#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/04/2012 19:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άκυρη για τη ΝΔ η αμαρτωλή συμφωνία για τα υποβρύχιαΣε μια σημαντική δήλωση για το σκάνδαλο των υποβρυχίων προχώρησε σήμερα η ΝΔ. Ο εκπρόσωπός της Γιάννης Μιχελάκης, αφού επισήμανε για μια ακόμα φορά τις ευθύνες του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος επικύρωσε την αμαρτωλή συμφωνία άφησε να εννοηθεί ότι η ΝΔ θα την επανεξετάσει λέγοντας: "Η Νέα Δημοκρατία ούτε ψήφισε την κύρωση της σύμβασης Βενιζέλου, ούτε την υλοποίησε από το Νοέμβριο του 2011, μέχρι σήμερα..."

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ:

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος υπήρξε βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1, δεν δικαιούται, πλέον, να σιωπά.

Είναι, άλλωστε, ο ίδιος που - το 2010 - αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου, για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους. Για παράδειγμα: Δέσμευσε το Δημόσιο να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά σε τακτές ημερομηνίες, χωρίς, όμως, να δεσμεύσει την κατασκευάστρια εταιρία, για αντίστοιχη πρόοδο των εργασιών. Και χωρίς να προβλέψει εγγυητικές επιστολές, καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης.

Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ως υπουργοί Εθνικής Άμυνας, με τις δύο αυτές συμβάσεις, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δις ευρώ, αλλά – αντί των οκτώ – να έχουμε παραλάβει, μετά από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο. Και αυτό με προβλήματα, τα οποία διορθώθηκαν εκ των υστέρων.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως ήταν φυσικό, ούτε ψήφισε την κύρωση της σύμβασης Βενιζέλου, ούτε την υλοποίησε από το Νοέμβριο του 2011, μέχρι σήμερα».

Όπως είναι γνωστό, η Νέα Δημοκρατία ήδη από το 1998 ως αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε τη σκανδαλώδη προσπάθεια του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως και τη σύμβαση που υπογράφηκε. Ενώ ο υπουργός Άμυνας επί κυβέρνηση ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει δηλώσει για το θέμα: "Ούτε παρήγγειλα, ούτε παρέλαβα. Όταν αρνήθηκα να παραλάβω, δημιουργήθηκε μείζον θέμα. Για πρώτη φορά αρνήθηκε μια μικρή χώρα απέναντι στην παντοδύναμη Γερμανία και της τρίβει τα υποβρύχια στα μούτρα. Αν έγινε το θέμα γνωστό, έγινε γιατί αρνηθήκαμε να παραλάβουμε..."Διαβάστε τι γράψαμε πρόσφατα: Ο Βενιζέλος παρέλαβε τα αμαρτωλά υποβρύχια του Άκη

«Σωματοφύλακες» του Άκη Βενιζέλος και Λοβέρδος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris. A avatar
  Aris. A 16/04/2012 18:20:32

  Επιτέλους .....έχει βουήξει ο κόσμος για την συμφωνία Βενιζέλου που πληρώναμε κανονικά χωρίς να υποχρεώνεται ο Λιβανέζος να κάνει εργασίες στα υποβρύχια.

 2. Dimitrios Giannakis avatar
  Dimitrios Giannakis 16/04/2012 18:25:27

  Πιο καθαρά και πιο δυνατά κ. Μιχελακη! Ας διαχωρισουμε την θέση μας όσο πιο καθαρά γίνεται !

 3. anonymous avatar
  anonymous 16/04/2012 18:37:02

  Επιτέλους κάποιος το λέει. Ελπίζω να τα στείλουν από κει που ήρθαν.

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ anonymous 16/04/2012 19:19:57

   Τα χρειαζόμαστε τα υποβρύχια.Ακριβά μεν αλλά τα θέλουμε.Μόλις αγόρασαν οι γείτονες αεροπλάνα παρακολούθησης!! για το Αιγαίο.Τα χρειαζόμαστε,φυσικά με καλύτερους όρους αγοράς και αντισταθμιστικών.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Ιωάννης33 16/04/2012 19:52:12

    Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Τα παραγγείλαμε από τα σχέδια. Δεν υπήρχαν καν. Έφτιαξαν το πρώτο κι έγερνε. Μετά τα βελτίωσαν και τα υπόλοιπα 3 είναι εντάξει. Μετά, κι αφού είχαμε φορτωθεί το κόστος ανάπτυξης, πούλησαν άλλα 8 σε άλλες χώρες και μας φόρτωσαν το ελαττωματικό με ζόρι, ενώ θα έπρεπε να το αποσύρουν, να μας δώσουν άλλο και να περάσουν το κόστος του ως κόστος ανάπτυξης στα υπόλοιπα 12. Με αυτούς τους όρους να τα μαζέψουν και να φύγουν.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ anonymous 17/04/2012 00:19:41

     Υπάρχουν άλλοι που τα φτιάχνουν καλύτερα και φθηνότερα...

 4. Mara avatar
  Mara 16/04/2012 18:46:45

  Έτσι μπράβο!!!
  Αυτοί δεν αντιμετωπίζονται αλλιώς...
  Πάμε δυνατά και ξεκάθαρα για όλα... και για τα επικίνδυνα παιχνίδια που γίνονται τελευταίως με την επιτροπή αποκρατικοποιήσεων!!!
  Να τελειώνουμε επιτέλους με την αλητεία τους.

  Τώρα είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!
  ΚΑΜΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΥΠΟΥ..... ΚΑΜΜΕΝΟΥ κ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΡΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ.

 5. juliet avatar
  juliet 16/04/2012 18:59:34

  Επιτέλους να ειπωθούν κάποια που έπρεπε να είχανε γίνει σημαία εδώ και καιρό.Αλλά βλέπαμε και ''απολαμβάναμε''την κόρη και το Μπένυ αντιπάλους στο γυαλί .....

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ juliet 16/04/2012 19:17:35

   Εχεις απόλυτο δίκιο juliet.Αλλά πάλι αν προσέξατε το άρθρο.."Η ΝΔ άφησε να εννοηθεί.."
   Είμαστε στα αλήθεια τώρα για να αφήνουμε να εννοηθεί;Πρέπει να φωνάζει η ΝΔ,να ουρλιάζει.Αυτά δεν περιμεναμε τόσα χρόνια να έρθουν στην επιφάνεια;Τώρα που γίνονται "όπλο" στα χέρια μας,ας γίνουμε επιθετικοί και ας καταρρίψουμε τον μύθο οτι είμαστε σαν και αυτούς.

 6. Nικήτας avatar
  Nικήτας 16/04/2012 19:14:24

  Γερά έτσι. Με σκληρότητα και σαφήνεια. Υπάρχουν ατράνταχτες ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ για αυτό και για άλλα θέματα που έχουν ζημιώσει ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ το δημόσιο αγαθό. ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΛΩΣ!

 7. Sabmarine avatar
  Sabmarine 16/04/2012 19:58:56

  ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΙΧΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΙΑΚΑ ΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟ ΝΑ ΤΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΣΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ

 8. Παύλος avatar
  Παύλος 16/04/2012 20:17:32

  Ας ακούσουν μερικοί μερικοί την χυδαία απάντηση που έδωσε ο ρινόκερως και που προβάλλεται συνεχώς στα κανάλια, για να δουν αν έχουμε την πολιτέλεια να μας ξυνίζει ο Σαμαράς ως "μνημονιακός" , ή να ομφαλοσκοπούμε ανοήτως !

 9. Factorx avatar
  Factorx 16/04/2012 20:57:47

  Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα δήλωσε η κα Γεννηματά για τα σκάνδαλα των TORM 1 και των υποβρυχίων, καθώς και για το ρόλο του κ. Βενιζέλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «O κ. Βενιζέλος, αντί αν επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, ας θυμηθεί τι έκανε το 2004 και το 2005, στην Εξεταστική Επιτροπή ως συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου.
  Ο κ. Βενιζέλος –αν είναι δυνατό! – έλεγε, τότε, ότι οι αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών του κ. Τσοχατζόπουλου, που είχαν εντοπιστεί, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά αριθμοί τηλεφώνων. Ισχυριζόταν, μάλιστα, ότι πήρε έναν από αυτούς και βγήκε στο τηλέφωνο κάποιος βουλευτής.
  Να θυμίσουμε ακόμα στον κ. Βενιζέλο, ότι έδωσε, τότε, δύο συνεντεύξεις για να υπερασπιστεί τον κ. Τσοχατζόπουλο, αλλά και να καταγγείλει τη Ν.Δ. που επέμενε στη διαφάνεια και το σεβασμό του δημόσιου χρήματος.
  Σε ό,τι αφορά την απόλυτα σωστή στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ, εάν πρωτύτερα δεν προχωρήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση και την παράδοση των υποβρυχίων, είναι αυτό που θα έπρεπε να είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
  Το ίδιο ισχύει για την απόφαση του κ. Αβραμόπουλου, να μην γίνει στο μέλλον, καμία πληρωμή, εάν πρωτύτερα δεν δοθεί έγκριση από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής».

 10. Παύλος avatar
  Παύλος 16/04/2012 22:19:09

  Φάκτωρ, όλα αυτά είναι κάτι παραπάνω από συγκλονιστικά, αλλά πόσοι θα τα ακούσουν;;;
  Πρέπει να υπάρξει προβολή των αληθειών αυτών !
  Άν αναγνωστούν μια _για να μην πω μισή- φορά απο τις ειδήσεις, ισχνή θα είναι η απήχηση !
  Έχω την πεποίθηση ότι, αν το ΠΑΣΟΚ είχε το ένα δέκατο από τα εις βάρος του αντιπάλου του στοιχεία, που αυτή τη στιγμή έχει η Ν.Δ. , δεν θα έπαιρνε απλώς αυτοδυναμία, αλλά , θα την .....'εσβηνε από το χάρτη !

  • Mara avatar
   Mara @ Παύλος 16/04/2012 23:12:48

   Παύλο, άν δεν τα έχουμε πεί ήδη... Xριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!!!

   Έχεις απόλυτο δίκιο!
   Εξαιρετικές οι ανακοινώσεις, αλλά... θα ήταν προτιμότερο αυτά, να έβγαινε στα κανάλια ο κ. Μιχελάκης και να τα έλεγε.
   Θα ήταν ένα εξαιρετικά θετικό επικοινωνιακό σόκ... σαν αρχή της προεκλογικής περιόδου.
   Οι γραπτές ανακοινώσεις, ολίγον το υποβαθμίζουν σαν γεγονός.

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Mara 17/04/2012 15:21:33

    Αληθώς Ανέστη ! καλή μου Μάρα , χρόνια πολλά, με υγεία!
    Ευχαριστώ για την ....κατανόηση. Κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους. Ως πότε θα θριαμβεύει το ΚΑΚΟ ;;;;;

 11. Bob ο μάστορας avatar
  Bob ο μάστορας 17/04/2012 03:29:27

  Με τα όσα κατηγορείται οτι έκανε ο Τζο, δεν είναι απλά κλέφτης.Και του το έχουν πει κατάμουτρα και δημόσια, μέσα στη Βουλή.

  Φαρμακάκι για την αμνησία, από τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων, 25-2-2005.
  Πρωταγωνιστούν το όλον, το μισό και το 1/4 του πασοκ, στους υπέροχους ρόλους που μας κοίμιζαν, όλα αυτά τα χρόνια και κουρέλιασαν τους θεσμούς και την μέλλον της χώρας.
  Πότε θα κάνει ξαστεριά;

  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: …και επί τη βάσει τετελεσμένων αποφάσεων τις οποίες είχατε λάβει εσείς εσφαλμένως και οι οποίες τετελεσμένες αποφάσεις και τα τετελεσμένα γεγονότα κατέληγαν να μην τηρείται ο όρος «υπό προϋποθέσεις», ούτε για την αναγνώριση φιλίων και εχθρικών ούτε –κυριότερο- για την ένταξη εις το ενιαίο σύστημα αεράμυνας. Καταλαβαίνετε ότι είσαστε πολύ εκτεθειμένοι.
  Για τα TPQ-37 λέει ο κ. Παπαντωνίου «δεν έχω καμία σχέση». Καταβάλατε όμως το 40% για να φθάσει το 90% της εξόφλησης του τιμήματος χωρίς να έχετε παραλάβει τίποτα.
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Το ΓΕΣ τα κάνει αυτά!
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Έχετε εσείς, κύριε Παπαντωνίου –για να μην αισθάνεστε τόσο ισχυρός- καταβάλει το 40% από το 90%.
  ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: Ήταν στη σύμβαση. Το καταλαβαίνετε αυτό;
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ναι, αλλά εσείς υπογράφατε την εκταμίευση στη συνεκτέλεση συμβάσεως!
  (Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ)
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όχι, κύριε Πολύδωρα!
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Μην επιμένετε στο «όχι» γιατί μπορεί να εκτεθείτε ακόμα περισσότερο! Μη μου λέει ο κ. Παπαντωνίου «τώρα το θυμήθηκα». Όφειλε να ήταν προσεκτικότερος! «Μη μιλάτε σε μένα» –λέει, με ένα μπραβάδο πολύ ενδιαφέρον- «για οικονομική διαχείριση, διότι εγώ είμαι ο Παπαντωνίου. Μη μιλάτε εσείς.», μας είπε. Ασφαλώς, το είπε, έτσι με το μπραβάδο, για να μας υπενθυμίσει ότι είναι ο πολιτικός ήρωας του Χρηματιστηρίου, δηλαδή άριστος στη διαχείριση της οικονομίας.
  (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Έπρεπε λοιπόν να είναι προσεκτικότερος.
  (Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ)
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτό δεν έπρεπε να το πείτε!
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Εγώ θέλω να σας πω να πούμε στον ελληνικό λαό…
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Γιατί το κάνετε αυτό; Αυτό έπρεπε να το αποφύγετε!
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Κύριοι συνάδελφοι, σας παρακαλώ!
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Έπρεπε να έχει προσέξει εκείνος!
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πρώτη φορά μιλάτε έτσι!
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Έπρεπε εκείνος να είναι προσεκτικότερος!
  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ο τελευταίος των Σαμουράι δεν ταιριάζει να λέει τέτοια.
  ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ: Είναι γελοίο εκ μέρους σας, κύριε Πολύδωρα!
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Κύριε Παπαντωνίου, να ζητήσω μια χάρη.
  Ακουστήκατε όλοι, πραγματικά, με θρησκευτική ευλάβεια. Θα ήθελα να παρακαλέσω να διατηρηθεί το ίδιο κλίμα. Μη διακόπτετε! Ακούστηκαν ένθεν και ένθεν πράγματα που δεν μας συνέφεραν, αλλά μη διακόπτετε.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Λέμε λοιπόν στον ελληνικό λαό: «Δεν ήταν τίποτα, παιδιά. Τετρακόσια δισεκατομμύρια δραχμές» –στην παλαιά ορολογία και στη νομισματική σειρά- «πέταξαν οι καλοί οικονομικοί διαχειριστές του ΠΑΣΟΚ ως Υπουργοί Εθνικής Αμύνης στο βρόντο!».
  Τώρα εγείρω το εξής ερώτημα: Ή ηλίθιοι ήσαν ή ιδιοτελείς! Ας διαλέξουν και ας πάρουν!
  (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτό είναι απαράδεκτο και ακραίο!
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Απαράδεκτα θα ακούσετε, διότι απαράδεκτα επράξατε!
  (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πρώτη φορά μιλάτε έτσι! Δεν έχετε ξαναμιλήσει έτσι!
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: «Το TPQ-37, ελληνικέ λαέ, δεν είναι τίποτα, είναι καλό εργαλείο. Εξακόσια μέτρα απόκλιση στόχου κάνει μοναχά». Ο Ρήλεϋ ο Αμερικανός στρατηγός…
  (Διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ)
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ε, όχι πια! Όχι!
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Σας ενοχλούν! Δεν πειράζει.
  (Κωδωνοκρουσίες)
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ε, όχι!
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Παρακαλώ πολύ, κύριε Λοβέρδο!
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Τα επράξατε, θα ακούσετε την ηχώ των πράξεών σας. Αυτή είναι η ηχώ των πράξεών σας!
  Ο Ρήλεϋ ο Αμερικανός στρατηγός τα αποκλείει, διότι σε συνθήκες μάχης…
  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Είστε πολιτικός πυροβολητής!
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ενοχλείστε, ε;
  …διότι σε συνθήκες μάχης έχουν αποδειχθεί αποτυχημένα και έχουν πάει στο TPQ-47.
  Οι δοκιμές τις οποίες έκανε και ο κ. Παπαντωνίου –αμέτοχος για τα TPQ- όπως αντιλαμβάνεστε ήταν πολύ σπουδαίο θέμα, με τη διαφορά ότι δεν ήταν όρος σε σύμβαση. Το ένα ήταν αυτό.
  Δεύτερον, τα έξοδα των δοκιμών τα πληρώνουμε εμείς. Καταλαβαίνετε τι είναι αυτό; Να μην επαναλαμβάνω τους χαρακτηρισμούς γι’ αυτές τις επιλογές.
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Εγώ δεν ήμουν στην Αίθουσα! Μπορείτε να επαναλάβετε αυτά που είπατε;
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Θέλω να σημειώσω ότι απεδείχθη από την Εξεταστική Επιτροπή και από τις παρεμβάσεις και των άλλων εισηγητών ότι ούτε κατεπείγον συνέτρεχε, ούτε ο μόνος κατασκευαστής ήταν για τα TOR-M1.
  Αν επιμένουν στο κατεπείγον, εκθέτω στην κρίση και της Βουλής και του ελληνικού λαού το εξής απλούστατο: Το κατεπείγον έχει διάρκεια κατά τους ορισμούς του ΠΑΣΟΚ –χωρίς να ικανοποιείται η έννοια- από το 1998 μέχρι το 2004! Αυτούς τους ορισμούς του κατεπείγοντος να τους χαίρεστε. Αυτό είναι «οι πολιτικές και άλλες ευθύνες» …
  (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ένα χρόνο το έχετε στα χέρια σας.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: … ή μήπως λειτουργούν και δεν το πήρα είδηση;
  Υπάρχουν εκκρεμότητες όπως, παραδείγματος χάρη, η δικαστική συνδρομή για τα έγγραφα της Μόσχας και η δικαστική συνδρομή για το άνοιγμα των λογαριασμών. Ας καταλάβει η Βουλή και ο ελληνικός λαός ότι εκτός από τις εμπορικές και τις κατασκευάστριες, έχουμε κάτι εταιρείες φαντάσματα όπως, παραδείγματος χάρη, τη «DRUMILAN HELLAS» …
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τα είδαμε αυτά στην Εξεταστική, κύριε Πολύδωρα.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Έχουμε τη «DRUMILAN OFFSET» και τη «DRUMILAN INTERNATIONAL», η οποία κατοικοεδρεύει στις Παρθένους Νήσους, τα VIRGIN ISLANDS, στους φορολογικούς παραδείσους …
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τώρα τι τα θέλετε αυτά;
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Παρακαλώ.
  Συνεχίστε, κύριε Πολύδωρα.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Αυτές οι εταιρείες συμπλέκονται με λογαριασμό –εφάνη στην αποδεικτική διαδικασία- …
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Και ουδέν πολιτικό πρόσωπο είναι αναμεμιγμένο και θα το δείξει αυτό το μέλλον.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Μη βιάζεστε ...
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ξέρετε κάτι; Να το πείτε.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Αυτές οι εταιρείες είναι κάτοχοι λογαριασμού …
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ανοίγουν τώρα.
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Παρακαλώ, κύριοι συνάδελφοι, γιατί διακόπτετε;
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Γιατί βιάζεστε; Σας αναφέρω από την Εξεταστική Επιτροπή, κύριε Λοβέρδο, μία λεπτομέρεια πολλά σημαίνουσα: Όταν πρωτοανακαλύφθηκε ο αριθμός έσπευσε, ο κ. Βενιζέλος –γνωστός χιουμορίστας άλλωστε- να πει, για να απαξιώσει το θέμα, ότι αυτό μοιάζει για αριθμός τηλεφώνου.
  Ε, δεν είναι αριθμός τηλεφώνου. Είναι λογαριασμός της «DRUMILAN» …
  (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Δοκιμάσατε να πάρετε τηλέφωνο;
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: … ο οποίος ακολουθεί υπόγειες διαδρομές, όπως παραδείγματος χάρη …
  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εγώ πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: … από Μόσχα για Νέα Υόρκη και από εκεί για Κύπρο και από εκεί για την Ελβετία και κάπου καταλήγει στη DRUMILAN. Αυτός είναι ύψους 21 εκατομμυρίων δολαρίων. Φθήνιες! Εννοείται ότι αγνοείται ο παραλήπτης του λογαριασμού …
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ποιους αφορούν αυτά, κύριε Πολύδωρα; Πάλι υπόνοιες;
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: … και έρχονται και μου μιλάνε για σοφιστείες και για νομικισμούς εδώ πέρα. Ρε, πού πήγαν τα λεφτά, είναι το ερώτημα και άσε τις σοφιστείες και τους λογαριασμούς!
  (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
  Υπάρχει ένας άλλος για κάποιο έλασσον θέμα, 4 εκατομμυρίων δολαρίων λογαριασμός …
  (Θόρυβος διαμαρτυρίες)
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Παρακαλώ.
  Συνεχίστε, κύριε Πολύδωρα.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ναι, αλλά επιβάλετε και λίγο την τάξη.
  … ο οποίος κινείται από Μόσχα σε Νέα Υόρκη και από εκεί στην Ελβετία, αλλά στον ίδιο λογαριασμό.
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Που δεν αφορά την υπόθεση.
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Τι σχέση έχει αυτό;
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Συνεχίστε, κύριε Πολύδωρα.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Να σας απαντήσω. Εσείς για να κρατήσετε την αξιοπιστία σας και την αμεροληψία σας, σας προτείνω να επιμένετε ότι πρόκειται περί αριθμού τηλεφώνου. Είναι πολύ χρήσιμος δρόμος για να αποδείξετε την αθωότητά σας.
  (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εμείς επιμένουμε να ανοίξουν οι λογαριασμοί.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Αυτή η εκκρεμότητα υπάρχει και σας αφορά. Έρχομαι και σε μία άλλη λεπτομέρεια…
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εμάς αφορά; Εσάς αφορά.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Αυτή η εκκρεμότητα υπάρχει και σας αφορά.
  Έρχομαι και σε μία άλλη λεπτομέρεια. Υπογράφουν για το TPQ-37 αρχηγοί, στρατηγοί –οκτώ ή δέκα στον αριθμό- και έρχεται ο κ. Τσοχατζόπουλος και λέει «να γίνει όπως έχει ληφθεί η απόφαση».
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Σύμφωνα με το εγγεγραμμένο αμυντικό δόγμα.
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν τα ξέρετε, κύριε Πολύδωρα.
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Συνεχίστε, κύριε Πολύδωρα.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Μα, τα έχετε γράψει, τα διάβασα.
  Λέει, λοιπόν, ότι περιφρονεί τους οκτώ στρατηγούς. Και ξέρετε ποια είναι η άμυνα που γράφουν εδώ και που διατύπωσαν και μέσα στην Επιτροπή οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
  Λένε εδώ «αυτή η επισημειωματική εντολή είναι εσωτερικό έγγραφο ή όχι;». Ευχαριστούμε πολύ, αλλά τι βγαίνει;
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τρία χρόνια μετά την προκήρυξη. Ήσασταν μέσα στην Επιτροπή;
  Κύριε Πρόεδρε, αυτά είναι προβοκάτσια.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Έτσι δούλευαν μέσα στην Επιτροπή.
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτά εξετάστηκαν. Πάλι θα τα ξαναπούμε;
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Συνεχίστε, κύριε Πολύδωρα.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Εάν είναι εσωτερικό έγγραφο ή όχι.
  Το ότι έγραφε στα παλιά του τα παπούτσια τις υπογραφές στρατηγών και αρχηγών δεν είναι θέμα.
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτά είναι προβοκάτσια.
  ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μιλάτε χωρίς κανόνες.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Θέμα ήταν, τι σημαίνει και ποια είναι η νομική φύσης της επισημειωματικής εντολής.
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Ολοκληρώστε, κύριε Πολύδωρα.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Είστε εκτεθειμένοι.
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Σήμερα παίζετε χωρίς κανόνες.
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Δεν σας αναγνωρίζω, κύριοι συνάδελφοι.
  Κύριε Λοβέρδο, σας παρακαλώ πολύ. Δεν επιτρέπω καμία διακοπή. Ό,τι δεν μας αρέσει, δηλαδή, το κατηγορούμε; Για όνομα του Θεού!
  Ολοκληρώστε, κύριε συνάδελφε.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Υπογράφουν αρχηγοί και στρατηγοί –λέει- γι αυτό το Φύλλο Ενημέρωσης Εισήγησης. Δεν υπογράφει η Επιτροπή. Νομίζετε ότι αυτός ο δρόμος, με τέτοιους νομικισμούς και με τέτοια τεχνάσματα, είναι δρόμος αθωότητας;
  Και ύστερα, όταν το Φύλλο Ενημέρωσης Εισήγησης ήρθε από τους στρατηγούς πλέον στον Υπουργό, μας λένε ότι ουδείς στρατηγός αντέλεξε.
  Μα, είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Δεν είναι λογικό να μην αντιλέξει στον προϊστάμενο Υπουργό, ο οποίος γράφει φαρδιά-πλατιά; Τότε, θα πρέπει να γίνει ομαδική παραίτηση, να γίνουν άλλα πράγματα.
  Θέλετε να πείτε ότι έχετε επιχειρηματολογία για να απαντήσετε στο γεγονός, ότι περιφρονήσατε τους αρμόδιους αρχηγούς και στρατηγούς;
  Κλείνω με μία λέξη για τη ζημία.
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Μόνο μια λέξη, κύριε Πολύδωρα.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Η ζημία, σε άλλους χρόνους, δεν θα ελέγετο απιστία και δωροδοκία. Η ζημία, σε άλλους χρόνους, ήταν το να πάρεις άχρηστα εργαλεία, ακριβοπληρωμένα...
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι σχέση έχει αυτό;
  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό τι σχέση έχει μ’ εμάς;
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: ...το να βρεθούν οι αποθήκες του στρατού χωρίς σφαίρες, χωρίς φυσίγγια. Η ζημία –υποθέσεις κάνω- σε θέματα στρατιωτικών εξοπλισμών δεν λέγεται «απιστία» και «δωροδοκία», αλλά αλλιώς.
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πώς λέγεται δηλαδή;
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Δεν τολμώ ούτε να το πω.
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Το λέτε όμως.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Όμως, εσείς καταλαβαίνετε τι διαπράττετε.
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αίσχος, ντροπή!
  (Θόρυβος από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Και δεν μικραίνει η ζημία με τις λέξεις «δωροδοκία» και «απιστία».
  (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
  Συναισθανθείτε τι διαπράττετε.
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Ολοκληρώστε, κύριε συνάδελφε.
  ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Τέλος, τα πήρατε που τα πήρατε τα εργαλεία, γιατί δεν παίρνατε τα καλά;
  (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
  ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Ευχαριστούμε, κύριε συνάδελφε.
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, κύριε Πρόεδρε.

  http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es50225.txt

 12. Το όνομα του Ρόδου avatar
  Το όνομα του Ρόδου 17/04/2012 09:42:50

  Επειδή ο κ. Βενιζέλος υπήρξε πρώτα ΥΕΘΑ και από τα πρώτα κατορθώματά του ήταν η ''αλλαγή'' της συμφωνίας των υποβρυχίων για την αποδέσμευση των 2 δις ευρώ, θεωρώ ότι ο κ. Μιχελάκης θα πρέπει να το αναδεικνύει, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, στην αρχή ώστε να γίνει κατανοητός από όλους ο ρόλος του Βενιζέλου, υπερτονίζοντας βέβαια ότι για τις υποχρεώσεις της εταιρείας στη νέα συμφωνίας ούτε λόγος.

 13. Sabmarine avatar
  Sabmarine 17/04/2012 18:56:06

  Ο ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΙΚΝΙΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΚΙΛΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΚΕΛΕΑΣ ΤΟΝ ΜΙΧΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΦΕΤ

 14. !@#$%^&*() avatar
  !@#$%^&*() 18/04/2012 21:20:46

  Ξέχωρα από τον sweet Benny για τον οποίο είναι δεδομένη η μελλοντική δικαστική παραπομπή, όταν και εφόσον κριθεί μελλοντικά απαραίτητο και υπάρξουν και οι κατάλληλες ......δικαστικές συνθήκες !!!! μήπως"ένα σενάριο φαντασίας" μπορεί να είναι ότι και με την μη παραλαβή έγινε ζημιά σε όλη την υπόθεση και υπάρχουν ευθύνες? Μήπως δεν γινόταν παραλαβή τους γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμοι "πόροι" για ανάλογη "πειθώ" των αρμοδίων εμπλεκόμενων υποβρυχιατζίδων/επιτροπών κτλ. και όχι μόνο????? Γιατί αν κάποιοι απ' αυτούς είναι και υποψήφιοι βολευτές.......τότε......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.