27/07/2010 17:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άδεια λειτουργίας παίρνουν τριάντα ιδιωτικά κολέγια

Τριάντα από τα σαράντα κολέγια που υπέβαλαν φάκελο στο υπουργείο Παιδείας έλαβαν άδεια λειτουργίας και θα μπορούν πλέον να λειτουργούν ως «κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης».

Δείτε αναλυτικά τους καταλόγους:

http://news.in.gr/files/1/2010/me_adeies_leitourgias_100727-1.doc

http://news.in.gr/files/1/2010/xwris_adeies_leitourgias_100727.doc

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, τα δέκα ιδρύματα που δεν πήραν άδεια είχαν προβλήματα είτε με τις εγγυητικές επιστολές, είτε με τα κτίρια, ενώ τουλάχιστον δύο δεν είχαν καθόλου ή ελλιπή σύμβαση με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Στα κολέγια που πήραν άδεια θα λειτουργήσουν όσα τμήματά τους έχουν σύμβαση με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού με τα οποία είναι συνδεδεμένα. Το υπουργείο ανέφερε παραδείγματα κέντρων στα οποία λειτουργούσαν δέκα διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, αλλά δεν είχαν και για τα δέκα αντίστοιχη σύμβαση με τα μητρικά τους πανεπιστήμια. Έτσι, πήραν κανονικά την άδεια για αυτά που διέθεταν σύμβαση και για τα υπόλοιπα υπέβαλαν πρόγραμμα σπουδών, το οποίο για άλλα εγκρίθηκε και για άλλα απορρίφθηκε.

Αυτά τα τμήματα για τα οποία δεν ελήφθη άδεια, δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον είκοσι κέντρα μεταλυκειακών σπουδών δεν υπέβαλαν καν φάκελο για να πάρουν την άδεια λειτουργίας.

Όπως ανέφερε η Α.Διαμαντοπούλου «μπαίνουν πλέον κανόνες στο τοπίο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, ενώ το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΚΕΠΙΣ), που έκανε τους ελέγχους και εισηγήθηκε την αδειοδότηση, θα συνεχίσει να ελέγχει τόσο τα κέντρα που πήραν ήδη την άδεια, αλλά θα διερευνά και πόσα άλλα τυχόν λειτουργούν χωρίς να έχουν πάρει άδεια και τα οποία, θα πρέπει να κλείσουν».

Τέλος, η υπουργός Παιδείας είπε, ότι τον όρο κολέγια μπορούν να τον χρησιμοποιούν, πρέπει όμως απαραιτήτως να αναγράφουν συγχρόνως, ότι είναι κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. perifanos deksios avatar
    perifanos deksios 28/07/2010 09:45:50

    Περνάνε νύχτα τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και εμείς κοιμόμαστε..Όχι ότι δεν είναι σωστό αλλά για να καυτηριάσει η ΝΔ την στάση του ΠΑΣΟΚ στην μεταρρύθμιση Γιαννάκου..Η μαχόμενη Αριστερά που είναι να κατεβάζει κάθε Παρασκευή 30.000 κόσμο???

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.