#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/10/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άκρα του τάφου σιωπή στην Ελλάδα για τις παρακολουθήσειςΗ Ευρώπη συγκλονίζεται από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Η Μέρκελ εξοργισμένη απαιτεί δημόσια συγγνώμη από τον Ομπάμα γιατί η NSA άκουγε τα πάντα, ακόμη και το τηλέφωνό της. Όλες οι χώρες βάλλουν κατά της Ουάσιγκτον για την πρακτική της να κατασκοπεύει μ’ αυτό τον τρόπο σημαντικούς και λιγότερο σημαντικούς ηγέτες.

Κι όμως, στην Ελλάδα άκρα του τάφου σιωπή. Δεν ακούμε τίποτε, δε βλέπουμε τίποτε, δε μιλάμε. Κι όμως, η χώρα μας είναι αυτή που πρώτη αποκάλυψε ότι είχε στηθεί ένα ολόκληρο δίκτυο παρακολουθήσεων πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με την ανοχή της τότε κυβέρνησης; Χωρίς την ανοχή αυτής; Όπως και να είναι η Ελλάδα πριν από 8 χρόνια συγκλονίστηκε από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Στρατηγείο των παρακολουθήσεων ήταν η αμερικανική πρεσβεία και οι κεραίες που αποκαλύφθηκαν βρίσκονταν γύρω από το κτίριο αυτό. Αποδείχθηκε ότι παρακολουθούνταν ακόμη και ο Καραμανλής και κορυφαίοι υπουργοί.

Το σκάνδαλο της Vodafone απείλησε ακόμη και τη διάλυση της τότε κυβέρνησης αφού πολλά ακούστηκαν και πολλά ειπώθηκαν. Ωστόσο, χρόνια μετά δεν έχουμε μάθει ποτέ τι πραγματικά συνέβη. Ποιος έκανε τις παρακολουθήσεις, με τη βοήθεια ποιων και για πόσο χρονικό διάστημα. Επίσης, σήμερα γίνονται παρακολουθήσεις; Ένα παλικάρι ο Κώστας Τσαλικίδης, στέλεχος της Vodafone έχασε τη ζωή του. Αυτοκτόνησε ή τον αυτοκτόνησαν γιατί αποκάλυψε κάτι πολύ μεγάλο γι’ αυτόν; Η εταιρεία που ήταν βασική υπεύθυνη για τις υποκλοπές έφαγε ένα μεγάλο πρόστιμο και στη συνέχεια αυτό μειώθηκε ή και χάθηκε. Οι βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεση απολαμβάνουν τα πλούτη τους, διευθύνοντες σύμβουλοι, διευθυντές και υπεύθυνοι δεν τιμωρήθηκαν ποτέ για το γεγονός ότι κάποιοι «μόλυναν» το δίκτυό τους.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις, πάντως, δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον είχε βάλει και στην Ελλάδα τον… κοριό της πριν από πολλά χρόνια. Και μπορεί η χώρα μας να είναι σε δύσκολη θέση και να μη μπορεί να διεκδικήσει συγγνώμες και αποζημιώσεις, όμως, τουλάχιστον οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να μάθουν την αλήθεια. Τουλάχιστον αυτό μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Κιαπέκος avatar
  Γιάννης Κιαπέκος 29/10/2013 09:17:50

  Η Μέρκελ εξοργισμένη απαιτεί δημόσια συγγνώμη από τον Ομπάμα γιατί η NSA άκουγε τα πάντα, ακόμη και το τηλέφωνό της.
  Καλά πιστεύει κανείς ότι η Μέρκελ συζητούσε σοβαρά κρατικά θέματα από ανασφαλές τηλέφωνο ; ή ότι δεν ήξερε ότι μπορεί να την παρακολουθούσε η NSA ; αστεία πράγματα ! Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι μια προσπάθεια αντιπερισπασμού εκ μέρους της Γερμανίας στις πιέσεις που δέχεται για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής της λιτότητας. Και παραφράζοντας τον Μ. Λουντέμη ... "γνώρισα τους Γερμανούς και αγάπησα τους Αμερικάνους Πολιτικούς"

 2. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 29/10/2013 13:55:10

  «…οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να μάθουν την αλήθεια. Τουλάχιστον αυτό μόνο», διαβάζουμε στο άρθρο.

  Η αλήθεια που μπορεί και πρέπει να μάθουν οι Έλληνες πολίτες στο θέμα των παρακολουθήσεων είναι μία και μόνο: παρακολουθήσεις έκαναν, κάνουν και θα κάνουν οι πάντες σε βάρος των πάντων. Δεν είναι μόνο οι μυστικές υπηρεσίες που βάζουν «κοριούς» σε ηγέτες ξένων κρατών, είναι και οι εγχώριες «ΚΥΠ» , οι οποίες παρακολουθούν τις επικοινωνίες πολιτών και κομμάτων. Και αν μεν υπάρχει έστω και απλή υποψία παρακολούθησης κομμάτων του αναπροσδιοριζόμενου «Δημοκρατικού Τόξου», τότε οι ενορχηστρωμένες διαμαρτυρίες και η γενική κατακραυγή βρίσκονται στην ημερησία διάταξη και παίρνουν το χαρακτήρα χιονοστιβάδας, κάτι που αποτελεί στην ουσία υπόθεση ρουτίνας. Αν, αντίθετα, θύμα της παρακολούθησης είναι ένα «ναζιστικό» ή «φασιστικό» κόμμα –μια οργάνωση που χαρακτηρίστηκε αμετάκλητα «εγκληματική» σύμφωνα με απόφαση των ανά την επικράτεια διατεταγμένων μονοθεματικών τηλεδικείων—τότε οι «κοριοί» όχι μόνο θεωρούνται «δημοκρατικοί», αλλά και τα αποκαλυπτικά ευρήματά τους αποτελούν υπέρτατη λαϊκή κατάκτηση, καθώς η καραμπινάτη παρανομία τίθεται πλέον πανηγυρικά στην υπηρεσία του νόμου σύμφωνα με την αρχή «salus republicae suprema lex esto!».

  Σε τελευταία ανάλυση, κακά τα ψέματα, υπάρχει η καλή παρακολούθηση και η κακή παρακολούθηση, όπως υπάρχει η καλή βία και η κακή βία. Κακή παρακολούθηση είναι αυτή που οι άλλοι διενεργούν σε βάρος μας, όπως κακή βία είναι η βία των «φασιστών» εναντίον των λαθρομεταναστών. Και καλή παρακολούθηση είναι αυτή που εμείς διενεργούμε σε βάρος των άλλων, όπως καλή βία είναι η βία των αναρχοαντιεξουσιαστικών συμμοριών εναντίον των Ελλήνων γερόντων του Αγίου Παντελεήμονα ή εναντίον των αστυνομικών που συνέλαβαν λαθρομετανάστες.

  Τότε προς τι οι διαμαρτυρίες; Οι μόνοι που διαμαρτύρονται επικαλούμενοι… αρχές και ηθικούς κώδικες είναι όσοι υστερούν σε προηγμένη τεχνολογία, οπότε «κακοί» είναι όσοι διαθέτουν κοριούς νεότερης γενιάς και επιδίδονται σε υποκλοπές μεγαλύτερης εμβέλειας και αποτελεσματικότητας. Είναι, όμως, μαθηματικώς βέβαιο πως οι διαμαρτυρόμενοι, εφόσον διέθεταν τα κατάλληλα μέσα, δε θα ορρωδούσαν προ ουδενός και θα έκαναν με τη σειρά τους τα ίδια και τρισχειρότερα. Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις παραπάνω αυτονόητες επισημάνσεις είναι τα εξής δύο:
  1. Από την άποψη της πρακτικής και του ρεαλισμού, μια «συμφωνία κυρίων» σε θέματα παρακολουθήσεων θα μπορούσε να ισχύσει μόνο εφόσον και οι δύο πλευρές θα διέθεταν μια εξίσου προηγμένη τεχνολογία. Όσο αυτό δε συμβαίνει, οι Αμερικανοί θα υποκλέπτουν και οι Ευρωπαίοι θα διαμαρτύρονται.
  2. Από την άποψη της ηθικής και της δεοντολογίας το δικαίωμα της εύλογης διαμαρτυρίας και της ιερής αγανάκτησης το έχουν αποκλειστικά και μόνο εκείνοι, οι οποίοι για λόγους αρχής αποποιούνται σε κάθε περίπτωση την παρανομία του ηλεκτρονικού χαφιεδισμού. Αντίθετα, όσοι τον επικαλούνται και, ακόμη χειρότερα, επιδίδονται σε αυτόν με κριτήριο έναν αγοραίο μακιαβελισμό, το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν θα ήταν να περισώσουν τη σοβαρότητά τους και να μη διαμαρτύρονται ακολουθώντας την αυστηρή παρατήρηση του μακαρίτη του Κουτσόγιωργα: «Δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε!»

 3. Νίκη avatar
  Νίκη 29/10/2013 14:00:21

  Όσο πιό μακριά είναι το αφεντικό τόσο καλύτερα! Προτιμώ Αμερικάνο και όχι Ευρωπαίο Γερμανό πρώην κομμουνιστή!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.