#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/01/2011 21:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλος αέρας στη ΝΔ

Οι διαφωνίες μας με τις …επικοινωνίες της ΝΔ είναι γνωστές σε όλους σας. Όταν πρέπει όμως πρέπει να λέμε και καμιά καλή κουβέντα. Νομίζω λοιπόν ότι κάτι άλλο αρχίζει να φαίνεται τις τελευταίες ημέρες στο ύφος και το στυλ των ανακοινώσεων της ΝΔ, αλλά και τη γενικότερη δουλειά του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Δεν ξέρω αν πάμε για εκλογές, ή αν παρόλη την γκρίνια,  ο Σαμαράς ήξερε τι έκανε στον γαλάζιο ανασχηματισμό, είναι πάντως γεγονός ότι οι ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου της ΝΔ αποπνέουν πλέον έναν άλλο αέρα, στριμώχνουν το ΠΑΣΟΚ και δείχνουν αυτοπεποίθηση.

Δείτε για παράδειγμα αυτήν την ανακοίνωση: Κομματική φιέστα Παπανδρέου στην Κοζάνη

Και με αφορμή αυτό: Δεν τον ξέρω καν το νέο εκπρόσωπο Γιάννη Μιχελάκη. Τον γνώρισα σήμερα για πρώτη φορά στην παρουσίαση του νέου σήματος της ΝΔ. Και είναι βέβαια ακόμα νωρίς, αλλά οφείλω να πω ότι έχουν αλλάξει ήδη πολλά στην πολύπαθη ενημέρωση της ΝΔ. Κυρίως υπάρχει άλλο κλίμα και επαγγελματική αντιμετώπιση.

Ο νέος εκπρόσωπος Γιάννης Μιχελάκης, μαζί με τον διευθυντή του ΓΤ, τον Γιώργο Μουρούτη είναι σίγουρο ότι θα κάνουν καλή δουλειά.

Πλουραλισμός στην ενημέρωση, δίκαιη αντιμετώπιση, όχι στεγανά, διαρροές και κτυπήματα πίσω από την πλάτη, προτεραιότητα στο Διαδίκτυο και την μπλογκόσφαιρα, είναι η συνταγή της επιτυχίας.

Και θα πω και κάτι άλλο: Πήγα στα νέα γραφεία και αισθάνθηκα σε ..άλλο κόμμα.  Και μόνο που έφυγε η ΝΔ από τη Ρηγίλλης και όσα κουβάλαγε μαζί της, της δίνει άλλο αέρα και δυναμική.

Και δείτε το λίγο διαφορετικά. Μόλις μέσα σε ένα χρόνο, ο Σαμαράς έφαγε την Ντόρα, τους βαρόνους και τα μεγάλα βαρίδια του παρελθόντος. Με ένα κόμμα το οποίο οι προηγούμενοι το είχαν τσακίσει ακόμα και οικονομικά, κατάφερε να φτιάξει μέχρι και νέα γραφεία από το μηδέν. Όσον αφορά την αλλαγή του σήματος και του λογότυπου, πιστεύω ότι την έκανε καθαρά για συμβολικούς λόγους. Σηματοδοτεί την αλλαγή γενικότερα. Δεν είναι δα και λίγα πράγματα, τι στιγμή που βρίσκεται, μόλις ένα χρόνο στο τιμόνι της ΝΔ.

Π.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. SKAIs avatar
  SKAIs 20/01/2011 21:55:47

  Δύο παρατηρήσεις:
  1. Ο προηγούμενος έδωσε πνοή στον Αντώνη. Μην το ξεχνάτε ΠΟΤΕ αυτό!
  2. Τα περί αλλαγής σήματος κ.ά. κυκλοφόρησαν σε περιθωριακά blogs και όχι στο antinews! Ο κος Χαρβαλιάς θα πρέπει να τα προσέχει αυτά!

  • factorx avatar
   factorx @ SKAIs 20/01/2011 23:17:20

   Αγαπητέ δεν είσαι καθόλου καλά πληροφορημένος. Η διαρροή έγινε χθες τη νύκτα απο υπάλληλο της Ρηγίλλης που έχει ήδη εντοπισθεί και αναμείνατε on line. Κατά τα άλλα, σιγά την είδηση. Και εμείς και φυσικά και πολλοί άλλοι θα είχαν την "αποκλειστικότητα" αν ηθελαν. Όλοι όμως σεβάστηκαν το γεγονός οτι έπρεπε ο ίδιος ο Σαμαρας να κάνει την ανακοίνωση. ετσι είθισται. Κατά τα άλλα δεν τις βλέπω καθόλου καλά τις διαρροές προς το δημοσιογραφικο συστηματάκι που υπονομευσε τον Καραμανλή και πάει να κανει τα ίδια.

   κατα άλλα εσυ κολημένος σε .... μαλλιά της κεφαλής. Περαστικα

 2. factorx avatar
  factorx 20/01/2011 21:57:15

  Δείτε κι αυτή την κόντρα με τον Πεταλωτή που πιστοποιεί το νέο ύφος:

  Μνημείο πολιτικής υποκρισίας» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη σημερινή ενέργεια του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, να επικοινωνήσει για να συγχαρεί τον πρώην υπουργό της ΝΔ, κ. Κοντό. για την ενέργειά του να ζητήσει σύσταση Ειδικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει την εις βάρος του κατηγορία για την υπόθεση Βατοπεδίου.

  Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε απάντηση της δήλωσης του Kυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πεταλωτή, για την επικοινωνία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με το βουλευτή κ. Α. Κοντό, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


  «Είχαμε χαρακτηρίσει τον κ. Πεταλωτή γραφικό. Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι δεν διαθέτει πολιτικό ήθος και είναι και υποκριτής.

  Διότι υποκρισία θα ήταν ο κ. Κοντός να κρυβόταν πίσω από την «ασφάλεια» της παραγραφής και όχι να ζητά –όπως συμβαίνει- τη διερεύνηση της αλήθειας για να αποκαταστήσει την τιμή και την υπόληψή του.

  Όμως, υποκρισία είναι η στάση του κ. Παπανδρέου να αρνείται πεισματικά να εξετάσει τα “έργα και τις ημέρες” των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όπως το τεράστιο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και να καλύπτει πρώην συντρόφους του υπουργούς, που κρύβονται πίσω από την ασπίδα της παραγραφής».

 3. karamanlikos avatar
  karamanlikos 20/01/2011 21:58:53

  Λοιπόν, όσοι έχουν παρακολουθήσει τον Κο Μιχελάκη θα έχουν διαπιστώσει ότι έχει ανάστημα! Σε κάθε πάνελ είχε λόγο, άποψη, επιχείρημα και στεντόρεια φωνή καταγγελίας και αποκάλυψης όλης της πασοκιάς που βιώνουμε... Η παρουσία του κάλυπτε πλήρως όλες τις αναιμικές εμφανίσεις πολλών Νδων βουλευτών, οι οποίοι φοβισμένοι απέναντι στους δημοσιοκάφρους στρογγύλευαν την πραγματικότητα!
  Ταυτόχρονα, εξέθετε το σύστημα που στηρίζει την πασοκιά και την εξαπάτηση... Ξέρει αυτό το σύστημα από μέσα...ξέρει πως λειτουργεί και πώς σκέφτεται και δρα...
  Σοφή Σαμαρική επιλογή καραμανλικής έμπνευσης! Ελπίζω μόνο να μην είναι πρώην αριστερός!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ karamanlikos 20/01/2011 22:04:00

   Ο Μιχελάκης είναι παλιός ΟΝΝΕΔίτης.

 4. Aris. A avatar
  Aris. A 20/01/2011 22:17:38

  θα συμφωνήσω με το άρθρο.

  Οι ιστορικές αναπηρίες του κόμματος (παραγοντισμοί, κλίκες, μαχαιρώματα κλπ) και το τι έχει κληρονομήσει ο Σαμαράς είναι γνωστά.

  Πράγματι ο Σαμαράς δείχνει μια έντονη κινητικότητα παρόλο που δεν έχει την βοήθεια που θα έπρεπε από τα υπόλοιπα στελέχη.

  Με αρέσει η φιλοσοφία χτίζω υποδομές και προχωράω την πολιτική μου παράλληλα.

  Αν γκρινιάζουμε είναι γιατί στο βάθος μέσα μας πιστεύουμε ότι ο Σαμαράς έχει πολλές δυνατότητες. Και το κυριότερο είναι επιλογή μας και γι αυτό δεν θέλουμε να αποτύχει.

  Καλορίζικα τα νέα γραφεία, το σήμα και καλές ιδέες.

 5. Κώστας avatar
  Κώστας 20/01/2011 22:27:00

  Άλλος αέρας όντως. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια.

  Και μπράβο στον Τζαβάρα για το ανελέητο τηλεοπτικό "ξύλο", που έριξε στους αρχιαναξιόπιστους "δημοσιογράφους" της ΥΕΝΕΔ-ΜΕGA.
  "Εσας θα πάρουν με τις πέτρες" είπε στους αστείους κλόουν της "ενημέρωσης" Πρετεντέρη και Τρέμη. Εύγε!
  http://www.youtube.com/watch?v=Xi2EBHBaHLc

 6. Aris. A avatar
  Aris. A 20/01/2011 22:34:26

  Η ΝΔ δεν πρέπει να καταδικάσει με ανακοινωσή της τηνσημερινή επίθεση του ΜΕΓΚΑ εναντίον του Τζαβάρα ;;;;

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ Aris. A 20/01/2011 22:42:43

   Πλήρης απόσυρση των Νεοδημοκρατών βουλευτών από την ΥΕΝΕΔ-MEGA.
   Να ασκούνται στον γκεμπελισμό και στην πράσινη προπαγάνδα μόνοι τους, χωρίς την νομιμοποιητική παρουσία βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
   Μόνοι τους αποφάσισαν στην ΥΕΝΕΔ-MEGA να μετατραπούν σε μπράβους της κυβέρνησης. Θυμίζω και την απαξιωτική φωτογραφική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, που έκανε λόγο λίγο πολύ για τηλεαστέρες-κυβερνητικούς εκπροσώπους. Ας συνεχίσουν μόνοι τους. Να τους στερηθεί και το τελευταίο φύλλο συκής: Πλήρης απόσυρση εκπροσώπων της ΝΔ από την σύγχρονη ΥΕΝΕΔ.

 7. SKAIs avatar
  SKAIs 20/01/2011 22:38:26

  Δείτε και τον γίγαντα Τζαβάρα! Επιτέλους κάποιος μιλάει!!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=dD4S9TLHe3A&feature=player_embedded

 8. Wolf avatar
  Wolf 20/01/2011 22:49:37

  Σήμερα και εγώ βρέθηκα στην παρουσίαση του νέου λογότυπου και portal, από τον Πρόεδρο της ΝΔ, στις καινούργιες εγκαταστάσεις, στη Λ. Συγγρού. -Αλήθεια ρε Φάκτορα, πως δε σε είδα?-

  Αισθάνθηκα σα να ήμουν σε άλλο κόμμα. Κυριολεκτικά. Ένας νέος αέρας. Φρέσκος, καθαρός. Μακριά από καμαρίλα και κλειστές πόρτες, όλα ανοιχτά, φωτεινά. Το κτίριο είναι χαρά του εργαζόμενου, είτε είναι υπάλληλος, είτε είναι εθελοντής ή ακόμα και ο ίδιος ο Πρόεδρος.
  Και το πιο σημαντικό: είναι όλοι εκεί συγκεντρωμένοι. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι λογικά θα είναι πιο αποδοτικό το κόμμα και πιο οικονομικό, στη λειτουργία του.
  Αποδοτικό γιατί όλοι θέλουμε το εργασιακό μας περιβάλλον να είναι όμορφο, καθαρό, λειτουργικό. Άρα δουλεύουμε με ευχαρίστηση. Άρα γινόμαστε πιο αποδοτικοί.
  Οικονομικό, γιατί δεν θα πληρώνουν ένα σκασμό χρήματα για ενοίκια και επικοινωνίες, σε άπειρα κτίρια ανά την Αθήνα. Γιατί δεν θα χάνουν χρόνο και χρήμα σε μετακινήσεις.

  Λογότυπος. Καθαρές γραμμές, λιτές, απέριττες. Συνθέτει το παλιό με το καινούργιο. Δείχνει κόμμα και ανθρώπους που σέβονται την ιστορία τους, αλλά κοιτάζουν στο μέλλον και ακολουθούν τις απαιτήσεις των καιρών.
  Portal. Σύγχρονο, λειτουργικό, ευέλικτο. Δίνει την ευκαιρία για συμμετοχή, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι ακούγεσαι, ότι είναι ανοιχτό παράθυρο στην κοινωνία.

 9. victoria avatar
  victoria 20/01/2011 23:32:41

  Αμήν και πότε φάκτορα. Αναμένουμε.
  Όχι για μας, για τη φουκαριάρα τη χώρα μας.

 10. Aggelos avatar
  Aggelos 20/01/2011 23:58:32

  το νεο κτηριο,ειναι ιδιοκτητο ή ενοικιο?

 11. ΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 21/01/2011 00:01:29

  Μπραβο στο τζαβαρα,οι αλλοι παθανε πλακα.το μεγαλο σοβαρο καναλι χο χο χο

 12. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 21/01/2011 00:02:07

  Σπουδαίο το νέο portal http://beta.nd.gr/support . Επιτέλους η ΝΔ εκσυγχρονίζεται στο διαδίκτυο.

 13. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 21/01/2011 00:03:59

  Ο καλώς εννοούμενος τσαμπουκάς είναι καλό πράγμα στην
  πολιτική και η ΝΔ σιγά σιγά ξυπνάει. Παύει να είναι ο
  καρπαζοεισπράκτορας του ΠΑΣΟΚ.

 14. man8os avatar
  man8os 21/01/2011 00:15:55

  ++++

 15. SPYROS T. avatar
  SPYROS T. 21/01/2011 01:03:01

  Άγγελε,

  το νέο κτήριο κοστίζει άνω τους ενός εκατομμυρίου ενοίκιο ετησίως και είναι ιδιοκτησία Βωβού...

  Πιο πριν ήταν για κανα 2-3 χρόνια άδειο δηλ. ξενοίκιαστο...

  Πριν λίγο καιρό κάποιος πήγε να το κάνει θέμα εδώ μέσα κι εγώ αναρωτήθηκα ποιός να ήταν άραγε ο μεσίτης που εισέπραξε ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ένα μηνιάτικο από τη ΝΔ κι ένα μηνιάτικο από τον Βωβό δηλ. στο σύνολο κανενα 150.000-200.000 Ευρώ αλλά επενέβη ο Φάλτορας και μας "μάλωσε"...

 16. nai avatar
  nai 21/01/2011 01:29:30

  ΜΙΑ ΑΥΘΕΡΕΤΗ ΣΚΕΨΗ...

  ΤΟ ΜΠΛΕ ΤΟΥ (Ν) =ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ
  ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΤΟΥ (Δ) = ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
  ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΛΔ ΤΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ..ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΠΟΡΕΙΑ
  ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ...ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ ΣΧΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΛΕΞΗ ΦΙΛΙΑ-ΦΙΛΟΣ...ΠΟΥ ΚΑΤ ΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ
  ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΦΛΟΓΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΒΕΣΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ ΓΙΑ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΝΙΚΕΣ ..ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΟ ΜΕ ΑΝOΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ...ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ...

 17. ένας πολίτης avatar
  ένας πολίτης 21/01/2011 04:42:38

  Αν ασχολιόντουσαν με την υγιή πολιτική τώρα που ο τόπος έχει ανάγκη λύσεων και όχι με το πως θα κουκουλώσουν τις αρπαχτές των υπουργών τους (ΟΤΕ, ΟΣΕ, Siemens,κλπ) και με ασήμαντα θέματα(νεο σήμα) που δείχνει την αδιαφορία τους, ίσωςκαι να υπήρχε ελπίδα.
  Το δε νέο σήμα μοιάζει αφρικανικής έμπνευσης και θυμίζει τζόβενο που το παίζει τεκνό.

 18. xenios avatar
  xenios 21/01/2011 06:31:19

  Σωστός !!!
  Βέβαια το χρήμα πολλοί μίσησαν, την εφήμερη δόξα του ενός λεπτού παρουσίας στην τουβου, ουδείς.

 19. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 21/01/2011 09:44:21

  Πάνω απ΄όλα ο Μιχελάκης έχει ύφος καθημερινού ανθρώπου που σε πείθει ότι αυτά που λέει τα πιστεύει.
  Που εκφράζεται όχι μόνο με το μυαλό του αλλά και με τηνκαρδιά του.
  Που δεν έχει αποφοιτήσει από κάποια σχολή υποκριτικής.

 20. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 21/01/2011 22:43:48

  Έχει όμοιες απόψεις με τον Σαμαρά σε θέματα πολιτικής στρατηγικής. Ο Ελεύθερος Τύπος στον οποίο ήταν διευθυντής είχε τέτοια γραμμή

 21. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 21/01/2011 22:53:00

  Αυτό έχει περίπου γίνει αλλά υπάρχουν οι εξής εξαιρέσεις: Σπηλιωτόπουλος, Παυλόπουλος, Παπαθανασίου και Κυριακομητσοτάκης.
  Οι πρώτοι τρεις καλούνται από την μεγκάλη ΥΕΝΕΔ προφανώς για να τους τα χώσουν για το παρελθόν της ΝΔ, να τους προκαλούν αναπόφευκτα προς απολογία των κυβερνητικών τους πεπραγμένων και να κάνουν σπέκουλα ότι δήθεν το άγιο ΠασόΚ, βοήθειά μας, παρέλαβε καμμένη γη. Τον δε Κυριάκο, τον καλούν για να κάνουν παιχνίδι αμφισβήτησης ηγεσίας της ΝΔ όπως έκαναν με την αδελφή του τώρα που η ίδια μας προέκυψε λίγη.

  Η ηγεσία της ΝΔ πρέπει θέσει τελεσίγραφο και στους τρεις πρώτους τουλάχιστον να απέχουν τουλάχιστον για ένα χρόνο από αυτό το κανάλι. Και τούτο για να τους προστατεύσει. Μιλάω σοβαρά. Μετά, που το κυβερνητικό παρελθόν θα φαντάζει μακρινό ας κάνουν ό,τι θέλουν

 22. thanasis avatar
  thanasis 22/01/2011 19:46:13

  αλλος αερας και στα μυαλα μας ενα κομμα που πλεον εχει ταυτοτητα
  και οχι νεφελωδη περι ανοιγματος στο κεντρο.γιναμε η συγχρονη παραταξη
  μια παραταξη που συντομα θα χρειαστει ο τοπος για να βγη απο τα
  αδιεξοδα που μας οδηγη η πολιτικη του παπανδρεου. εμπρος μας ο
  δρομος του 21ου αιωνα που η ΝΕΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα δειξη την διαφορα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.