#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/08/2011 18:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άμα σου πήρε τα σώβρακα η Φιλανδία, φαντάσου τι θα πάθεις από τους υπόλοιπους Δεν ξέρω αν το κατάλαβαν στην κυβέρνηση, αλλά στα χέρια τους έχει σκάσει μια πυρηνική βόμβα ανάλογη με αυτή της πτώχευσης.

Πυρηνική βόμβα και στην ουσία και στην επικοινωνία.

Άμα σου πήρε τα σώβρακα η Φιλανδία τότε φαντάσου τι έχεις να πάθεις με τους υπόλοιπους.

Εγώ ως άσχετος βλέποντας το θέατρο που παίζετε εδώ και 1,5 χρόνο καταλήγω στα εξής συμπεράσματα:

α) Ο πλούσιος βορράς με επικεφαλής την Γερμανία με άρμα το ευρώ ξεζούμισε όλη την Ευρώπη τα “παντελόνιασε” και τώρα κάθονται και κοιτάνε τι τους συμφέρει να κάνουν.

β) Μέχρι να αποφασίσουν θέλουν χρόνο, επειδή το θέμα είναι πολύ δύσκολο και μας τουμπάρουν τις σφραγισμένες επιταγές.

γ) Από καθαρά οικονομικής πλευράς την Γερμανία την συμφέρει οι αδύναμοι να φύγουν από το ευρώ να μας κάνουν και ένα καλό κούρεμα αφού τα περισσότερα από αυτά που μας έχουν δανείσει τα ξεγράφουν και από εδώ πάνε και οι άλλοι. Και σε τριάντα χρόνια που θα έχουμε αρχίσει να αναρρώνουμε το ξανασυζητάμε.

δ) Από πολιτικής άποψης το ΄”πούλημα” των αδυνάτων από την Γερμανία ενταφιάζει τις προοπτικές της να γίνει περιφερειακή υπερδύναμη. Άμα στα δύσκολα εξαφανιστούν ποιός τους παίρνει σοβαρά; Με αυτή την λογική ποιος αδύναμος θα ξαναπιστέψει τις συμμαχικές εγγυήσεις των Γερμανών; Καταρρέει η φήμη τους.

Για να κάνω και την πρόβλεψη του άσχετου το τέλος του δρόμου είναι η εξοδός μας από το ευρώ εάν η οικονομική κρίση λάβει τραγικές διαστάσεις.

Αris. A

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/08/2011 18:46:25

  Με άρμα το ευρώ, την ΕΕ για βιτρίναι, και το λάδωμα των πολιτικών για ...πολιτική.

  ΛΑΔΩΘΗΚΑΜΕ για να τους χρωστάμε. Φτιάξαμε ΛΑΔΩΜΕΝΟΥΣ νόμους για να εξυπηρετούμε τις εξαγωγές τους (με δανεικά).

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ archaeopteryx 20/08/2011 19:20:53

   Να που του χρησίμευσε και η ιδιότητά του ως νομικού, του Μπένι

 2. φωνη avatar
  φωνη 20/08/2011 18:48:47

  Δε συμφωνώ με τον τίτλο.

  Η Φινλαδία δε θα ξεκινούσε μόνη της αυτήν την ιστορία για το σημαντικότερο Ευρωπαϊκό πρόβλημα στην ιστορία της ενωμένης Ευρώπης, αν δεν είχε τουλάχιστον την στήριξη της Γερμανίας.

  Στην προκειμένη, πίσω από τις απαιτήσεις της Φινλανδίας κρύβεται η πολιτική της Γερμανίας, η οποία θέλει να δημιουργήσει επιπλοκές στη συμφωνία.

  Το πρόβλημα είναι οτι ο Βενιζέλος δεν διανοείται να φέρει αντίρρηση στη Γερμανία. Το να λέμε ότι δε φέρνει αντίρρηση σε ένα μικρό κράτος, δε νομίζω να είναι ακριβές, γιατί στη γερμανική πολιτική επι της ουσίας καλείται να φέρει αντίρρηση.

  Και είναι πιο ανησυχητικό το να θέλει η Γερμανία να δημιουργήσει επιπλοκές, από το να θέλει ένα μικρό κράτος.

  Η έξοδός μας από το ευρώ, αν συμβεί δεν είναι μόνο οικονομική εξέλιξη, είναι πολιτική. Η Ελλάδα δεν είναι καλό να μείνει πολιτικά εκτεθειμένη σε μια συγκυρία που η οικονομία της είναι κατεστραμένη.

  Μη νομίζουμε ότι αν βγούμε από το ευρώ θα λυθεί κάτι, χωρίς να υπάρξουν άλλα προβλήματα. Καλύτερα είναι η Ελλάδα να συνδέσει την τύχη της με την τύχη ολόκληρου του Ευρωπαϊκού νότου και να μη βαδίζει μόνη της.

  Και αν η Ευρώπη ακρωτηριάσει το νότο, μόνο η Ρωσία μπορεί να τον υπερασπιστεί με τρόπο που να συμφέρει τις χώρες του νότου. Ειδικά την Ελλάδα μόνο η Ρωσία μπορεί να την υπερασπιστεί. Αλλιώς, θα είμαστε πολύ εκτεθειμένοι και στα σχέδια της Τουρκίας και της Αμερικής.

  Επομένως, αν λέμε θα βγούμε από το ευρώ ή θα μας διώξουν από το ευρώ πρέπει ήδη να έχουμε σχεδιάσει με ποιόν θα συνδέσουμε τα συμφέροντα μας στο μέλλον.

 3. EPICOUROS avatar
  EPICOUROS 20/08/2011 19:18:25

  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΕΝΤΑΓΜΕΝΑ, ΝΗΦΑΛΙΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ. ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΙΤΟΔΕΙΑΣ. ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗ ΝΔ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.