09/02/2010 00:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Άδειασμα» Καρατζαφέρη από Σαμαρά

Κατά την δευτερολογία του στη συζήτηση στην Βουλή, ο Α. Σαμαράς είπε και τα εξής:  «Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο για τον κύριο Καρατζαφέρη. Μία μικρή παρένθεση αξιοπιστίας μόνο. Να μας πει, για να δούμε αν μπορούμε να διαφωνήσουμε ή να συμφωνήσουμε μαζί του, αν πράγματι πιστεύει αυτό το οποίο τον Μάρτιο του ’07 το είδαμε γραμμένο στα «Νέα» ως δήλωση δικιά του, ότι από τη στιγμή που γεννιέται σε ένα τόπο ένα παιδί, θα πρέπει να παίρνει αυτόματα την υπηκοότητα του συγκεκριμένου τόπου που γεννήθηκε. Εάν αυτό συμφωνείτε, τότε δεν έχει καμία σχέση με τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις σας…»

 Διαβάστε και τι γράψαμε εμείς παλιότερα:

 Τι έλεγε ο Γιώργος Καρατζαφέρης τρία χρόνια πριν για την υπηκοότητα:

 «Η ερμαφρόδιτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα προσβάλλει τους μετανάστες αλλά και την εικόνα της χώρας η οποία αρνείται πεισματικά να πάρει θέση σε αυτό το φλέγον θέμα. Από τη στιγμή που γεννιέται σε έναν τόπο το παιδί πρέπει να παίρνει αυτόματα την υπηκοότητα του συγκεκριμένου κράτους και βεβαίως, εάν θέλει, να παίρνει και της χώρας από την οποία προέρχεται η οικογένειά του»

 http://www.tanea.gr/default.asp?pid=96&ct=1&artid=15348&nid=0

ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 09/02/2010 00:58:10

  Πραγματικό ξεβράκωμα.

  Όπως και έχει έχουμε κοινό εχθρό.

  • kostas avatar
   kostas @ «Κασσάνδρα» 09/02/2010 01:05:16

   Ποιός είναι ο κοινός εχθρός? Ο ''μαύρος'' που λένε και οι σύντροφοι του καρατζαφε? Ή μήπως ο αχταρμάς και η πολιτική του ''όπου φυσάει ο άνεμος'' των πολιτικών που κυβερνάνε? Πολύ σοβαρό θέμα για ρηχές αναλύσεις και ιδέες απαίδευτων λαϊκιστών.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ «Κασσάνδρα» 09/02/2010 01:17:32

   Ο Σαμαράς έκανε αυτό που λέμε σφάξιμο με το γάντι.
   Ευτυχώς που βρέθηκε κάποιος να βάλει τον Καρατζαφέρη στη θέση του.
   Στο υπόγειο της "πολυκατοικίας".
   Και αν δεν κάνω λάθος, η εμμονή-εμμονή; πάλι κάτι για πολυκατοικία ανέφερε και σήμερα ο κολλημένος;
   Δεν άκουσα καλά, γιατί δεν αντέχω ούτε να τον παρακολουθώ.
   Αναλαμβάνει εργολαβία όλα τα εθνικά θέματα
   και τελικά καταφέρνει να τα ξεφτιλίζει.

   Εδώ και 5 χρόνια τον είχα πετύχει κατά λάθος σε εκπομπή του να λέει κάτι εμετικές απόψεις για το Ολοκαύτωμα. Ευτυχώς πρόλαβα να το καταγράψω. Και με το βίντεο αυτό, έκανα μια ωραιότατη εργασία στη Σχολή :)

  • anonymous avatar
   anonymous @ «Κασσάνδρα» 09/02/2010 01:25:49

   Ναι αλλά σήμερα ο Καρατζαφέρης έβγαλε το φίδι από την τρύπα. Αυτός εξαφάνισε το Χρυσοχοϊδη.
   Και στην τελική μετράει τι κάνει τώρα που έχουμε το πρόβλημα και όχι τι έλεγε όταν το πρόβλημα δεν υφίστατο στη σημερινή του έκταση.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ «Κασσάνδρα» 09/02/2010 01:40:24

   Φίλε anonymous

   Δεν αντέχω να τον ακούω. Οπότε δεν ξέρω τί εννοείς. Εγώ ξέρω πως με ό,τι ασχολείται το απαξιώνει και τελικά το αποδομεί.
   Και να πιστέψω αυτό που λες, ποιός σου λέει πως αύριο δε θα αλλάξει, ξανά και για ακόμα μια φορά, γνώμη;
   Εξάλλου, το θέμα δεν είναι το πολιτικό ξεκατίνιασμα.
   Δεν ντρέπομαι να πω ότι δεν υπήρξα ποτέ ψηφοφόρος της ΝΔ γιατί απλούστατα δεν έχω πάει ακόμα να ψηφίσω. Και όμως πήγα να ψηφίσω για τον Σαμαρά
   για το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού που τον διακρίνει.
   Αν θέλω να δω αξιοπρεπείς ξιφομαχίες πολιτικών, προτιμώ να πάω στο θέατρο να δω Σέξπιρ.
   Αυτό που μας λείπει στην Ελλάδα είναι ο σεβασμός στους θεσμούς. Διότι άλλο η Βουλή και άλλο η ψαραγορά ή το γυμναστήριο.

  • anonymous avatar
   anonymous @ «Κασσάνδρα» 09/02/2010 01:59:20

   @ Jasmin
   Για να κυβερνήσει δεν τον εμπιστεύομαι και δεν πρόκειται να κυβερνήσει. Αλλά για να κοπανιέται για μερικά θέματα όπως το σημερινό καλός είναι.

  • Πα-σοκ-κιστανός avatar
   Πα-σοκ-κιστανός @ «Κασσάνδρα» 09/02/2010 10:35:11

   Μην την πέφτετε στον Καρατζαφέρη χρειάζεται μέσα στην λέλαπα της αριστεροθολοκουλτούρας.

  • Πα-σοκ-κιστανός avatar
   Πα-σοκ-κιστανός @ «Κασσάνδρα» 09/02/2010 10:38:01

   Jusmim o Σαμαράς βγήκε για πολλούς λόγους, για να γλιτώσουμε από τις δυναστείες επιτέλους και γιατί είναι εθνικοανθρωποκεντρικός.

   Δεν ψηφίστηκε ούτε για το πολιτικό πολιτισμό του ούτε για την καπέτα του ούτε για τίποτε αλλο.

 2. Loretta avatar
  Loretta 09/02/2010 01:08:53

  Προεδρε μεχρι εδω καλα το πας...σε λιγο...βγαλε το γαντι και αρχισε τα χαστουκια...!!

 3. Πακιστανός avatar
  Πακιστανός 09/02/2010 01:13:20

  Επί τάπητος τα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας
  Μετανάστες το 19% του πληθυσμού του Δήμου Αθηναίων

  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1775805

  • anonymous avatar
   anonymous @ Πακιστανός 09/02/2010 01:36:51

   Τα ποσοστά είναι γνωστά από παλιά. το 50% των μεταναστών της Ελλάδας κατοικούν στο λεκανοπέδιο. Από αυτούς οι μισοί στο δήμο Αθηναίων. Δηλ. το 25% των μεταναστών της Ελλάδας. Αυτά για τους καταχωρημένους. Με τους παράνομους το ποσοστό είναι μεγαλύτερο από τα επίσημα στοιχεία.

   Η δυναμικότητα των δημόσιων παροχών (παιδείας υγείας) προς τους πολίτες στο δήμο Αθηναίων έχει εξαντληθεί. Τα σχολεία αυτή τη στιγμή έχουν πάνω από 50% αλλοδαπά παιδιά. Από αυτά το 66% δεν προχωράει στο λύκειο. Αυτό σημαίνει ότι η παιδεία που λαμβάνουν τα Ελληνάκια είναι υποβαθμισμένη γιατί υποβαθμίζεται το σύνολο της τάξης.
   Παιδιά λαϊκών οικογενειών χαντακώνονται. Όσοι έχουν τη στοιχειώδη οικονομική άνεση φεύγουν από τις γειτονιές αυτές για τους λόγους που προανέφερα.
   Η υγεία είναι επίσης σε μαύρα χάλια.
   Η μόνη λύση που εγώ βλέπω είναι αυτό που έγινε στο Βερολίνο. Απαγορεύτηκε η εγκατάσταση αλλοδαπών σε συγκεκριμένες περιοχές. Περαιτέρω θα πρέπει να μπει ποσόστωση στα σχολεία. Ανά τάξη μόνο 10% αλλοδαποί. Αυτό θα αναγκάσει πολλούς μετανάστες να μετακομίσουν και να διασπαρούν σε όλες τις γειτονιές. Θα δυσκολέψει τη δημιουργία γκέτο και θα διευκολύνει την ενσωμάτωση όσων είναι ενσωματώσιμοι.

 4. HRISOS avatar
  HRISOS 09/02/2010 01:15:18

  ΕΤΣΙ ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΝΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ .ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΑΝΟΙΞΕ ΔΗΘΕΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ .ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΒΑΣΗ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ

 5. Orestios avatar
  Orestios 09/02/2010 01:47:58

  Τάπα.

 6. Σπύρος avatar
  Σπύρος 09/02/2010 02:33:10

  Εως πρόσφατα μας τάχαν πρήξει ολοι οι ΄εκσυγχρονισταράδες΄των Μ.Κ.Ο. γιά το ΄φαιοκόκκινο μέτωπο΄..
  Απο σήμερα ο Στάθης(Ναυτίλος) καθιέρωσε έναν νέο ορο:'Φαιοπράσινο μέτωπο΄..Εξαιρετικό.
  Ο κυρ Καρατζαφύρερ μόνιμος οσφυοκάμπτης και υποτελής,που ως γνησιος ακροδεξιός ΄πουλάει πατρίδα΄ταυτίζεται με τα χίλια με την οικονομική πολιτική Γιώργου...
  Καιρός να αποκαλύπτεται ο ρόλος τού μορφώματος τού ΛΑΟΣ στην κοινωνία..
  Καθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται η ρησις τού γνωστού και μη εξαιρετέου ΄φιλελληνος΄Ρισάρ:'Kαί νά μήν υπήρχε το ΛΑΟΣ θά έπρεπε να το εφεύρουμε΄...

 7. Καραμήτρος avatar
  Καραμήτρος 09/02/2010 11:41:26

  Πολύ καλός όντως ο Σαμαράς, αλλά μέχρι να αναλάβει δράση, θα παραμείνουμε δεξιότερα.
  Δεν πιστεύω σε μαγικά ραβδιά και μέχρι να κουνηθεί η βαριά Ν.Δ εμείς θα ακολουθούμε στο πεζοδρόμιο και στα κανάλια την "ακροδεξιά".
  Μιμηθείτε τον Αντώνη και τον θαυμάσιο λόγο του και σταματήστε να βρίζετε το ΛΑΟΣ. Χωρίς εμάς τους ανένταχτους που βρήκαμε παρηγοριά στον ΛΑΟΣ όταν ο πρωην πρωθυπουργός βαριόταν να κυβερνήσει δεν θα ξαναγίνετε πλειοψηφία.
  Σεμνά και ταπεινά όπως ο άξιος Αντώνης Σαμαράς.

  Καλύτερη η συμμαχία, δεν έγινε ξαφνικά αναμάρτητη ούτε 100% σαμαρική η Ν.Δ !!

  • περαστικός avatar
   περαστικός @ Καραμήτρος 09/02/2010 16:49:54

   Το μήμυμα του Καραμήτρου εδώ πρέπει να το λάβουν οι σύμβουλοι του Σαμαρά. Είναι το σημείο κλειδί στην επιτυχία του και στις πιθανότητές του να κερδίσει κάποτε την πρωθυπουργία.

   Τους ευαίσθητους στα εθνικά θέματα, στην εξωτερική πολιτική, στα θέματα πολιτισμού και ταυτότητας, στα θέματα παιδείας και στα θρησκευτικά θέματα, ο Σαμαράς τους άρμεξε όλους κατά την εκλογή του στις 29 Νοεμβρίου. Δεν πρέπει επ' ουδενί να τους θεωρήσει "δεδομένους". Κανείς δεν είναι δεδομένος. Η υπόσχεσή του ήταν ότι πρώτα θα τσιμεντώσει όλους αυτούς, δηλαδή όλους εμάς, και μετά θα στραφεί στον απολίτικο μεσαίο χώρο. Εμείς ζητάμε να διατηρήσει την υπόσχεσή του και να μην κάνει υποχωρήσεις. Μόνο τότε θα ανέβουν τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις. 5/6 φίλους μου που ψήφισαν Σαμαρά δεν δηλώνουν ΝΔ στις δημοσκοήσεις (αν τους ρωτήσουν). Από ΛΑΟΣ μέχρι άκυρο/λευκό/αδιευκρίνιστο. Περιμένουν πρώτα να δουν. Έχει πολύ ψωμί εκεί. Θα πρέπει να μας ξανακερδίσει όλους στα δύσκολα. Μεταναστευτικό, Κύπρος, Μακεδονία, σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, Θράκη, Ελληνοτουρκικά. Είναι ο δρόμος που θα πρέπει να διανύσει για να μας πείσει.

 8. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 09/02/2010 12:06:40

  Πρόταση πολύ σοβαρή:Κύριε Πρόεδρε,Κύριε Σαμαρά,έχετε πολυ σοβαρότερο έργο να κάνετε,απ'το ν'απαντάτε στον κύριο "ο πωλών τοις μετρητοίς".Αρκετά τον αναβάθμησε το παιντάκι,ανοίγοντάς του διάπλατα,τις πόρτες του Μαξίμου.Είχε τους λόγους του γιά να το πράξει,ο ποδηλάτης.Σείς όμως;;;Εχετε κανέναν σοβαρό λόγο να τον καθιστάτε συνομιλητή σας;

  • Quicky avatar
   Quicky @ Σπάρτακος 09/02/2010 12:53:51

   Ναι μεν συναίνεση,διότι διάγουμε δύσκολους καιρούς για τους οποίους έβαλε το χεράκι του και το κόμμα μας,αλλά όχι και να στηρίζουμε με νύχια και με δόντια τη παραμονή των κλεφτάδων στην εξουσία..

 9. Ορθολογιστής avatar
  Ορθολογιστής 09/02/2010 13:51:07

  Τό κόμμα αυτό λοιπόν ήταν ό εχθρός, ό αντίπαλος; Τό ΛΑ.Ο.Σ ένα κόμμα αρκετά ισχυρό πλέον, δέν αντιμετωπίζεται μέ απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Ούτε θά επιστρέψουν στήν ΝΔ αυτοί πού τήν εγκατέλειψαν, για τούς γνωστούς βεβαίως λόγους. Χρειάζεται ψυχραιμία. Ό εκνευρισμός ορισμένων δέν πρόκειται νά βοηθήσει.

  • Quicky avatar
   Quicky @ Ορθολογιστής 09/02/2010 14:18:28

   Να μην επιστρέψουν,να μείνουν εκεί που είναι.

  • Tasos avatar
   Tasos @ Ορθολογιστής 09/02/2010 18:35:19

   Ο Αντώνης πρέπει να κλείσει μια και καλή το καπάκι του υπονόμου απ'όπου ξεπήδησαν οι χουντικοί και όλος αυτός ο βρωμερός συρφετός ναζί και φασιστων που ονομάζονται ΛΑΟΣ. Και θα το κάνει!

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/02/2010 14:29:26

  Συγκεκριμενα λαθη ή "λαθη" του Καραμανλη (υποψηφιοτητα Τζαννετακου το 2002,βιβλιο ιστοριας Ρεπουση,συμπεριφορα Παυλοπουλου προς μεταναστες και αναρχικους) επετρεψαν την αναπτυξη του ΛΑΟΣ που φυσικα δε στενοχωρει ιδιαιτερα τα πασοκρατουμενα ΜΜΕ.
  Ειναι αδυνατη η αποδυναμωση του ΛΑΟΣ και η ταυτοχρονη εκφορα ρεαλιστικων θεσεων απο τη ΝΔ καθως εχει ηδη δημιουργησει δικο του αυτονομο χωρο.
  Η ΝΔ πρεπει να μαθει να χειριζεται το ΛΑΟΣ οπως χειριζεται το ΠΑΣΟΚ το ΣΥΡΙΖΑ για να αποσπα ψηφους με το επιχειρημα της "χαμενης ψηφου".

 11. trochalos avatar
  trochalos 09/02/2010 19:10:47

  Δεν βλέπω τον Καρατζαφέ να ξαναμπένει στη Βουλή.Αυτό ήταν ξεφτιλισμός κανονικός

 12. Penny Kondea avatar
  Penny Kondea 09/02/2010 20:06:52

  Αφού δηλώσω ότι αποστρέφομαι μετά βδελυγμίας το κόμμα του κυρίου Καρατζαφύρερ όπως πολύ εύστοχα απεκάλεσε κάποιος απ΄ τους προλαλήσαντες, και ο λόγος είναι ότι εντός του κόλπου του κρύβει χουντικά και ακροδεξιά στοιχεία, θέλω να επισημάνω ότι συμφωνώ με την άποψη του "περαστικού" ότι ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει πρώτα να φροντίσει να τσιμεντώσει στις τάξεις του κόμματός του τους ευαίσθητους στα εθνικά θέματα, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, στα θέματα παιδείας, θρησκείας, κ.λ.π., γιατί αυτή η δεξαμενή ψηφοφόρων ήταν που του χάρισε την επικράτηση στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και είναι η ίδια που θα του ανοίξει τον δρόμο για την εξουσία. Είναι η σταθερή δική του δεξαμενή. Αυτή λοιπόν, η πατριωτική πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία ανήκω κι εγώ και δεν έχω λόγο να το κρύβω, θέλει και περιμένει να δει πιο σθεναρά μέτρα από τον Αντώνη Σαμαρά, πάνω στο Μεταναστευτικό, που απειλεί να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Και ας μου επιτραπεί να πω ότι και όλοι οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας έχουν την ίδια με εμάς άποψη με την μοναδική διαφορά ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε εκείνοι που κατεβαίνουμε στο πεζοδρόμιο, διαδηλώνουμε, και φροντίζουμε να μαζέψουμε τις υπογραφές που απαιτούνται ώστε να ζητήσουμε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ζήτημα αυτό, προκειμένου να προστατεύσουμε το έθνος μας.
  Εκτός λοιπόν από την πολύ ωραία και πολιτισμένη χθεσινή παρουσία του Προέδρου μας στο Κοινοβούλιο, εκτός του ότι συμφωνούμε στην υπό όρους συναίνεση του Προέδρου μας στα Οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, εμείς περιμένουμε και συγκεκριμένες ενέργειες κλιμάκωσης του αγώνα κατά του Μεταναστευτικού από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Αν ο Αντώνης Σαμαράς το καταλάβει αυτό και ενεργήσει αναλόγως, πιστεύω ότι αυτό αυτόματα θα του δώσει πολλούς πόντους μπροστά στον δρόμο για την διεκδίκηση της εξουσίας και επιπλέον θα λειτουργήσει συσπειρωτικά στο εκλογικό σώμα, φέρνοντας πίσω στους κόλπους της παράταξής μας όλους αυτούς τους απογοητευμένους με την προηγούμενη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ψηφοφόρους και οπαδούς μας, που είτε είχαν ψηφίσει ΛΑ.Ο.Σ, είτε είχαν απόσχει στις τελευταίες εκλογές. Αντίθετα, μια χαλαρή, χλιαρή και άτονη στάση του Προέδρου μας σε αυτό το τόσο καυτό για τον ελληνικό λαό, θέμα, θα καταγραφεί αρνητικά στη συνείδηση και την εκτίμηση των Νεοδημοκρατών, με πιθανές δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στο επικείμενο Συνέδριο όσο και στις επόμενες εκλογές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.