#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/02/2013 08:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άμεση κινητοποίηση για την ανάπτυξη, αλλιώς...Υπουργικό Συμβούλιο θα συγκληθεί σήμερα με κύριο θέμα την διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 μετά την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκη ο οποίος θα παρουσιάσει και τον προγραμματισμό.

«Στόχος είναι το νέο ΕΣΠΑ να αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την Ελλάδα σε μια κρίσιμη φάση και να υπάρξει έξυπνος προγραμματισμός, ώστε έργα που δεν προχωρούν να μην μένουν θεωρητικά ενταγμένα στο πρόγραμμα» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης μετά τη συνάντησή του το μεσημέρι της Τετάρτης με τους επικεφαλής των διαχειριστικών αρχών.

Έχουμε να δούμε υπουργικό συμβούλιο σχεδόν από την… ορκωμοσία της κυβέρνησης, οπότε κάτι είναι κι αυτό. Διότι έχουν «μπουχτήσει» με τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών κάθε τρεις και λίγο, ας δούμε επιτέλους ένα υπουργικό συμβούλιο για το κρισιμότερο ζήτημα της Ελλάδας μετά τη σωτηρία της. Δηλαδή την ανάπτυξη μέσω της απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης επιμένουν ότι η απορροφητικότητα των κονδυλίων είναι υψηλή, όμως, εμείς γιατί δε βλέπουμε καμιά διαφορά στην αγορά; Και το κυριότερο: Γιατί δε βλέπουμε ανάπτυξη που μας έταξαν μόλις σιγουρεύτηκε η δόση – μαμούθ τα Χριστούγεννα;

Έχουν καταλάβει ότι αν μέσα στους επόμενους 4-5 μήνες (και πολύ λέμε) δε υπάρξει αναστροφή του κλίματος, εκτός από το γεγονός ότι θα καταρρεύσει η κοινωνία, θα πέσει και η κυβέρνηση; Άραγε στο υπουργικό θα συζητήσουν τα δραματικά στοιχεία για την ανεργία; Πώς θα αναστραφεί το κλίμα ώστε να μην κλείσει η ανεργία στο 30% το 2013; Έχουν στόχους και λύσεις να προτείνουν; Ή θα κάνουν ένα υπουργικό για τις κάμερες κι από ουσία μηδέν; Και ο καθένας θα πάει στο υπουργείο του και ούτε γάτα ούτε ζημιά;

Είχαμε προειδοποιήσει πριν μερικές εβδομάδες ορισμένους ότι δεν πρέπει να ξεχνούν πως είναι αναλώσιμοι. Ας αφήσουν αυτή την αίσθηση υπεροχής και την αλαζονεία της εξουσίας γιατί οι πρώτοι έσονται τελευταίοι και τούμπαλιν.

Αν δε θέλουν να δουν τον Αλέξη να κόβει βόλτες στο Μαξίμου, ας κινητοποιηθούν για την ανάπτυξη άμεσα.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 15/02/2013 09:18:12

  Καλημέρα. Όσο είναι καιρός Α. Σαμαρά, κινητοποιήσέ τους. Χώρα με 30% (επίσημα) και μάλλον πάνω από 35% ανεργία είναι χώρα κλινικά νεκρή. Ούτε η Αμερική του '29 δεν έφτασε τόσο "ψηλά".

  Το ΕΣΠΑ δεν αρκεί. Πρέπει να ανατραπεί το άκρως αρνητικό κλίμα. Κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει σε τέτοιο κλίμα, ούτε να διακινδυνέψει τα κεφάλαιά του.

  Α. Σαμαρά, κάνε έκκληση σε ΟΛΟΥΣ να συστρατευτούν. Τουw αγρότες να κάνουν υπομονή, τους συνδικαΛΗΣΤΕΣ να ηρεμήσουν και, κυρίως, στα ΜΜΕ να μεταβάλλουν την νεκρική ατμόσφαιρα που διαδίdουν και μεταδίδουν, ΑΡΔΗΝ. Ειδάλλως...
  Έχω δει τα ΜΜΕ πολλών χωρών, αλλα αυτή η καταιγίδα απαισιοδοξίας, .όχι μόνο τα 3 τελευταία χρόνια αλλά από παλιά, δεν την έχω ξαναδεί ΠΟΥΘΕΝΑ.

  Οι ειδήσεις στην Ελλάδα είναι σαν να παρακολουθεί κανείς κηδεία.

  Η ταλάντευση ανάμεσα στο τι λέει για εμας ο κάθε ξένος, η Μερκελ, ο Ρεν κ.α. (απόρροια της εθνικής μας ανεπάρκειας και ξενοδουλείας) και στις επιθανάτιες ανταποκρίσεις είναι κα΄τι που χαρακτηρίζει την εθνική μας ιδιοσυστασία.

  Είναι κωμικό να βλέπει κανείς ανταποκριτές των 200 και 500 χιλ ευρώ ετησίως να εγκαλούν βιοπαλαιστές των 500 ευρώ και τους αγρότες γιατί να ζητούν αυτά που τους χρωστάει η (κάθε) κυβέρνηση.
  Η κυβέρνηση πρέπει να ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ πάνα α' 'ολα τους Έλληνες, όχι τους ξένους και τα δανεικά τους.

  • Θαλής avatar
   Θαλής @ Νίκος Αργεάδης 15/02/2013 10:10:54

   Αγαπητέ Νίκο,
   Στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, που όπως πολύ σωστά διαπιστώνεις είναι κλινικά νεκρή, τό πρώτο πράγμα που θα ώφειλε να κάνει ενας Ελληνας Πρωθυπουργός ήταν να καλέσει τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κλειστουν σ΄ενα γραφείο και να βγούν απο κεί μόνο όταν θα έχουν καταλήξει στο ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, να το καταθέσουν ενώπιον και των υπολοίπων αρχηγών για να εκφράσουν την γνώμη τους, η οποία έστω μειοψηφική θα μπορούσε να προσφέρει βελτιώσεις και τυχόν αποφυγή λαθών. Ομως με τους 2 εκφραστές του 60% του λαού δεν υπάρχει αμφιβολία οτι ΟΛΟΣ σχεδόν ο Λαός πλήν των κλεπτών θα είναι μαζί τους.
   Αν δεν το κάνει αυτό ούτε τώρα ο Πρωθυπουργός, θα είναι προφανές οτι τα συμφέροντα που εξυπηρετεί δεν είναι αυτά της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και αργά ή γρήγορα (μάλλον) θα βρεθεί απέναντί του...

   • dim avatar
    dim @ Θαλής 15/02/2013 13:48:35

    Όλοι αυτοί οι αρχηγοί αξιωματικής αντιπολίτευσης σκέφτοναι μόνο την ώρα που θα πάρουν τη καρέκλα, και για αυτό δε συναινούν ποτέ για το εθνικό καλό (βλέπε ΓΑΠ όταν τον κάλεσε ο ΚΚ και του ζήτησε έναν μίνιμουν συναίνεσης στις αρχές του 2009, και ο Τσίπρας όταν το Μάιο του είπαν να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας...). Ο μόνος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που κλήθηκε να προσφέρει και το έκανε, βάζοντας στην άκρη το προσωπικό τους συμφέρον, ήταν ο Σαμαράς στη κυβέρνηση Παπαδήμου, και ο λαός του το "ανταπέδωσε" με 19% στις πρώτες εκλογές....

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ Νίκος Αργεάδης 15/02/2013 10:55:09

   "Χώρα με 30% (επίσημα) και μάλλον πάνω από 35% ανεργία είναι χώρα κλινικά νεκρή. Ούτε η Αμερική του ’29 δεν έφτασε τόσο “ψηλά”"

   Έχω την εντύπωση είμαστε η χειρότερη περίπτωση ύφεσης στην παγκόσμια ιστορία. Ποιά αμερική του 29; Αυτό το έχουμε αφήσει προ πολλού πίσω μας. Και με δεδομένου ότι το 60' η ανεργία ήταν 4% και ακόμη και μετά τον εμφύλιο (όπου το 60% ήταν αγρότες) ήταν μικρότερη....

   Αν το 1/3 της χώρας είναι άνεργο μόνο με την μικρασιατική καταστροφή μπορεί πλέον να γίνει σύγκριση όσον αφορά την απασχόληση, όταν η ελλάδα αύξησε απότομα τον πληθυσμνό της κατά 30%, δεχόμενη τους κατατρεγμένους Ίωνες....

  • Ειρήνη avatar
   Ειρήνη @ Νίκος Αργεάδης 18/02/2013 13:54:12

   Σε μια χώρα που βουλιάζει, τι θα μπορούσαν να δείξουν τα ΜΜΕ???
   Για να μεταβάλλουν την νεκρική ατμόσφαιρα θα πρέπει να υπάρχει "κάτι" το αισιόδοξο... πράγμα που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!!

 2. τις avatar
  τις 15/02/2013 09:32:52

  Κάθε μήνα άτυπο "υπουργικό" συμβούλιο απ'ευθείας του πρωθυπουργού με τις παραγωγικές τάξεις της χώρας... αφού δεν τις αξιώνουν ΓΝΗΣΙΑ να καταλαμβάνουν τα βουλευτικά έδρανα.

 3. τακης avatar
  τακης 15/02/2013 10:19:42

  Αλλος λεει τα media να μη λενε την σληθεια,λες και τωρα δεν θπαρχει προπαγανδα..ο αλλος λεει υπουργικο καθε μηνα...αφου ολοι μεσα σας ξερετε οτι δεν υπαρχει ελπιδα οπως παμε...μη το ζοριζετε δρ βγαινει

 4. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 15/02/2013 10:40:23

  "Πώς θα αναστραφεί το κλίμα ώστε να μην κλείσει η ανεργία στο 30% το 2013;"

  Θα είναι επιτυχία να κλείσει στο 30% η ανεργία. Φοβάμαι μην δούμε κανένα 35% ή και 40%.

  Εξακολουθούμε να ακολουθούμε την ίδια συνταγή που δημιουργεί την ανεργία.
  Η ίδια συνταγή δεν γίνεται να παράξει διαφορετικά αποτελέσματα.
  Δεν λέω βέβαια πως ξερω πως θα αλλάξουμε την συνταγή, εφόσον η συνταγογράφηση γίνεται εκτος ελλάδος....

 5. Tonia G. avatar
  Tonia G. 15/02/2013 10:45:18

  Ο Α. Σαμαράς έχει δυο επιλογές:
  ή θα τα σπάσει με την Αριστεροσύνη και τις τακτικές της (εργατοπατέρες, καταλήψεις, απεργίες, επιβολή ανομίας, αναρχία, καλλιέργεια κονωνικής & οικονομικής αστάθειας, υπόθαλψη λαθρομετανάστευσης, καλλιέργεια τρομοκρατίας) όπου κι αν αυτή υπάρχει
  ή αν δε γίνει αυτό θα τα σπάσει πλήρως εντός των απομένων 3-4 μηνών με τους ανθρώπους που τον στήριξαν τόσο κατά την εκλογή του για Πρόεδρο στο κόμμα, όσο στις εκλογές του Μαϊου αλλά θα χάσει και του υποστηρικτές των εκλογών του Ιουνίου (που ψήφισαν ΝΔ γιατί δεν ήθελαν Συριζα)

  Αν δεν επιβάλει οικονομική σταθερότητα, επιβολή Τάξης στην κοινωνία και δίκαιη επιβολή του Νόμου έως τον Ιούνη, το Σεπτέμβρη οι δικοί άνθρωποι-υποστηρικτές θα βρίσκονται σε άλλη αγκαλιά και αυτό είναι κρίμα για τη χώρα.

  Υ.Γ. έχει νομίζω ενδιαφέρον για τον Πρωθυπουργό να γίνει τώρα μια δημοσκόπηση στους ανθρώπους που τον ψήφισαν για Πρόεδρο της ΝΔ το 2009, να δούμε τι ψήφισαν το Μάιο και τον Ιούνιο και τι θα ψήφιζαν σήμερα, όπως επίσης και σε αυτούς που δεν τον ψήφισαν για Πρόεδρο τότε.

 6. Κάποιος avatar
  Κάποιος 15/02/2013 11:11:49

  Βρέ παιδιά, μὲ ποιὸ σχέδιο νὰ βρεθοῦν ἐδῶ καὶ τώρα 1.500.000 θέσεις ἐργασίας;

  Μὲ νέους δρόμους ποὺ ἀπασχολοῦν κυρίως μαύρη ἐργασία; Μὲ τουρισμὸ ποὺ δουλεύει 3 μῆνες τὸ χρόνο καὶ τώρα πλέον ἀντὶ πινακίου φακῆς; Μὲ ὑψηλὴ τεχνολογία ποὺ δὲν ἔχομε; Μὲ βιομηχανία ποὺ ἔχει οὕτως ἢ ἄλλως φύγει γιὰ τὴν Ἀσία; Πῶς;

  Ἀργὰ ἢ γρήγορα θὰ πρέπει μαζικὰ νὰ γυρίσομε στὴν πρωτογενῆ παραγωγή, ἀπὸ τὸ 5% ποὺ ἦταν ὁ στόχος (ἐγκληματικὰ ἐσφαλμένος) τῆς ΕΕ στὸ 30% ποὺ ἦταν κάποτε. Μόνον ἐκεῖ ὑπάρχει ἀνάγκη γιὰ ἐργατικὰ χέρια.

  Καὶ ἐπειδὴ ἡ ἀλλαγὴ ἀπὸ τὸ γραφεῖο στὸ χωράφι εἶναι ἀπότομη, θὰ χρειασθεῖ κρατικὴ βοήθεια. Αὐτὸ εἶναι ἴσως τὸ μόνο ποὺ θὰ μποροῦσε νὰ κάνει ἡ κυβέρνηση. Ἀλλὰ γι' αὐτὸ δὲν εἶναι δυστυχῶς ἰκανή.

  • Tabula Rasa avatar
   Tabula Rasa @ Κάποιος 15/02/2013 13:00:44

   Όσο πιό γρήγορα λοιπόν το επιλέξουμε και το υποστηρίξουμε, τόσο το καλύτερο για όλους μας. Ούτε όμως προς αυτή την κατεύθυνση δεν βλέπουμε αποφασιστικές κινήσεις-πρωτοβουλίες. Η ''ανάπτυξη'' είναι κενός λόγος, όταν τον περιμένεις άπραγος σαν προσδοκώμενο θαύμα.

  • Θαλής avatar
   Θαλής @ Κάποιος 15/02/2013 13:59:40

   Αν δεν συμφωνήσουν οι εταίροι μας να πάψουμε για 2-3 χρόνια να πληρώνουμε τα χρέη των Τσοχατζόπουλων και στη συνέχεια αφού πετύχουμε ανάπτυξη να καλύπτουμε ενα στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης του λαού μας , απο το περίσσευμα να πληρώσουμε το μέρος εκείνο των δανείων μας που δεν είναι ποινικά κολάσιμο, δεν υπάρχει άλλη λύση απο εκείνη της Ισλανδίας, της οποίας το νόμισμα θα μπορούσαμε να υιοθετή σουμε κι εμείς. Το μαρτύριο θα είναι οδυνηρίο για ενα χρόνο το πολύ . Μετά θα τελειώσει οριστικά...

 7. Α avatar
  Α 15/02/2013 11:25:47

  Η σωστή διαχείρηση των πόρων του ΕΣΠΑ, είναι ζητούμενο για την Ελλάδα . Η μέχρι τώρα πρακτική ήταν να διανέμονται αυτά τα χρήματα σε δήμους ή νομούς ή και περιφέρειες αλλά σε επίπεδο άχρηστων μελετών που αναφέρονταν σε μικρής σημασίας έργα. Το μόνο που γινότανε ήταν να παίρνουν αυτά τα χρήματα οι δήθεν ¨αναπτυξιακές¨εταιρείες τύπου ΑΝ..Ο, οι οποίες είναι ελεγχόμενες από τους εκάστοτε άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς διαγωνισμούς με απ΄ευθείας αναθέσεις. Οι περισσότερες απ΄αυτές τις μελέτες παρέμειναν μόνο μελέτες και δεν προχώρησε η υλοποίηση κάποιου έργου. Τα χρήματα όμως των μελετών τα παίρνανε .... ο θεός κι η ψυχή τους σε τίνος τσέπες μπαίνανε...
  Καλά τα έργα της τοπικής αυτοδιοίκησης , καλά τα έργα του δημοσίου, αλλά προσοχή στα κονδύλια, που ακριβώς πηγαίνουν.
  Ο δε Ι.Τ. πολύ λίγο είδε φως από αυτά τα κονδύλια, εκτός και αν ήταν κολλητός κανενός παρατρεχάμενου του φθαρμένου πολιτικού συστήματος.
  Τα ψέμματα και οι λαμογιές όμως πρέπει να τελειώσουν εδώ, η Ελλάδα χρειάζεται εισρροή κεφαλαίων , μεγάλων κεφαλαίων που θα διανεμηθούν γρήγορα, χωρίς γραφειοκρατικά κολλήματα, δίκαια και μετά από αξιολόγηση σε τομείς του υγειούς ιδιωτικού τομέα. Αν θέλουμε να δούμε κάποιο φως. Ειδάλλως θα παραμείνουμε στα ίδια και τα ίδια.

 8. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 15/02/2013 11:56:16

  Αυτο το παραμυθι με την "αναπτυξη" δεν ειναι καιρος να τελειωνει ; Εδω και περιπτερο για να ανοιξεις χρειαζεσαι ενα κεφαλαιο. Πως θα υπαρξει "αναπτυξη" οταν ολα τα εσοδα του δημοσιου πηγαινουν για την πληρωμη τοκοχρεωλυσιων; Κι οταν οσα χρηματα εχουν απομεινει στους κατοικους αυτης της χωρας πηγαινουν σε φορους και σε χαρατσια ; Ακομα και καποιο αποθεμα εαν εχει καποιος τυχερος, η γενικευμενη ανασφαλεια δεν του επιτρεπει να το επενδυσει αλλα το κραταει για τις πιο δυσκολες μερες που ερχονται. Κι οταν ειναι γνωστο οτι σε χωρες οπως η Ελλαδα η αναπτυξη εξαρταται και καθοριζεται απο την δραστηριοτητα των μικρομεσαιων κι οχι απο τις διαφορες φανταστικες "μεγαλες επενδυσεις" απο ξενα κεφαλαια οι οποιες , ακομα κι αν ερχοντουσαν -που δεν ερχονται με τιποτα μεσα στο γενικευμενο κλιμα αβεβαιοτητας- θα απασχολουσαν μονο μερικες χιλιαδες εργαζομενων (και μαλιστα χαμηλομισθων) ; Και τι θα γινοτανε με το υπολοιπο 1,4 εκατομμυριο των ανεργων ; Εδω βρισκομαστε σε ενα τραγελαφικο φαινομενο να φευγουν διαφορες μεγαλες εταιρειες απο τη χωρα και καποιοι να εξακολουθουν να μιλανε για "προσελκυση επενδυσεων" και για "ανταγωνιστικοτητα" και για "επανακτηση κλιματος εμπιστοσυνης" και αλλα κουραφεξαλα. Και πως θα μπορουσε αραγε να ειναι αλλιως τα πραγματα οταν ειναι γνωστο πλεον σε ολους τους σοβαρους αναλυτες -πλην διορισμενων νεοφιλελευθερων παπαγαλων- οτι η "συνταγη σωτηριας" ειναι εξ αρχης σχεδιασμενη απο τους τραπεζιτες για να αποτυχει, ωστε να μετατραπει η η χωρα σε διαρκη αποικια χρεους και κατασχουν μετα ολο τον πραγματικο πλουτο της ; Ειναι σαν να πασχεις απο ελκος ή απο καταρρακτη και ο "γιατρος" να σου κοβει το ποδι... και μετα, οταν αποδεικνυεται οτι δεν εχεις "θεραπευτει", να σου συνιστα ισχυρωτερη αντιβιωση... και ουτω καθεξης. Προκειται για μια κωμωδια που το ξοφλημενο και συνενοχο πολιτικο συστημα παριστανει οτι την πιστευει, προσπαθωντας να κερδισει χρονο και να παραμεινει γατζωμενο στην εξουσια οσο γινεται περισσοτερο. Αυτο που ειναι λοιπον σιγουρο, οπως ελεγε ο Mπρεχτ ειναι οτι "απο τουτες τις πολιτειες δεν θα μεινει παρα μονον ο αγερας που περασε απο μεσα τους". Το συστημα καταρρεει ταχυτατα κι ολα τα προπαγανδιστικα φτιασιδωματα δεν μπορουν να κρυψουν την πραγματικοτητα.

 9. Tabula Rasa avatar
  Tabula Rasa 15/02/2013 12:56:21

  Σήμερα άκουσα τον κ. Ρωμανιά κι απελπίστηκα εντελώς. Είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, οτι αυτή τη στιγμή το προϋπάρχον ''παραγωγικό μοντέλο''μας (το στο πόδι και τυχαία ....επιλεγμένο) που λειτουργούσε κακήν κακώς και βασιζόταν στις κατασκευές, το εμπόριο και τον τουρισμό, καταστρέφεται ολοσχερώς με την εφαρμογή των μνημονίων και αιωρούμαστε άπραγοι σ΄ ένα καταστροφικό κενό, γιατί ούτε έχει μελετηθεί, ούτε συγκροτηθεί ούτε και έχει προταθεί κάποιο νέο παραγωγικό μοντέλο που μέσω μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε να αντικαταστήσει το αποτυχόν. Συνεπώς ούτε ανάπτυξη, ούτε έλεγχος της ανεργίας πρόκειται να σημειωθούν. Αντίθετα, η ανεργία θα καλπάζει ανεξέλεγκτα.

  • Θαλής avatar
   Θαλής @ Tabula Rasa 15/02/2013 14:03:12

   Αυτά λέω και εγώ απο το 2009 . Οικοδομή, τουρισμός, εμπόριο ούτε σε 10 χρόνια δεν θα σηκώσουν κεφάλι υπό την προυπόθεση οτι θα κουρευτεί το μισό τουλάχιστο απο το σημερινό χρέος....Εκτός αν οι "Μεγάλοι" αποφασίσουν να μας κάνουν Λουξεμβούργο...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Tabula Rasa 15/02/2013 15:45:07

   Γεωργία, τουρισμός και υδρογονάνθρακες είναι η βάση μας. Μετά από 10 χρόνια ίσως αναπτυχθεί βαριά βιομηχανία. Όχι άμεσα όμως. Άρα υπάρχει λύση αλλά πρέπει να κατευθυνθεί η λογική μας ως λαός εκεί. Και δεν ξεκολλήσαμε ακόμη από την προηγούμενη λαθεμένη πρακτική μας.

   • ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ avatar
    ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ @ Γεώργιος Τ. 15/02/2013 16:30:32

    Φυσικά η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, ο τουρισμός και μακροπρόθεσμα η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων είναι η λύση μας. Όμως για την ώρα δεν υπάρχει μελετημένο πρόγραμμα και κεντρικός προσανατολισμός ώστε να κατευθύνει - υποβοηθήσει την αλλαγή του μοντέλου. Με ευχές, δεήσεις και λογίδρια, δουλειά δε γίνεται. Τώρα βρισκόμαστε ακίνητοι μην επιλέγοντας τίποτε.

    • Κάποιος avatar
     Κάποιος @ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ 15/02/2013 16:43:43

     Φυσικά, διότι τὸ κομματικὸ κατεστημένο δὲν ἐνδιαφέρεται νὰ λύσει τὸ πρόβλημα, ἀλλὰ νὰ κρατήσει τὴν ἐξουσία...

     • ΕΚΑΤΗ avatar
      ΕΚΑΤΗ @ Κάποιος 15/02/2013 18:03:36

      Κι εμείς τι κάνουμε; Αρκούμαστε στις τραγικές διαπιστώσεις; Τότε καλά μας κάνει το .....κομματικό κατεστημένο.

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Κάποιος 15/02/2013 20:38:05

      Τὸ πρῶτο πρᾶγμα ποὺ μποροῦμε νὰ κάνομε εἶναι νὰ καταλάβομε καὶ νὰ ὁρίσομε σωστὰ τὸ πρόβλημα καὶ νὰ μὴν παρασυρόμεθα ἀπὸ τὴν προπαγάνδα τῶν κομματικῶν παρασίτων.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ 16/02/2013 11:25:23

     Και γιατί να περιμένουμε να μας πουν τα κόμματα τι να κάνουμε; Πρέπει να προχωρήσουμε ως λαός μπροστά. Χαλινάρι θέλουμε; Να πάνε οι άνεργοι νέοι των οποίων οι γονείς έχουν κτήματα στα χωριά και αν αρχίσουν ετοιμασίες για καλλιέργιες. 2-3 μαζί θα το παλαίψουν. Με αλληλεγγύη και θέληση και τη βοήθεια του Θεού, η Ελλάδα μας θα επιβιώσει. Αλλιώς ας περιμένουμε να πεθάνουμε ως άχρηστοι και άμυαλοι...

 10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 15/02/2013 14:01:09

  Ανάπτυξη μόνο στον πρωτογενή τομέα μπορεί να γίνει αν θέλει αυτή η κυβέρνηση να επιβιώση.Τα άλλα είναι άλλα λόγια για να αγαπιόμαστε.

 11. kosvag avatar
  kosvag 15/02/2013 14:08:25

  <>
  Μιας και θα μαζευτούν όλοι οι υπουργοί, εκτός από τα τρέχοντα του 2014-2020 δεν συζητάν και για το πλάνο της χώριας το 2020-2026?

 12. dim avatar
  dim 15/02/2013 14:11:00

  Η ανάπτυξη έρχεται με: α) ιδιωτικές επενδύσεις, β) δημόσιες δαπάνες και γ) κατανάλωση

  Το τρίτο είναι άμεσα πλέον συνδεδεμένο με τα δύο πρώτα, αφού κάποιοι δεν έχουν καν εισόδημα πλέον και οι υπόλοιποι ήδη το καταναλώνουν όλο και δε μένει τίποτα για αποταμίευση… Άρα μόνο μέσα από τις επενδύσεις και τις δημόσιες δαπάνες θα δημιουργηθεί έξτρα εισόδημα για κατανάλωση… Καθίσταται λοιπόν διπλά αναγκαία η αύξηση των επενδύσεων και των δημόσιων δαπανών αφού θα δράσουν πολλαπλασιαστικά προς την αύξηση του ΑΕΠ και απευθείας, και μεσω την αύξησης της κατανάλωσης…

  Το δεύτερο λόγω μεγάλων ελλειμμάτων που είχαμε, έχει μειωθεί δραστικά… Τουλάχιστον φέτος ας μην δούμε άλλο μείωση του ΠΔΕ…

  Πάμε στο τρίτο… Εδώ έχουμε τα μεγάλα έργα ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, και τα συγχρηματοδοτούμενα από τη Ε.Ε… Εδώ δε χωράει καμία, μα καμία καθυστέρηση… Αμεσότατα να αρχίσουν όλα, ούτε λεπτό για καθυστέρηση δεν δικαιολογείται… Πάμε τώρα στις μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις (συμπεριλαμβανομένων και της αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας από ιδιώτες) και τις μικρές και μεσαίες επενδύσεις από όσους έχουν τραβήξει τα χρήματα τους και περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες για να τα ξαναεπενδύσουν στην Ελληνική οικονομία…

  Ένας επενδυτής για να επενδύσει πρέπει να είναι σίγουρος ότι ισχύουν τα εξής 4 απλά πράγματα:
  1) Σταθερό Πολιτικό Περιβάλλον
  2) Ευνοϊκό Φορολογικό Σύστημα (Σταθερό κυρίως αλλά και με χαμηλούς συντελεστές)
  3) Μείωση γραφειοκρατικών εμποδίων και διαφθοράς
  4) Χαμηλό λειτουργικό κόστος (εργατικό κόστος, ενέργεια, ενοίκια κλπ)
  Το τέταρτο έχει ήδη συντελεστεί σε μεγάλο βαθμό (και οι μισθοί έχουν πέσει, και τα ενοίκια) αλλά μπορεί η κυβέρνηση να μειώσει κι άλλο το κόστος μειώνοντας τους έμμεσους φόρους και τις εργοδοτικές εισφορές…

  Και στο πρώτο έχουν γίνει βήματα μετά τη μεγάλη δόση, και τις διαβεβαιώσεις για νέο κούρεμα και βιωσιμότητα του χρέους, αλλά το αν θα παραμείνει σταθερό το πολιτικό περιβάλλον θα εξαρτηθεί και από την επιτυχία που θα έχει η κυβέρνηση, και άρα σε μεγάλο βαθμό από την επιτυχία της στο 2) και στο 3)…

  Το δεύτερο και το τρίτο λοιπόν είναι αυτά που θα κρίνουν την ανάπτυξη… Και είναι και τα δύο στα χέρια της κυβέρνησης… Δεν έχουν να κάνουν ούτε με δύσκολες αποφάσεις μισθών και συντάξεων, έχει να κάνει μόνο με σωστό σχεδιασμό και πολιτική βούληση… Έχουν μπροστά τους 2 μήνες να φτιάξουν ένα αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα και να πάρουν άμεσες και καθοριστικές αποφάσεις που θα διαλύουν τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά… Ο χρόνος τελειώνει… Τώρα είναι η ώρα για συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες σε πράγματα συγκεκριμένα (φορολογικό και γραφειοκρατία)…

  Αν ο Σαμαράς κινηθεί αποφασιστικά θα κερδίσει, αλλιώς αν τα νούμερα δε βελτιώνονται, αυτό θα απογοητεύσει όλους αυτούς που τον στηρίζουν τώρα αλλά βρίσκονται στα όρια τους και κάνουν υπομονή γιατί πιστεύουν ότι όλες αυτές οι θυσίες γίνονται για να πιάσουν τόπο, για να δουν πλέον σύντομα αυτό το πολυπόθητο φως στην άκρη του τούνελ….

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.