#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/01/2011 12:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άμεση πρόταση διακυβέρνησης απο τον Α. ΣαμαράΑποσπάσματα απο την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην σημερινή “Δημοκρατία”

ΕΡ: Κύριε πρόεδρε, χρειάζεται ο τόπος πρόωρες εκλογές ή αυτές πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας;

Απάντηση: Σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση που, παρά τη μεγάλη εκλογική νίκη της πριν από 15 μήνες, βρίσκεται σε ραγδαία πτώση, χωρίς ελπίδα ανάκαμψης.

Εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και δέσμια ενός Μνημονίου που υπέγραψε χωρίς καν να το διαπραγματευτεί βλέπει τον πολιτικό της χρόνο να εξαντλείται με εντυπωσιακή ταχύτητα.

Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία ανακάμπτει δυναμικά και καλύπτει τη διαφορά που τη χώριζε από το ΠΑΣΟΚ μόλις πριν από έναν χρόνο…

Αυτή την ανοδική πορεία πρέπει να τη συνεχίσουμε μέχρι να γίνει αδιαμφισβήτητο πλειοψηφικό ρεύμα.

Την επόμενη ημέρα των εκλογών θα πρέπει να διαχειριστούμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα μια ώρα αρχύτερα από τον εναγκαλισμό του Μνημονίου. Και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσουμε όλες εκείνες τις μεγάλες δομικές τομές, που απαιτούνται για να αλλάξουμε οριστικά το σημερινό ξεπερασμένο μοντέλο διακυβέρνησης. Και το σημερινό αναπτυξιακό μοντέλο που έχει φτάσει σε πλήρες αδιέξοδο.

Γι' αυτό η στρατηγική που επιλέξαμε δεν στηρίζεται στη θεωρία του «ώριμου φρούτου» ούτε στην υπονόμευση και τον λαϊκισμό, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ για να γίνει κυβέρνηση.

Εμείς παλεύουμε καθημερινά να αναδείξουμε τη δική μας εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανατρεπτική αλλά και υπεύθυνη συνάμα, ώστε να φέρουμε κοντά μας το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, να δημιουργήσουμε αληθινό πλειοψηφικό ρεύμα. Και να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά.

Η προσπάθειά μας βρίσκει καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση. Πλησιάζουμε τον στόχο. Οσο πιο μεγάλο μέρος της κοινωνίας φέρουμε κοντά μας, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να ανορθώσουμε, ως κυβέρνηση, την Πατρίδα μας.

Ταυτόχρονα, βέβαια, είμαστε έτοιμοι και για το ενδεχόμενο μιας ξαφνικής «απόδρασης» της κυβέρνησης, μέσω πρόωρων εκλογών

ΕΡ: Η σημερινή κυβέρνηση αυξάνει συνεχώς τον ΦΠΑ προσπαθώντας να αυξήσει τα έσοδα. Αν ήταν στην κυβέρνηση η Ν.Δ., τι θα κάνατε; Θα παίρνατε το ρίσκο να κάνετε μειώσεις στον ΦΠΑ;

Απάντηση: Θα προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις για τη δραστική αλλαγή των όρων των Μνημονίου, πράγμα που αφορά πρωτίστως τη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών. Του ΦΠΑ, ασφαλώς, αλλά όχι μόνο του ΦΠΑ. Ετσι θα δοθεί άμεσα ανάσα στην Οικονομία.

Φυσικά, στόχος μας είναι να βγούμε από το Μνημόνιο όσο γίνεται γρηγορότερα. Αλλά μέχρι να βγούμε -και για να καταφέρουμε να βγούμε- πρέπει να αλλάξουμε τους όρους του Μνημονίου που προκαλούν ασφυξία. Να τους χαλαρώσουμε.

Μπορούμε να το διαπραγματευτούμε αυτό με τους εταίρους μας. Κι έχουμε πολλούς τρόπους να το κάνουμε.

Αυτό έκανε η Ιρλανδία, που δεν απέφυγε το δικό της Μνημόνιο, αλλά διαπραγματεύτηκε σκληρά και κατάφερε να διατηρήσει τον χαμηλό συντελεστή φορολογίας του 12,5%.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν διαπραγματεύτηκε το παραμικρό. Κι αυτό πληρώνουμε τώρα. Αυτό μπορεί να αλλάξει. Και θα το αλλάξουμε…

ΕΡ: Πιστεύετε ότι η καθυστέρηση του κ. Παπανδρέου στη λήψη αποφάσεων (όταν εσείς σχεδόν φωνάζατε να πάρει μέτρα) έκρυβε δόλο ή ήταν λάθος εκτίμηση;

Απάντηση: Ας δεχθούμε ότι ήταν λάθος εκτίμηση. Αλλά πρώτον, έγιναν πολλές «λάθος εκτιμήσεις», και μάλιστα επί έξι μήνες. Εδώ διέσυρε μόνος του τη χώρα του κι εκτόξευε τα spreads επί μήνες…

Δεύτερον, δεν ήταν που ο ίδιος έκανε λάθος. Φόρτωνε και τις συνέπειες των λαθών του σε άλλους. Κι αυτό δεν καταπίνεται εύκολα.

Μέχρι που άρχισαν να του το λένε κι απ' έξω…

ΕΡ: Τι πιστεύετε για τον δημόσιο τομέα της χώρας; Χρειάζεται να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων και, αν ναι, με ποιον τρόπο;

Απάντηση: Ναι, πρέπει να μειωθεί. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει -για να είμαστε ρεαλιστές- μόνο σε συνθήκες ανάπτυξης της Οικονομίας.

Και μπορεί να γίνει μόνο με πάγωμα των προσλήψεων για ένα ή δύο χρόνια και με εφαρμογή του κανόνα μια πρόσληψη για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις στη συνέχεια.

Αλλιώς, αν προχωρήσει το κράτος σε μαζικές απολύσεις, αυτά που θα χάνει σε αποζημιώσεις των απολυομένων, σε επιδόματα ανεργίας και σε απώλειες φορολογικών εσόδων θα είναι πολλαπλάσια απ' αυτά που θα κερδίζει από τη μείωση δαπανών.

Για πολλούς λόγους -κι όχι μόνο για οικονομικούς- οι μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο πρέπει να απορριφθούν.

ΕΡ: Ποια κατά τη γνώμη σας είναι τα μεγάλα λάθη της κυβέρνησης Καραμανλή;

Απάντηση: Αυτά που παραδέχτηκε ο ίδιος: ότι σε κρίσιμες στιγμές η τότε κυβέρνηση δίστασε να προχωρήσει σε μεγάλες τομές που ήταν απαραίτητες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Maximilien avatar
  Maximilien 31/01/2011 13:01:56

  Να αλλάξει; Για αλλαγή σε άλλο Μνημόνιο συζητάμε τόσο καιρό;

  • man8os avatar
   man8os @ Maximilien 31/01/2011 13:07:23

   Αφου υπεγραφη, μονο να τροποποιηθει μπορει... Αλλα η τροποποιηση πρεπει να γινει!

   • Maximilien avatar
    Maximilien @ man8os 31/01/2011 13:13:39

    Εγώ το ξέρω ότι η ΝΔ δεν επιδιώκει την κατάργηση του Μνημονίου αλλά την τροποποίησή του (αν δεηθούν βέβαια οι πιστωτές μας). Δεν είναι σίγουρο όμως ότι αυτό το γνωρίζουν όλοι οι ψηφοφόροι της. Και είναι πολύ καλό που βγαίνουν τέτοια άρθρα και ξεκαθαρίζουν την άποψη της ΝΔ.

    • dim avatar
     dim @ Maximilien 31/01/2011 14:03:19

     Έτσι, για να ξέρουμε τι θα ψηφίσουμε. Και σίγουρα δεν θα είναι ΝΔ.

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ Maximilien 31/01/2011 16:20:18

     Μineiko-Chant-Bilderberg +George Papakonstantinou = Τhe Spreaders!

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ Maximilien 31/01/2011 13:07:28

   Αυτη την απορία μου γέννησε κι εμενα...Νέο μνημόνιο με ...μειωμένους φορολογικούς συντελεστές;;; Όλα τα άλλα δλδ καλώς έγιναν;;;

   • man8os avatar
    man8os @ Ηλίας 31/01/2011 13:09:02

    Πολλα θα αλλαξει. Οσα περισσοτερα μπορει.

    • dim avatar
     dim @ man8os 31/01/2011 14:04:27

     Ναι, και μετά ξύπνησες.

 2. Ηλίας avatar
  Ηλίας 31/01/2011 13:06:05

  "Εμείς παλεύουμε καθημερινά να αναδείξουμε τη δική μας εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανατρεπτική αλλά και υπεύθυνη συνάμα, ώστε να φέρουμε κοντά μας το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, να δημιουργήσουμε αληθινό πλειοψηφικό ρεύμα. Και να μπορέσουμε να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά."

  Εμείς πάλι γιατί δεν το βλέπουμε αυτό ρε Αντώνη; Γιατί βλέπουμε αρούληδες και αντώναρους και παυλόπουλους να αναμασάνε τα γνωστά καλα μεσαιοχωρίτικα που έθαψαν αυτο το κομμα;

  "Η προσπάθειά μας βρίσκει καθημερινά ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση. Πλησιάζουμε τον στόχο."

  Μην το δένεις και κόμπο ότι ισχύει αυτό...

  • man8os avatar
   man8os @ Ηλίας 31/01/2011 13:08:12

   Αυτο ισχυει. Η διαφορα πλεον ειναι στατιστικο λαθος.

  • Στρυμών avatar
   Στρυμών @ Ηλίας 31/01/2011 18:39:55

   Η ΝΔ δεν είναι ένα μονοσήμαντο απλοϊκό πράγμα που μπορείς να το αλλάξεις προς τα δω ή προς τα κει , έτσι απλά , γυρίζοντας ένα κουμπί.Ο πρόεδρος πρέπει πολλές φορές να ισορροπεί τα πράγματα ανάμεσα σε πρόσωπα και ιδέες.Δεν είναι κακό αυτό.Φαντάσου να βούλώνεις μια τρύπα και μ' αυτή την ενέργειά σου να ανοίγεις δυο.Δεν πρόκειται να δουμε κυβέρνηση ποτέ.Γιατί όμως βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος;;;

 3. tiramola avatar
  tiramola 31/01/2011 13:12:43

  Ποιές είναι "όλες εκείνες οι μεγάλες δομικές τομές, που απαιτούνται για να αλλάξουμε οριστικά το σημερινό ξεπερασμένο μοντέλο διακυβέρνησης"?

  • ο ξένος avatar
   ο ξένος @ tiramola 31/01/2011 14:12:58

   Δεν χωράνε όλα σε μια συνέντευξη. Πάντως, το έχει ξεκαθαρίσει: "Χρειάζεται άλλο μείγμα πολιτικής".

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 31/01/2011 13:15:06

  κ Σαμαρα με καθε σεβασμο, σας στηριζω, αλλα, διορθωστε την πουλημενη Παιδεια μας πρωτα... με τα οσα ανθελληνικα διδασκονται τα παιδια μας και μετα ασχοληθειτε με το Μνημονιο.. Χωρις παιδιά-μελλον σ αυτη τη Χωρα το καθε Μνημονιο θα γινει προσευχη!.. Δωστε προσοχη στα σχολικα βιβλια και αλλαξτε το τροπο του θελουν να σκεφτονται τα παιδια μας.... ΤΩΡΑ.. Δωστε αγωνα ΤΩΡΑ. Πιεστε να αποκτησουμε παλι την Παιδεια που δανεισαμε σε ολο τον κοσμο.

  Τα Μνημονια πανε κ ερχονται.. η Παιδεια μενει και ειναι το ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ΅σε καθε Μνημονιο και Δανειακη Συμβαση η οποια παραχωρει την Ελληνικη Γη σε Αγορες και δανειστες.

  ΠΠ

  • man8os avatar
   man8os @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 31/01/2011 13:36:22

   Μια και το ειπες κατι για αυτο το 1821 να πει.
   Για τους παραχαρακτες της ιστοριας μας.

 5. STATHIS avatar
  STATHIS 31/01/2011 13:16:13

  Δυστυχώς ΑΝΤΙ ΚΑΘΑΡΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ έχουμε πάλι "ΘΟΛΕΣ" ισσοροπημένες διατυπώσεις !!
  Γιατί άραγε, ενώ θα πρέπει να έχει αντιληφθεί τη διαμορφούμενη πραγματικότητα, ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΗ ΣΧΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ???

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΕΝΟ ΚΑΛΟΥΠΙ ????

  ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙ ΑΝΟΜΟΙΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ , ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΜΕ ΤΕΘΛΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΥΣΕΙΣ .......... ΠΟΛΛΩΝ ΕΡΜΗΝΙΩΝ ??????

  ΠΑΛΙ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΨΕ (και δεν υπάρχει χειρότερο από τη "λυκοπροβιά").  *Μιά άποψη.-

  • factorx avatar
   factorx @ STATHIS 31/01/2011 13:24:17

   Σου το έχω ξαναπαρατηρήσει: για εξυπνακισμούς προσφέρονται καλύτερα άλλα σαϊτς. Εχεις κάτι συγκεκριμένο να πείς; Γιατι αυτα που γραφειθς ούτε εσυ πρέπει να τα καταλαβαίνεις. Τελεία

   • STATHIS avatar
    STATHIS @ factorx 31/01/2011 13:35:20

    Θα απαντήσω ως εξής "factorx" και χωρίς "εξυπνακισμούς" που μου καταλογίζεις :

    Το μνημόνιο κατ'εμέ δεν ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΒΙΟΣΙΜΗ και απλή αλλαγή επι μέρους ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΤΟΥ δεν ΛΥΝΕΙ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΔΙΑΡΘΡΩΣΗ που προκαλεί . Κατ'εμέ πάντα , η λύση είναι στη ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ και αντιμετώπιση των ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ εκ της δανειακής σύμβασης ΟΡΩΝ ως ΕΧΘΡΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ .
    Στη συνέχεια Η ΔΥΝΑΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα μπορεί (με τη στήριξη της Λαϊκής "Κυριαρχίας" ) να διαπραγματευθεί ΜΟΝΙΜΕΣ (και "νόμιμες) ΛΥΣΕΙΣ των προβλημάτων ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ στη βάση της ΟΜΟΤΙΜΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ που πρέπει σε ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. .    *Μιά άποψη.- (όπως θέλεις πές τη)

    • factorx avatar
     factorx @ STATHIS 31/01/2011 13:39:26

     Είδες ότι μπορείς να σχολιάσεις σοβαρά;

     • STATHIS avatar
      STATHIS @ factorx 31/01/2011 13:47:13

      Δηλαδή πρίν τι έκανα "ζωγράφιζα" ??. ΜΗ ΜΕ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!!      *Μιά άποψη.-

  • tiramola avatar
   tiramola @ STATHIS 31/01/2011 13:31:56

   Ρε συ Στάθη, ποιάς χώρας νομίζεις ότι θα γίνει πρωθυπουργός αν γίνει?
   Της ζουαζιλάνδης?
   Η χώρα ανήκει στην ΕΕ και λειτουργεί κάτω από ορισμένους κανόνες.
   Το καλούπι αυτό είναι και είναι δεδομένο αυτή της στιγμή.
   Το αν το καλούπι αλλάξει σχήμα και γίνει ας πούμε πιό "ευρύχωρο" ή πιό "στενάχωρο" θα είναι αποτέλεσμα συναπόφασης πολλών ηγετών ή ακόμα και επιβολής απόφασης από το διευθυντήριο των Βρυξελλών.

   • factorx avatar
    factorx @ tiramola 31/01/2011 13:40:17

    Τιραμόλα, να σε προτείνων για αναπαληρωτή τομεάρχη του Τομέα Σωφρονισμού του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ;

    • tiramola avatar
     tiramola @ factorx 31/01/2011 13:42:35

     Θέλω να γίνω Γερμανός

     • factorx avatar
      factorx @ tiramola 31/01/2011 13:46:17

      Εννοείς "Γερμανός" σαν τον Άκη, τον Σημίτη κλπ;

     • STATHIS avatar
      STATHIS @ tiramola 31/01/2011 14:07:22

      Θα σου θυμίσω ότι , με βάση το όνομα που χρησιμοποιείς , και η ελαστικότητα υπόκειται σε όρια και εξαρτάται της "εντρoπίας" του ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ , αγαπητέ "tiramola" .      *Mιά άποψη .- (μηχανική)

     • tiramola avatar
      tiramola @ tiramola 31/01/2011 14:39:03

      Εννοώ στην οργάνωση και την νοοτροπία, δεν αντέχω άλλο, με σιχάθηκα...

 6. jkr avatar
  jkr 31/01/2011 13:20:36

  Η ακυρότητα και μη δεσμευτικότητα του Μνημονίου εδράζεται σε πλείστες νομικές βάσεις, καθόσον η βασική δανειστική σύμβαση δεν έχει κυρωθεί και δεν είναι ισχυρή, κακώς δε εφαρμόζεται. Περί τούτου ουδέν...
  Μπράβο, πάντα τέτοια...τι διαφορετικό λέει ο Καρατζαφέρης κι η Ντόρα;

 7. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 31/01/2011 13:21:33

  Μία νέα κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να το αποδεχτεί, αφού δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή, αλλά μόνο από τον υπουργό οικονομικών. Κατά τη γνώμη μου, η μη αποδοχή του μνημονίου είναι ο σημαντικότερος λόγος αλλαγής της κυβέρνησης.

 8. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 31/01/2011 13:26:22

  Τι να αλλάξει ρε πατριώτες; Το Μνημόνιο;

  Το Μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί, πριν μας καταργήσει ως έθνος και ως χώρα και ως πατρίδα.

  Κι εσείς οι επαγγελματίες πολιτικοί να ψάξετε, να φάτε τον τόπο, να βρείτε πόρους και φόρους (ΟΧΙ ΑΠΟ ΜΑΣ, δώσαμε, δώσαμε) και να δανειστείτε ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ. Και όχι από τους διεθνείς τοκογλύφους που εξυπηρετείστε τόσα χρόνια...

  Στο κάτω κάτω, μόνοι σας τα πήρατε τα δάνεια. Μόνοι σας (με τους κολλητούς σας εργολάβους του δημοσίου) τα φάγατε. Και ανάπτυξη δεν μας κάνατε ποτέ.

  Θραξ Αναρμόδιος

 9. factorx avatar
  factorx 31/01/2011 13:30:11

  Σοβαρά ε; Μολις εκλεγει να καταργήσει το μνημόνιο. Να κόψουν την Ελλάδα απο όλες τις αγορές και να προκαλέσει την χρεοκοπία μόνος του.
  Εχεις ένα δάνειο για σπίτι απο την τράπεζα και δεν το αντέχεις. Τι κάνεις; Το καταργείς μόνος σου για να σου κατάσχουν την επομένη το σπίτι; Ή παζαρεύεις πρώτα την χαλάρωση των όρων για να βγεις γρηγορότερα απο το δάνειο;

  Μιλάει για δραστική αλλαγή των όρων των Μνημονίου και πρωτίστως τη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών. Για να δοθεί άμεσα ανάσα στην Οικονομία, να κινηθεί η Αγορά, να βελτιωθούν τα έσοδα του κράτους και "να βγούμε από το Μνημόνιο όσο γίνεται γρηγορότερα". Αλλά μέχρι να βγούμε -και για να καταφέρουμε να βγούμε- πρέπει να αλλάξουμε τους όρους του Μνημονίου που προκαλούν ασφυξία. Να τους χαλαρώσουμε.

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ factorx 31/01/2011 13:44:14

   Δέν είναι το ίδιο ο ιδιωτικός δανεισμός με το κρατικό (Ο οποίος προβλέπει ΑΣΥΛΙΑ της αδυναμίας πληρωμής για λόγους ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ) .

   Η δανειακή σύμβαση (μνημόνιο) συνετάχθει για να αρθεί αυτή η ασυλία και για την εξυπηρέτηση των διεθνών "ΕΤΑΙΡΩΝ" ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

   ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΣΧΟΙΝΙ" ΠΟΥ ΡΙΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΝΙΓΩ , ΠΙΑΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΕ ΤΗ "ΘΗΛΙΑ ΤΟΥ .

   ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ..... ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ ΘΑ "ΠΑΩ" .!   *Μιά άποψη.-

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ factorx 31/01/2011 14:21:11

   καλα το παει.. λαου λαου να μη δινει στοχο στα λαμογια...!
   Διοτι εαν κανει πολεμο σημερα, δεν προκειτε να ξεμπλεξουμε ποτε απο το ΓΑΠ.. που ειναι ο καλυτερος πελατης τους.-
   οταν ανεβει στην εξουσια τα λεμε...

   ΠΠ

   • Xrhstos Theocharis avatar
    Xrhstos Theocharis @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 31/01/2011 18:20:47

    Πάντως εμένα, αρχίζει και με πείθει έστω κι αν "θεωρητικά" διαφωνώ με πολλές από τις "γενικές γραμμές"... το πρόβλημα είναι ότι η εικόνα της Ν.Δ. συνεχίζει να έχει στίγματα "μούχλας" εδώ κι εκεί. Οι τελευταίες αλλαγές βαδίζουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, μέχρι η Ν.Δ. να είναι σε θέση να προσελκύσει "μη παραδοσιακούς ψηφοφόρους" (οι οποίοι στο κάτω-κάτω είναι κι εκείνοι που μπορούν να την κάνουν κυβέρνηση ή να την στείλουν πάλι στον παραδοσιακό της αντιπολιτευτικό ρόλο), οφείλει να αποτινάξει κάθε κηλίδα του παρελθόντος. Ελπίζω, σύντομα, ο Σαμαράς να "πιάσει" τον παλμό αυτού του κρίσιμου κομματιού του εκλογικού σώματος και να προσέλθει στις εκλογές με στελέχη που διαθέτουν "λευκό ποινικό μητρώο".

 10. φωτεινη avatar
  φωτεινη 31/01/2011 13:33:25

  ζουμε σε ενα διεθνες περιβαλλον,με διεθνη δανεισμο.αν ο σαμαρας διεκηρυττε ολα οσα επαναστατικα θα θελαμε να ακουσουμε ποσες πιθανοτητες να παρει την εξουσια θα ειχε?αν δουμε γυρω μας φλεγονται ολοι και τα εχουμε ζησει και εμεις το 2007 -08.θεωρω ενδειξη μεγαλης πολιτικης ωριμοτητας και φιλοπατριας την τακτικη σαμαρα παρ οτι και εγω θα επιθυμουσα επανασταση που θα ικανοποιουσε το θυμικο μου μερος.το λογικο ομως παραδεχεται το σαμαρα ως ενα μεγαλο πολιτικο.

 11. TopGunZ avatar
  TopGunZ 31/01/2011 13:37:33

  Έλληνας. Τα κάνει σκατά με την ψήφο του και μετά ψάχνει κάποιον, οχι να τα μαζέψει, αλλά να τα κλωτσήσει να πάνε παντού. Ήμαρτον.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ TopGunZ 31/01/2011 15:23:32

   Βλέπω ότι ο Πάγκαλος έχει εγκαινιάσει σχολή σκέψης.
   Ο Ελληνας, ο κοπρίτης, ο διεφθαρμένος, ο αντιπαραγωγικός,που έχει και έλλειμμα πολιτικής σκέψης.

 12. factorx avatar
  factorx 31/01/2011 13:42:24

  Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, ΒΧρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


  «Η Ν.Δ. επιμένει στη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του Ελληνικού προβλήματος χρέους.
  Στον πυρήνα του πρέπει να είναι η επίτευξη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, η προώθηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και η μείωση του επιτοκίου του χρέους, χωρίς όμως την επιβολή επιπλέον όρων και προϋποθέσεων.
  Και φυσικά η θεσμοθέτηση και έκδοση ευρωομολόγου».

 13. φωτεινη avatar
  φωτεινη 31/01/2011 13:51:51

  εμενα οι επαναστασεις πορτοκαλιες,πρασινες,γιασεμιων και λοιπων κουραφεξωλων συμπεριλαμβανομενης του χριστουγεννιατικου δεντρου του δικου μας ,οπως καποιος σχολιαστης εδω την αποκαλεσε ,μου προκαλουν θλιψη για το λαο και συχαμαρα για αυτους που τις ηγουνται.ενα μονο με θλιβει,που ο καραμανλης δεν κανειμια αποφασιστικη κινηση να δειξει την πληρη στηριξη του σαμαρα.και με θλιβει γιατι εκτιμω τον πρωην πρωθυπουργο αλλα και γιατι ο σαμαρας υπηρξε δικη του και δικη μας και επιλογη.

 14. NoBo avatar
  NoBo 31/01/2011 13:52:20

  Εφ οσον ειναι ευκολη η επαναδιαπραγματευση γιατι να μην την κανουν και οι σημερινοι ?

  Τι τους λειπει και το εχει ο Σαμαρας?

  • μούτρο avatar
   μούτρο @ NoBo 31/01/2011 15:06:58

   είναι δύο και κρέμονται

   • NoBo avatar
    NoBo @ μούτρο 31/01/2011 16:11:34

    Παρδον?

 15. spiros avatar
  spiros 31/01/2011 13:55:51

  Η συνέντευξη περιλαμβάνει και άλλα στοιχεία πολύ σημαντικά τα οποία δεν συζητούνται. Απομονώσατε μαι φράση "επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου" και όλοι επαναστατήσατε.
  Πρώτο: Δεν είπε ποτέ ότι δεν θα σεβαστεί την συνέχεια του κράτους. Άρα η κατάργηση τι τονίζει; Μη συνέχεια του Κράτους.
  Δεύτερο: Το μνημόνιο προβλέπει κάποια μέτρα σωστά και μη. Τα σωστά κρίνεται απαραίτητο να παραμήνουν .Τα άλλα πρέπει να τροποποιηθούν. Παράδειγμα οι Δ.Υ. Ο αριθμός θεωρείται μεγάλος άρα θα πρέπει να μειωθεί. Ο τρόπος είναι αυτός που μπορεί να ισοροπήσει την βαρβαρότητα και όχι η απόκρυψη της αλήθειας. Η γραφειοκρατία ο μεγάλος βραχνάς του Δημοσίου είναι κάτι που μέχρι σήμερα να αλλάξει. Τί έγινε μέχρι σήμερα; Υπάρχει απλοποίηση του φορολογικού με όσα γίνονται; Δεν πρέπει να αλλάξει;
  Τρίτο: Έχει πολύ καλά καταλάβει ότι αν έρθει στην εξουσία δεν πρόκεται να διοικήσει αν δεν πεισθούν όλοι ότι κάποιες αλλαγές επιβάλλονται τότε η αποτυχία είναι δεδομένη. α) γιατί θα υπάρχει λαϊκισμός από πολλές πλευρές β) αναστάτωση γ) χειροτέρυση όλων των παραμέτρων. Η πειθώ δεν έχει να κάνει μόνο προς τα έξω αλλά και προς το εσωτερικό πχ ΑΡΟΥΛΗΣ με άσυλο ή ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ με ΜΚΟ.
  Η επανίδρυση του κράτους ή όπως αλλιώς θέλετε ονομάστε την δεν μπορεί να γίνει αν δεν επέλθει το ΧΑΟΣ. Νομίζω ότι η συνέντευξη δίνει τέτοια προοπτική.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ spiros 31/01/2011 14:40:18

   @spiros

   Και επειδή το Μνημόνιο προβλέπει και κάποια σωστά μέτρα, αυτό σημαίνει, πως τα μέτρα αυτά πρέπει να εφαρμοστούν δια μέσου του Μνημονίου;

   Μιας σύμβασης δηλαδή που μας επεβλήθηκε από ξένες δυνάμεις και την οποία παράνομα έκανε αυτή η καταστροφική κυβέρνηση;

   Δεν μπορούμε εμείς μόνοι μας να εφαρμόσουμε σωστά μέτρα; Πρέπει να το κάνουμε υπό την επίβλεψη ξενικής κατοχής και Τρόϊκας;

   Δεν έχει δώσει ο λαός πάγια εντολή στους επαγγελματίες πολιτικούς και τα κόμματά τους, να παίρνουν τα σωστά μέτρα; Τα δίκαια; Τα νόμιμα; Τα μη-σπάταλα;

   Δεν έχει δώσει ο λαός πάγια εντολή στους επαγγελματίες πολιτικούς και τα κόμματά τους να μας κάνουν ανάπτυξη;

   Που είναι η ανάπτυξη τώρα που τη χρειαζόμαστε πιο πολύ απ' όλα; Που είναι η οικονομία μας τώρα που καιγόμαστε;

   Με τίνος αποφάσεις και τίνος ευθύνη φτάσαμε στην μη-ανάπτυξη; Δεν ήταν οι επαγγελματίες πολιτικοί και τα δύο κόμματα εξουσίας που πήραν ΟΛΕΣ τις αποφάσεις αυτά τα 30 χρόνια;

   Δεν πήραν ΚΑΙ τα δύο κόμματα και οι επαγγελματίες πολιτικοί τους ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ αποφάσεις από αυτά που προεκλογικά μας υποσχέθηκαν;

   Και τώρα θα κρυφτούμε πίσω από μερικά σωστά μέτρα του Μνημονίου για να τους δικαιολογήσουμε κιόλας; Για να δικαιολογήσουμε τι; Την κατοχή; Την προσβολή; Την γενοκτονία που μας κάνουν;

   Θραξ Αναρμόδιος

   • spiros avatar
    spiros @ Θραξ Αναρμόδιος 31/01/2011 15:07:22

    Αναρμόδιε Σφωνώ ότι σε όσα αναφέρεις υπό μορφής ερωτημάτων.
    Μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά διότι δεν εννοούσα ποτέ ότι πρέπει να
    μας το επιβάλλουν . Αυτό όμως προϋποθέτει αντίληψη περί της πορείας
    και όχι απόρριψη με ιδεολογήματα . Αν μέρος των όσων συμβαίνουν τα
    έκανε ο ΚΚ θα είχε γυρίσει η γη ανάποδα. Με τέτοια σκεπτικά δεν
    μπορεί να προχωρήσουν αλλαγές . Αυτό ήθελα να εκφράσω. Η άποψή μου
    είναι : Απαιτούνται διαρθρωτικές αλλαγές .Όχι όπως γίνονται και με
    τις συνθήκες που δημουργούν οι αλλαγές. ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τις κάνουμε
    χωρίς υποδείξεις .Γιατί όμως μέχρι σήμερα δεν έγιναν; Επειδή μας
    ξεγέλασαν οι επεγγελματίες πολιτικοί; Μήπως είχαμε πολλά ευήκοα ώτα
    στον λαϊκισμό; Τι έχει αλλα΄ξει στον τομέα αυτό μέχρι σήμερα ; Ο
    ΓΑΠ και όλοι αυτοί δεν λαϊκίζουν στο έπακρο σήμερα;

 16. STATHIS avatar
  STATHIS 31/01/2011 13:56:00

  Γι αυτό αγαπητή μου τάσσομαι αναφανδών υπέρ μιας ΔΙΑΦΑΝΟΥΣ επανάστασης !!!
  ΖΗΤΩ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ (πνευματική - ψυχική κ.ο.κ.).!!!  *Μιά άποψη.-

  • man8os avatar
   man8os @ STATHIS 31/01/2011 14:01:45

   Ζητω το οπενγκοβ!

   • STATHIS avatar
    STATHIS @ man8os 31/01/2011 14:12:02

    Και ποιά είναι η σχέση αυτού με τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ αγαπητέ ????
    Την έχεις δεί ??? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΜΑΛΛΟΝ ΤΥΦΛΩΘΗΚΑ.!!!    *Μιά άποψη.-

 17. Maximilien avatar
  Maximilien 31/01/2011 14:02:34

  Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ είναι άνθρωποι του μόχθου, μικρομεσαίοι, αυτοαπασχολούμενοι και μεροκαματιάρηδες. Ας αναλογιστούν όλοι αυτοί από τώρα μέχρι την ώρα των εκλογών αν τους εκφράζει η πολιτική πλατφόρμα "όχι αυτό το Μνημόνιο αλλά άλλο Μνημόνιο". Ο άνεργος νεοδημοκράτης ακούει τα παραμύθια περί ενός νέου καλού δήθεν Μνημονίου που θα το πάρουμε και καλά με το σπαθί μας, βερεσέ. Από την στιγμή που το κλειδί της ανάπτυξης το κρατάνε οι μεγαλοκαρχαρίες, ναι ακριβώς οι ίδιοι που ξεκολιάστηκαν στο φαί όλα αυτά τα χρόνια αφού δεν υπάρχει σχέδιο για στοχευμένες κρατικές επενδύσεις εκεί που πονάει η ελληνική οικονομία, είμαστε καταδικασμένοι να δίνουμε γη και ύδωρ θυσιάζοντας μισθούς και συντάξεις.

 18. φωτεινη avatar
  φωτεινη 31/01/2011 14:20:52

  νοβο,διαθεση.

  • NoBo avatar
   NoBo @ φωτεινη 31/01/2011 16:13:06

   Διαθεση?
   Να μου λεγες ικανοτητα ,το συζηταμε,αλλα ..διαθεση??
   Αυτο μονον τους λειπει?

 19. cornelsen avatar
  cornelsen 31/01/2011 14:35:45

  "Το Μνημόνιο πρέπει ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ".
  Περίμενε κανείς άλλη πολιτική από τον Σαμαρά και την ΝΔ; Άσε δε που δεν θα το αλλάξουν (και γιατί να το αλλάξουν δηλαδή;). Αν σχηματίσει κυβέρνηση θα αρχίσει τα ίδια που μάς έλεγε ο ΓΑΠ για την ΝΔ. "Μάς παρέδωσαν υψηλό χρέος", "Θέλουμε να βγούμε από το Μνημόνιο αλλά δεν μπορούμε" κλπ.

 20. N.Z. avatar
  N.Z. 31/01/2011 14:43:45

  Αν κατάλαβα καλά, αυτό που λέει σήμερα ο Α. Σαμαράς, είναι ότι για να καταφέρουμε να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα, πρέπει, πριν απ' όλα να επιτύχουμε δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου.
  Κι αυτό είναι σωστό!
  --Πρώτον, διότι αν δεν αλλάξουν οι όροι δεν θα βγούμε ποτέ! Και θα οδηγηθούμε σε χρεοκοπία, με αποτέλεσμα να επιβληθούν ακόμα πιο επαχθείς όροι...
  --Δεύτερον, διότι αν αλλάξουν οι όροι του Μνημονίου "δραστικά" (με μείωση της φορολογίας και κατάργηση των οριζόντιων περικοπών σε χαμηλοσυνταξιούχους κλπ.), θα μπορέσει να υπάρξει Ανάκαμψη και Ανάπτυξη, ώστε να μπορέσει να μειωθεί το έλλειμμα πραγματικά, να ελεγχθεί το χρέος, να υποχωρήσουν τα spreads και να μπορέσει να δανειστεί η Ελλάδα απο τις αγορές. Οπότε να μην έχει ανάγκη των Εκτακτο Μηχανισμό Χρηματοδότησης.
  --Τρίτον, πόσο εφικτή είναι η δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου; Οπως απέδειξε η περίπτωση της Ιρλανδίας, όπου διαπραγματεύθηκαν αποφασιστικά χώρες που είχαν ανάγκη, πέτυχαν να κρατήσουν ακέραιη τη αναπτυξιακή τους δυναμική (χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές). Γιατί το κατάφεραν; διότι απλούστατα είχαν ως "όπλο" την απειλή χρεοκοπίας που θα πλήξει καίρια το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
  --Τέταρτον, αυτό το "όπλο" το διατηρεί ακόμα και σήμερα η Ελλάδα, διότι τα χαρτοφυλάκια μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων, εξακολουθούν να είναι "φορτωμένα" με ελληνικά ομόλογα.

  Αν εκλεγεί μια νέα κυβέρνηση με εντολή να αλλάξει δραστικά τους όρους του Μνημονίου, μέχρι να καταφέρει να απαλλαγεί απ' αυτό, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει το "όπλο" που δεν χρησιμοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση.
  Αυτό που ισχύει σήμερα είναι το εξής απλό:
  Αν δεν αλλάξουμε τους όρους του Μνημονίου, δεν αποφεύγουμε την χρεοκοπία. Κι αν οδηγηθούμε σε χρεοκοπία θα μας επιβληθεί χειρότερο και πιο μακροχρόνιο Μνημόνιο.
  Αν αλλάξουμε δραστικά τους όρους του Μνημονίου, μπορούμε να αποδεσμευθούμε απ' αυτό μιαν ώρα αρχύτερα.
  Η δραστική αλλαγή των όρων είναι το πρώτο βήμα για την αποδέσμευση από το Μνημόνιο.
  Νομίζω, ότι η τωρινή πρόταση Σαμαρά για πρώτη φορά μετατρέπει την "αντι-μνημονιακή" πολιτική του σε άμεση πρόταση διακύβέρνησης (μαζί με την εναλλακτική πρόταση πολιτικής διαξόδου που διετύπωσε από πέρσι τον Ιούλιο).

  Για να μπορέσει να βγεί από το Μνημόνιο, πρέπει να ξεπεράσει το καθεστώς ασφυξίας. Για να ξεπεράσει την ασφυξία πρέπει να αλλάξει δραστικά τους όρους του Μνημονίου.
  Κάθε άλλο, οδηγεί άμεσα σε χρεοκοπία. Και η χρεοκοπία, οδηγεί σε χειρότερο Μνημόνιο - κυρίως σε πιο μακροχρόνιο Μνημόνιο.
  Δεν είναι... "άλλο Μνημόνιο". Είναι πρώτο βήμα εξόδου από το Μνημόνιο.
  Αλλιώς θα βουλιάζουμε όλο και περισσότερο σε στασιμότητα, υπερχρέωση κλπ...

 21. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 31/01/2011 14:44:26

  Στον πυρήνα του πρέπει να είναι η επίτευξη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού

  Αυτα για οσους φωναζαν στο αλλο ποστ εναντιον του ισοσκελισμενου προυπολογισμου.
  Βεβαια δεν μιλησε για συνταγματικη κατοχυρωση αλλα για εκεινο που πρεπει να γινει.

 22. jkr avatar
  jkr 31/01/2011 14:46:22

  Κινδυνολογίες του σχεδίου Ανάν διαβάζω...Η Ουγγαρία σας λέει τίποτε;;;;

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ jkr 31/01/2011 15:04:46

   Ακριβώς. Όπως τότε διακήρυτταν παντού ότι με την απόρριψη του σχεδίου Ανάν. θα απομονωθεί η Κύπρος διπλωματικά από την παγκόσμια κοινότητα, σήμερα λένε ότι θα απομονωθούμε από τις αγορές.

   Επίσης, οποιαδήποτε σύγκριση της ελληνικής περίπτωσης με την περίπτωση της Ιρλανδίας ή της Πορτογαλίας είναι αστεία. Σε καμία άλλη χώρα δεν έχουν επιβληθεί τόσο σκληροί αποικιοκρατικού τύπου όροι. Βρισκόμαστε σε καθεστώς παιονίας με υποθήκευση ουσιαστικά ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας με χρέος που θα αγγίξει τα 450 δις μετά το Μνημόνιο και με κατεστραμμένο τον παραγωγικό ιστό, με 1 εκατομμύριο ανέργους στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ξένες εταιρίες και κολοσσοί αγοράζουν για ένα κομμάτι ψωμί τα καλύτερα φιλέτα της ελληνικής οικονομίας, όλοι μιλάνε πλέον για μοντέλο Ινδονησίας. Ξένοι κυβερνάνε στην πραγματικότητα και έχουν την εξουσία να υπαγορεύουν και το ποιο Σύνταγμα θα έχουμε. Το όνειρα της "ανάπτυξης" είναι όνειρα θερινής νυχτός για να θαμπώνονται οι οπαδοί και να παρηγοριούνται οι απελπισμένοι.

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ jkr 31/01/2011 21:44:48

   jkr
   ΣΥΜΦΩΝΩ.....!!!!

 23. φωτεινη avatar
  φωτεινη 31/01/2011 14:58:18

  συγγνωμη ,αλλα εγω που δεν καταλαβαινω απο οικονομικα αυτο το «μειωση ολων των φορολογικων συντελεστων και του φπα»μου μιοαζει ενα πραγμα πολυ σημαντικο που αφορα ολους τους ελληνες.ειναι ετσι η εγω καταλαβαινω ακομα λιγοτερα απο αυτο που πιστευα?γιατι κανενας δεν το σχολιαζει?

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ φωτεινη 31/01/2011 15:27:44

   Με το κίνδυνο να κατηγορηθώ για "εξυπνακισμό" και με τα λίγα που ξέρω θα σου πώ : Είναι η πλευρά του "αποπληθωρισμού" που χρειάζεται για να "υπάρχει" μια μείωση τιμών σχεδόν αντίστοιχη της μείωσης μισθών (συνταγή Δ.Ν.Τ.) με αποτέλεσμα την τεχνιτή αύξηση της αγοραστικής δυνατότητας επίσης η προσέλκυση "επενδήσεων" μέσω του (ήδη χαμηλού εργατικού κόστους ) χαμηλότερου φορολογικού συντελεστή πιθανά να συγκρατήσει τη φυγή επιχειρήσεων και να προσελκύσει κάποιες "ξένες επιχειρήσεις" (που όμως σε κάθε περίπτωση θα λειτουργούν προς όφελος των δικών τους συμφερόντων ) με προοπτική αύξησης της απασχόλησης (εάν πληρεί ο υποψήφιος τις "προδιαγραφές" τους) .
   (Ο στασιμοπληθωρισμός όμως , ήδη υπάρχει και διαβρώνει παντού).

   Επειδή είναι μακρύ το θέμα και περιορισμένη η "γνώση" μου, το κλείνω εδώ ,ελπίζοντας να μη σε μπέρδεψα περισσότερο.
   *Μιά άποψη.- (απόπειρα)

   • STATHIS avatar
    STATHIS @ STATHIS 31/01/2011 15:41:02

    Υ.Γ.
    Το "σημαντικό" είναι το .......... ότι αποτελεί μέρος της "συνταγής" του "ιατρού" Straus kan (Δ.Ν.Τ) με ότι αυτό σημαίνει.
    *Μιά άποψη.-

 24. aristeidis avatar
  aristeidis 31/01/2011 15:56:25

  Άνοιγμα στο κόμμα έκανε ,άνοιγμα στην κοινωνία τώρα!!!
  http://logia-starata.blogspot.com/2011/01/blog-post_31.html

 25. φωτεινη avatar
  φωτεινη 31/01/2011 15:56:31

  μα αν ο ιατρος το ζητησε,γιατι ο ασθενης(γαπ)εφαρμοσε το ακριβως αντιθετο και τα αυξησε?

  • STATHIS avatar
   STATHIS @ φωτεινη 31/01/2011 16:06:47

   Γιατί δεν ήταν μόνος του ο ΓΙΑΤΡΌΣ ........ ΣΥΓΚΡΟΤΉΘΗΚΕ "ιατρικό συμβούλιο" ( με Ε.Ε. & Ε.Κ.Τ. βλέπε "τρόϊκα") και έπρεπε να δώσει γρήγορα χρήμα με βάση και τις άλλες "συνταγές" (απ' αυτό που δεν είχαμε ...... αλλά προεκλογικά υπήρχε).

   Θυμίσου πως ο καλύτερος τρόπος να "πεθάνεις" ...... περνά μέσα από "ιατρικό συμβούλιο .( που ως γνωστό μαζί με τους δικηγόρους "θάβουν" τα "λάθη" τους)


   *Μιά άποψη.-

 26. undercover gpr avatar
  undercover gpr 31/01/2011 16:28:30

  Άστο καμμιά βδομάδα στο ..περίμενε , γιατί απάντηση δύσκολα έχεις και δε λέει να το δουν οι πολλοί.

 27. karenin avatar
  karenin 31/01/2011 16:57:55

  Είναι πεντακάθαρο πως δεν θέλει ακόμη να πουλήσει την πολιτική πραματεια του για αυτό δεν την έδειξε. Θύμησε Καραμανλή πριν τις εκλογές, τίποτα στο λόγο που να κινήσει το ενδιαφέρων των ψηφοφόρων. Ειναι σαν να σου λέει με άλλα λόγια, δεν είναι καιρός, βολευτείτε τώρα με αυτους και αργότερα βλέπουμε. Και αρχίζω να ζηλεύω τους Αραβες. που μπορει να μην τους ταιριάζει η δυτική δημοκρατία, αλλά εχουν πολλά να δοκιμάσουν μέχρι να αποφασίσουν τι τους πάει καλύτερα. Εμείς δυστυχώς τα είδαμε και τα δοκιμάσαμε όλα.

 28. Κατερίνα Κ. avatar
  Κατερίνα Κ. 31/01/2011 18:44:39

  Η Ν.Δ δια του Προέδρου της των βουλευτών και των στελεχών της, πρέπει να προτάξουν την τροποποίηση του μνημονίου, για να μάθει ο κόσμος ότι ,δεν ήταν μονόδρομος, όπως γαυριάται το ΠΑΣΟΚ και οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση, αρκεί η παράταξη να την διαπραγματευθεί σωστά.

 29. thanasis avatar
  thanasis 31/01/2011 19:09:57

  να και καποιος που δεν μασα τα λογια του.εως τωρα γινεται
  πιστευτος και ειναι η τελευταια μας ελπιδα να βγουμε απο το
  μνημονιακο τελμα του jefry γεωργακη παπανδρεου
  και η ελπιδα μας για απελευθερωση απο το
  4 ραιχ

 30. Καραμπουζουκλής avatar
  Καραμπουζουκλής 31/01/2011 20:36:41

  Μη λιβανίζετε προδότες. Αντάρα και CIA όλοι να βάλουμε φωτιά στα μπατζάκια της Ευρωπαϊκής δήθεν Ένωσης.

 31. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 31/01/2011 21:13:59

  Η ΝΔ τις τελευταίες μέρες αρχίζει και δείχνει ένα νέο πρόσωπο.Πιο μαχητικό και εύστοχο.Ότι χρειάζεται δουλεία ακόμη ,και ιδιαίτερα από τους βουλευτές της περιφέρειας είναι δεδομένο αλλά τουλάχιστον αρχίζει και φαίνεται η γράμμη του κόμματος για σύγκρουση.
  Πάντως διαφωνώ στην συνεχή εκλογική εγρήγορση.Έχει χαθεί πλέον η αξία της και δεν αφήνει περιθώρια πιο συγκροτημένης οργάνωσης του κόμματος.Πολύ θα υποστηρίξουν ότι το ενδεχόμενο εκλογών την άνοιξη υπάρχει.Προσωπικά βλέπω ότι η πιθανότητα απομακρύνεται.Η κοινοβουλευτική ομάδα του πασοκ βρίσκεται σε επίπεδο αποχαύνωσης και κανείς δεν έχει διάθεση να χάσει ούτε την εξουσία αλλά ούτε και τη βουλευτική αποζημιώση.Άρα όλα τα νομοσχέδια θα περνούν αέρα και δεν θα τρέχει τίποτα.Άλλωστε στο πασοκ έχουν να το παινεύονται για την κομματική τους πειθαρχία ή αλλιώς εξαγορασμένη συνείδηση τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.