25/04/2010 18:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλα μας λέει ο Γιώργος και άλλα η Μέρκελ !!!

Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel. Όπως μετέδωσαν τα ελληνικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Γερμανίδα Καγκελάριο για το αίτημα της Ελλάδας για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Οικονομικής Στήριξης, όπως συμφωνήθηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου. Και οι δύο συμφώνησαν ότι, η απόφαση να χορηγηθεί οικονομική στήριξη μπορεί να ληφθεί άμεσα, μόλις οι τρέχουσες συζητήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το ΔΝΤ ολοκληρωθούν με συμφωνία επί ενός προγράμματος και οι φορείς αυτοί επιβεβαιώσουν ότι υφίσταται απειλή στην οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης.

Δείτε τώρα σύμφωνα με την έγκυρη Deutsche Welle τι δήλωσε η κ. Μέρκελ: "Η κα Μέρκελ -επικαλούμενη τηλεφωνική της συνομιλία με τον κ. Παπανδρέου- επιμένει ότι δεν είναι δυνατόν σήμερα να γίνεται λόγος για το ύψος της οικονομικής βοήθειας και τον τρόπο καταβολής της, εφ’ όσον δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το ΔΝΤ και την Κομισιόν. Επομένως δεν υπάρχει ακόμη τελικό αξιόπιστο πρόγραμμα περικοπών, το οποίο να έχει αξιολογηθεί και εγκριθεί από την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Η κ. Μέρκελ επεσήμανε ότι η γερμανική οικονομική βοήθεια δεν θα έχει τη μορφή άμεσων πιστώσεων προς την Ελλάδα, αλλά θα είναι εγγυήσεις που θα δώσει η γερμανική κυβέρνηση προς την κρατική τράπεζα δανειοδοτήσεων KfW

 Σχόλιο: Ο πρωθυπουργός είπε μπορεί να πάρουμε άμεσα την βοήθεια μόλις ολοκληρωθούν οι διεργασίες. Η Μέρκελ λέει ότι δεν είναι δυνατόν σήμερα να γίνεται λόγος για βοήθεια εφόσον δεν τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις. Επίσης πουθενά δεν αναφέρθηκε από την Μέρκελ το θέμα της οικονομικής σταθερότητας της Ευρωζώνης. Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι δεν θα πάρουμε άμεσες πιστώσεις αλλά τραπεζικές εγγυήσεις από την KfW.

'Αμ το άλλο που το βάζετε; Για να πάρουμε τα λεφτά θα πρέπει η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, να επιβεβαιώσουν ότι τα κάναμε μπάχαλο και ένεκα αυτού κινδυνεύει η οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης !! Τόσο καλά τα καταφέραμε και τόσο επιτυχημένοι ήταν οι χειρισμοί μας που δημιουργήσαμε πρόβλημα στην ευρωζώνη...

Bravo Giorgo !!!

http://dexiextrem.blogspot.com/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/04/2010 19:13:55

  Bravo Giorgo! Όλές οι ξένες πηγές λένε ότι οι Γερμανοί δεν προτίθενται να δώσουν μία (συγγνώμη, "ένα"). Τι ξεφτίλα! Μόνο για εσωτερική κατανάλωση! Και τολμά ο Πεταλωτής και κουνάει το σαγόνι του δημόσια!

 2. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 25/04/2010 19:21:51

  Πολλοί κατά το παρελθόν,υποτίμησαν δολίως την νοημοσύνη του Ελληνα,αλλά τη σκαπούλαραν.Γιά τους τωρινούς όμως,χλωμό το βλέπω.

 3. BlueSky avatar
  BlueSky 25/04/2010 20:40:25

  Χθες σας ανέφερα κάτι για την Μέρκελ. Η συγκεκριμένη εκτελεί εντολές άνωθεν.
  Η ελλάδα οδηγείται εκτός ΕΕ και θα γίνει μόλις πάρουν οι εταίροι τα φράγκα που τους χρωστάμε. Αφού γίνει αυτό, τότε θα κολυμπάμε μόνοι μας.....

 4. otiprepei avatar
  otiprepei 25/04/2010 23:31:40

  Ναι, θα κολυμπάμε μαζί με 3 4 εκατομμύρια ισλαμοφασισταριά παρέα.
  Μακάρι να κολλήσει το ζήτημα των διαπραγματεύσεων για να αρχίσουν τα μέλη να μιλάνε και να διευκρινίζουν και να φανεί τι μπούρδα διαπραγμάτευση έκανε ο ΓΑΠουρας της οποίας τις πλήρεις λεπτομέρειες δεν έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει.

 5. Dimi avatar
  Dimi 26/04/2010 00:29:58

  Πηγή: KRISAION Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2010

  «Δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσους πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν προσέφεραν τίποτε εις αυτήν»
  ~Friedrich Nietzsche

  ****
  «Αναπόφευκτος η χρεωκοπία της Ευρωζώνης. Σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει το Eυρώ» ~Jim Rogers, Διεθνής Κερδοσκόπος

  «Οι Ελληνες ίστανται έμπροσθεν μίας μοναδικής ιστορικής ευκαιρίας: να διαλύσουν την Ευρωζώνη. Ολοι οι λαοί της Ευρώπης θα τους ευγνωμονούν αιωνίως. Ολοι οι λαοί ποθούν την ελευθερία τους. Θέλουν ν’αποτινάξουν τον ζυγό των Βρυξελλών. Εχουν τα βλέμματα στραμμένα τους Ελληνες. Θα καταφέρουν οι Ελληνες να διαλύσουν το γερμανικό έκτρωμα? αναρωτώνται τα κράτη της Ευρώπης.

  Οι Ελληνες υποχρεούνται να μετατρέψουν την αναπόφευκτη χρεωκοπία της Eυρωζώνης σε πολιτική χρεωκοπία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Ο διεξαγόμενος πόλεμος κατά της Ελλάδας υπό τον Τζέφρυ Παπανδρέου έχει ως στόχο να εκτοξευθεί το Ελληνικό χρέος σε δυσθεώρηα ύψη. Η μετατροπή της οικονομικής κρίσεως σε πολιτική είναι θείον δώρον. Δι’αυτού του τρόπου ο Ελληνισμός θα διαγράψει το εξωτερικό χρέος. Απεργαζόμενος την συντριβή των κατοχικών στρατευμάτων διά πολιτικής κρίσεως στην Ευρωπαϊκή Ενωση, κερδίζει μία θέση στην Αιωνιότητα.

  Το χρέος δεν φοβίζει τους Ελληνες. Η αναπόφευκτη χρεωκοπία της Ευρωζώνης θα διαγράψει όλα τα εξωτερικά χρέη σε Ευρώ. Η διαγραφή των χρεών σε Ευρώ θα λειτουργήσει ως συνεκτικός κρίκος των Ευρωπαϊκών Εθνών με το Ελληνικό Εθνος εις τον αγώνα γιά την κατεδάφιση της ιμπεριαλιστικής αυτοκρατορίας των Βρυξελλών.

  Χρεωκοπεί το Ευρώ. Χρεωκοπεί η Ευροζώνη. Χρεωκοπεί η συμμορά του Τρισέ, γράφουν οι τίτλοι των εφημερίδων. Ενώ πριν λίγο καιρό έγραφαν ύμνους στο Ευρώ και στην ΟΝΕ, τώρα γράφουν καθημερινά τα περί εξόδου από το Ευρώ. Εν μία νυκτί αλλάζουν την συμπεριφορά τους τα ευρωγιουσουφάκια, αδιαφορώντας γιά την έλλειψη συνέπειας προς το αναγνωστικό τους κοινό. Καταρρέει σάν χάρτινος πύργος το παραμύθι του Ευρώ.

  Μάταια προσπαθεί να το αναστήσει ο Ελληνόφωνος βρυκόλακας πίνοντας το αίμα των Ελλήνων.

  Οι Ελληνες θ’αγωνιστούν ηρωϊκώς ώστε να μην διασωθεί το Ευρώ με τα χρήματα των φορολογουμένων. Η Μέρκελ προσπαθεί να φορτώσει τα γερμανικά χρέη στον Ελληνικό Λαό. Ξέρει ότι η Ευρωζώνη οδεύει στην χρεωκοπία, αλλά θέλει Ελληνες σκλάβους γιά να αναλάβουν την διατήρηση εν ζωή του κλινικώς νεκρού Ευρονονομίσματος.

  Οι Ελληνόφωνοι πραιτωριανοί των βρυξελλών προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους Ελληνες προκειμένου να μην επιστρέψουν στη δραχμή. Ισχυρίζονται ότι η υιοθέτηση της δραχμής θα συνοδευτεί με μεγάλη υποτίμηση, και συνεπώς κάθετη αύξηση του εξωτερικού χρέους. Τα ψεύδη των πραιτωριανών δεν φοβίζουν τους Ελληνες. Δεν χρειάζεται να γίνει καμμία υποτίμηση της δραχμής.

  Είναι απολύτως βέβαιο ότι αν οι Ελληνες υιοθετήσουν άμεσα τη δραχμή και απελευθερωθούν από την σκλαβιά του Ευρώ, και άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου θ’ακολουθήσουν το Ελληνικό παράδειγμα. Αυτό θα σημάνει καθίζηση του Ευρώ στις διεθνείς χρηματαγορές. Επομένως το νόμισμα που θα υποτιμηθεί θα είναι το ευρώ, όχι η δραχμή.

  Και ενώ οι ψευδοπροφήτες αναγγέλουν καταστροφές, χάος, υποτίμηση, από την έλευση της δραχμής, αποσιωπούν την πιό απλή λύση: η δραχμή δεν πρέπει να συνδεθεί με κανένα νόμισμα. Ούτε με το δολλάριο. Θα διαπραγματεύεται ελευθέρως στην διεθνή αγορά συναλλάγματος. Η εσωτερική αξία της δραχμής θα είναι συνάρτηση της Ελληνικής βιομηχανίας, τους Ελληνικού εμπορίου, των Ελληνικών αναπτυξιακών επενδύσεων, των Ελληνικών ακινήτων και των Ελληνικών εξαγωγών.

  Η δύναμις της δραχμής έγκειται εις την ιστορική, πολιτιστική και εθνική πίστη που έχουν οι Ελληνες εις το Εθνικό τους νόμισμα. Αντιθέτως το Ευρώ στην ύπαρξη ανοήτων, καιροσκοπικών και προδοτικών κυβερνήσεων, αίτινες εξαπατούν τους λαούς των περί δήθεν παντοδυναμίας του Ευρώ.

  Μόλις τα Εθνη της Ευρώπης συνειδητοποιήσουν ότι η λεγόμενη Ευρωπαϊκη Κεντρική Τράπεζα δεν δανείζει απ’ευθείας τα κράτη, αλλά δανείζει απ’ευθείας μόνον τις ιδιωτικές τράπεζες με 1% επιτόκιο και στη συνέχεια οι τράπεζες μεταπωλούν τα Ευρωχαρτονομίσματα με 6%, τότε θα εκραγεί η λαϊκή οργή.

  H δύναμις του Ευρώ εδράζεται στην δόλια, μισελληνική και δουλική άρνηση του Τζέφρυ Παπανδρέου να τυπώσει δραχμές Αντ’αυτού, ο εν λόγω πολιτικός νάνος «απειλεί» την Μέρκελ ότι θ’απευθυνθεί στο ΔΝΤ γιά δάνειο. Αλλά στο άκουσμα και μόνον ότι θα τυπωθούν δραχμές και άλλα εθνικά νομίσματα στην Ευρώπη, τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων θα κατακρημνιστούν.

  Η Μέρκελ, ο Μπαρόζο, ο Τρισέ, ο Ολιν Ρεν, μπορούν ν’απειλούν και να χυδαιολογούν εις βάρος των Ελλήνων μόνον εφ’όσον έχουν απέναντί τους έναν αλλόφυλο πολιτικό νάνο που παριστάνει τον Ελληνα πρωθυπουργό. Οι απειλές των δεν θα έχουν καμμία ισχύ μόλις κυκλοφορήσει η Δραχμή. Οσο ξέρουν ότι κατέχουν το μονοπώλειο εκδόσεως χαρτονομίσματος, και συγχρόνως ο αλλόφυλος γενίτσαρος της υπόδουλης Ελλάδας αρνείται να σπάσει αυτό το μονοπώλειο, τόσο θα εκβιάζουν. Αλλά ο εκβιασμός τους στηρίζεται σε μία κλωστή.

  Οσο οι Ελληνες καθυστερούν την έκδοση Ελληνικού χαρτονομίσματος τόσο ο Τζέφρυ Παπανδρέου θα κερδοσκοπεί εις βάρος της Ελλάδας διά της συνεργασίας του με ξένους χρηματοπιστωτικούς οίκους. Θα ισχυρίζεται ότι η Ελλάς οδεύει προς χρεωκοπία, οι ξένοι οίκοι θα το αναμεταδίδουν, τα επιτόκια των ομολόγων θα αυξάνουν και η συμμορία του Τζέφρυ θα κερδίζει πολιτική προμήθεια από τα κέρδη τους.

  Και θα κάνει νέες παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας στους Γερμανούς κατακτητές.

  Το πρόβλημα της Μέρκελ δεν είναι να αποπληρωθεί το Ελληνικό χρέος. Ουσιαστικά, δεν θέλει ν’αποπληρωθεί το Ελληνικό χρέος. Το πρόβλημά της είναι να θεσμοθετηθεί άμεσα πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τις αποφάσεις του Βερολίνου. Δεν θέλει να αποπληρωθεί το Ελληνικό χρέος με Δραχμές, ούτε διά οικονομικής αναπτύξεως της Ελλάδας. Θέλει μιά καχεκτική Ελληνική οικονομία γιά να κάνουν τουρισμό οι ηλικιωμένοι Γερμανοί και ένα Γερμανικό προτεκτοράτο στη Μεσόγειο.

  Η Μέρκελ γνωρίζει καλώς ότι τα οικονομικά προβλήματα οξύνονται όταν αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές εν μέσω υφέσεως. Γνωρίζει καλώς ότι τα κρατικά έσοδα μειώνονται αντί ν’αυξάνονται διά των μέτρων λιτότητος. Γνωρίζει καλώς ότι τα κρατικά έσοδα αυξάνονται μόνον διά της μειώσεως των φορολογικών συντελεστών και διά της αυξήσεως των παραγωγικών επενδύσεων. Εν τούτοις, πανηγυρίζει δήθεν επειδή θα μειωθεί το έλλειμα με τα κατασταλτικά μέτρα που ελήφθησαν.

  Πανηγυρίζει διότι νομίζει ότι δια του οικονομικού πολέμου θα γονατίσει την Ελλάδα. Αλλά οι Ελληνες θα παραγράψουν όλο το χρέος προς την Γερμανία. Δεν πρόκειται να το αναγνωρίσουν. Ούτε οι Ευρωπαϊκές χώρες θα αναγνωρίσουν τα χρέη τους προς την Γερμανία.

  Οταν τα Ευρωπαϊκά έθνη ζήτησαν από την καγκελάριο Μέρκελ περιορισμό των εμπορικών πλεονασμάτων της Γερμανίας, διότι επιδρούν αρνητικώς στα εμπορικά ισοζύγια των κρατών, η Μέρκελ απήντησε ότι «η Γερμανία δεν θα μεταβάλλει την Εξαγωγική της πολιτική» Ισως, αλλά θα μεταβάλλει η Ελλάς την ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ της πολιτική. Θα αποκλείσει τα Γερμανικά προϊόντα. Και συντόμως θα την μιμηθούν τα ΕυρωπαΪκά έθνη.

  Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών σε πρόσφατη συνέντευξη στους Financial Times δήλωσε ότι η υποταγή όλων των Λαών της Ευρώπης στην Γερμανική κατοχή είναι μονόδρομος. Απλώς, ντρέπεται να την αποκαλέσει με το όνομά της. Την ονομάζει Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, νομισματική ένωση, γιά να εξαπατήσει τους αφελείς. Αλλά σύντομα, έρχεται μία άλλη Ενωση. Η ενωμένη προσπάθεια των Εθνών της Ευρώπης γιά ν’αποτιναχθεί ο Γερμανικός ζυγός.

  Η ανακοίνωση του Γερμανού Υπουργού γιά δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου αντίστοιχου του ΔΝΤ, χαιρετίστηκε ως μεγάλη ελπίδα της Ευρώπης από τα ευρωγιουσουφάκια. Αλλά ο Woolfgang Schäuble σ’αυτό το σημείο ήταν ξεκάθαρος. Το ΕΝΤ θα επιβάλλει σκληρές τιμωρίες σε όσους δεν υποτάσσονται στις διαταγές του Βερολίνου.

  Ο Ελληνισμός απαντά ότι είναι καλύτερο να χρεωκοπήσει η Ευρωζώνη, παρά να την διασώσει η Ελλάς με τα χρήματά της. Η Ευρωζώνη ζητά χρήματα από την Ευρώπη γιά τη διάσωσή της. Αν περάσει μιά τέτοια απόφαση, θα προκληθούν σοβαρά πλήγματα στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Κάθε απατεών θα ζητά χρήματα από την Ελλάδα γιά να καλύψει τις δικές του ανομίες.

  Αφού πρώτα η συμμορία των Βρυξελλών επέβαλε στους φορολογούμενος ν’αναλάβουν τα χρέη των τραπεζών, δημιουργώντας τεράστια ελλείματα στους κρατικούς προϋπολογισμούς, τώρα απαιτεί τα κρατικά ελλείματα να τα πληρώσουν πάλι οι πολίτες.

  Μιά τόσο ανήθικη νομισματική ένωση, σε πλήρη διάλυση, δεν έχει το δικαίωμα να υπαγορεύει δημοσιονομικούς κανόνες στην Ελλάδα. Ενα χρεωκοπημένο νομισματικό σύστημα όπως το Ευρώ, δεν μπορεί να απαιτεί από τους πιστωτές ν’αποδεχθούν τις ιταμές του απαιτήσεις. Χρηματομεσίτες του χρεωκοπημένου Ευρώ, όπως ο Woolfgang Schäuble, δεν επιτρέπεται να έχουν δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις που αφορούν την οικονομική ευρωστία των Ελλήνων.

  Ο Schäuble δεν δείχνει σημάδια ευφυϊας. Οπως ο Παπανδρέου «απείλησε» την Γερμανική κυβέρνηση με προσφυγή στο ΔΝΤ, έτσι και ο Schäuble «απείλησε» τους Ελλληνες με αποβολή από την Ευρωζώνη. Ωσάν να μην επρόκειτο γιά ευλογία αλλά και κατάρα. Μάλλον αγνοεί ότι οι Ελληνες μισούν το Ευρώ και θα το καταστρέψουν.

  Σύντομα ο Γερμανός Υπουργός θα δει στην Ελλάδα υποστολή της σημαίας της ΕΕ. Το ιμπεριαλιστικό σύμβολο των Βρυξελλών θα γίνει παρανάλωμα του πυρός. Το μισελληνικό, αποικιοκρατικό, αποκρουστικό Ευρώ θα έχει την ίδια τύχη. Σύντομα οι λαοί θα το καίνε στους δρόμους σαν άχρηστο χαρτί.

  Ηδη η Μέρκελ, γιά πρώτη φορά, έσπασε το φράγμα της σιωπής. Μίλησε ευθέως γιά ενδεχόμενο εξόδου κάποιας χώρας από την Ευρωζώνη. Τέτοια δήλωση ήταν αδιανόητη πριν ένα έτος. Τώρα είναι στα χείλη όλων των Ευρωπαϊκών Εθνών.

  Τα ευρωγιουσουφάκια αναπαρήγαγαν την Γερμανική δήλωση προσδίδοντας χρειά απειλής και τιμωρίας. Αλλά η δήλωση της Μέρκελ δεν εκπέμπει δύναμη. Ομολογεί αδυναμία.Η Μέρκελ γνωρίζει ότι μετά χαράς όλα τα Ευρωπαϊκά Εθνη θ’ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας και θ’αποτινάξουν τον Γερμανικό ζυγό.

  Από μέσα της, προσεύχεται στους Θεούς οι Ελληνες να μην ανατρέψουν τον ελληνόφωνο τοποτηρητή της στην Ελλάδα, και χάσει τους Ελληνες σκλάβους. Παρακαλεί τους Θεούς να πληρώσουν οι Ελληνες την χρεωκοπία της Ευρωζώνης. Παρακαλεί τους Θεούς να θολώσουν το μυαλό των Ελλήνων και να παραμείνουν υπό Γερμανική νομισματική κατοχή.

  Αλλά οι Θεοί διά μίαν έτι φοράν είναι με το μέρος των Ελλήνων.

  Χρεωκόπησε το Ευρώ σας, κυρία Μέρκελ. Αποδεχθείτε το. Αλλά και αν δεν είχε χρεωκοπήσει, οι Ελληνες θα έκαναν το παν γιά να χρεωκοπήσει.»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.