24/12/2008 13:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άθλιες συνθήκες για τα παιδιά μετανάστες

Κοιτάξτε τα ακόλουθα αν θέλετε και θα ήθελα πολύ να δω μια αναφορά στην
ιστοσελίδα σας για το θέμα που έχει προκύψει με τους ανήλικους
μετανάστες (που δεν είναι καινούργιο βέβαια).

Αφορμή για τα ξένα δημοσιεύματα που επισημαίνω είναι μια έκθεση 111 σελίδων της Human Rights Watch που περιγράφει την αθλιότητα στην οποία ζουν τα παιδιά μετανάστες από τότε που έφτασαν στην Ελλάδα προσπαθούν να επιβιώσουν.

Πάλι βούκινο γίναμε, αλλά αφού μας αξίζει - και δε βλέπουμε οι ίδιοι τα χάλια μας - εγώ τους λέω και ευχαριστώ.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,3897210,00.html?maca=gri-standard_feed-gri-625-xml
http://www.hrw.org/en/news/2008/12/21/greece-government-failing-migrant-children

Ορίστε και η πλήρης αναφορά του οργανισμού (100+ σελίδες) σε PDF:

http://www.hrw.org/sites/default/files/reports/greece1208webwcover_0.pdf

Ευχαριστώ πολύ (για την προσοχή και τη σελίδα σας),

Δημήτρης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 24/12/2008 14:03:15

  ωραία εμείς είμαστε αυτό που είμαστε και φερόμαστε ετσι όπως φερόμαστε γιατί αυτοί οι δημοκράτες δεν πέρνουν όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες και να τους πάνε σε άλλες δημοκρατικές χώρες ωστε να περνάνε καλύτερα και να απαλλαγούν από εμάς τους ρατσιστές ?? η αν δεν γίνεται τότε να απαλοτριώσουμε τα (πολλά) σπίτια του αλαβάνου και του τσίπρα (δεν νομίζω να έχουν αντίρρηση θα είναι για ιερό σκοπό άλλωστε)και να τους στεγάσουμε ή να ζητήσουμε από την κατασκευαστική του τσίπρα να χτίσει αφιλοκερδώς έναν οικισμό με όλες τις ανέσεις και κυρίως φιλικό προς το περιβάλλον ... και όσοι βγαινουν και φωνάζουν για το κράτος που δεν τους φροντίζει τότε να φτιαχτεί μια ΜΚΟ που θα δηλώνουν εθελοντές και να στεγάζουν στα σπίτια τους 1 ή 2 ή 3 οικογένειες ταλαιπωρημένων και να αναλαμβάνουν όλες τις ανάγκες τους και αν δεν το κάνουν τότε το κράτος να τους βάζει πρόστιμο και να βγάζουν τις φωτογραφείες τους στα κανάλια και όλοι οι υπόλοιποι να τους βρίζουν ...

 2. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/12/2008 14:06:41

  Αν ήταν του ΚΚ , Ντόρας, του Δήμαρχου μας κλπ αυτά να έβλεπες ,
  τώρα αυτά …..παιδιά Θεού είναι ?
  Ντροπή μας !!!!!
  εδώ μόνο σαρκασμός μας αξίζει …

 3. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/12/2008 14:12:06

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ-Πες τα και για τα 17 εργοστάσια του Κωστάκη στο εξωτερικό δεν είναι ντροπή ,ας ψάξουμε και την Αλέκα ,ΓΑΠ ,Καρα κλπ θα βρεθούν ολα .

 4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 24/12/2008 14:15:57

  ΕΣΕΙΣ που κλαίγεστε πόσους μετανάστες βοηθήσατε σήμερα ??

 5. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/12/2008 14:28:22

  Προσωπικά είμαι στην ηλικία μου και στον τόπο μου (σας ) πολιτικός πρόσφυγας(γαρ)
  Έχω εμπειρία από τον μπάρμπα μου Αθανάσιο Ι. ,γονείς και δική μου
  Εσύ την δουλεία σου ,
  και εμείς ο καθένας μας την δουλεία μας διαλέξαμε φτάνει να την κάνουμε σωστά και τίμια(δλδ. Στην αξία της) .

 6. KaryID avatar
  KaryID 24/12/2008 14:45:20

  Μια Ελλάδα χρεωμένη ως το λαιμό από το κόστος των αναγκαστικών και επιβαλλόμενων στρατιωτικών (ανα)-εξοπλισμών συν συνταξιούχους που πένονται και ληστεύονται συν ανοχύρωτα σύνορα και νησιά συν γείτονες με βλέψεις συν λαθρομεταναστευτικό, βρείτε μου άλλη χώρα στα πέριξ φορτωμένη με τόσα προβληματα. Έ όχι και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο το human rights watch.

 7. neoinileias avatar
  neoinileias 24/12/2008 14:56:21

  Εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι πολύ δύσκολο ο κόσμος μας να αποστασιοποιηθεί από τις εικόνες της εποχής, μια από αυτές τις εικόνες είναι και οι άστεγοι που όλο και πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα στις μεγαλουπόλεις του κόσμου.
  Τα μεγάλα και δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα κάνουν χιλιάδες ανθρώπους που βγαίνουν στο δρόμο να βυθιστούν σε σύγχυση μη μπορώντας να αλλάξουν την όψη της καθημερινής ζωής τους. Σύμφωνα με πρόχειρα στοιχεία ξεπερνούν το 1 εκ στην Ευρώπη, πάνω από 1,8 εκ είναι στις υ.s.a, περίπου 80.000 είναι στη χώρα μας. Το ποσοστό αύξησης των αστέγων το τελευταίο διάστημα σε αρκετές περιπτώσεις έχει φθάσει στο 60 %.
  Οι άστεγοι ζουν σε σκηνές, κάτω από γέφυρες ή σε άλλα πρόχειρα καταλύματα, αρκετές φορές, για περισσότερο από ένα χρόνο. Εδώ και καιρό όμως οι άστεγοι έχουν αρχίσει να οργανώνονται σε κοινότητες προκειμένου να αντιμετωπίσουν συλλογικά το πρόβλημα τους, δηλαδή, το δικαίωμα στην κατοικία. Παράλληλα και επειδή η ζωή στη σκληρή πραγματικότητα του δρόμου δεν είναι εύκολη, η οργάνωση σε κοινότητες τους παρέχει κάποια ασφάλεια, είναι όμως ιδιαίτερα ευάλωτοι σε επιδημιολογικές ασθένειες.
  Η κατάσταση σε αρκετές μεγαλουπόλεις δείχνει να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, τα κέντρα υποδοχής αστέγων δεν μπορούν να φιλοξενήσουν τoν ξαφνικό και τεράστιο αριθμό των αστέγων, οι ειδικοί προειδοποιούν πως πολλές πόλεις δεν έχουν προετοιμασθεί για τις εξελίξεις αυτές. Στα ήδη αρκετά τα προβλήματά τους προστίθεται το χιόνι και το δριμύ κρύο. Μεταξύ των άλλων προβλημάτων οι άστεγοι αντιμετωπίζουν και σοβαρά προβλήματα σίτισης, καθώς ελάχιστοι είναι όσοι κατορθώνουν να σιτίζονται στα δημόσια κέντρα σίτισης.
  Πολλοί από τους άστεγους είναι νέα ζευγάρια, φοιτητές, και άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα που λόγω της οικονομικής κρίσης έμειναν άνεργοι. Παρόλα αυτά, οι χιλιάδες άστεγοι συνάνθρωποι μας εξακολουθούν να είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει λύση, το μόνο που χρειάζονται είναι περισσότερη με επείγοντα χαρακτήρα φροντίδα και εργασία από την πολιτεία που θα δώσει περισσότερες ελπίδες.

 8. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/12/2008 15:12:13

  Αγαπητή KaryID -μπα ποιος είναι ο λόγος τον στρατιωτικών εξοπλισμών .Πάλι ο Κόκος η άλλο αρχ… να τρώει σε βάρος του λαού μας , και ο Δημήτρης να παραστάνει τον σωτήρα των φτωχών !!!Δεν ανέφερα το «δίλημμα του φυλακισμένου» εδώ ,αφορούσε ακριβώς αυτό!!!

 9. KaryID avatar
  KaryID 24/12/2008 15:21:59

  Το HRW να επιδόσει λοιπόν στις οικίες των πραγματικών ρατσιστών την έκθεση αυτή όχι σε μας τους υπόλοιπους. Εμείς ζούμε μαζί και δίπλα στους μετανάστες κάθε μέρα χωρίς προστριβές, αυτοί αντίθετα αναπτύσσουν ταχύτητα προστατευμένοι σε θωρακισμένα με φιμέ και κουρτινάκια. Ρε ούστ.

 10. KaryID avatar
  KaryID 24/12/2008 15:29:39

  Ξέρεις που έχει τα γραφεία του το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής; Ούτε στην Κουμουνδούρου ούτε στην Ανατολική Αττική ούτε στο Λαύριο.
  Στο Κολωνάκι σε φίνο κτίριο στην οδό Χάρητος.

  Θα άξιζε τον κόπο να βρεθεί ένας δημοσιογράφος να ερευνήσει για τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί όλα αυτά τα χρόνια για ανθρωπιστική βοήθεια αλλά ενθυλακώνονται από διεθνείς επιτήδειους αξιωματούχους. Και ποιοι είναι αυτοί.

 11. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/12/2008 15:35:00

  KaryID -Μην βγάλω εδώ τα στοιχειά και κάποια κω… που τους δώσαμε το πεδίο για διάλογο θα καταλάβουν και τρέχουν να παραλάβουν το «τζάμπα» εισιτήριο από το arxeopteryx

 12. vromopasokos avatar
  vromopasokos 24/12/2008 15:55:20

  Ωστόσο να σου ευχηθώ Φακτορα,
  Καλά Χριστούγεννα, Υγεία, Κουράγιο και Αποφασιστικότητα.
  Με αυτή τη σειρά.

 13. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/12/2008 16:00:13

  vromopasokos -. ευχαριστούμε όλοι μας
  και σε σας

 14. KaryID avatar
  KaryID 24/12/2008 16:30:14

  καλά Χριστούγεννα σε όλους και σε όλες και από μένα.

 15. ant avatar
  ant 24/12/2008 16:48:52

  Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να περάσουν από την "κούνια":

  http://www.kounia.org/

  Είναι αισχρό, απαράδεκτο -και παράνομο- παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα να μην παίρνουν την ελληνική υπηκοότητα και όταν φτάνουν στα 18 τους να μην μπορούν να βγάλουν ούτε ταυτότητα και να προσπαθούν να αποδείξουν πως είναι Έλληνες.

 16. Λογιστής avatar
  Λογιστής 24/12/2008 17:13:03

  Όταν καταλαβετε οτι εχουμε εξωφρενικα περισσότερους απ όσους μπορουμε να φιλοξενίσουμε τοτε ισως και να μετριαστούν οι ηλίθιες αναρτήσεις

 17. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/12/2008 17:13:26

  ΟΙ «ΜΠΑΤΣΟΙ»
  Του Μίκη Θεοδωράκη


  Όταν πρόκειται για εθνικούς, κοινωνικούς ή ιδεολογικούς αγώνες, το μίσος είναι αναπόφευκτο, γεννιέται αυθόρμητα. Θα πρέπει όμως τουλάχιστον να κατευθύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

  Σήμερα παρατηρώ ότι το μίσος των μαθητών ακολουθεί ένα μονόδρομο με στόχο τους αστυνομικούς, γεγονός που κατά τη γνώμη μου τους αποπροσανατολίζει στην αναζήτηση των αληθινών συνθηκών που τους οδήγησαν στη σημερινή θέση τους μέσα στο σχολείο και μέσα στην κοινωνία. Ενώ θα πρέπει να βρουν τα αληθινά αίτια και να αποκαλύψουν τους αληθινούς ενόχους και τους πραγματικούς λόγους για όσα γίνονται γύρω τους και γενικώτερα γύρω μας, στη χώρα μας και στην οικουμένη. Έτσι μοιάζει σαν κάποιοι να τους έβαλαν παρωπίδες, ώστε η οργή τους να διοχευτευθεί σε μια ομάδα συνανθρώπων μας, τους αστυνομικούς, που όταν δεν λειτουργούν σωστά, είναι απλά πιόνια του Συστήματος, που ΑΥΤΟ είναι υπόλογο για όλα, δηλαδή για την Παιδεία αλλά και για κάθε τι που αφορά τη λειτουργία της κοινωνίας, του κράτους και των υπηρεσιών του.

  Και αναφέρω εδώ το παράδειγμα της γενιάς του 1-1-4 που όσον αφορά την Παιδεία έθεσε ως στόχο το 15% του Κρατικού Προϋπολογισμού. Είδαν δηλαδή οι νέοι της εποχής εκείνης την βασική αιτία για τα χάλια της Παιδείας μας, δηλαδή το οικονομικό.

  Από κει και πέρα παρ' ό,τι τότε η ελληνική αστυνομία είχε μια καθαρά φασιστική νοοτροπία και οι εκδηλώσεις βίας σε σύγκριση με το σήμερα ήταν εκατό φορές πιο πολλές και σοβαρές από πλευράς μαζικότητας και βιαιότητας (τα νοσοκομεία ήταν γεμάτα από νέους τραυματισμένους από την αστυνομική βία της εποχής), οι πρωτοπόροι νέοι εκείνης της εποχής, βασικά φοιτητές, μπορούσαν να δουν ελεύθερα, σφαιρικά και σε βάθος. Έτσι με το 1-1-4 έθεταν ως πρώτο καθήκον τους την υπεράσπιση του Συντάγματος, δηλαδή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ατομικών δικαιωμάτων. Χτυπούσαν στην καρδιά της την αντιδραστική εξουσία (θρόνο, αστυνομοκρατία, Αμερικανοκρατία). Πάλευαν για την Κύπρο και αγωνίζονταν μαζικά για την Ειρήνη. Είχαν δηλαδή μπροστά τους ανοιχτούς ορίζοντες για ό,τι πραγματικά συνέβαινε στην χώρα τους αλλά και πέρα από τη χώρα τους. Ήταν άτομα ολοκληρωμένα και ελεύθερα, αν και τότε υπήρχαν όπως και σήμερα πονηρά «κέντρα» που προσπαθούσαν να περιορίσουν την οργή τους και να την διοχετεύσουν μόνο σε ένα λούκι, για τις δικές τους επιδιώξεις. Με μια λέξη να τους αποπροσανατολίσουν, όπως γίνεται τώρα.

  Και για να πάω και πιο πέρα, εμείς οι νέοι της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου, όπου οι χωροφύλακες και η αστυνομία ήταν απέναντί μας με όπλα που ξερνούσαν ομαδικό θάνατο, είχαμε την ψυχική και πνευματική δύναμη να βλέπουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτοί που σήμερα αποκαλούνται περιφρονητικά «μπάτσοι» ήταν παιδιά σαν κι εμάς παρασυρμένα από τη θύελλα των γεγονότων να κάνουν πράξεις που δεν ήθελαν. Δεν γενικεύαμε. Αντίθετα μπορούσαμε ακόμα και μέσα στις πιο κρίσιμες για μας συνθήκες να δούμε ότι δεν είναι το ίδιο όλοι και ότι ο πραγματικός ένοχος ήταν η Εξουσία, που είχε κατορθώσει να μας τυλίξει στα δίχτυα της, που έσταζαν αίμα και μίσος αδελφού προς αδελφό. Και πολλοί είχαν τότε ακόμα τη δύναμη να φωνάζουν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα πριν σκοτωθούν «Αδέρφια, πεθαίνουμε και για τη δική σας ευτυχία».

  Αναγκάστηκα να γράψω αυτό το σημείωμα με αφορμή κάποια εκπομπή με αγόρια και κορίτσια 15-16 ετών, που μιλούσαν στο ίδιο ακριβώς μοτίβο, λες και κάποια αόρατη δύναμη να είχε κατευθύνει την οργή, το μίσος και την σκέψη τους μόνο προς ένα στόχο. Και μάλιστα σε μια εποχή πολύπλοκη, όπου ο κόσμος έχει μικρύνει και το έξω μπερδεύεται με το μέσα και γίνονται όλα ένα κουβάρι. Πώς θα φτάσουμε έτσι στην ΑΙΤΙΑ του Κακού; Και πώς, αν δεν γνωρίζουμε τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, θα μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις που πρέπει;

  Και για να γυρίσω στα τελευταία γεγονότα, ο βίαιος θάνατος ενός παιδιού αποτελεί μια μεγάλη τραγωδία. Πρώτα για τη μάνα του, τον πατέρα του, τα αδέλφια του αλλά και για όλους τους νέους και τις νέες, για όλους εμάς, για όλη την κοινωνία. Ο θύτης είναι ένας αστυνομικός. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι σημερινοί αστυνομικοί είναι θύτες. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν είναι αληθινό αλλά είναι και άδικο. Και μιλάει κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει αστυνομία.

  Γι' αυτό θα πρέπει να αποφεύγουμε τις γενικεύσεις, γιατί έτσι οδηγούμε τους νέους σε λάθος δρόμο. Τους κρύβουμε το δάσος της πραγματικότητας με το δέντρο μιας εικονικής πραγματικότητας.

  Θα ήθελα να μπορούσα να απευθυνθώ στους σημερινούς νέους και να τους πω: Κλείστε τα αυτιά σας στις γλοιώδεις κολακείες όσων προσπαθούν ουσιαστικά να εκτονώσουν την οργή και την ενέργειά σας σε ψεύτικους στόχους απομακρύνοντάς σας από τους πραγματικούς. «Αυτούς» εξυπηρετεί να τρώμε τις σάρκες μας στρεφόμενοι ο ένας κατά του άλλου. Ο στόχος όμως δεν είναι βέβαια αυτός που έχει το μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας και βγάζει από αυτό το ψωμί του, τα φάρμακά του, τη μόρφωση του παιδιού του, όπως οι δικοί σας γονείς. Στα Ιουλιανά, μια από τις πιο ταραγμένες εποχές της ιστορίας μας, η νεολαία κατέβαινε κατά δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους και ποτέ δεν είχαμε την παραμικρή καταστροφή, αν και θρηνούσαμε δύο νεκρούς, τον Λαμπράκη και τον Πέτρουλα, που σκοτώθηκαν αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο αύριο. Περιφρουρούσαμε τον αγώνα μας και γ' αυτό ποτέ δεν έγινε τίποτα, δεν αφήσαμε εμείς να γίνει τίποτα που να τον αμαυρώνει.

  Και συγχρόνως η γενιά αυτή δημιουργούσε. Ίσως ποτέ άλλοτε στη νεότερη ιστορία μας δεν είχαμε τόσα έργα σε όλους τους τομείς, ποίηση, λογοτεχνία, μουσική, σε όλες τις τέχνες, που έγιναν όπλο του αγώνα της νεολαίας, από ανθρώπους νέους που αγωνιζόταν και δημιουργούσαν.

  ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ.

  Μην τους επιτρέπετε να στιγματίζουν τον αγώνα σας. Τι θα πει «κουκούλα»; Ο πραγματικός αγωνιστής και επαναστάτης ούτε ντρέπεται ούτε φοβάται να δείξει το πρόσωπό του. Μην αφήνετε να σπιλώνουν τη μνήμη του Αλέξανδρου συνδέοντας το πρόσωπό του και το όνομά του με εικόνες φρίκης. Είναι σαν να τον σκοτώνουν για άλλη μια φορά.
  ΑΝΟΙΞΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ.

  Αντισταθείτε στα εύκολα που τόσο ύπουλα βάζουν μπροστά σας προσπαθώντας να σας ξεγελάσουν ότι είναι δήθεν δικές σας επιλογές. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας και προχωρήστε μπροστά.

  ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ!

 18. 80% του ελληνικού λαού avatar
  80% του ελληνικού λαού 24/12/2008 17:38:57

  Όλοι φταίνε εκτός από τους γονείς των παιδιών αυτών; Τί μας λέτε μωρέ;

  Η Ελλάδα φταίει που είναι τα παιδιά χωρίς χαρτια ή οι γονείς και τα κράτη τους;

  Αυτούς τους γονείς ποιός θα τους χώσει μέσα για έκθεση ανηλίκου;

  Ποιό δικαίωμα ανηλίκου καταπατάται πρώτο και από ποιόν;

  Απελάστε τους γονείς και φτιάξτε ορφανοτροφεία. Είναι η πιο τίμια λύση!

 19. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/12/2008 17:46:57

  @@@80% του ελληνικού λαού- ηρέμησε τέκνο η της Φρειδερίκης είσαι ??? .
  αργείς πολύ αργείς .

 20. brezinski avatar
  brezinski 24/12/2008 17:50:50

  dromo ,den tha gimoume o skoupidotenekes tis ifiliou kai tou nato.na tous paroun oi yankides spitia tous.etsi mas fortose o uncle sam kai tous arnaoutides.den tha pethanoume emeis gia na zisoun stis plates mas kathe pikramenos kai to human r.watch tou soros.oust.

 21. () avatar
  () 24/12/2008 18:03:14

  Ρε αφιονισμενοι ανθρωποι, για μικρα παιδια μιλαμε. Δεν εισαστε Ελληνες ρε, δεν το αξιζετε αμα λετε τετοια πραγματα για μικρα παιδια.

 22. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 24/12/2008 18:26:10

  για όσους από εμάς κάναμε μετανάστες, να ξέρατε τι πικρά που ακούγονται μερικά από τα γραφόμενα...

 23. Νίκος avatar
  Νίκος 24/12/2008 18:29:17

  αν δεν το εχετε αντιληφθει, το ζητημα ΔΕΝ ειναι τα παιδια. το ζητημα ειναι η λαθρομεταναστευση που θα μας οδηγησει σε 10-20 χρονια να ειμαστε ξενοι στον τοπο μας. οσοι δεν το βλεπετε ειστε συναυτουργοι σε μελλοντικες συγκρουσεις μη και στη διαλυση της ελλαδας. αν μη τι αλλο, τα τελευταια γεγονοτα της ψευτοεξεγερσης αυτο λενε και ΦΩΝΑΧΤΑ.

 24. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 24/12/2008 18:38:07

  για όσους απο εμάς κάναμε λαθρομετανάστες...

 25. Μάγνης avatar
  Μάγνης 24/12/2008 18:49:10

  Αν κάποιος δεν είναι σε θέση -και αυτό είναι προβλέψιμο- να προσφέρει στα παιδιά του τα στοιχειώδη για μια αξιοπρεπή ζωή υπάρχουν τρόποι να αποφευχθεί η τεκνοποίηση. Δεν με συγκινούν τα προβλήματα ανθρώπων που οι ίδιοι δημιουργούν γι αυτούς και για άλλους. Χωρίς τους "μετανάστες" που δεν κάλεσε κανεις εδώ υπάρχουν αρκετά προβλήματα.

 26. Χριστος εγεννηθη avatar
  Χριστος εγεννηθη 24/12/2008 18:58:54

  Ουτε τα Χριστουγεννα (οχι το αμερικανικο "Christmas", τα Χριστουγεννα λεω, οπως του Παπαδιαμαντη) δεν φτανουν πια για να ζεστανουν τις καρδιες ανθρωπων αποστεωμενων και αποξεραμενων.

  "Δεν με συγκινουν τα προβληματα ανθρωπων ..."

  Και σε ενα κρυο στρωμα η Μαριαμ απο το Αφγανισταν γεννα ξανα... Και την φτυνουν στο προσωπο οι "Ελληναραδες" γιατι "δεν την καλεσε κανεις εδω". 2008 χρονια τωρα, το ιδιο φτυσιμο.

  Πραγματικα, κανεις δεν την καλεσε...

 27. Μάγνης avatar
  Μάγνης 24/12/2008 19:21:49

  Ούτε την Μαριαμ από το Αφγανιστάν ούτε κάποια άλλη της οποιας ο γυιός νόμιζε ότι ήταν το εξώγαμο του θεού του μου λείπουν.

 28. tiramola avatar
  tiramola 24/12/2008 19:34:22

  @29
  Μηπως τα εχεις βαλει με το πετσι σου?

 29. YiannisM avatar
  YiannisM 24/12/2008 19:43:21

  Αυτή η HRW από που πληρώνεται;

 30. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/12/2008 20:00:41

  Φαντάζομαι όπως και οι 770!!!! ΜΚΟ από ΜΑΜΑ!!! ΝΤΟΡΑ!!! .
  Αυτός είναι ο λόγος που μέρα εκεί σε σας (μικρό χωριό Αθήνα ) ,
  εδώ τη νύχτα στα Ορυχεία Στρατονίου και Πτολεμαιδας ,Ναξου που να βρεις άκρη …

 31. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/12/2008 20:18:16

  Νίκος- ένα τελευταίο μάθημα για σήμερα ,για τους λαθρομετανάστες- δεν τους δημιούργησα ούτε κάνεις από το antinews .gr κάποια κωλόπαιδα τους έχουν φέρει και με το αζημίωτο .Ο Θηρεσίας υπάρχει μπαίνεις και βλέπεις Όνομα Επιθέτω σίγουρα ο προσωπικός του λογαριασμός κέρδισε

 32. ant avatar
  ant 24/12/2008 20:57:19

  Ίσως οι αγαπητοί ρατσιστές να έχουν δίκιο. Για αυτό το λόγο δεν υπάρχει κανένας λόγος να έρχονται όλοι οι μπουρτζόβλαχοι στην Αθήνα. Μα ποιος τους κάλεσε εδώ; Αφού δεν έχουμε χώρο στην Αθήνα, άσε που μας παίρνουν και τις δουλειές.

  Να πάρουν τα βλαχόπαιδά τους και να πάνε στα χωριά τους. Άκου εκεί να γίνεται "Αθηναίος Δημότης" όποιος έχει μόνιμη κατοικία στην Αθήνα ή εργάζεται στην πρωτεύουσα ή όποιο βλαχοπαιδάκι γεννιέται εδώ. Πού ακούστηκε; Τον τίτλο αυτό τον δικαιούμαστε εμείς οι βέροι Αθηναίοι, όπως ο Ζάχος Χατζηφωτίου.

  Η Νέα Τάξη θέλει να καταστρέψει την ομοιογένεια του αθηναϊκού πολιτισμού και τα έχει καταφέρει μια χαρά. Βλάχοι μακρυά από την Αθήνα, καταλάβατε;

  ΟΥΣΤ!

 33. Μάγνης avatar
  Μάγνης 24/12/2008 21:31:58

  ant είσαι ηλίθιος!!!!

 34. ant avatar
  ant 25/12/2008 12:28:51

  Μάγνη, Anonymous,

  ΟΥΣΤ βλάχοι!

 35. tony avatar
  tony 25/12/2008 14:55:36

  Αυτό που βλέπουμε ειναι μόνο η αρχή του νέου φαινομένου της μαζικής μετανάστευσης.Δεν περνάνε από εδω επειδή κάποιοι συνωμότησαν νά μας τους στείλουν.Περνάνε από εδώ επειδή απλώς είναι τό πέρασμα. Τώρα οτι βλακεία και νά πούμε εμείς,το πρόβλημα δεν λύνεται.Και το είδαν τά μάτια μου.Αυτό που είδαμε είναι απλά μια περίπολος αναγνώρισης ο κυρίως όγκος των μεταναστών είναι ενα ασύλληπτο νούμερο για το δικό μου μυαλό.Ακόμη και αν αποφασίσουμε νά το λύσουμε μέ τά όπλα δεν τό λύνουμε γιατί απλώς ειναι σίγουρο οτι θα χάσουμε.Δεν μας συμφέρει νά το πάμε στά όπλα.
  Ουτε το νά κάνουμε οτι δεν τους βλέπουμε.Ουτε είναι πίθηκοι.Είναι λιγότερο πονηροί από εμάς αλλά ειναι ποιό νέοι και ποιό δυνατοί.Ο τρίτος κόσμος πονάει εκδίκηση ζητάει.Τωρα ότι και να κάνουμε ο κόσμος θά γίνει ένας και θά ειναι καλύτερος σύντομα.

 36. tony avatar
  tony 25/12/2008 15:11:33

  Και εσυ ρε αντ τι καψουρα τραβάς με τους βλάχους?
  σε΄γ... βλάχος και ακόμα πονάς?
  για αυτό οι βλάχοι είμαστε περιζήτητοι γαμπροί
  γ...με γερά δουλεύουμε γερά σκεφότομαστε γερά.
  για αυτό το λόγο εμεις οι βλάχοι αρχηγοί και εσυ τσιράκι.
  Ακου να μου προσβάλουν τη φυλή?
  ειμαστε βλάχοι και το έχουμε και καμάρι.
  ΖΗΤΩ Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΒΛΑΧΙΑ οι μόνοι αληθινοί αναρχικοί της ιστορίας.
  Εγω ειμαι βλάχος!
  και βασιλιάς νά γίνω πάλι βλάχος θά ειμαι.
  η βλαχιά ειναι η απόλυτη κοσμοθεωρία.
  δεν ειμαστε ουτε δεξιοι ουτε αριστεροί ειμαστε βλάχοι ΑΔΕΛΦΙΑ με τους γύφτους ΛΕΎΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΉΦΑΝΟΙ
  ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΜΕΝΟΙ
  ΑΡΩΣΤΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΘΕΝΟΥΜΕ
  Τι θέλει ο βλάχος για να επιβιώσει.
  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΞΥΓΟΝΟ ε και καμιά τροφή.
  Αυτοι ειμαστε οι βλάχοι και τά αδέλφια μας οι γύφτοι απλά ελεύθεροι.

 37. 80% του ελληνικού λαού avatar
  80% του ελληνικού λαού 25/12/2008 17:11:29

  Ξαναρωτάω κι' ας ακούν και ηλίθιοι.

  Αν για παράδειγμα ο έχων κάνει μετανάστης Arxeopteryx, (κι' εγώ επ' ευκαιρία) πάει στην Γερμανία, στην Αμερική, στην Ζιμπάμπουε και πετάξει το παιδί του όπως στη φωτό (γιατί φυσικά δεν ασχολήθηκε καθόλου με τό τί θα αντιμετωπίσει εκεί που πάει, μόνο την απληστία του κοίταξε... δεν συμπεριλαμβάνω τους διωχθέντες πρόσφυγες!!!) διαπράττει η όχι το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου; Θα τον είχαν χώσει στο γκιζντάνι ή όχι; Θα του είχαν πάρει το παιδί μια και είναι ανίκανος να το προστατεύσει ή όχι;

  Οι άλλες πίπες που γράφτηκαν περί Φρειδερίκης επιστρέφονται...

 38. 80% του ελληνικού λαού avatar
  80% του ελληνικού λαού 25/12/2008 17:21:06

  Ο Μπερλουσκόνι τον Σεπτέμβρη δήλωσε ότι δεν θα δεχθεί άλλους Αφρικανους...

  Από τον Σεπτέμβρη και μετά μόνο!!!! μπήκαν στη χώρα μας 50.000 Αφρικανοί, σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις...

  Παρακαλούνται οι "πονοψυχιάρηδες" να κάνουν ένα κόπο να πάνε να γεμίζουν τις καραμπίνες των Πατρινών κυνηγων αγριογούρουνων στη πλατεία Αγ. Ανδρέα..., γιατί έχουν μερίδιο ευθύνης για την αυτοδικία που θα κάνει την εμφάνισή της σε μόνιμη βάση και με μαθηματική ακρίβεια, ως αντίδραση στην αναμενόμενη εξαθλίωση σε συνθήκες παντελούς έλλειψης κράτους!

 39. tony avatar
  tony 25/12/2008 17:39:21

  Μακάρι νά λυνόταν με τις καραμπίνες. Δεν είμαι πονοψυχιάρης ειμαι κιότης.Είναι περισσότεροι και έχουν δίκιο,τί νά πολεμήσω?

 40. labis avatar
  labis 26/12/2008 19:08:05

  Α ρε κερατάδες, πόσο εύκολα τα λέτε εκ του ασφαλούς. Τα παιδιά -βέβαια- οι γονείς τους τα παράτησαν, ήδη το βγάλατε το πόρισμα που σας βολεύει.

  Τα παιδιά που οι γονείς τους σκοτώθηκαν στο κάθε Αφγανιστάν, που στον πανικό της προσφυγιάς χωρίστηκαν κ χάθηκαν με τους γονείς τους, κ χίλια δύο άλλα, προτιμάτε να μην τα υπολογίζετε.

  Η ιστορία έχει δείξει ότι καμία κατάσταση δεν είναι μόνιμη, κ οι πάνω έρχονται κάτω. Ελπίζω κ εύχομαι να ζήσετε αρκετά για να βρεθείτε στη θέση τους, κ να δεχτείτε τις ίδιες απαντήσεις με αυτές που δώσατε εδώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.