02/09/2007 14:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλοθι για την ήττα αναζητά από τώρα ο Γ. Α. Παπανδρέου

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί και μέσα στο ΠΑΣΟΚ το κώλυμα που προέκυψε με την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν παραιτήθηκε εγκαίρως από το αξίωμά της στην νομαρχία Αθηνών. Ως γνωστόν, το πρώτο τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η συμμετοχή της κ. Γεννηματά είναι αντίθετη στο άρθρο 56 του Συντάγματος.

Οι αντιδράσεις επιχειρούν να θέσουν και πάλι θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Γ. Α. Παπανδρέου, με τα εξής κυρίως επιχειρήματα: «Οι πολίτες δεν μπορούν να τον εμπιστευτούν μετά την ..."πατάτα" που έκανε με την Φώφη» και «όταν ένα κόμμα δεν μπορεί να καταρτίσει τον κορυφαίο εκλογικό συνδυασμό, την Λίστα Επικρατείας, τότε δεν μπορεί να το εμπιστευτούν οι πολίτες». Άλλοι διερωτώνται πως είναι δυνατόν ο κ. Παπανδρέου να προχώρησε σε τέτοιο λάθος όταν κορυφαία στελέχη του κόμματός του (όπως ο κ. Βενιζέλος) είναι και διαπρεπείς συνταγματολόγοι. Δεν τον συμβούλευσαν;

Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν όμως, ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε εκ των προτέρων τι θα συμβεί με την υποψηφιότητα της κας Γεννηματά και προχώρησε στην τοποθέτησή της στη Λίστα Επικρατείας για να συμβεί αυτό που συνέβη. Έτσι θα μπορεί μετά την διαφαινόμενη εκλογική ήττα του να επικαλεσθεί μεταξύ των άλλων «δικαστικά πραξικοπήματα», όπως στην περίπτωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, την υπόθεση Ζορμπά κλπ.

Από την άλλη μεριά όμως δημιουργούνται πραγματικά προβλήματα με την επιλογή του κ. Παπανδρέου να μην βάλει τον κ. Αθανασάκη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως του είχε υποσχεθεί, αλλά και την τοποθέτηση του κ. Λαλιώτη σε μη εκλόγιμη θέση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. empristis avatar
  empristis 02/09/2007 16:28:32

  Καλά τις κουμπάρες παίζουμε; Για όποιο λόγο κι'αν το έκανε ο Παπανδρέου να βάλει τη Γεννηματά στο Επικρατείας, ακόμα και σαν πολιτική μπλόφα για να αντεπιτεθεί και να κατηγορήσει την κυβέρνηση για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης (στην πραγματικότητα πρόκειται για διαπλοκή της κυβέρνησης με τη Δικαιοσύνη), είναι σοβαρή πολιτική στάση και τακτική αυτή που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ;

  Εχει πεδίον δόξης λαμπρόν με την υπόθεση Ζορμπά, που Παπαληγούρας-Κολιοκώστας, ως όλα δείχνουν, έδρασαν συντονισμένα για να "αδειάσουν" τον επικεφαλής της Αρχής κατά του βρώμικου χρήματος, για το σκάνδαλο των ομολόγων, ήταν ανάγκη να κάνει αυτή την "πατάτα" με την Γεννημματα; Και κάτι ακόμα: Ο Ζορμπάς, διαβάζω στον Τύπο, έστειλε επιστολή στον Παπαληγούρα που τον καλεί να επιληφθεί της υπόθεσης της ωμής παρέμβασης Κολιοκώστα στην ανεξάρτητη Αρχή (είχε χαρακτηρίσει το πόρισμα Ζορμπά, "μη σύννομο") και να διατάξει πειθαρχικό έλεγχοι εναντίον του. Από την πλευρά του, ο Παπαληγούρας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όχι μόνον δεν το σκέφτεται, αλλά ούτε καν έβαλε κάποιον από το γραφείο του να τηλεφωνήσει στον Ζορμπά. Είναι εμφανές ότι οι γέφυρες υπουργείου Δικαιοσύνης-Ζορμπά έχουν καταρρεύσει από τη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα το πόροσμα του τελευταίου. Ιδού ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ να κτυπήσει την απαράδεκτη τακτική των¨"κομμισάριων" της κυβέρνησης στο χώρο της Δικαιοσύνης.

  Εντάξει, είναι κατανοητό ότι το ΠΑΣΟΚ ήθελε ένα ιστορικό όνομα ("Γεννηματάς") να ηγείται του ψηφοδελτίου, αλλά όχι κατ'αυτό τον τρόπο. Και μεταξύ μας, σιγά την προσωπικότητα, την Φώφη. Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, να ανακυκλώνονται με τα ίδια ονόματα (Καραμανλής, Παπανδρέου, Γεννηματα, Μητσοτάκη, κ.λ.π.) με γειά τους με χαρά τους. Αλλά όχι πιά τέτοιο δούλεμα!

 2. Σπύρος avatar
  Σπύρος 02/09/2007 18:19:46

  Γιά να κτυπήσει ο Γιωργάκης τίς αμαρτίες τής σημερινής Κυβέρνησης θα έπρεπε να έχει αλλάξει τίς αντιληψεις τού κόμματός του πού είναι εξ΄ίσου αμαρτωλό και τίς ξερει πολύ καλά γιατί είναι παρών απο το 1988.Αφού θα κάνει ακριβώς τα ίδια γιατί δεν έχει απαλλαγεί απο ένα τμημα τών παλιών ΄πρασινοφρουρών΄και αυριανιστών,που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ως ποσοστό.
  Βεβαια εάν κρίνουμε και απο την τοποθέτηση τής κυρίας Δραγώνα στο Επικρατείας ,που προωθεί μανιασμένα τήν λήθη στήν ιστορία μας μαζί με τούς Λιάκους και τίς Ρεπούσηδες σωθήκαμε και απο την ΄εκσυγχρονιστική ΄του πτέρυγα.
  Ο Κωστάκης πάντως τον κολλητό τής Δραγώνα τον ΄ξέχασε΄τελικά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.