω μιας επαγγελματικής μου ιδιαιτερότητας είχα και έχω τη τύχη να συναντήσω τις τελευταίες δεκαετίες πάρα πολλούς πολιτικούς, ξένους και Έλληνες, σε ένα ολιγόλεπτο μεν, προσωπικό και ανθρώπινο επίπεδο δε.

Ενδεικτικά, γνώρισα, μεταξύ άλλων, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Γ. Γεννηματά, τον Μάρκο Βαφειάδη, την Μελίνα, τον Ντεγκρέτσια, τον Μ.  Έβερτ, τον Μάικλ Δουκάκη, τον Δ. Τσοβόλα, τον ΓΑΠ, τον  Βενιζέλο, τον Βασίλη Λεβέντη, την Αλέκα Παπαρήγα, τον Φλωράκη, τον Τσίπρα, και άλλους πάρα πολλούς, πολιτικούς, καλλιτέχνες, κλπ ων ουκ έστιν αριθμός.

Το βασικό δίδαγμα που έχω πάρει από αυτήν την μοναδική εμπειρία, είναι ότι άλλο η πολιτική τοποθέτηση κάποιου, άλλο το αξίωμα που κατέχει, και άλλο η… ανθρωπιά του.

Όντας πολύ νεότερος κάποτε, ήμουν κι εγώ θύμα της τότε έντονης πολιτικής πόλωσης, και των πολιτικών στερεοτύπων, που με έκαναν να διαχωρίζω τον κόσμο σε καλές και κακές παρατάξεις και ιδεολογίες.

Ω τι έκπληξη όμως, όταν μετά από τις παραπάνω (ουκ ολίγες) εμπειρίες, συνειδητοποίησα ότι κάποιος μπορεί πολιτικά να είναι «χουντικός» (φερ ειπείν), αλλά να σε κερδίζει σε προσωπικό επίπεδο, με την παρουσία του.

Να είναι δηλαδή καλός άνθρωπος, αλλά και το αντίθετο: να είναι  δηλωμένος «προοδευτικός» και «δημοκράτης», αλλά σε προσωπικό επίπεδο να εκπέμπει αλαζονεία και απολυταρχισμό, ναζιστικού επιπέδου.

Γιατί τα λέω όλα αυτά;

Διότι άσχετα με τις κομματικές θέσεις, τις μνημονιακές ή μη οικονομικές πολιτικές, τις πολιτικές τοποθετήσεις, και όλα αυτά τα σημαντικά, που θα κρίνουν τις μεθαυριανές εκλογές, αποτελεί ακράδαντη πεποίθησή μου, ότι αν ο κάθε Έλληνας είχε τη δυνατότητα να συναντήσει προσωπικά, για δυο μόνο λεπτά, τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, τότε αυτός θα γίνονταν πρωθυπουργός με 70%.

Έτσι ακριβώς.

Διότι πάνω απ όλα είναι άνθρωπος, με κεφαλαίο το Α.

Κι αυτό το υπογράφω (με τα δυο χέρια).

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/05/2012 14:34:43

  Στή ζωή ὑπάρχουν πολλά ἀνθρωπάκια,ἀλλά ὑπάρχουν καί Ἂνθρωποι.
  Οἱ πρῶτοι φορτώνονται στόν κόσμο καί τόν ταλαιπωροῦν.
  Οἱ δεύτεροι φορτώνονται τόν κόσμο καί τόν ἀνυψώνουν.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 04/05/2012 15:25:49

   !!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 04/05/2012 14:35:20

  Δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά αλλά τον συμπαθώ πολύ σαν άνθρωπο, έτσι όπως τον βλέπω. Πάντως και η προσωπική συμπάθεια είναι γενικά και λίγο επικίνδυνη. Έχω διαβάσει ότι ο Ανδρέας, που δεν θέλω τώρα να τον χαρακτηρίσω, ήταν στις προσωπικές του επαφές πολύ συμπαθής, ευγενικός και γοητευτικός. Λένε ότι σε κέρδιζε. Φυσικά μετά έκανε τα αντίθετα απ΄όσα είχε συμφωνήσει με τους συνομιλητές του...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Κώστας Θ. 04/05/2012 14:42:04

   Μια χαρά έκανε ότι είχε συμφωνήσει με τους συνομιλητές του. Απλά ο λαός έκανε λάθος στο ποιοι ήταν αυτοί...

   • Bob ο μάστορας avatar
    Bob ο μάστορας @ TopGunZ 04/05/2012 15:46:33

    :)
    ...
    Μέχρι τον Ιούνιο του 1980, δεκαεπτά περίπου μήνες πριν από τις εκλογές, ο Πρέσβης θεωρούσε ακόμη το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου «μονοπρόσωπο» κόμμα και πίστευε ότι μια τέτοια κυβέρνηση θα επέφερε οικονομική κρίση και διοικητικό χάος. Ίσως μιλούσε κάπως πρόωρα, δεδομένου ότι το χάος άργησε περίπου τριάντα χρόνια να έρθει. Τί υπέροχο κληροδότημα!

    Ο Παπανδρέου, σαν καλός δημαγωγός, ήταν πολιτικός χαμαιλέων- σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, και ιδίως με τους Βρετανούς, έφθανε ενίοτε στα όρια της δουλοπρέπειας και δη με τον Υπουργό Εξωτερικών, Λόρδο Κάρρινγκτον.

    Τον Νοέμβριο του 1980, ένα μήνα αφότου η κυβέρνηση Καραμανλή αποφάσισε την επανένταξη της χώρας στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με επίσημη πηγή του Φόρεϊν Όφις, «έτρεχε ξωπίσω από τον Λόρδο Κάρρινγκτον, προσπαθώντας να διατυπώσει απόψεις, οι οποίες ουδεμία αλλαγή θέσεως είχαν να επιδείξουν». Σύμφωνα με αυτήν την πηγή: Τα μόνα λόγια που θυμάμαι να είπε εκτός πρακτικών, ηχούσαν εντελώς ανόητα. Για την ακρίβεια είπε: «εάν το επιθυμείτε, θα μπορούσαμε ακόμη και να παραμείνουμε στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ.»
    ...

    Δρ. William Mallinson
    Μετάφραση στην Ελληνική: Βιλελμίνη Μπακάλη

    geopolitics-gr.blogspot.com/2012/05/blog-post_5086.html

   • Β.Κ.Σ. avatar
    Β.Κ.Σ. @ TopGunZ 04/05/2012 16:22:19

    Λόγω επαγγελματικής ιδιότητας έχω τύχει κι εγώ να γνωρίσω από κοντά και τον Αντρέα Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά -πλην των άλλων. Στην μεταξύ τους σύγκριση κερδίζει κατά κράτος ο Αντώνης Σαμαράς διότι είναι ταπεινός άνθρωπος, σα να μην επιτρέπει στον εαυτό του να γνωρίζει πόσο γοητευτικός και λεβέντης άνθρωπος είναι. Εν αντιθέσει με τον Παπανδρέου που απολλάμβανε τα μάλα την γοητευτικο´τητά του -κι ως γνωστόν ο όρος λεβέντης δεν επιπωλάζει στις προσωπογραφίες του (ίσως το μάγκας, αλλά αυτόματα αλλάζουμε διαβάθμιση). Συμπαθείς αμφότεροι, αλλά και πάλι άλλης ποιότητας συμπάθεια· στου ΑΣ για την αρχοντιά του και την ηγετική του ιδιοσυγκρασία, στου ΑΠ για τη ζωτικότητα των παθών
    του.

    Ο Αντώνης Σαμαράς κερδίζει όλο τον κόσμο που τον γνωρίζει από κοντά γιατί είναι Μεγαλόψυχος Άνθρωπος. Δύο μεγαλόψυχους ηγέτες είχαμε μετά την Χούντα. Και τους δυο ευτύχησε να τους έχει η δεξηά, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.
    Ο Σαμαράς όμως έχει όμως και το κρισιμότερο χαρακτηριστικό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο τόπος · αυτό του Κωνσταντίνου Καραμανλή: είναι τιμονιέρης που θα τους έχει όλους σούζα. Εξ ού και ο πόλεμος που του κάνει το ίδιο του το κόμμα. Μέχρι στις επόμενες εκλογές ο ΑΣ πρέπει να ξηλώσει ως ανίκανες και υποθάλπουσες της ηγεσίας του τις μισές τουλάχιστον κομματικές οργανώσεις και να πάρει σβάρα όλη την επικράτεια: να πάει σε όλους τους δήμους της χώρας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Να σαρώσει τα πάντα. Όσο τον τρέμει το σύστημα πασοκ άλλο τόσο τον τρέμει το σύστημα της πασοκένιας νουδου.
    Θα τα καταφέρει. Τό ´χει.

 3. Αλεξανδρος Χριστοφορου avatar
  Αλεξανδρος Χριστοφορου 04/05/2012 14:40:20

  Αφιερώνω στον Αντώνη Σαμαρά ένα αποφθεγμα του Κ. Καβάφη

  Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
  Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις.

  Η Ελλάδα μας δε χωράει σε Μνημόνιο, παλιοχαρτα, κωλονομίσματα του ευρώ ούτε διαπραγματεύεται την ακεραιότητα της. Αυτό να το θυμάσαι! Το έχεις και στη διαφήμιση σου.

  Καλή σου επιτυχία για ότι και να κάνεις από εδώ και πέρα.

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 04/05/2012 14:56:53

  Ακριβώς έτσι "Παράξενε". Γι' αυτό έλεγα και λέω ακόμα ότι ο Α. Σαμαράς έπρεπε να "πάρει σβάρνα" κυριολεκτικά την Ελλάδα και να μιλήσει με όλους, σε όσες πόλεις μπορούσε εδώ και μήνες πριν.

 5. Greco21 avatar
  Greco21 04/05/2012 15:01:33

  Κάποτε όταν τον είδα μετά από πολύ καιρό αφάνειας να εμφανίζεται στον Πειραιά... απόρρησα που ένα σωρό Νεο Δημοκράτες σηκώθηκαν να του σφίξουν το χέρι. Πρώτος έφυγε ο πατέρας μου...

  "Ρε πατέρα... τον προδότη; " ήταν η απορία μου.

  Μου εξήγησε ότι όταν ήταν Υπουργός απλός κόσμος αλλά και βουλευτές, πολιτευτές περίμεναν υπομονετικά στο πολιτικό του γραφείο να τον συναντήσουν και να ακούσουν την άποψη του...

  Και συνέχιζε ο κόσμος να πηγαίνει να του σφίγγει το χέρι...

  "Μα πόσους μπορεί να θυμάται ένας άνθρωπος με το μικρό τους όνομα μετά από τόσα χρόνια απουσίας από την πολιτική;"

  Εκτός από άνθρωπος μου έδωσαν να καταλάβω ότι έχει άποψη. Σοβαρή άποψη. Διαφορετική άποψη. Μια παράμετρο που δεν είχες καν στα υπόψην.

  Ομολογώ

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Greco21 04/05/2012 17:42:11

   Κάτι τέτοια χαρακτηριστικά σε κάνουν άνθρωπο και Έλληνα. Και είναι και τα δύο.

 6. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 04/05/2012 15:11:19

  http://www.youtube.com/watch?v=s2twSom15FM

 7. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 04/05/2012 15:26:42

  Η Λειψανθρωπία ήταν ανέκαθεν πρόβλημα.
  Ο Διογένης έψαχνε ανθρώπους μέρα-μεσημέρι μέ τόν Φανό του στήν αγορά τής Αθήνας.
  Οι πολλοί ψάχνουν ομοιοπαθητικούς συνενόχους. Τά Προσωπεία ήταν καί είναι αναπόσπαστο κομμάτι τής τραγωδίας. Όχι μόνο τής θεατρικής σκηνής, αλλά τής καθημερινότητας τών ανθρώπων.
  Καί όλοι περιμένουν εναγωνίως τήν στιγμιαία κάθαρση πού αποζητεί μετά επιτάσεως καί επιμονής τό ελλοχεύον αρχετυπικό ανθρώπινο ήθος. Καί έρχεται ο στιγμιαίος από μηχανής θεός, όπως τό Twitter, τά Sites, η Τηλεόραση, τό Ραδιόφωνο, κ.λ.π. καί λειτουργούν ώς στιγμιαία δικαιοσύνη.
  Όπως καί ο στιγμιαίος Καφές δίνει λύση στήν παρατεταμένη παραμονή μας στό στιγμιαίο τίποτα.
  Η μετάνοια (έστω στιγμιαία) καί η εξομολόγηση είναι παλαιά ανθρώπινα αθλήματα. Έχουν σχέση μέ τήν συνειδητότητα τού χρόνου τής ζωής.
  Τά σημερινά νεόκοπα αθλήματα έχουν σχέση μέ στιγμιαίες ασυνειδητότητες. Όπως οι στιγμιαίες διαταγές αγοράς καί πώλησης τών ηλεκτρονικών υπολογιστών στό παγκόσμιο χρηματιστήριο χρηματιστικών παραγώγων.

  Ψάξτε ανθρώπους.
  Υπάρχουν.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Ιαπετός 04/05/2012 17:58:17

   Γειάσου κοντοχωριανέ! Χάθηκες.

 8. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 04/05/2012 15:37:28

  Δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά. Θα ήθελα πραγματικά , κάποια μέρα αυτό να γίνει , ακριβώς επειδή πιστεύω ότι αυτά που γράφεις Strange , είναι η αλήθεια! Αυτό που εκπέμπει ένας άνθρωπος , αυτό είναι. Ο Α.Σ., έχει τη λάμψη που έχουν όσοι έχουν αξίες , αρχές , παιδεία, ήθος , αλήθεια. Τα μάτια του και το χαμόγελό του, δεν υποκρίνονται. Καλή επιτυχία Αντώνη!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Diamond Angel 04/05/2012 15:45:25

   Στα πλαίσια αυτά που περιγράφω στην ανάρτηση, τον είχα γνωρίσει για πρώτη φορά την εποχή που ήταν πανίσχυρος υπουργός Εξωτερικών, εν δυνάμει διάδοχος στην αρχηγία της ΝΔ, και πρώτο θέμα συζητήσεων στα ΜΜΕ και στις παρέες.
   Αν και κάθε άλλο παρά συμφωνούσα μαζί του τότε σε πολιτικό επίπεδο, με εντυπωσίασε η απλότητά του, και το ειλικρινές του χαμόγελο.
   Κι αυτά σε μια εποχή όπου ακόμη κι ο τελευταίος βουλευτής επαρχίας, απαιτούσε γονυκλισίες για καταδεχτεί να σε μιλήσει.

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ Strange Attractor 04/05/2012 23:32:21

    Συμφωνω. Εγω αν και δεν εχω τη δυνατοτητα να μιλαω με αρχηγους κομματων, ειχα τελειως τυχαια τη δυνατοτητα να βρεθω παραδιπλα με το προεδρο της Ν.Δ στη πρωινη πτηση για Κρητη τωρα προσφατα, που ηρθε στο νησι για τις εκλογες, ενω εγω επεστρεφα απο Αθηνα. Εκατσε μαζι με τον απλο κοσμο στην economy, αν και η first class ειχε πολλες κενες θεσεις. Δεν ειχε φουσκωτους μαζι του, τον συνοδευαν 3-4 στελεχη νεαρα παιδια, και επειδη ετυχε να ειμαι στην ακριβως πισω σειρα, ειχα την ευκαιρια στο φευγα να πουμε 2 κουβεντες. Πραγματικα σε κερδιζει με την αυρα του, με την ευγενεια την απλοτητα και τη ταπεινοτητα του. Κι αυτα τα λεω εγω που ποτε δεν ημουν μεγαλος οπαδος του. Διαχρονικα ειχα μια επιφυλαξη. Αλλα με εχει κερδισει σε πολλα επιπεδα. Αυτα εχω να πω, εντελως αυθορμητα. Καλη συνεχεια.

 9. juliet avatar
  juliet 04/05/2012 15:50:12

  Ξέρεις γιατί φίλε S.A;
  Γιατί ένας πραγματικός μεγάλος άνθρωπος ποτέ δεν χάνει την απλότητα ενός παιδιού!
  Kαι το χέρι στη καρδιά δεν το βάζουν πολλοί......

 10. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 04/05/2012 16:02:23

  Έτσι ακριβώς είναι. Οι πραγματικά άξιοι άνθρωποι είναι και οι πιο απλοί. Σνομπ είναι αυτοί που νιώθουν ανασφάλεια.

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 04/05/2012 16:28:41

  «Kανένας άνθρωπος ακόμη δεν έγινε μεγάλος ποιητής, αν δεν ήταν προηγουμένως βαθειά φιλοσοφημένος. Γιατί η ποίηση είναι η άνθιση και το άρωμα όλης της ανθρώπινης γνώσης, σκέψεων, παθών, αισθημάτων, γλώσσας.» ~ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

 12. jimmys avatar
  jimmys 04/05/2012 16:46:31

  ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ..... ΑΝΤΩΝΗ ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ .....
  ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΣΕ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ .............
  ΟΛΑ ΔΕΞΙΑ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ...........

 13. Mara avatar
  Mara 04/05/2012 17:52:15

  Strange, η περιγραφή σου είναι άριστη!
  Όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν πάνω από όλα..., ότι είναι ένας γνήσιος πατριώτης, με όλη την σημασία της λέξεως!!!

 14. tak avatar
  tak 04/05/2012 18:06:42

  Strange Attractor, τυχερέ!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ tak 04/05/2012 18:45:57

   Πορκουά;

   • tak avatar
    tak @ Strange Attractor 04/05/2012 18:48:41

    Δεν είσαι τυχερός πολύ, όταν συναντάς έναν άνθρωπο, όπως ο Αντώνης Σαμαράς;

    • Strange Attractor avatar
     Strange Attractor @ tak 04/05/2012 18:50:00

     Λουκ χουζ τοκινγκ!

     • tak avatar
      tak @ Strange Attractor 04/05/2012 19:07:13

      Φαντάζομαι τώρα να δικαιολογείς και το πάθος μου τόσο καιρό... Δεν είχα δίκιο;

     • Strange Attractor avatar
      Strange Attractor @ tak 04/05/2012 20:01:32

      h--tp://www.antinews.gr/2011/08/21/118573/

 15. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 04/05/2012 18:29:03

  Η δεξιά παράταξη , η ΝΔ, ευτυχησε να έχει ανθρώπους στους κόλπους της, οι οποίοι αψηφούσαν το προσωπικό κέρδος για την πατρίδα , τις αξίες και τις ιδέες τους -παρόλα τα λάθη που υπήρξαν (ανθρώπινο γαρ). Καραμανλήδες, Ευ.Αβέρωφ, Τάκης Λαμπρίας και πολλοί άλλοι με αποκορύφωμα στις μέρες μας τον Αντώνη Σαμαρά. Θυμάμαι ο Τάκης ο Λαμπρίας δεν είχε κάνει κανένα ρουσφέτι στην πρώτη περίοδο της εκλογής του με αποτέλεσμα να μην ξαναεκλεγει. ΄Ελεγε "αυτό δεν μπορεί να γίνει, είναι άδικο, είναι ανήθικο". Αντώνη Σαμαρά, είσαι η συνέχεια στο κάδρο με τους ευπατρίδες της πολιτικής, που τί να κάνουμε , ανήκαν οι περισσότερη στην παράταξή μας.

 16. Παύλος avatar
  Παύλος 04/05/2012 19:48:22

  Όταν κοιτάζουμε έναν άνθρωπο από κοντά στα μάτια, μπορούμε κάποτε να διαβάσουμε περισσότερα, από όσα θα διαβάζαμε σε ένα βιβλίο που αποτελεί αυτοβιογραφία του! Και το κυριότερο: Πιο ασφαλώς !!!

  • juliet avatar
   juliet @ Παύλος 04/05/2012 23:36:50

   Παύλο,ακριβώς
   τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής ...η καθαρή και ευθεία ματιά .

 17. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 04/05/2012 20:18:00

  Κατάφερε να κερδίσει και πολλούς που δεν τον υποστηρίζαμε αρχικά.Είναι καλός καπετάνιος,ίσως ο καλύτερος για την δεδομένη χρονική στιγμή,αλλά πάνω απο όλα το ίδιο το καράβι.Ζήτω η ΝΔ

 18. Φελίζα avatar
  Φελίζα 04/05/2012 23:48:13

  Έτσι είναι αν έτσι λέτε κύριε SA.
  " Γνώρισα " τον Αντώνη Σαμαρά μέσα από αρθρογράφους και σχολιαστές του ANTINEWS, τον SA , τον Δαναό, τον tak, τον Ροδινό και πολλούς άλλους .
  Από ανθρώπους που τον γνωρίζουν και άλλους που θα ήθελαν να τον γνωρίζουν.
  Έτσι κι αλλιώς θα ψήφιζα την ΝΔ .... με μισή καρδιά.
  Τώρα με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά , θα ψηφίσω με όλη μου την καρδιά.
  Σας ευχαριστώ όλους εσάς , που δυο χρόνια πριν ,στηρίξατε την εκλογή του.

  • tak avatar
   tak @ Φελίζα 05/05/2012 11:30:16

   Φελίζα δώρο για σένα: Θα γνωρίσεις το Σαμαρά από κοντά και θα πεις πως όλοι οι άλλοι είχαν άδικο για όσα έλεγαν γι αυτόν, επειδή είναι πολύ καλύτερος ακόμα!

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ tak 05/05/2012 18:20:45

    tak , με τιμούν οι χαιρετισμοί σου, τα σχόλιά σου .....και τώρα το δώρο σου ... τι να πω ...με συγκίνησες!

 19. Αγρινίου Νικόδημος avatar
  Αγρινίου Νικόδημος 04/05/2012 23:49:41

  Έχω κι εγώ την εντύπωση ότι όποιος είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά τον Αντώνη Σαμαρά κερδήθηκε ανεπιστρεπτί από τον Άνθρωπο...
  Προσωπική εμπειρία: Αρχές της δεκαετίας του '90, πρωτοετής φοιτητής, στην είσοδο του "Παλλάς"- όπου γινόταν κάποια εκδήλωση για τη Βόρειο Ήπειρο- τον συναντώ και τον χαιρετώ! Μου ήταν ήδη εξαιρετικά συμπαθής, εντύπωση που ισχυροποιήθηκε μετά από αυτή τη χειραψία μαζί του.
  Είκοσι χρόνια μετά, προ ημερών, στην ομιλία του Αντώνη στο Μαρούσι: Κόσμος πολύς έξω από το γυμναστήριο, με δυσκολία μπαίνω από τη πλαϊνή είσοδο. Λίγα λεπτά μετά, από την ίδια είσοδο, φτάνει ο Αντώνης Σαμαράς. Περνώντας δίπλα μου, απλώνω το χέρι και τον χαιρετώ: μετά από τόσα χρόνια, η εντύπωσή μου παραμένει η ίδια!

 20. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/05/2012 20:21:40

  Εδώ και 2-3 χρόνια το καράβι που λέγεται Ελλάδα, βολοδέρνει στα κύματα, εν μέσω καταιγίδας.
  Και ενώ μοιάζει ακυβέρνητο, δεν είναι.
  Είναι κάτι χειρότερο.
  Στο πηδάλιο και στη γέφυρα βρίσκονται κάποιοι ανίκανοι, που ούτε για λοστρόμοι δεν κάνουν.
  Κι όμως, τους αφήσαμε να μας κατευθύνουν… και τώρα μας οδηγούν ολοταχώς στα βράχια, λέγοντας μας μάλιστα, πως εμείς φταίμε… οι επιβάτες!
  Ποτέ, εκτός ίσως από ελάχιστες εξαιρέσεις, η κατάσταση της χώρας μας δεν ήταν τόσο κρίσιμη.
  Μπορεί να μην έχουμε πόλεμο, αλλά έχουμε κάτι χειρότερο.
  Διότι, όσο σκληρός κι αν είναι ένας πόλεμος, τουλάχιστον ενώνει.
  Αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένα διαλυτικό φαινόμενο, που αποσυνθέτει τη κοινωνία μας, και αποξενώνει τους Έλληνες μεταξύ τους.
  Η Ελλάδα ρημάζει.
  Από την μια η κρίση, από την άλλη η ανεργία, και στο καπάκι η εγκληματικότητα με την λαθρομετανάστευση, έρχονται και συγκλίνουν, με μοναδικό στόχο την κοινωνία μας, που όπως πάνε τα πράγματα, οδεύει προς διάλυση.
  Η καταιγίδα δεν λέει να κοπάσει, και τα κύματα γίνονται όλο πιο απειλητικά, με τα βράχια να πλησιάζουν επικίνδυνα.
  Θα πηδήξουμε στη θάλασσα;
  Θα κουρνιάσουμε στα αμπάρια, περιμένοντας το μοιραίο;
  Θα αφήσουμε τους μούτσους να κάνουν κουμάντο στην γέφυρα;
  Ή θα πάρουμε εμείς οι ίδιοι την τύχη του πλοίου στα χέρια μας, όσο είναι καιρός, παραδίνοντας το πηδάλιο στα χέρια ενός ικανού καπετάνιου;
  Τα γεγονότα τρέχουν, τα σύννεφα πυκνώνουν, και η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια ολονών μας.
  Ας κλείσουμε λοιπόν τα αυτιά μας στις φανφαρόνικες σειρήνες, και ας διώξουμε επιτέλους τους ανίκανους «σωτήρες», που μόνο σε τρικυμίες ξέρουν να μας βάζουν, παριστάνοντας εκ των υστέρων τις καλοκάγαθες παρθένες, που δεν γνώριζαν, και που δεν ήξεραν…
  Ας τους πετάξουμε στη θάλασσα, οριστικά.
  Η ερχόμενη Κυριακή θα μείνει στη ιστορία ως η μέρα που οι τρομαγμένοι επιβάτες του ανεμοδαρμένου σκαριού πήραν την μεγάλη απόφαση: Ή να πνιγούν, ή να αλλάξουν πορεία.
  Ας ελπίσουμε πως θα διαλέξουν το δεύτερο.
  Αλλιώς, το σκάφος θα βουλιάξει αύτανδρο.
  Και τότε πράγματι θα φταίμε…

 21. Στελλα avatar
  Στελλα 06/05/2012 00:49:10

  Κυριε Σαμαρα τις καλυτερες ευχες μου για την αυριανη κρισημη μερα..σας ευχομαι να σας πανε ολα καλα.Καλη τυχη Αντωνη.

 22. Στελλα avatar
  Στελλα 06/05/2012 01:16:01

  Το καθαρο βλεμα του Αντωνη δειχνει ανθρωπο που τιμαει το λογο του,και πιστευω οτι αν τη Δευτερα ειναι ο κυβερνητης μας θα σωσει αυτον τον τοπο απο πολλα δεινα..Αντωνη να σου πανε ολα δεξια.

 23. Ζήσης Χ. Πατσίκας avatar
  Ζήσης Χ. Πατσίκας 06/05/2012 12:06:58

  Δεν σχολίασα νωρίτερα λόγω προεκλογικού πυρετού, αλλά νοιώθω την ανάγκη να μοιραστώ με το αντινιούς και να καταγραφεί δημοσίως, μια συμπεριφορά Σαμαρά που με ανάγκασε να σταθώ και να σκεφτώ την ποιότητα του ανδρός.
  Στην περιφέρειά μας υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. 12 αιτήσεις ενδιαφέροντος για 6 θέσεις. Μοιραία έμειναν εκτός αρκετά αξιόλογα στελέχη.
  Τις επόμενες 2 μέρες μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και εν δυνάμει πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πήρε προσωπικά τηλέφωνο σε φίλους των «κομμένων», ενδιαφερόμενος για την κατάστασή τους: « Τι κάνει ο «τάδε» ρε παιδιά; μην τον αφήνετε, να του συμπαρασταθείτε, είναι δύσκολη στιγμή για αυτόν».
  Παρά τον ενθουσιασμό, την χαρά και την αναστάτωσή μου λόγω της εισόδου μου στο ψηφοδέλτιο και της παρθενικής μου συμμετοχής ως υποψήφιος στις Εκλογές, δεν γινόταν να μην παρατηρήσω, την μικρή αλλά τόσο ενδεικτική αυτή κίνηση Σαμαρά.
  Ο Πρόεδρος ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας, 20 μέρες πριν τις Εκλογές, με την πίεση των ημερών, που όποιος έχει συμμετέχει σε τέτοιες διαδικασίες ξέρει, που έχει δεκάδες ραντεβού και υποχρεώσεις, που μιλάει με εκατοντάδες ανθρώπους την ημέρα για πραγματικά πολύ σημαντικά θέματα…, βρήκε όχι μόνο χρόνο, αλλά και χώρο, μέσα στη σκέψη στο ενδιαφέρον και στην φροντίδα του, να νοιαστεί όχι για το στέλεχος, αλλά για τον πληγωμένο άνθρωπο. Για τον φίλο.
  Είναι πραγματικά παρήγορο και ελπιδοφόρο να διαπιστώνεις ότι ναι, γίνεται να παραμείνεις άνθρωπος φτάνοντας στα ψηλότερα σκαλοπάτια της εξουσίας.
  Είναι απάντηση σε όσους αποθαρρύνουν την συμμετοχή των νέων στα κοινά με προβλέψεις όπως: «έλα τώρα και εσύ αν εκλεγείς θα γίνεις σαν κι αυτούς, όλοι ίδιοι είναι.»
  Όχι. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Κι αν σταθείς μια στιγμή με την απαραίτητη απόσταση και ψυχραιμία, το βλέπεις. Υπάρχουν κάποιοι που είναι αλλιώς.

  Ζήσης Χ. Πατσίκας
  Υπ. Βουλευτής Ημαθίας ΝΔ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.