#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/09/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άνθρακες ο θησαυρός με τους "32"Αγοράσαμε το Πρώτο Θέμα για να διαβάσουμε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με τις 3 λίστες του ΣΔΟΕ στις οποίες γίνεται έρευνα. Είπαμε κι εμείς ότι επιτέλους θα μάθουμε ποιοι πλούτισαν περίεργα, όπως έλεγε και η εντολή Στουρνάρα στον εισαγγελέα για να δώσει τα στοιχεία των 32 πολιτικών που ελέγχονται. Αφού διαβάσαμε λοιπόν το ρεπορτάζ μείναμε άναυδοι από το πώς μπορεί μια δημοσιογραφική δουλειά να κάνει τη… δουλειά ενός Καλάσνικοφ. Πώς χωρίς να γράφεις τίποτε και να αποκαλύπτεις τίποτε, πλασάρεις την εφημερίδα ως αποκαλυπτική, που δεν καταλαβαίνει από εξουσίες και που βγάζει τα πάντα στο φως.

Ένα ρεπορτάζ με 32 πρόσωπα που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό κι εκ των οποίων τα 28 αφού ερευνήθηκαν δε χρειάστηκε να υπάρξει καμιά παρέμβαση της δικαιοσύνης για ξέπλυμα ή άλλη κατηγορία. Δικαιολογήθηκαν πλήρως, οπότε βγαίνουν από τη λίστα και κακώς αναφέρονται στο ρεπορτάζ που ήθελε να είναι αποκαλυπτικό.

Έμειναν τέσσερις περιπτώσεις μεταξύ των οποίων η περίπτωση του Ισίδωρου Κούβελου, συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, για την οποία γίνεται έρευνα, έχει υπάρξει πρόταση για ποινική δίωξη στον Κούβελο ενώ έχει αρθεί η ασυλία της βουλευτού. Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και πρόκειται για ξαναζεσταμμένο φαγητό αφού όλοι το γνωρίζουν. Στη δικαιοσύνη για περαιτέρω έρευνα πήγαν και οι υποθέσεις των Κώστα Δρούτσα (πρώην ευρωβουλευτής, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ), Κυριάκου Βελόπουλο (πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ) και Σπήλιου Λιβανού (πρώην βουλευτής της ΝΔ). Όλες οι άλλες περιπτώσεις δεν είχαν κάτι άλλο να φανερώσουν και η αρμόδια επιτροπή έκλεισε το φάκελο.

Κι όμως, με πηχυαίους τίτλους η εφημερίδα μας προϊδεάζει ότι θα μάθουμε τους πολιτικούς που πλούτισαν και τελικά μαθαίνουμε ότι τέσσερις γνωστές πριν από τις εκλογές περιπτώσεις ερευνώνται από τη δικαιοσύνη.

Βεβαίως, κάποιος θα μπορούσε να καταλάβει τι γίνεται αν σκεφτόταν το εξής απλό: Αν η εφημερίδα έχει τόσο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ γιατί δεν το έκανε ... πρώτο θέμα αλλά το έβαλε πάνω από το πραγματικό πρώτο θέμα που μιλά για τους εκβιασμούς της τρόικας για το πακέτο; Είναι κανόνας της δημοσιογραφίας αυτός.

Η πολιτική ζωή του τόπου χρειάζεται κάθαρση, αυτό είναι σίγουρο. Να… ξεβρομίσει ο τόπος που λένε όλοι.

Ασφαλώς και το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν αποτελείται από αγίους. Ειδικά την τελευταία περίοδο της κρίσης, όπου ο λαός στενάζει, κάποιοι αξιότιμοι πολιτικοί μας έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό ή τα τοποθέτησαν σε θυρίδες, ακίνητα, χρυσαφικά κι ότι άλλα τιμαλφή μπορεί κανείς να φανταστεί.

Η κάθαρση λοιπόν είναι διαχρονική απαίτηση. Όταν όμως αυτή η κάθαρση αφήνεται από την επίσημη πολιτεία και τη δικαιοσύνη στα χέρια εφημερίδων, καναλιών και γενικά μέσων ενημέρωσης τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Θα πει κανείς: Μα όλα τα σκάνδαλα από τα μέσα ενημέρωσης βγήκαν. Σωστό κι αυτό, αλλά η Siemens, τα ομόλογα, οι υποκλοπές, η "αγορά του αιώνα" και το "σκάνδαλο Κοσκωτά" παλαιότερα είχαν απόλυτη τεκμηρίωση. Δεν ήταν λάσπη στον ανεμιστήρα.

Υστερόγραφο: Αν κάποιος αγόρασε το Πρώτο Θέμα στη φθηνή έκδοση, την πάτησε. Τουλάχιστον να έπαιρνε την ακριβή να αγοράσει φθηνά καύσιμα.

Κατά τα άλλα επιβεβαιώνονται πλήρως όσα γράφουμε και προηγουμένως προς αγανάκτηση ορισμένων φίλων:  Το Μαξίμου κυβερνά ή το “σύστημα ΠΑΣΟΚ”;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. franc avatar
  franc 23/09/2012 13:18:55

  Αν αγοράσατε το Πρώτο Θέμα για να δείτε αν έγινε το θαύμα να μετατραπούν οι κλέφτες σε διώκτες των συνεργών τους είστε αφελείς.
  Η μόνη περίπτωση για να συμβεί αυτό είναι να διώξουν τους συνεργούς τους για να κρατήσουν για λογαριασμό τους ΟΛΟΚΛΗΡΗ την λεία. Δεν το ξέρατε?

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 23/09/2012 13:51:50

  Οποιος αγόρασε εφημερίδα για να την διαβάσει...... και να μάθει νέα...... καλά να πάθει!!!!!

  • Chris Theocharis avatar
   Chris Theocharis @ ΠΕΛΙΑΣ 23/09/2012 22:33:49

   Όποιος ακόμα διαβάζει εφημερίδες, καλά να πάθει... Γιατί έχουμε το antinews;

   • Alex avatar
    Alex @ Chris Theocharis 25/09/2012 13:12:42

    Για προπαγάνδα

 3. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 23/09/2012 13:56:23

  Μα εδώ η ΝΔ δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό της (βλέπε Πολύδωρα),
  θα μπορέσει να ελέγξει το επιχειρηματικό-εκδοτικό-διαπλεκόμενο κατεστημένο;
  Το πεπρωμένο της ΝΔ είναι ένα: Αιώνια αντιπολίτευση!!!

 4. kotstak avatar
  kotstak 23/09/2012 14:03:18

  "Αγοράσαμε το Πρώτο Θέμα"

  Το σκοπό τους τον πέτυχαν…

 5. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 23/09/2012 14:13:04

  Eδω και δύο χρόνια δεν έχω δώσει ούτε ένα Ευρώ σε όλο τον Έντυπο τύπο, διότι μόνο την αλήθεια και την αντικειμενικότητα δεν εξυπηρετούν και άρα δεν πρέπει να κερδίζουν αμοιβή και δεν ξέρω τι αποσκοπεί η ύπαρξή τους πλέον στον Ιντερνετικό κόσμο που πλέον ζούμε.

 6. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 23/09/2012 14:36:16

  Ἑάν ἀγοράσεις τήν ἀκριβἠ ἔκδοση γιά τά καύσιμα,πῶς κερδίζεις;Πληρώνεις 4,25 εὐρώ γιά τήν ἐφημερίδα,γιά νά κερδίσεις 4,00εὐρώ καύσιμα.Μπαίνεις καί μέσα δηλαδή.Κερδίζουν μόνο αὐτοί πού ψωνίζουν ἀπό Καρφούρ μέ τό 6άευρο...

 7. Κώστας Τουρίστας avatar
  Κώστας Τουρίστας 23/09/2012 14:49:08

  Και εγώ, επίσης δέν αγοράζω εδώ και πολλά χρόνια εφημερίδες. Στις εφημερίδες, μέχρι πρότινος, διάβαζε κανείς αυτό που ήθελε να διαβάσει. Εννοώ απο πλευράς πολιτικής τοποθέτησης.Τα τελευταία όμως χρόνια, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, απ' ότι ακούω, οι εφημερίδες "έχουν ξεφύγ"!!!
  Εσείς όμως του Antinews, θεωρώ οτι γνωρίζετε τον τρόπο που σκέπτονται και ενεργούν οι εκδότες. Πώς την πατήσατε;

 8. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 23/09/2012 15:08:49

  Ο συμπαθέστατος ευτραφής με την εφημερίδα του πουλούσε εντυπωσιακούς τίτλους και μόνο από την εποχή ακόμη που είχε συνέταιρο τον εισαγγελέα Μάκη. Όταν άρχισαν να πέφτουν οι πωλήσεις άρχισαν αυτοί πρώτοι να μοιράζουν και CD. Πριν τον εταιρικό χωρισμό ο έξυπνος ευτραφής άρχισε να παρουσιάζει το γνωστό τηλεοπτικό σόου ρίχνοντας μπανάνες στις μαϊμούδες. Εσύ φίλτατε που αγόρασες το έντυπο απλά πάτησες την μπανανόφλουδα. Κρίμα. Αν είσαι και νεοδημοκράτης με άποψη και πεποίθηση, δύο φορές κρίμα.

 9. Maximus Decimus avatar
  Maximus Decimus 23/09/2012 15:39:57

  Οι κομιστές έγινα τιμητές

 10. chris avatar
  chris 23/09/2012 16:54:06

  και την τριλογια Πολεμος των άστρων να βάλουν εγώ αυτή την εφημερίδα δεν την αγοράζω.

 11. Χρ.Δ avatar
  Χρ.Δ 23/09/2012 17:13:15

  Καπου διαβασα:

  "Δικαιολογημένη θεωρήθηκε η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό αφού καλύπτονταν από το «πόθεν έσχες» και είχαν δηλωθεί, από τις συζύγους των πρώην υπουργών Γιώργου Αλογοσκούφη, Θοδωρή Ρουσόπουλου αλλά και την ενεργεία βουλευτή της Ν.Δ. κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου."

  Δεν εχω αντιρρηση οτι ετσι ειναι αρκει να ξερω τι εισοδηματα δηλωσαν οι ανωτερω : πριν ,κατα την διαρκεια και μετα την διακυβερνηση της ΝΔ
  Παρακαλειται ο γνωριζων να συνδραμει....

 12. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 23/09/2012 19:16:46

  Η δικτατορία των ΜΜΕ υης αριστεράτζας πέτυχε πάλι το στόχο της.
  Σιγά η πατρίδα κοιμάται......
  Ασχοληθείτε με τον καραισκάκη και το λαγό και η τύχη σας δουλεύει ...εκτός και αν ο πραγματικός εχθρός είναι η προσωρινή άνοδος της ΧΑ η οποία όπως φαίνεται πάει να γίνει μόνιμη και ίσως νάνι καλύτερα για το τόπο.....
  Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαλτίας......

 13. Νικήτας Αποστόλου avatar
  Νικήτας Αποστόλου 23/09/2012 23:45:24

  Άλλο ένα σκάνδαλο μπροστά μας για να τονίσει την μεγάλη αλήθεια πως στην κοινωνία μας υπάρχει ανοχή στην παρανομία. Το ερώτημα που αναδύεται από το γεγονός αυτό είναι ποιά είναι η αιτία του, τι δημιουργεί την ανοχή στην παρανομία.
  Σύμφωνα με την διοικητική επιστήμη, ένα βασικό στοιχείο του διοικείν είναι ο έλεγχος. Στις Δημοκρατίες το στοιχείο αυτό είναι έργο του δικαστικού σώματος, το οποίο πρέπει να είναι ανεξάρτητο από την Κυβέρνηση. Όμως, πως είναι δυνατόν να είναι ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη, από την εκτελεστική εξουσία, όταν την ηγεσία της την διορίζει η Κυβέρνηση, το Υπουργικό Συμβούλιο?
  Επίσης το πολιτικό μας σύστημα διαμόρφωσε έτσι τις διατάξεις του Συντάγματος ώστε την δικαιοδοσία για αδικήματα των Υπουργών και την ασυλία των βουλευτών να τα αφαιρέσει από το δικαστικό σώμα και να την αναθέσει στο νομοθετικό σώμα, την Βουλή.
  Περαιτέρω για να εμποδίσει τον δικαστικό έλεγχο διοικητικών πράξεων και ιδίως των συμβάσεων ακολουθεί την τακτική της κύρωσης με νόμο των πράξεών της αυτών.
  Τέλος για να εμποδίσει τους δικαστές στην κύρια αποστολή τους, την απονομή της δικαιοσύνης τους φορτώνει με καθαρά "διοικητικό έργο" ορίζοντάς τους με διατάξεις νόμων κυρίως προέδρους ή και μέλη συλλογικών διοικητικών οργάνων.
  Στην αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία υπήρχε ο θεσμός της ανάθεσης αξιωμάτων δια κληρώσεως. Θα ήταν νομίζω σωστό να θεσπιστεί στην προσεχή αναθεώρηση του Συντάγματος ο θεσμός της ανάδειξης της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων δια κληρώσεως και με διετή θητεία. Ετσι θα αποκτούσε ουσιαστική ανεξαρτησία η Δικαιοσύνη από την Κυβέρνηση.Επίσης η δικαιοδοσία για υποθέσεις με κατηγορούμενους Υπουργούς ή η άρση της ασυλίας των Βουλευτών θα πρέπει να ανατεθεί στον Αρειο Πάγο. Με συνταγματική διάταξη να απαγορευτεί η ανάθεση διοικητικών αρμοδιοτήτων στους δικαστές.

 14. Νικη Κ. avatar
  Νικη Κ. 24/09/2012 07:08:07

  Έτσι μπράβο, ξεμπροσιάστε τους.
  Να μείνουν λίγες και σοβαρές εφημερίδες και όχι φυλλάδες του life style.
  Αρκετά μας κοίμισαν τόσα χρόνια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.