#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/12/2007 14:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άνευ προηγουμένου η συγκέντρωση και πορεία

Γι αυτό μπορούμε να γίνουμε «απεργοσπάστες»: «Μεγαλειώδη» και «άνευ προηγουμένου» χαρακτηρίζουν συνάδελφοι τη σημερινή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Ενώ αστυνομικές πηγές την συγκρίνουν με εκείνη που είχε γίνει για το νόμο Γιαννίτση, «ίσως και μεγαλύτερη». Χαρακτηριστικό του μεγέθους της πορείας είναι ότι ενώ η «κεφαλή» βρισκόταν στις Σύνταγμα, η «ουρά» δεν είχε ακόμα ξεκινήσει από το Πεδίον του Άρεως. Η πορεία ξεκίνησε στις 13.30 και το μπλοκ των δημοσιογράφων, που βρισκόταν προς το τέλος της πορείας , έφτασε στην Ομόνοια στις 14.30. Η πορεία ολοκληρώθηκε κανονικά στις 15.30, ενώ μεγάλη επιτυχία σημειώνει όπως φαίνεται και η γενική απεργία στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Δυστυχώς, οι γνωστοί «άγνωστοι» έδωσαν και πάλι την παράστασή τους, προς χάριν της δημοσίας τάξεως και ασφαλείας. Στο ύψος των Χαυτείων άτομα από το μπλοκ των «αναρχικών», που βάδιζε πίσω από το μπλοκ των οικοδόμων, επιχείρησαν να διασπάσουν την πορεία, κατευθυνόμενα προς την Πλατεία Κοτζιά. Έκαψαν με βόμβα μολότοφ ένα αυτοκίνητο στην Χαλκοκονδύλη και Πατησίων και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. Εντόπισε επίσης και αναζητά ένα άτομο που κάλυψε κάμερα της τροχαίας, στην διασταύρωση Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστημίου. Επεισόδια σημειώθηκαν και έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, όπου «αναρχικοί» πέταξαν πέτρες και μπίλιες ρουλεμάν και η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα.

Το ερώτημα βεβαίως είναι αν τελικά όλα αυτά εντάσσονται σε ένα σχέδιο αποδυνάμωσης της σημερινής κινητοποίησης, όπως γράφαμε χθες. Τι θα δείξουν στα δελτία ειδήσεων τα ενσωματωμένα κανάλια, αύριο; Το μέγα πλήθος, ή τα επεισόδια;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ofisofarmakeros avatar
  ofisofarmakeros 12/12/2007 18:59:50

  Με αφορμή την πληροφορία ότι η αστυνομία εντόπισε και αναζητά ένα άτομο γιατί κάλυψε την κάμερα στη διασταύρωση ΄Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπισημίου, έχω να πω ότι σε λάθος δρόμο είναι και πάλι η καλή μας αστυνομία. Εκτός και αν είχαν θολώσει τα μάτια τους από τα δακρυγόνα που έριξαν κάποια στιγμή στο Σύνταγμα, κυνηγώντας τους αγνώστους που βρίσκονταν ήδη στην Πανεπιστημίου! Νωρίτερα λοιπόν από αυτό, εμείς είδαμε με τα ματάκια μας εργαζόμενους από το μπλοκ της ΓΣΕΕ που φορούσαν κόκκινα κράνη εργασίας, κάποιος εναερίτης ανάμεσά τους ακοίγει μια σκάλα στο πι και φι -από αυτές που έχουν τα σχετικά με αυτή τη δουλειά συνεργία- στη συνέχεια τον περικυκλώνουν οι εργαζόμενοι και καθώς φτάνει στην κορυφή καλύπτει την κάμερα, ενώ εκαντοντάδες διαδηλωτές χειροκροτούν επευφημούν και φωνάζουν συνθήματα.
  Αυτά για να μην μας παραμυθιάσουν αύριο οι γενναίοι της ΕΛΑΣ, με κανένα θύμα που έχουν βάλει στο μάτι, ούτε και οι λουσάτες γλάστρες των τηλεοπτικών δελτίων ν' αποδίδουν σε γνωστούς αγνώστους, τις κινηματικές και καθόλα νόμιμες λαικές ενέργειες. Αυτά και καλή συνέχεια.

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 13/12/2007 01:52:26

  Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος από τη σημερινή κινητοποίηση θα είναι γιατί εκ φύσεως θέλει να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο.
  Προσωπικά, δυστυχώς, δεν μπορώ να αισιοδοξώ με όσα είδα.

  Πρώτον, οι ψυχροί αριθμοί.
  100.000 (;) άνθρωποι σε 3.000.000 θιγόμενους είναι λίγοι και μαρτυρούν αδιαφορία ή υποταγή.
  Αν η κυβέρνηση οπισθοχωρήσει έστω μισό βήμα μετά από τέτοια συγκέντρωση σημαίνει ότι οι τύποι είναι τελείως χέστηδες.

  Δεύτερον, οι ποιοτικές παράμετροι.
  Ένα σημαντικό, και ίσως το πιο μαχητικό, μπλοκ ήταν νεολαίοι, φοιτητές, κινητοποιημένοι κατόπιν άνωθεν κομματικής εντολής και όχι από άμεσο, προσωπικό, συμφέρον.
  Το πολυπληθές τμήμα ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, με την ασφάλεια της μονιμότητας και τη σιγουριά της ατιμώρητης απεργίας.
  Και επικεφαλής οι εργατοπατέρες που συνυπέγραψαν τις αγορές ομολόγων !
  Ιδιωτικοί υπάλληλοι και εργάτες ελάχιστοι αναλογικά, σαν να ήταν δείγματα δίπλα στα πανώ-σφραγίδες, όπως «Σωματείο δέρματος» κ.α.
  Οι γνωστοί εξωκοινοβουλευτικοί, που εμφανίζονται σε παρόμοιες κινητοποιήσεις για να δηλώσουν «παρών» και να πουλήσουν εφημερίδες.
  Τα καταστήματα δούλευαν κανονικά, τα δε τοστάδικα έκαναν χρυσές δουλειές.
  Πυκνά, αδιαπέραστα μπλοκ διαδηλωτών υπήρχαν σε λίγα σημεία. Ουσιαστικά η συγκέντρωση «εκβίαζε» το χώρο, έχοντας καταλάβει περισσότερο απ΄ ό,τι τής αναλογούσε, για δημιουργία εντυπώσεων
  Οι δε ξεχωριστές συγκεντρώσεις, όσο κατανοητά κι αν είναι τα αίτια, προκαλούν θλίψη.

  Τρίτον, η αίσθηση.
  Είχα την τύχη ή την ατυχία να ζήσω κινητοποιήσεις που «έβραζαν».
  Σήμερα, ο κόσμος ήταν εκεί γιατί έπρεπε. Αλλά έμοιαζε σαν κανένας να μην πίστευε ότι μπορεί η παρουσία του να ανατρέψει (ή αποτρέψει) κάτι. Το διάχυτο πνεύμα της ήττας σε αποκαρδίωνε. Και πάνω από τη συγκέντρωση πλανιόταν το φάντασμα τού ατομικισμού, τού «ό,τι καταφέρουμε μόνοι μας».

  Κέρδισαν οι πούστηδες. Η πίστη στις συλλογικές λύσεις χρεωκόπησε.
  Ω, οι Αμερικανοί ήξεραν τι έκαναν όταν έστελναν τον Αντρέα να ελέγξει τον αυξημένο, μεταπολιτευτικά, ριζοσπαστισμό των μικροαστικών μαζών.

 3. Frixos13 avatar
  Frixos13 13/12/2007 02:19:14

  Προφήτη,
  Think Positive. Μην είσαι μονίμως πεσιμιστής. Δεν αντιλέγω. Έχεις δίκαιο σε όλα. Αλλά τι θα κάνουμε; Θα την αράξουμε; Επειδή μας την φόρεσαν επανειλημμένως θα βάλουμε παντούφλες και θα βλέπουμε τους ευνουχισμένους «δημοσιογράφους» της τηλεόρασης να κυβερνάνε τον τόπο, παρέα με τους πολιτικούς της πλάκας; Θα αφήσουμε τη Σάρα και τη Μάρα να επιχαίρουν για την ήττα μας; Χάσαμε, αλλά είχαμε δίκαιο που έλεγε και κάποιος άλλος. Μπορεί να μην βρεθεί λύση και ούτε και να υπάρχει λύση. Αλλά είναι και θέμα αξιοπρέπειας να μην παραδοθούμε εντελώς. «Άντε και …» που λένε. Γιατί αυτό τους λέμε, προς το παρόν. Και βλέπουμε.

 4. factorx avatar
  factorx 13/12/2007 11:58:10

  Tους εναερίτες της ΔΕΗ τους έπιασαν μέσα στα σπίτια τους μετά από παρακολούθηση μετά την πορεία. Ο ένας μάλιστα λέγεται ότι είναι συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ. Τους μετέφεραν στην Ευελπίδων στον εισαγγελέα βάρδιας με τη διαδικασία του αυτοφώρου. (από http://athens.indymedia.org/)

  Επίσης, η Αστυνομία υπολογίζει την πορεία της ΓΣΕΕ γύρω στις 70.000 και οι δημοσιογράφοι γύρω στις 120-130 χιλιάδες, μαζί με το ΠΑΜΕ.

 5. factorx avatar
  factorx 13/12/2007 12:00:40

  Έγραψαν: ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΟΤΑΝ 100.000 ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ (ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠ ΟΣΟΥΣ ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΒΕΡΝΤΕΡ) ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

 6. factorx avatar
  factorx 13/12/2007 12:14:19

  Οι «Εναερίτες», συνδικαλιστές της ΔΕΗ, οι οποίοι προχώρησαν σε συμβολική «τύφλωση» τριών καμερών της Τροχαίας, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες

 7. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 13/12/2007 12:27:29

  Αφού δεν υπάρχει αδίκημα!!! Δεν κατέστρεψαν κάτι οπότε φθορά δεν είχαμε! Δε μπορούσαν να τους κάνουν τίποτε.

 8. soxirf avatar
  soxirf 13/12/2007 19:28:10

  Προς ofi ton farmakero.
  Αγαπητέ το θέμα δεν είναι το πόσοι κατέβηκαν στην πορεία, αλλά το τι δεν λειτούργησε χθές...τράπεζες, τελωνεία, μεταφορές, νοσοκομεία.....
  Τι να κάνουμε Χριστούγεννα έρχονται, ψώνια χρειάζονται.
  Άλλωστε από το ότι τα καταστήματα δεν έκλεισαν, βγαίνει το συμπέρασμα ότι τελικά...ίσως να μην μας αφορά όλους. Το μίσος μεταξύ ελεύθερων επαγγελματιών και βολεμένων δημοσίων υπαλλήλων είναι από παλιά γνωστό!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.