#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/08/2012 11:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλοι υπουργοί δουλεύουν και άλλοι σφυρίζουν κλέφτικαΠλήρης αναντιστοιχία έργων και λόγων από την κυβέρνηση στα γενέθλια των δυο μηνών ή –για να το πούμε λιγότερο κομψά- πολλοί υπουργοί βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου!

Ενώ αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε (και στηρίχτηκε από τρία κόμματα) με σαφή και ξεκάθαρη εντολή, δηλαδή την αποφυγή χρεοκοπίας και την είσοδο της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά, πολλά κυβερνητικά στελέχη συμπεριφέρονται σαν να πρόκειται να μείνουν για μια τετραετία στον υπουργικό τους θώκο.

Και πράττουν ανάλογα…

Για την ακρίβεια, δεν πράττουν τίποτε απολύτως. Καμιά πρωτοβουλία, κανένα νομοσχέδιο, κανένα έργο… Οχυρωμένοι πίσω από το πακέτο των 11,5 δις ευρώ και την προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών (άντε και του Εργασίας που σηκώνει ανάλογο βάρος), οι περισσότεροι από τους άλλους υπουργούς σφυράνε κλέφτικα.

Και αν δεν κάνουν τίποτε στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, έχοντας τη φθηνή δικαιολογία της έλλειψης κονδυλίων, τι είναι αυτό που τους εμποδίζει να πάρουν πρωτοβουλίες και να παράξουν αποτελέσματα στην κατεύθυνση του νοικοκυρέματος;

Το οποίο άλλωστε θα μπορούσαν να το μεταφράσουν σε έσοδα για το κράτος και να δείξουν στον πολίτη ότι υπάρχει μέλλον.

Αφορμή για αυτές τις διαπιστώσεις, η συμπεριφορά των περισσοτέρων υπουργών σε συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία αντί να τα επιλύσουν άμεσα και να ικανοποιήσουν και τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού, φτιάχνουν επιτροπές και παραγγέλνουν μελέτες!

Για να κάνουν τι; Το αυτονόητο, αφού όλες αυτές οι επιτροπές και οι μελέτες θα τους φέρουν στο σημερινό αποτέλεσμα και θα τους υποδεικνύουν να κάνουν αυτό που γνωρίζουν και σήμερα.

Μάλιστα, έχουμε υπόψιν μας περίπτωση όπου υπουργός της κυβέρνησης επιμένει να αναθέσει μελέτες για να δει πως θα γίνουν συνενώσεις κρατικών φορέων, όταν η απόφαση και οι σχεδιασμοί έγιναν πριν πολλούς μήνες.

Τώρα, με τις μελέτες που θέλει να κάνει ο συγκεκριμένος υπουργούς που προέρχεται και από τον ιδιωτικό τομέα (τρομάρα του) η συγκεκριμένη δράση θα καθυστερήσει σημαντικά.

Και καλά όλα τα άλλα. Δεν αντιλαμβάνεται ή δεν θέλει να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει δημόσιο χρήμα για νέες μελέτες (σε εταιρείες μελετών φιλαράκια του). Το γεγονός ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θέλει να προχωρήσει άμεσα η συγκεκριμένη αλλαγή το έχει αντιληφθεί;

ΥΓ. Θα επανέλθουμε με ονόματα και διευθύνσεις αν χρειαστεί…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας τουρίστας. avatar
  Κώστας τουρίστας. 25/08/2012 11:19:24

  Πολύ καλά κάνετε και παραθέτετε αυτή την επισήμανση.Πράγματι, οι υπόλοιποι Υπουργοί σχεδόν δέν φαίνονται και δέν ακούγονται- απο έργα εννοώ, γιατί κατα τα άλλα και στη Μύκονο συχνάζουν μερικοί και στα πανηγύρια στις περιοχές τους πηγαίνουν "προς άγραν πελατείας".

  Σωστότατη η παρατήρηση για τις αναθέσεις των μελετών " σε εταιρείες μελετών φιλαράκια του".

  Αν δέν επέμβει αμέσως ο Ππωθυπουργός θα έχουμε πισωγυρίσματα. Θα μου πείς καί τί να πρωτοκάνει ο έρμος με αυτά που του έτυχαν να αντιμετωπίσει..

  • Αrche avatar
   Αrche @ Κώστας τουρίστας. 25/08/2012 13:36:04

   Σε ποιό απο όλα τα θέματα να επέμβει ο Πρωθυπουργός ?.Έπρεπε ευθύς εξ'αρχής αυτούς του ανεκδιήγητους τεμπέληδες και λαμόγια να μην τους είχε ούτε υποψηφίους.Τώρα είναι μάλλον αργά.Τον λύκο τον βλέπουμε τον τορό (τα ίχνη) του ψάχνουμε?

   • Κώστας τουρίστας. avatar
    Κώστας τουρίστας. @ Αrche 25/08/2012 19:34:39

    Ευχαριστώ για την παρέμβασή σας. ΄Αρα συμφωνούμε...

 2. Κωστας Ε. Χριστοδουλου avatar
  Κωστας Ε. Χριστοδουλου 25/08/2012 11:19:59

  Τά ονόματα καί οι διευθύνσεις ,πρέπει πιά νά γράφονται ανελλειπώς μαζί μέ τίς αναφορές σέ τέτοια γεγονότα .Κάποτε πρέπει νά διορθωθούν όλα τά "παράξενα"!!!

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Κωστας Ε. Χριστοδουλου 25/08/2012 11:48:35

   Σωστο!Προσυπογραφω!!

  • ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ avatar
   ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ @ Κωστας Ε. Χριστοδουλου 25/08/2012 15:23:02

   +1

 3. Μηνάς avatar
  Μηνάς 25/08/2012 12:06:16

  Εγώ ένα έχω να πω: " Άλλοι υπουργοί μάς δουλεύουν" ακόμα και τώρα!

 4. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 25/08/2012 12:14:26

  ...Πολύ φυσιολογικά και αναμενόμενα όλα αυτά. Κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει τη μικρότητα και την ανικανότητά του, επειδή απλά ενδύθηκε τον ....πορφυρό χιτώνα του ασκούντως την εξουσία !!! Αντιθέτως, στο φως των προβολέων, μεγεθύνεται η οποιαδήποτε έλλειψη.και αδυναμία του... Δυστυχώς οι παρεμβάσεις του κ. Α.Σαμαρά θα πρέπει να είναι και συνεχείς και δυναμικές, κι αν δεν προκαλέσουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, υπάρχει και η αντικατάσταση. Φυσικά και να επανέλθετε με ονόματα και λεπτομέρειες. Υποχρεούστε.

 5. panas avatar
  panas 25/08/2012 12:21:56

  Χωρίς να γνωρίζω ποιος είναι ο στοχοποιημένος υπουργός, αν προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, θα μπορούσε να ισχύει και το εξής: Ο εν λόγω υπουργός δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στον τρόπο που «μαγειρεύτηκαν» οι συνενώσεις των δημοσίων οργανισμών πριν από πολλούς μήνες…
  Ένα οφείλει να πετύχει: Να είναι γρήγορος, αποτελεσματικός και να πράξει σύμφωνα με το κριτήριο του γενικού καλού.

 6. tpe avatar
  tpe 25/08/2012 15:51:14

  Ετοιμαζόμουν να σας κράξω που δεν λέτε ονόματα. Αλλά μετά το σχόλιο του pana είμαι ανάμεσα στο να σας πω μπράβο, γιατί δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται και στο να σας κράξω γιατί το βγάλατε νωρίς...

  Σε κάθε περίπτωση, αν είστε πεπεισμένοι για το κακό, τότε να μη διστάζετε παρακαλώ. Ξεμπροστιάστε τους...

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ tpe 25/08/2012 16:17:59

   Φαίνονται αυτοί που κοροιδεύονται, τι να σου ξεμπροστιάσουν.

 7. aN-AN avatar
  aN-AN 25/08/2012 16:45:22

  Μέχρι το 2009 για την οριοθέτηση ενός χειμάρρου χρειάζονταν περίπου 10 υπογραφές(σε 6 μήνες). Σήμερα χρειάζονται 20 (πάνω από 1 χρόνος) και τελευταία στις τουριστικές περιοχές έκδοση προεδρικού διατάγματος (δηλαδή ποτέ).....
  Περίμενα από την νέα κυβέρνηση παρόμοιες διοικητικές πράξεις να τακτοποιούνται σε 1-2 μήνες και το πολύ με 5 υπογραφές...

  Σε ορισμένες περιπτώσεις των έργων του ΕΣΠΑ οι περιφερειάρχες αναγκάζονται να παρακάμπτουν την όλη διαδικασία διότι αλλιώς δεν πρόκειται να γίνει τίποτε ...

  Μήπως πρέπει να ασχοληθεί και με το θέμα αυτό ο κ. Πρωθυπουργός ....

  • Κώστας τουρίστας. avatar
   Κώστας τουρίστας. @ aN-AN 25/08/2012 19:33:20

   Καί με αυτό το θέμα να ασχοληθεί; Ελεος πιά. Τότε τί τους θέλει τους υπόλοιπους;
   Να γίνει η Κυβέρνηση one man show!

   • aN-AN avatar
    aN-AN @ Κώστας τουρίστας. 25/08/2012 19:55:49

    Δείτε την ΙΜΒΡΟ στο google-earth θα δείτε 5 ομβροδεξαμενές για άρδευση....

    Δείτε τα γειτονικά νησιά... τίποτε. Αν πάτε από κοντά χιλιάδες γεωτρήσεις με αποτέλεσμα την υφαλμύρωση των πάντων....

    Αν ένας νησιωτικός δήμος ξεκινήσει την διαδικασία κατασκευής μιας ομβροδεξαμενής η ελληνική διοίκηση με δεκάδες κραυγές (δασαρχεία, περιβάλλον, γεωργία, αρχαιολογία, αλιεία, κτλ) θα αποτελματώσουν την κάθε προσπάθεια...

 8. Vicky avatar
  Vicky 25/08/2012 20:15:54

  Δεν ξερω τι λέτε για τους υπουργούς, αλλά η δημόσια διοίκηση δουλεύει. Ορίστε ένα δείγμα
  http://hiegblog.blogspot.gr/2012/08/blog-post_7062.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.