25/10/2012 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλη ΕΡΤ βλέπουμε εμείς, άλλη η κυβέρνηση

Μια ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, για την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ έγινε αφορμή για να ακούσουμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου ορισμένα απίστευτα πράγματα. Σαν να ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα, λες και η κυβέρνηση βλέπει τη δική της ΕΡΤ και εμείς οι υπόλοιποι της δική μας. Διότι δεν εξηγείται αλλιώς όταν όλοι μας γνωρίζουμε ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει το κρατικό κανάλι (που πληρώνουμε από την τσέπη μας) ένα σύγχρονο, ποιοτικό και ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης, να λέει ο κ. Κεδίκογλου: «Όλες οι πρωτοβουλίες γύρω από την ΕΡΤ μοναδικό στόχο έχουν να αναδείξουν την κρατική ραδιοτηλεόραση σε πρωταρχικό μέσο ενημέρωσης, ένα μέσο που θα λειτουργεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα».

Μάλιστα ο υπεύθυνος για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης πήγε ακόμη παρακάτω θέλοντας να δικαιολογήσει το χάος της Λ. Μεσογείων. Αρνήθηκε τις κατηγορίες για «φαινόμενα χειραγώγησης, κομματοκρατίας και γενικευμένης απαξίωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης», που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι η ελευθερία παρουσιαστών φθάνει σε σημείο ελευθεροστομίας, ακόμη και ελευθεριότητας, σε βαθμό που διατυπώνονται ακόμη και ανάρμοστα σχόλια σε βάρος του ίδιου προσωπικά, αλλά και της κυβέρνησης. «Έχουν γίνει ανοίκεια σχόλια από παρουσιαστές της ΕΡΤ για εμένα προσωπικά και την κυβέρνηση και τα δεχόμαστε διότι είμαστε γνήσια φιλελεύθεροι», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου δεσμευόμενος: «θα σας στείλω αποσπάσματα από σχόλια παρουσιαστών της ΕΡΤ, που δείχνουν όχι απλώς την ελευθερία αλλά την ελευθεροστομία, έως και την ελευθεριότητα».

Ό,τι πολλές φορές η ΕΡΤ έγινε ξέφραγο αμπέλι και ο καθένας λέει ότι θέλει είναι γνωστό. Όχι όμως και να μας παρουσιάζεται μια εικόνα που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Και ρωτάμε την κυβέρνηση: Πώς έγινε η επιλογή των στελεχών που διοικούν την ΕΡΤ; Με αντικειμενικά κριτήρια ή με καθαρά κομματικά; Η ΝΔ έβαλε τους δικούς της, ολίγο από ΠΑΣΟΚ και για λαδόξυδο η ΔΗΜΑΡ.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος είναι κατά τη γνώμη του κ. Κεδίκογλου η επιλογή που θα μετατρέψει την ΕΡΤ σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κανάλι; Εκτός αν το εννοεί αλλιώς ο εκπρόσωπος.

Οι επιλογές των κ. Σίμου, Θωμόπουλου, Σπυρόπουλου και τόσων ειδικών συμβούλων όπως π.χ. η κ. Ματίνα Ρέτσα ή ακόμη και η κ. Ανθή Σαλαγκούδη (που πληρώνουμε 3.500 ευρώ αλλά στο γυαλί δεν την έχουμε δει) έγινε ώστε η ΕΡΤ να αναδειχθεί πρωταρχικό μέσο ενημέρωσης;

Και πόσο ευρωπαϊκό είναι ένα κανάλι όταν γίνονται μαλλιοτραβήγματα με την Ελλη Στάη για το προφίλ της ενημέρωσης ή όταν κόβεται το περιβόητο φιλί της καλύτερης αγγλικής σειράς;

Κάπου έχουν στρίψει λάθος οι κυβερνώντες και πρέπει να το πάρουνε αλλιώς. Η ΕΡΤ ήταν πάντα κομματικό μαγαζάκι του κάθε κυβερνώντος και δυστυχώς την πεπατημένη ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση. Φυσικά με τα λεφτά των άλλων, δηλαδή όλων μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ιωαννης γραψας avatar
  ιωαννης γραψας 25/10/2012 16:26:23

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΦΑΚΤΟΡΑ..!!!ΑΨΟΓΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ...
  θα ήθελα πείσης να σου αναφέρω και ένα γεγονός που διάβασα, που ίσως να το γνωρίζεις και να το ψάξεις σε παρακαλώ απλά για (οχι μονον) δημοσιογραφικούς λόγους....ίσως και να έχει σχέση με το ζήτημα δημοσιογραφια-αντικειμενικη πληροφόρηση....
  Το πολιτικό ίδρυμα KAS (Konrad - Adenauer Stiftung) του κόμματος της Αγκελας Μέρκελ (CDU), διοργανώνει αυτές τις μέρες στην Αθήνα σεμινάρια εκπαίδευσης Ελλήνων δημοσιογράφων, με «εκπαιδευτές» μεταξύ άλλων τον Γερμανό πρέσβη Wolfgang Dold, το μέλος της Task Force (Ομάδα Δράσης) Jens Bastian, τον Γιώργο Τζογόπουλο, συνεργάτη του γνωστού και μη εξαιρετέου ΕΛΙΑΜΕΠ και τον δημοσιογράφο της «Καθημερινής» και του «Σκάι» Τάσο Τέλογλου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «μέχρι τώρα, η σχέση του ιδρύματος (καθώς και της γερμανικής πρεσβείας) περιοριζόταν στη στενή επαφή που είχε με δυο τρεις γνωστούς δημοσιογράφους, αλλά τελευταία ενδιαφέρεται και για τη νέα γενιά των Ελλήνων δημοσιογράφων».

  Ενδεικτικό του περιεχομένου και της σκοπιμότητας που υπηρετεί το συγκεκριμένο σεμινάριο, είναι το μάθημα που έγινε την περασμένη Δευτέρα από το Γερμανό εκπρόσωπο της Task Force, με αντικείμενο την «οικονομική προσαρμογή της Ελλάδας και τις δομικές μεταρρυθμίσεις».

  Ο εκπρόσωπος του ιδρύματος στην Ελλάδα διαβεβαιώνει ότι με τα σεμινάρια και άλλες πρωτοβουλίες «δημιουργείται μία ομάδα συνεργατών του ιδρύματος», το οποίο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, συνεργάζεται ως εταίρος «με κρατικά θεσμικά όργανα, κόμματα, οργανώσεις της δημοκρατικής κοινωνίας, καθώς και με την επιλεγμένη ελίτ (...) συμβάλλουμε στην τήρηση της διεθνής τάξης, που σε κάθε χώρα καθιστά δυνατή την ανάπτυξη σε έναν χώρο ελευθερίας και ατομικής ευθύνης». Οι ίδιοι λένε ακόμα ότι το ίδρυμα «μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στη στήριξη της μεταρρύθμισης των υποδομών της χώρας με σταθερό προσανατολισμό».

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 2. Lamproukos avatar
  Lamproukos 25/10/2012 16:30:46

  Και πόσο ευρωπαϊκό είναι ένα κανάλι όταν γίνονται μαλλιοτραβήγματα με την Ελλη Στάη για το προφίλ της ενημέρωσης ή όταν κόβεται το περιβόητο φιλί της καλύτερης αγγλικής σειράς;

  Πάρα πολύ ευρωπαϊκό. Η Αγγλία ας πούμε, είχε ―και έχει― την αυστηρότερη λογοκρισία στα έργα τέχνης. Ταινίες που βλέπαμε κανονικά στην Ελλάδα, στην Αγγλία απαγορεύονταν ή έβγαιναν κουτσουρεμένες από το BBC.

  Μέχρι και το Matrix και το Braveheart έχουν κόψει. Ορίστε μια λίστα με 250 ταινίες, και μιλάμε για τις πρόσφατες μόνο, το '50-'70 να δείτε τι κόψιμο έπαιζε.

  http://www.lovefilm.com/community/view_list.html?customer_list_id=4285

  Ειδικά οι Άγγλοι που είχαν ποινικά κολάσιμη την ομοφυλοφυλία, και οδήγησαν έως και τον μεγάλο επιστήμονα Turing στην αυτοκτονία αλλά και τον Oscar Wilde στην φυλακή, δεν θα έπρεπε να μιλάνε...

 3. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 25/10/2012 22:19:51

  Ου,ου,ου, εντελώς ευρωπαϊκό! Μάλιστα άκουσα ότι ο Αιμίλιος θα φέρει και την... Πετρούλα στην ΕΡΤ να παρουσιάζει τον Καιρό.....!!!

 4. ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΡΙΚΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΡΙΚΑΣ 26/10/2012 00:37:30

  ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ... ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ...

  Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση για την ΕΡΤ στην Βουλή μετά από επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλαβαίνω γιατί φωνάζουν στην κυβέρνηση για τις προσλήψεις στην ΕΡΤ όταν: 1ον Οι προσλήψεις στην ΕΡΤ αφέθηκαν...
  κυριολεκτικά στα χέρια του ΠΑΣΟΚ της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ ανύπαρκτη και χωρίς παρουσία στην ΕΡΤ ! 2ον Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και οι συνεργάτες του Μαξίμου παρέδωσαν ουσιαστικά την ΕΡΤ στην "νέα" για την ΕΡΤ τρικομματική"... ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ ! 3ον Μέσα στους τόσους δημοσιογράφους που προσελήφθησαν τελευταία ακόμα και μη επαγγελματίες το Μέγαρο Μαξίμου παρέδωσε την ΕΡΤ για να μην προκληθούν αντιδράσεις! 4ον Αγνοήθηκαν επιδεικτικά επαγγελματίες δημοσιογράφοι ΄μέλη της ΕΣΗΕΑ πληρώνοντας ότι πολιτικά άνηκαν στην ΝΔ ! 5ον Είναι γνωστό πια ανάμεσά μας ότι η ΝΔ φοβήθηκε και έκαψε ότι ήταν δικό της (άξιο και μή) για χάρη των συγκυβερνών εταίρων και των αντιπάλων της ! Το γνωστό σάιντ της αριστεράς "edromos.gr" αποκαλύπτει αναλυτικά τις προσλήψεις και το κόστος συνολικά και αναλυτικά για την κάθε μία μόνο που μεταξύ μας γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι είναι της "νέας για την ΕΡΤ τρικομματικής" όπως περιέγραψα ο νοών νοήτο...!


  Nίκος Κούτρικας
  Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.