#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/10/2011 23:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλαξε το κλίμα για τη ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

[caption id="attachment_129205" align="alignleft" width="600" caption="Σαμαράς - Κοέλιο"][/caption]

(Ανανεωμένο) Τελείως διαφορετικό σε σχέση με την προηγούμενη φορά - κατά την οποία ο Α. Σαμαράς είχε δεχθεί έντονες επιθέσεις από την κ. Μέρκελ και άλλους για την πολιτική του - ήταν το κλίμα στην σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μετά την συνεδρίαση διάφοροι ηγέτες και παράγοντες του ΕΛΚ πλησίασαν τον πρόεδρο της ΝΔ και του έλεγαν ότι δικαιώθηκε για την στάση του. Μετά την σύνοδο  κ. Σαμαράς είχε προσωπικές συναντήσεις με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι (σε θερμό κλίμα), τον Κοέλιο (φωτογραφία), τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάρτενς, τον Φιλανδό Κατάνεν και τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Μπαρνιέ.

Στην σημερινή συνεδρίαση δεν ετέθη θέμα Ελλάδας. Έγινε μόνο μια θεώρηση του γενικότερου προβλήματος με εμμονή στην συνθετότητά του.

Αποφάσεις δεν αναμένονται αύριο στην Σύνοδο Κορυφής. Ένας από τους λόγους είναι ότι η κ. Μέρκελ θα περιμένει πρώτα να μεταφρασθεί στα γερμανικά το κείμενο συμπερασμάτων για να τo δώσει στους βουλευτές της και να αποφασίσουν για την Τετάρτη.

"Η κοινωνία έφτασε στα όριά της αντοχής της" Πριν από την Σύνοδο, ο κ. Σαμαράς έκανε την εξής δήλωση:

«Έγινε γνωστή η Έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που δείχνει ότι η πρόσφατη συμφωνία του Ιουλίου δεν έβαλε “πάτο στο βαρέλι”.

Η αναθεώρησή της, όμως, απαιτεί προσοχή, γιατί εμπεριέχει μεγάλους κινδύνους,
τόσο για την Ελλάδα, όσο και για τη σταθερότητα της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας Οικονομίας.

Κινδύνους για τις αντοχές και τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος και την αναγκαία επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να υπάρξει το μεγάλο ζητούμενο -δηλαδή ρευστότητα- και να μην πληγούν περισσότερο οι συνταξιούχοι μας.
Κινδύνους για τον εθελοντικό χαρακτήρα της συμμετοχής των ιδιωτών.
Ώστε να μην “πυροδοτηθούν” άλλες δυσάρεστες εξελίξεις, όπως η μετάδοση της κρίσης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.
Κινδύνους για την κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας, για όσο διάστημα -και αυτό εκτιμάται, δυστυχώς πλέον, ότι θα είναι πολύ μεγάλο-  η χώρα θα μείνει εκτός αγορών.
Κινδύνους, τέλος, για τον οικονομικό έλεγχο της χώρας και την επιβολή βαρύτερης και παρατεταμένης λιτότητας στην Ελληνική Κοινωνία. Μία κοινωνία που έχει φθάσει στα όρια ανοχής και αντοχής της.

Σε κάθε περίπτωση, σταθερά υποστηρίζω και θα το επαναλάβω σε λίγο στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Kόμματος, ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εκτός από το όποιο “κούρεμα”, προϋποθέτει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεγάλα και συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα.

Γι’ αυτό και απαιτείται, άμεσα, η επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας.

Ώστε να “πάρει μπροστά” και να αρχίσουν να μειώνονται  τα ελλείμματα.

Ώστε να μπούμε σε τροχιά βιώσιμης λύσης των προβλημάτων μας, στο πλαίσιο, πάντα, της Ευρωζώνης».

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, προσήλθε, χθες, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος και ανέπτυξε τις θέσεις του για τις τρέχουσες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Θέσεις που συμπυκνώνονται:

Στην αναγκαιότητα επίτευξης της δημοσιονομικής προσαρμογής, προσανατολισμένης στην άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας μας και στη διατήρηση της κοινωνικής μας συνοχής.
Στην αναγκαιότητα βιώσιμης αντιμετώπισης του ελληνικού δημόσιου χρέους, λαμβάνοντας, όμως, υπόψη τους σημαντικούς κινδύνους που συνεπάγονται από ένα μεγαλύτερο “κούρεμά” του.

 

Αυτές τις θέσεις επανέλαβε ο κ. Σαμαράς, στις κατ’ ιδίαν επαφές, που είχε με Ευρωπαίους ηγέτες.

Η Σύνοδος δεν κατέληξε σε συμπεράσματα, λόγω των ταυτόχρονων διαβουλεύσεων στο Eurogroup και στο Ecofin, ενόψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Σαμαράς έφτασε στις Βρυξέλλες χθες βράδυ, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος. Στη Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει στις 8 μμ ώρα Ελλάδας συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί του ΕΛΚ από 17 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας avatar
  Κώστας 22/10/2011 18:30:42

  Kόκκινες γραμμές:
  1. Κανένα επιπλέον φορολογικό μέτρο την επόμεμη τριετία.
  2. Άρση του επαίσχυντου χαρατσιού στην ελληνική κατοικία ΧΩΡΙΣ δημοσιονομικό ισοδύναμο. Να πάει η αποκλιμάκωση του χρέους ένα χρόνο πίσω.
  3. Κανένας περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας. Ραίενμπαχ κλπ προσβλητικά να τα ξεχάσουν.
  4. Επαναφορά του χαμένου εισοδήματος των χαμηλοσυνταξιούχων. Δεν θα σωθούμε σκοτώνοντας τους παπππούδες μας. (όπως η Ιρλανδία επανέφερε το κατώτερο ημερομίσθιο στα προ μνημονίου επίπεδα)

  Γαλάζιες γραμμές
  1. Κατάργηση του βενιζέλειου άρθρου 37. Δεν το ζήτησε η Τρόικα, να καταργηθεί.
  2. Καμία μείωση στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Το παραμύθι της αύξησης της ανταγωνιστικότητας μέσω πετσοκόματος των ιδιωτικών υπαλλήλων να το πουλήσουν σε αναγνώστες της Καθημερινής, όχι στον Ελληνικό Λαό.
  3. Δια νόμου απαγόρευση χρηματοδότησης ΜΚΟ. Κατάργηση μυστικών κονδυλίων πλην συγκεκριμένου ποσού για το Υπουργείο Εξωτερικών.
  4. Εξεταστική για το Μνημόνιο και το φούσκωμα του ελλείμματος και αναθεώρηση προς τα κάτω των ελλειμμάτων ξεκινώντας από αυτό του 2009. Τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ σε καμιά χώρα δεν μπαίνουν στο έλλειμμα. Το έκαναν οι διορισμένοι από τον Παπακωνσταντίνου υπάλληλοι υπονομεύοντας τη χώρα τους.
  ΓΑΠ-Παπακωνσταντίνου- Βενιζέλος παραπέμπονται για το φούσκωμα, τις δηλώσεις υπονόμευσης της Ελληνικής Οικονομίας και ό,τι άλλο προκύψει(CDS, Τ+ 10 κλπ). Θα αποτελέσει η παραπομπή τους και διαπραγματευτικό όπλο.
  4. Φορολογικοί συντελεστές χαμηλοί( μόλις διαφωνήσει η Τρόικα θα τους αντιταχθεί η σιωπή δια της οποίας αποδέχθηκε στην Ιρλανδία την διατήρηση του low corporate tax).

  Αντώνη, ο ΓΑΠ ξόφλησε. Ο Βενιζέλος γελοιοποιήθηκε. Δεν ήταν ποτέ αυτοί ο "αληθινός" εχθρός. Ήταν οι εντολοδόχοι μιας οικονομικά εθνικιστικής Γερμανίας. Οι Γερμανοί δεν είναι άτρωτοι. Βρίσκουν και κάνουν...
  Αμα θέλουν. Αμα δεν θέλουν υπάρχει και άλλος δρόμος. Θα ματώσουν, να το καταλάβουν. Κρίνεται η πορεία του έθνους για τουλάχιστον το πρώτο μισό του 21ου αιώνα. Δεν θα αποφασίσει η Μέρκελ μόνη της το μέλλον μας.

  • foros avatar
   foros @ Κώστας 23/10/2011 00:50:37

   +
   ενιαίος συντελεστής φπα ή χαμηλός συντελεστής για τα είδη πρώτης ανάγκης
   αξιολόγηση όλων των Δ.Υ και απολύσεις των τεμπέληδων, εφαρμογή κλαδικών μισθολογίων
   έλεγχος των κρατικών διαφημίσεων και των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών
   επαναδιαπραγμάτευση όλων των κρατικών συμβάσεων

  • Delta Lamda avatar
   Delta Lamda @ Κώστας 23/10/2011 02:20:56

   @ Κωστα Ξεχασες να προσθέσεις την φορολόγηση σε ποσοστό 50% των καταθέσεων των ελλήνων στο εξωτερικό (ιδιωτών και πολιτικών) που δεν δικαιολογούνται απο τα νόμιμα και δηλωθέντα φορολογικά εισοδήματά τους.

 2. DIMITRIS avatar
  DIMITRIS 22/10/2011 19:30:14

  Συμφωνώ με αυτά που έγραψε ο Κώστας, ειναι καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, γιατί κανείς από τους Ευρωπαίους δεν θα μας λυπηθεί για το πως θα ζήσει αυτά τα χρόνια ο Έλληνας πολίτης. Καλά τα νούμερα αλλά το πρωτεύων είναι οι άνθρωποι.

  • Y. avatar
   Y. @ DIMITRIS 23/10/2011 09:49:14

   Δυστυχώς ο Νεοέλληνας, έβαλε (βάζει?) ως πρωτεύων τα νούμερα
   Ίσως γιατί γίναμε (είμαστε?) νούμερα!

 3. takis avatar
  takis 22/10/2011 23:48:54

  Ακριβώς αυτό είναι παιδιά, συμφωνώ μαζί σας. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ας έχει κόστος. Η Μέρκελ έχει κάθε λόγο να μας θέλει στη φυλακή του ευρώ. Η άποψή μου είναι να φύγουμε οικειοθελώς για δύο χρόνια, χωρίς κουρέματα και μα... Το "κούρεμα" σημαίνει πως θα έχουμε λιτότητα διαρκείας , φτώχεια και όχι εγγυημένο αποτέλεσμα. Μόνοι μας θα σταθούμε στα πόδια μας. Το γ Ραιχ άρχισε να πέφτει μετά την ηρωική αντίσταση. Γιατί όχι τώρα;

 4. φωνη avatar
  φωνη 22/10/2011 23:51:34

  Μπράβο...επιτέλους!!!!!!!!!!!!!! :)

 5. Απορία avatar
  Απορία 23/10/2011 00:13:26

  Πολύ καλή η κίνηση του προέδρου της ΝΔ αλλά από τέλος της άλλης βδομάδας (και συγκεκριμένα μετά την Τετάρτη) θα πρέπει να περάσει στην δυναμική πολιτική για να γίνουν εκλογές. Χωρίς εκλογές η χώρα είναι καταδικασμένη.

  Και φυσικά δεν έχει τη δυνατότητα να ασκήσει πίεση μόνον στον πρόεδρο της δημοκρατίας αλλά και στους ευρωπαίους.

  Φανταστείτε τι θα γίνει αν πει μόνον ένα:
  "Όταν γίνω κυβέρνηση θα ακυρώσω οποιαδήποτε σύμβαση υπογράψει το ΠΑΣΟΚ με τον οποιονδήποτε"...

  • Y. avatar
   Y. @ Απορία 23/10/2011 09:52:34

   ...και γιατί όχι στην αρχή αυτής της εβδομάδας, μετά τη Δευτέρα? (αύριο)

 6. Panos avatar
  Panos 23/10/2011 00:19:05

  ό,τι κάνει πρέπει να το κάνει άμεσα, πιο δυνατή αντιπολίτευση και με μεγαλύτερη δημοσιότητα. Είτε το θέλει είτε όχι, η κοινωνία δε θέλει νδ κυβέρνηση. Πάντα θα είναι πασοκ και αυτό δεν αλλάζει ούτε με χρεοκοπία της χώρας. Οι λόγοι έχουν αναλυθεί παλιότερα. Φανταστείτε υπό τέτοιες συνθήκες, στις εκλογές της ένωσης περιφερειών το πασοκ θριάμβευσε πάλι χαλαρά. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό σε μια χρεοκοπημένη υποδουλωμένη χώρα.

  • Y. avatar
   Y. @ Panos 23/10/2011 09:59:46

   Να μην είσαι καθόλου σίγουρος ότι η κοινωνία δε θέλει ΝΔ κυβέρνηση, αν και το σίγουρο είναι ότι δε θέλει τη σημερινή κυβέρνηση. Αν κάνει αυτά που αναφέρεις στη πρώτη σου πρόταση, θα δεις επιτάχυνση της ανοδικής τάσης, εκθετικά

 7. victoria (true) avatar
  victoria (true) 23/10/2011 00:34:51

  Μπράβο. Άντε να δούμε με αυτούς στο ΕΛΚ.
  ΕΛΚ και η Μέρκελ, Σαρκοζύ και Γιούνκερ. Δεν έχουν δικαιολογία.
  Τόσο φροντιστήριο κάτι θα πιάσει, ελπίζω...

 8. brankaleon avatar
  brankaleon 23/10/2011 01:13:45

  Το μόνο όπλο που υπάρχει σήμερα για τους Έλληνες, είναι μόνον η ΑΛΗΘΕΙΑ.
  ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.
  ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
  ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ.
  Μόνον τότε μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνες και βάρη.
  Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δίστρατο.
  Να γίνουμε "ινδικα χοιρίδια" της Παγκοσμιοποίησης, ή
  πηγή Φωτός.
  Πρώτα για εμάς αλλά και για τους άλλους.
  Δεν είναι υπερβολή.
  Αν χάσαμε το τρένο της τεχνολογίας, ακόμη καβαλώντας κι' έναν γάϊδαρο μπορούμε να τους ξεπεράσουμε όλους.
  Η σημερινή χαοτικότητα αντιμετωπίζεται μόνον με χαοτικότητα.
  Και πηγή μιας τέτοιας χαότικότητας την προεξοφλεί η εθνική βιωματικότητά μας.
  Είναι η λογική πέρα από συντεταγμένες, αριθμούς και συσχετισμούς.

 9. johny avatar
  johny 23/10/2011 01:22:24

  Μπράβο κώστα για τα όσα προτείνεις. Θα ήταν δυνατό να προωθηθεί αυτή η λίστα σε αυτόνομο άρθρο και όχι ως σχόλιο;

 10. Άννα avatar
  Άννα 23/10/2011 09:22:47

  Συμφωνώ με όλους και με όλα. Ο Σαμαράς δεν μπορεί μόνος του . Ολοι μαζί θα τα καταφέρουμε ΚΟΥΝΗΘΗΤΕ

 11. βισάλτης avatar
  βισάλτης 23/10/2011 09:37:35

  Πιστεύω ότι ο Αντώνιος θα διαπραγματευτεί με τους τοκογλύφους και δεν θα χάψει σαν το γκιόργκος ότι του σερβίρουν όπως το ύψος του χρέους που αντί να ζητήσει λογιστική διερεύνηση δήλωσε ότι η ελλάδα θα εξοφλήσει μέχρι το τελευταίο ευρώ ...ότι χρέος μας πείτε ότι έχει..
  Επίσης ενθαρρυντικό είναι ότι - σε αντίθεση με την θεοδώρα την υποτελή που χαζογελούσε και δήλωνε ότι οι σχέσεις μας είναι άριστες και ότι η ελλάδα δεν έχει καμμία απαίτηση προκαλώντας τα ειλικρινή ξεσπάσματα γέλιου των συνομιλητών της - οι συνομιλητές του δείχνουν προβληματισμένοι .Αν δε καταφέρει να σπάνε μολύβια από να νεύρα τους,να κοκκινίζουν από την πίεση και να έχουν κάτι φάτσες λες και κατάπιαν νέφτι με χολή ,τότε πλέον θα πειστώ με σιγουριά ότι προστατεύει τα συμφέροντα του λαού και όχι των τοκογλύφων.

  • Y. avatar
   Y. @ βισάλτης 23/10/2011 13:01:28

   Το “..θα εξωφλήσει” το είπε (γιατί είμαστε μη αξιόχρεοι?), το “..ότι χρέος μας πείτε” που το διάβασες? Για δώσε μας το λινκ

 12. Φρίξος Γιαννιός avatar
  Φρίξος Γιαννιός 23/10/2011 10:49:39

  Το πρόβλημα πρώτα από όλα είμαστε εμείς και το σύστημα που έχουμε δομήσει για να ζούμε και να λειτουργούμε. Αυτό πρέπει να αλλάξει δομημένα και μεθοδικά την επόμενη δεκαετία. Πρέπει να βασισθεί σε δομές αναπτυξιακές και προ πάντων ανταγωνιστικές. Για να γίνει αυτό χρειάζεται σημαντική προσπάθεια από ικανούς ανθρώπους που θα πολεμήσουν με όλα τα συντεχνιακά συμφέροντα στη χώρα. Το να αραδιάζουμε κάποιες προτάσεις χωρίς τεκμηρίωση και χωρίς προϋπολογιστικό ισοδύναμο δεν μας τιμά τουλάχιστον σαν τεχνοκράτες. Τώρα όταν είσαι αδύναμος και σε μειονεκτική θέση μπορεί να γίνεις ο αποδιοπομπαίος τράγος προς γνώση και συμμόρφωση των άλλων σχετικά αδύναμων που σε περίπτωση που δεν θα συμμορφωθούν θα ακολουθήσουν τη δική σου όδευση στο κρεβάτι του Προκρούστη.
  Για να αποφύγεις τα επαναλαμβανόμενα δεινά θα πρέπει να αποδείξεις ότι μπορείς να εναρμονισθείς στις υποδείξεις του σχετικού δυνάστη σου αλλά η μέθοδό του δεν είναι η ενδεδειγμένη μόνο τότε μπορείς να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να του επιβάλεις έμμεσα τον δικό σου τρόπο και τη δική σου μέθοδο η οποία θα είναι αποτελεσματικότερη τόσο για σένα όσο και για αυτόν. Αυτή είναι η μόνη λύση ανάληψης πάλι της κυριαρχίας από τις Ελληνικές δυνάμεις ικανότητας και ισχύος. Ποιες είναι αυτές θα πρέπει ν αναδειχθούν από την προσδοκώμενη προσπάθεια που θα πρέπει να έχει σαν στόχο μόνο το όφελος για το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και ποτέ προς όφελος των κρατικοδίαιτων ή συντεχνιακών ομάδων. Το κράτος πρέπει να διατηρεί και να ελέγχει τους θεσμούς σε δίκαιο επίπεδο ανταγωνισμού για όλους, προστασίας του περιβάλλοντος και της εθνικής κυριαρχίας. Οι όποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να έχουν σχέση μόνο με την πιστή εφαρμογή των νόμων και της συνεχούς ενίσχυσης της ισονομίας τίποτε άλλο.

 13. ΔημΒας avatar
  ΔημΒας 23/10/2011 14:54:16

  Και όσοι πέρασαν από δημόσιο αξίωμα και πλούτισαν να πάνε φυλακή και να δημευτεί η περιουσία τους. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΜΠΕΔΩΘΕΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Όλα τα άλλα έπονται και διορθώνονται...

 14. Ευρωπαίος Λαϊκός avatar
  Ευρωπαίος Λαϊκός 23/10/2011 21:41:31

  Άλλαξε το κλίμα, φθινόπωρο πια. Τη σπόντα του Σαρκοζί live και on camera την ακούσατε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.