11/05/2010 20:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άλλαξε ο Μανωλιός….

Αλλαγές στον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών προσώπων, Υπουργών, Υφυπουργών και Βουλευτών προανήγγειλε στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης

Σύμφωνα με τον ίδιο θα αλλάξει η σύνθεση της επιτροπής η οποία ελέγχει τις δηλώσεις πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων τους καθώς η πλειοψηφία της δεν θα αποτελείται πια από βουλευτές αλλά από μέλη ελεγκτικών μηχανισμών υπό την εποπτεία Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Θα σταματήσει το Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει…» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Όπως επίσης αποκάλυψε θα αλλάξει και ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών και μεταξύ των αλλαγών που θα προτείνει είναι ο ακριβής καθορισμός του τι θεωρείται
«αδίκημα που τελείται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του βουλευτή» - πράγμα που σήμερα ήταν ασαφές – και οι αλλαγές στο χρόνο παραγραφής των αδικημάτων προς την κατεύθυνση της διεύρυνσης των χρονικών ορίων ευθύνης.

Δηλαδή η παραγραφή τους θα γίνεται όχι με βάση το χρόνο λήψης μιας απόφασης αλλά από το χρόνο εφαρμογής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ενας αθώος avatar
  Ενας αθώος 11/05/2010 21:05:23

  Έλεος!! έχετε γίνει πιό δογματικοί και από το ΚΚΕ. Ενα μοτίβο σιγοτραγουδάτε συνεχώς!

 2. Νικηφόρος Ουρανός avatar
  Νικηφόρος Ουρανός 11/05/2010 21:15:39

  Μια υποψία με βασανίζει για την αλλαγή του νόμου περί πόθεν έσχες.Υπό το κράτος των αντιδράσεων του λαού να δημιουργηθεί ένα αυστηρό μεν δίκαιο, με πολλές όμως αντισυνταγματικότητες , ώστε οι υποθέσεις που θα πάνε στο Ειδικό Δικαστήριο να καταπίπτουν εξ αιτίας αυτών των αντισυνταγματικοτήτων.Η υποψία αυτή μεγαλώνει αν σκεφτεί κανείς πως μιλάνε για αναδρομική εφαρμογή του νόμου. Μα η αναδρομικότητα των ποινικών νόμων απαγορεύεται από το Σύνταγμα.

 3. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 12/05/2010 09:33:14

  Μετά από όσα έχουν γίνει και έχουν δει τα μάτια μας...

  Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποτελεί εγγύηση δηλαδή για μας; Γιατί δεν βάζετε την Ολομέλεια νάστε πιο σίγουροι;

  Πέντε μέλη μόνο στην επιτροπή ελεγχου, που επειδή ΔΕΝ θα είναι βουλευτές εμείς τώρα να κοιμόμαστε ήσυχοι δηλαδή; Θα γίνει η δουλειά.

  Κάντε βρε το απλούστερο: Μια πολυμελή επιτροπή απλών πολιτών που θα επιλέγονται δια κλήρωσης και μόνο για τον συγκεκριμένο σκοπό και θα δείτε τι ωραία εξεταστική επιτροπή θα έχετε. Και "πλαισιώστε" την και με όσους "τεχνικούς" απαιτούνται για να κάνει την δουλειά της. Τι μας κοροϊδεύετε πια;

  Τι; Μήπως δεν σας "καλύπτει" το σύνταγμα; Μήπως και κάτι τέτοιο θα ήταν "αντισυνταγματικό"; Αφού ακόμη κι αυτό το χλωμό κείμενο μας λέει ότι όλη η εξουσία απορρέει από τον λαό και ασκείται χάριν αυτού.

  Το συνάφι των πολιτικών και των δημοσίων λειτουργών θα αυτο-ερευνηθεί; (αμ το άλλο με τις Ανεξάρτητες Αρχές το ξέρεις;) Ούτε να γελάσω δεν μπορώ.

  Εγώ, εδώ που φτάσαμε, μόνο στον συμπολίτη μου έχω εμπιστοσύνη. Σε κανέναν άλλο. Εσείς;

  Θραξ Αναρμόδιος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.