08/01/2010 00:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άγριο παρασκήνιο με πιέσεις των απεσταλμένων της Κομισιόν

Οι συναντήσεις που είχαν στα υπουργεία οι κοινοτικοί αξιωματούχοι είχαν και πάλι πολύ παρασκήνιο. Πολύωρες συνομιλίες, αντεγκλήσεις, διαφωνίες για πολλά θέματα, έκπληξη των ξένων για τα... μπακαλοτέφτερα της ελληνικής οικονομίας, πιέσεις στα όρια του εκβιασμού. Και φυσικά οι Έλληνες υπουργοί, σαν μαθητούδια που τα μαλώνει ο δάσκαλος άκουγαν τις παρατηρήσεις, σημείωναν αλλά οι αντιδράσεις τους ήταν εκ των ουκ άνευ. Οι Βρυξέλλες έχουν αποφασίσει για τη μοίρα της Ελλάδας απλά περιμένουν να δουν αν μπορούμε να κάνουμε κάτι σωστό μόνοι μας.

Εν πολλοίς έχουν δίκιο. Μ’ αυτά που είδαν τα μάτια τους στην Αθήνα και λίγα μας έχουν ζητήσει. Παλινωδίες ετών, ρεμούλες, λαμογιές σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής ζωής, ψεύτικα στοιχεία, αναξιόπιστοι δείκτες. Με όλα τούτα ζούσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια περήφανοι που είμαστε Ελληνάρες. Και τώρα είναι πολύ αργά για «κροκοδείλια» δάκρυα από τους κυβερνώντες. Οι ξένοι, κοινοτικοί, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ ή των αγορών έχουν πειστεί ότι είμαστε ψεύτες και δεν αλλάζουμε.

Αυτό ακριβώς βγήκε τις δύο αυτές ημέρες που το κλιμάκιο της Κομισιόν είναι στην Αθήνα. Οι ξένοι δεν δείχνουν καμιά εμπιστοσύνη ούτε σ’ αυτήν την κυβέρνηση που εξελέγη με τόσο μεγάλη διαφορά υποσχόμενη ότι θα φέρει τα πάνω –κάτω στην οικονομία. Έδειξαν ότι δεν περιμένουν πολλά από τον Γ. Παπανδρέου και τους υπουργούς του, όχι διότι μπορεί να είναι κι έτσι, δηλαδή να τους θεωρούν εκ των προτέρων ανίκανους, αλλά διότι χόρτασαν στα ψέματα. Ακόμη και καλές προθέσεις να έχουμε, αυτές χάνονται. Όμως, οι ξένοι εμφανίστηκαν φανερά ενοχλημένοι από τις μεσοβέζικες λύσεις που δίνει η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να είσαι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, δηλαδή να θέλεις να επαναφέρεις σε ισορροπία την οικονομία με αναγκαστικά σκληρά μέτρα αλλά από την άλλη να πουλάς στον κόσμο φύκια για μεταξωτές κορδέλες και να υπόσχεσαι Δανίας του Νότου και άλλα τέτοια ευτράπελα.

Εδώ είναι το πρόβλημα της Ελλάδας από εδώ και στο εξής. Τα νούμερα κάποτε θα... ισιώσουν, η αξιοπιστία δύσκολα θα κερδηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. μαρικα avatar
  μαρικα 08/01/2010 01:59:46

  Συμφωνω!

 2. Άφατος avatar
  Άφατος 08/01/2010 04:53:38

  Υπάρχει όμως και μία λεπτομέρεια. Η Ελλάδα δαπανά κάθε χρόνο μεγάλα ποσά που δεν δαπανούν οι υπόλοιπες χώρες σε εξοπλισμούς και στρατιωτικούς σκοπούς. Ας μεσολαβήσει η ΕΕ για τα προβλήματα με την Τουρκία και μετά ας κλαυτεί για το έλλειμμα.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Άφατος 08/01/2010 06:47:39

   Αυτό υπήρχε πάντοτε, και πριν το 1981, που είχαμε υποδειγματικούς δείκτες. Τότε να δεις τι δαπανούσαμε. Υπήρχε και το 1990-1999, που καταφέραμε, μείωσαμε δραστικά το έλλειμμα και μπήκαμε στην ΟΝΕ. Μάλιστα είχαμε και υπερεξοπλισμούς λόγω Ιμίων. Δεν είναι δικαιολογία και στο κάτω κάτω αυτά τα "δεν φταίμε εμείς" ακούγονται ακόμη πιο εξοργιστικά.

   Πρέπει να πούμε το πρόβλημα με το όνομά του και το όνομα του προβλήματος, αυτή τη στιγμή, είναι η αναξιοπιστία της σημερινής κυβέρνησης. Οι προηγούμενοι, όλοι, έστω και κουτσά-στραβά κάτι είχαν καταφέρει. Αυτοί εδώ δεν φαίνονται τελικά ικανοί για τίποτα.

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ Blimblomblim 08/01/2010 11:06:04

    Μα είναι δυνατόν να αυτοαναιρείσαι τόσο εύκολα και οπαδικά μόνο και μόνο για να σημειώσεις την ανεπάρκεια του ΠΑΣΟΚ ?

    "Κουτσά στραβά κάτι είχαν καταφέρει" ?? Ποιοι αυτοί που μας έφεραν σ αυτό το χάλι διακομματικά μετά το 69'?

    "90΄-99΄υποδειγματικούς δείκτες" ?? Πότε πριν εξοπλιστικές εγγραφές ως έξοδα ή μετά (εσύ μόνος σου τα έλεγες)?

    "Αναξιοπιστία της κυβέρνησης" ?? Τώρα τη θυμήθυκες αγαπητέ Νδκρατη φίλε ? Η αξιοπιστία της κάθε κυβέρνησης έχει λογική συνέχεια με την αξιοπιστία της προηγούμενης κυβέρνησης και πάει λέγοντας και καταλήγει σε αξιοπιστία της χώρας την οποία χώρα δεν εμπιστεύεται κανείς όχι μόνο λόγω των ηλιθίων Πασόκων αλλά και λόγω των ηλιθίων της ΝΔ.

    Πάντως αν για κάτι είμαστε εμείς υπεύθυνοι είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγω.

    Κάθε τετραετία ο κάθε οπαδός έρχεται και παρουσιάζει τα πράγματα όπως τον συμφέρουν , και η μαλακία είναι ότι δεν το κάνει για επηρεάσει αλλά γιατί τα πιστεύει !!

    Συνεχίστε το οπαδιλίκι , έτσι καταντήσαμε εδώ που είμαστε.

    • Blimblomblim avatar
     Blimblomblim @ greekpoliticalreview 08/01/2010 11:32:35

     Η απάτη με τη μη εγγραφή των εξοπλισμών ξεκίνησε μετά το 2001. Σε όλους τους τόνους διακηρύχθηκε μετά την απογραφή του 2004 ότι η είσοδός μας στην ΟΝΕ δεν ήταν πλαστή. Κάποιοι είχαν πει τότε ότι αυτό έγινε για να μην πληγεί η αξιοπιστία της ΟΝΕ, όμως δεν με πείθει, διότι δεν θα ήταν δύσκολο να ανατραπεί η "κάλυψη" των εταίρων μας σε τέτοιες απάτες από εχθρούς του ευρώ (στερλίνα και άλλους).

     Ήδη το 1996 είχαμε πολύ μεγάλη άνοδο της δαπάνης εξοπλισμών που συνεχίστηκε μέχρι την ένταξή μας στην ΟΝΕ. Αφού πρόδωσαν την πατρίδα, μετά αποφάσισαν να την εξοπλίσουν κιόλας. Όμως μόνον μετά το 2001 εφαρμόστηκε, τουλάχιστον σε μαζική κλίμακα, η πατέντα της μη εγγραφής των εξοπλισμών για λόγους δήθεν απορρήτου.

     Δεν θέλετε να πούμε για το 1996 και μετά; Ας είναι. Από το 1990 που ανέλαβε ο Μητσοτάκης, μέχρι τα Ίμια το 1996, που είχαμε "κανονικές", ας το πούμε έτσι, εξοπλιστικές δαπάνες, είχαμε σταθερή μείωση του ελλείμματος με πολύ μικρότερη ανάπτυξη από ό,τι μετέπειτα.

     Συνεπώς, κάτι έγινε λάθος από το 2001 και μετά, που μας δέχθηκαν οριστικά στην ΟΝΕ. Ακολούθησαν την πολιτική "τα ελλείμματα θα μειωθούν από μόνα τους λόγω της ισχυρής ανάπτυξης". Καλό και πολιτικά πιασάρικο το κόλπο, όσο έχεις ανάπτυξη, αλλά μόλις κατέρρευσε η ανάπτυξη εννιά χρόνια μετά, λόγω της διεθνούς κρίσης, σταμάτησε να πιάνει και γεμίσαμε ελλείμματα. Οπότε την πατήσανε, οι εμπνευστές του (Χριστοδουλάκης) και οι συνεχιστές του (Αλογοσκούφης).

     Ο Καραμανλής χειρίστηκε αρκετά έξυπνα την κρίση χωρίς πολύ δραστικά μέτρα. Τα πράγματα δεν πήγαιναν και πάρα πολύ καλά, βέβαια, αλλά πού στην Ευρώπη πήγαιναν;

     Μόλις ήρθαν αυτοί εδώ οι τωρινοί, φούσκωσαν τεχνητά το έλλειμμα για να πλήξουν την κυβέρνηση Καραμανλή και να της φορτώσουν όλα τα μη δημοφιλή μέτρα. Τελευταία σκέφτομαι μήπως το έκαναν για να περάσουν τη μαγική εικόνα ότι "παρόλο που παραλάβαμε καμένη γη, εμείς πάλι κάνουμε φιλολαϊκή πολιτική". Δεν ξέρουμε τι είχαν στο μυαλό τους, διότι κάθε τρεις και λίγο αλλάζουν. Όταν το πήραν είδηση οι κερδοσκόποι τη ανοησία κάνει το ΠΑΣΟΚ, ήταν πια αργα, διότι όσο και να λες τότε "όχι όχι, δεν χρεωκοπούμε", δεν μαζεύονται οι αρχικές ανόητες δηλώσεις. Έπρεπε τότε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη με μέτρα τόνωσης των δημοσίων οικονομικών, που δεν θα έπλητταν το οικονομικό κλίμα, όμως οι κυβερνώντες μας διάλεξαν τη δημιουργία κλίματος ηθικολογίας και τρομοκρατίας στη μαύρη οικονομία, τη μόνη που αιμοδοτεί αυτή την κρίσιμη αυτή στιγμή τη χώρα. Και ούτε που θα τα πάρουν τα μέτρα που λένε τελικά, θα το δείτε, διότι είναι όλα ανεδαφικά και αλλοπρόσαλλα, χωρίς μελέτη.

     Η ανοησία της πολιτικής αυτής φάνηκε με την κατάθεση των πινακίδων, ενώ είναι πολύ εύστοχο αυτό που ειπώθηκε και σε αυτή τη σελίδα για τα φαινόμενα ποτοαπαγόρευσης που θα αναπτυχθούν. Αφήστε και το άλλο: είμαι σίγουρος ότι πολλά από τα σαραβαλάκια για τα οποία κατατέθηκαν πινακίδες, ότι συνεχίζουν να τα κυκλοφορούν οι ιδιοκτήτηες τους. Δεν ξέρω κανέναν παράδειγμα, το λέω απλώς διότι "του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει".

     Όλα αυτά συμβαίνουν λόγω αναξιοπιστίας της παρούσας κυβέρνησης. Δεν είχαμε τις τελευταίες δεκαετίες τέτοιες τάσεις μαζικής απειθαρχίας προς το ελληνικό κράτος και τις δομές του. Άλλο η απλή φοροδιαφυγή, άλλο η έξοδος από τις δομές του ελληνικού κράτους (η "φορολογική αντίσταση" που μας πρότεινε ο Αρχαιοπτέρυγας).

     Πιστεύω με τη λογική μου και όχι με κανενός είδους οπαδικό συναίσθημα ότι η κυβέρνηση αυτή είναι στο οικονομικό πεδίο (και όχι μόνον) η πιο επικίνδυνη που πέρασε από τον τόπο τα τελευταία χρόνια).

     Το 1981 λέγαμε ότι ΠΑΣΟΚ σημαίνει "Πατέρα Αναπάσου, Συνεχίζω Ολοκληρωτική Καταστροφή". Πολύ φοβάμαι ότι τώρα είναι που ισχύει αυτή η φράση. Δεν ήταν ολοκληρωτική η καταστροφή τότε, ξανασηκώσαμε κεφάλι, αλλά τώρα, αν συνεχίσει έτσι αυτή η κυβέρνηση και διαλύσει παράλληλα και τον κοινωικό και εθνικό ιστό της χώρας μέσω της χορήγησης ιθαγένειας στην πράξη σε όλους τους λαθρομετανάστες, δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρουμε να ξανασηκώσουμε κεφάλι.

     Ο Θεός βοηθός, αγαπητοί μου.

     • greekpoliticalreview avatar
      greekpoliticalreview @ Blimblomblim 08/01/2010 12:13:18

      Η διαδικασία με τις εξοπλιστικές εγγραφές ως έξοδα μόνο με την παραλαβή των προμηθειών εφαρμοζόταν από όλες τις κυβερνήσεις Σημίτη εξ αρχής.Αυτά που λες για το 2001 και μετά τα λες μόνο και μόνο γιατί στηρίζουν τα επιχειρήμαστά σου ως προς την ένταξη στην ΟΝΕ και δεν ισχύουν.Το έκαναν κι άλλες χώρες παλιότερα κι από εμάς.

      Η διακήρυξη Αλογοσκούφη και Βρυξελλών για τίμια είσοδό μας στην ΟΝΕ είναι τόσο αληθινή όσο εγώ είμαι πυρηνικός επιστήμονας αλλά αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω.Είναι οξύμωρο όμως να επιπλήτεις (όχι εσύ ,β'ενικός αοριστίας) την τιμιότητα της Ε.Ε τώρα με τα μέτρα που προτείνουν και να της δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης για την διαδικασία ένταξης στην ΟΝΕ.

      Οι επιθέσεις που λες από εχθρούς του ευρώ δεν υπήρχαν τότε αγαπητέ διότι το ευρώ δεν ήταν τόσο ισχυρό όπως τότε και την Αγγλία την συνέφερε τότε ένα ακόμα ισχυρό νόμισμα ως αντιστάθισμα στην ισχύη του δολαρίου.

      Ο Καραμανλής εάν χειριζόταν σωστά την κρίση θα μείωνε δημόσιο τομέα (μείωση δημόσιων δαπανών) , θα άνοιγε κλειστά επαγγέλματα (αύξηση ΑΕΠ 1%) και θα μηχανογραφούσε τις δημόσιες υπηρεσίες και τα δημόσια νοσοκομεία (μείωση και πάλι δημοσίων δαπανών plus την μείωση της διαφθοράς που προκύπτει μέσω της μη μηχανογράφησης).

      Οι Πασόκοι ίσως και να το αύξησαν το έλλειμα για να φανούν καλοί αλλά και να μην το αύξαναν η κατάσταση θα ήταν ακριβώς η ίδια ως προς τα δημόσια έσοδα-έξοδα.Ίσως γλυτώναμε την αύξηση των spread αλλά αυτά δεν τα πληρώσαμε ακόμα και όταν έρθει η ώρα να πληρώσουμε ίσως να έχουν πέσει.

      Στα μεταναστευτικά μπορείτε να λέτε ότι θέλετε , στα οικονομικά όμως τουλάχιστον σε μη κομματικοποιημένους συνομιλιτές δεν δικαιούστε δια να ομιλήτε κύριοι Νδκράτες.

      Για τους Πασόκους θα ξεσπάσω άλλη μέρα (lol)...

      Την καλημέρα μου blimblomblim.

     • Pikaia Gracilens avatar
      Pikaia Gracilens @ greekpoliticalreview 08/01/2010 12:18:33

      Πρεπει να αναφερεις καιτο swap με την Goldman Sachs. Για όσους δεν γνωρίζουν, δανειστικαμε με πολυ κακους όρους μερικα δις χωρις να φανει στους λογαριασμους του κρατους. Ακομα το πληρωνουμε. Εικαζεται δε οτι η αγαπημενη του Θεου εταιρει εβγαλε περι τα 150εκ Ευρω για την εξυπηρετηση/εξαπατηση της ΕΕ.

     • greekpoliticalreview avatar
      greekpoliticalreview @ Pikaia Gracilens 08/01/2010 12:36:13

      Μόνο ?? Βάλε και κάτι ακόμα , αλλά για σκέψου , είσαι υπουργός Οικ. και σου λέει ο υφυπουργός υπεύθυνος εσόδων "υπουργέ Δεκέμρη-Ιανουάριο δεν έχουμε να δώσουμε μισθούς-συντάξεις-δώρα κτλ".

      Τι κάνεις? Δανείζεσαι να πληρώσεις τον κοσμάκι έστω και με 150εκ προμήθεια ή περιμένεις τα καλά spread κι άσε 200.000 Δ.Υ να βγαίνουν κάθε μέρα στη Σταδίου ?

 3. aris53m avatar
  aris53m 08/01/2010 07:57:22

  Εν συντομία: (γιατί δεν είμαι ούτε δημοσιογράφος, ούτε καλός με την πέννα)

  δύο ήταν οι πολιτικές οικονομίας μετά την μεταπολίτευση.

  1. Κωνσταντίνου Καραμανλή (όσο φτάν' το πάπλωμα) και
  2. Ανδρεά Παπανδρέου (Τσοβόλα δώστα όλα).

  την 2η ακολούθησαν οι κκ. Σημίτης, Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος.

  ούτε η 1η ούτε η 2η κατάφεραν

  α) να φορολογήσουν το κεφάλαιο και
  β) να πατάξουν την φοροδιαφυγή.

  Αποτέλεσμα δε των δύο πολιτικών αυτών είναι η αύξηση του ελλείματος ΚΑΘΕ χρόνο.

  όταν βρεθεί κάποιος να εφαρμόσει το α) και το β) τότε η Ελλάδα θα ανήκει στους Έλληνες.

  • Περίεργος avatar
   Περίεργος @ aris53m 08/01/2010 08:27:49

   Αχ αν είναι δυνατόν, ας μπει κάποιος στον κόπο να μου εξηγήσει τι σημαίνει να «φορολογηθεί το κεφάλαιο». Είναι μία πιπίλα της αριστεράς που ποτέ δεν κατάλαβα τι θέλει να πει!!

   Αν εννοούμε να φορολογηθούν τα περιουσιακά στοιχεία αντί για τα εισοδήματα – αυτό γίνεται τώρα με ΦΜΑΠ κλπ

   Αν εννοούμε να φορολογηθούν οι πλούσιοι - δηλαδή με τα σημερινά μέτρα όσοι δηλώνουν παραπάνω από 30000 € και αυτό το έχουμε από την σημερινή κυβέρνηση. Αν εννοούμε αυτοί που «έχουν» παραπάνω από 300000€ και διαμένουν στην Ελβετία…. Αυτούς δεν μπορεί να τους φορολογήσει κανείς….

   Αν εννοούμε να φορολογηθούν οι μεγάλες εταιρείες ….. φορολογούνται με βάσει τις υπάρχουσες φορολογικές διατάξεις…..

   Αν εννοούμε να μην φοροδιαφεύγουν οι μεγάλες εταιρείες ….. γιατί το λέμε έτσι και δεν λέμε ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή ….. γενικώς ….

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Περίεργος 08/01/2010 10:17:12

    Μα είναι κλασσική η συνταγή, την είδαμε και το 81. Έχετε λεφτά, φέρτε τα. Μόνο που τα λεφτά τώρα δεν είναι σε συρτάρια, είναι ...άϋλα. Θα φορολογήσουν όσους δήλωσαν εισόδημα, ή όσους έχουν ή θέλουν να έχουν ακίνητα. Ήδη ανακοίνωσαν νομίζω ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ έναντι φόρου μεταβιβάσεως.

    Η σοσιαλιστική νοοτροπία ψάχνει να δει "ποιός έχει?", για να το πάρει. Ή από ποιόν να βουτήξει, για να το δώσει σε ημέτρους. Ποτέ δεν έχει σκεφτεί πρωτογενή προστιθέμενη αξία, αναβάθμιση, παραγωγή. Αναδιανομές, επιδοτησούλες με ξένα λεφτά, τέτοια αναπτυξιακά έργα...

    Λένε οι κακές γλώσσες ότι 1-2 άτομα έχουν προσωπικά αποθημένα (τους έρριξαν σε κληρονομιές κλπ) και έτσι βγάζουν την εμπάθειά τους

  • πρασινάλογα avatar
   πρασινάλογα @ aris53m 08/01/2010 09:38:17

   Φίλε Άρη, μην τσιμπάς στην προπαγάνδα των καναλαρχών.
   Το μεγαύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα (με πολύ μεγάλη διαφορά) είναι ο μεγάλος και σπάταλος δημόσιος τομέας δεν είναι η φοροδιαφυγή.
   Ακόμη και εάν μπορούσες (με ένα μαγικό ραβδί σε ένα βράδυ) να πιάσεις όλη τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα δεν θα μπορούσες ούτε κάν να πλησιάσεις στη λύση του προβλήματος.
   Η δομή του Ελληνικού δημοσίου είναι χειρότερη από τη δομή της Σοβιετικής 'Ενωσης, αναλογικά είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιό σπάταλο.
   Οι πολιτικοί όμως δεν θέλουν να αγγίξουν τα "κεκτημένα" λόγω του πολιτικού κόστους, σε βάρος βέβαια των οικονομικών της χώρας.

   • nobody avatar
    nobody @ πρασινάλογα 08/01/2010 10:04:34

    πααααμεεεε λεεεεμε

    Η Αυστρια εχει 167Κ ΔΥ, εμεις 1 μυριο, μεχρι εδω το πας καλα...μετα οπως ξεκινας τo Cirque de Soleil

    Για πες μας, οι στρατιες, ανειδικευτων ανεργων που 8α προκυψουν απ' τον εξορ8ολογισμο της Δημοσιας Διοικησης τι 8' απογινουν; αντιλαμβανεσαι οτι το ΑΕΠ ειναι ΚΥΡΙΩΣ ιδιωτικη καταναλωση; την σχεση μεταξυ ΑΕΠ, spread και Βρυξελλων μηπως; ανοιξε το google earth, κια ριξε μια ματια στις βιομηχανικες ζωνες ανα την επικρατεια, στους κυριους δρομους αυτης της πολης...τι βλεπεις; Οικονομια εντασεως εργασιας...το Μπανγκλαντεζ της Ευρωπης 8α ειχε ενδιαφερον αν πληρωνομασταν σε φυτρες μπαμπου...τωρα μου 8ες και Grecotel με το αισ8ημα του Αγιου Πνευματος.....

    Κοιτα τριγυρω σου, βλεπεις που8ενα προστι8εμενη αξια;

    • πρασινάλογα avatar
     πρασινάλογα @ nobody 08/01/2010 22:29:05

     nobody, είναι όπως τα λές αλλά από τη μεταπολίτευση κυνηγάμε συνεχώς γύρω-γύρω την ουρά μας και μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχουμε ζαλιστεί.
     Τα πράγματα είναι απλά. Ένα μέρος των θέσεων εργασίας έχουν παραγωγικό ρόλο (ιδιωτικές επιχειρήσεις) και ένα μέρος έχει ελεγκτικό ρόλο (το δημόσιο).
     Έτσι δουλεύει το σύστημα σε όλη τη Δύση.
     Στην Ελλάδα το δεύτερο μέρος είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο χρειάζεται με αποτέλεσμα να μήν μπορεί να λειτουργήσει παραγωγικά και το πρώτο.
     Πχ., Πόση παραγωγικότητα μπορεί να έχει ένα συνεργείο βλαβών της ΔΕΗ όταν αποτελείται από 10 άτομα (ένα Υπεύθυνο έργου, ένα τεχνικό προϊστάμενο, δύο ηλεκτρολόγους, ένα πυρασφάλεια, ένα εναερίτη, ένα οδηγό, ένα κοπανατζή, ένα χειριστή και ένα σκαφτιά) για μία δουλειά που χρειάζεται μόνο ένα εναερίτη και ένα προϊστάμενο;
     Έτσι δουλεύει όλο το δημόσιο σήμερα, γι' αυτό και ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορεί να τους θρέψει.
     Οι λύση είναι το σωστό θεσμικό πλαίσο που ευνοεί τις ιδιωτικές επενδύσεις αλλά αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε στην Ελλάδα από το 1974 και μετά.
     Οι ιδιωτικές επενδύσεις δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν πλούτο αλλά η ψευτοδημοκράτες πολιτικοί μας δεν νοιάζονται και πολύ για αυτές διότι δεν τους αποφέρει βραχυπρόθεσμο πολιτικό κόστος. Τί τον νοιάζει τον ιδιώτη επιχειρηματία εάν εσύ έχεις ένα στρατό από Δ.Υ. να θρέψεις, τον νοιάζει μόνο να μεγιστοποιεί τα κέρδη του και να πληρώνει τους φόρους του, χωρίς ανατροπές και εκπλήξεις.
     Αυτό είναι απόλυτα θεμιτό.
     Μέχρι να καταλάβουμε το απλό αυτό πράγμα θα βολοδέρνουμε στον αιώνα τον άπαντα προσπαθώντας απελπισμένα να θρέψουμε τα εκατοντάδες χιλιάδες κακομαθημένα δημοσιο-υπαλληλάκια μας.

 4. ataktos avatar
  ataktos 08/01/2010 10:45:57

  Χρειάστηκε να έρθουν οι ξένοι να μας πουν την αλήθεια για την οικονομία?

 5. salmonellas avatar
  salmonellas 08/01/2010 10:47:23

  Ένα βήμα εμπρός στην ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας από το ΥΠΟΙΑΝ  Επεκτείνονται και στις εταιρίες χαρτοφυλακίου οι ειδικές διατάξεις που προβλέπονται από το Ν. 791/1978 για τις ναυτιλιακές εταιρίες που έχουν συσταθεί εκτός Ελλάδος και είναι πλοιοκτήτριες ή διαχειρίστριες εμπορικών πλοίων που έχουν υψωμένη την Ελληνική σημαία.

  Το παραπάνω θέμα ρυθμίστηκε με τροπολογία που προώθησε το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η οποία και συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου περί «Ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, διατάξεις για την επεξεργασία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις».

  Η εν λόγω τροπολογία που αναφέρεται σε αυτή τη νέα ρύθμιση αναφέρει τα εξής: «Ναυτιλιακαί εταιρείαι, αίτινες συνεντήθησαν κατά τους νόμους αλλοδαπής Πολιτείας, εφόσον είναι ή ήσαν πλοιοκτήτριαι ή διαχειρίστριαι πλοίων υπό την Ελληνικήν σημαίαν, ή είναι εγκατεστημέναι ή ήθελον να εγκαταστασθή εν Ελλάδι δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 25 του Ν.27/1975 ή των Α.Ν. 89/1969 και 378/1968, διέπονται ως προς την σύστασιν και την ικανότητα δικαίου, υπό του δικαίου της χώρας την εν τω καταστατικώ έδρας των, αδιαφόρως του τόπου όθεν διευθύνονται ή διευθύνοντο εν όλω ή μέρειαι υποθέσεις των. Τα αυτά ισχύουν και για τις εταιρίες χαρτοφυλακίου των παραπάνω εταιριών».

  Εδω ο κοσμος καιγεται...

 6. popolaros avatar
  popolaros 08/01/2010 10:54:41

  Καλά οι κοινωτικοί.Ούτως η άλλως στην Ε.Ε είμαστε.
  Αυτά τα καλόπαιδα του Δ.Ν.Τ από την εσπερία, ποιός αμερικανοτσόλιας τους φώναξε;
  Ίσως είδαν φως(ερυθρόν) και μπήκαν.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ popolaros 08/01/2010 11:03:48

   Kαι εκει ειμαστε μελος και στον ΟΟΣΑ.Βεβαια το ΔΝΤ προς το παρον γραφει εκθεσεις για την οικονομια.Αν παμε να ζητησουμε δανειο θα μας παρει μετρα.

  • popolaros avatar
   popolaros @ popolaros 08/01/2010 11:15:53

   που είσαι ρε Hugo Javes.

   • anetos avatar
    anetos @ popolaros 08/01/2010 14:37:20

    αυτός έχει πετρέλαια δεν είναι φτωχό ..νες ούτε γλείφτης

 7. χρηστος avatar
  χρηστος 08/01/2010 13:11:45

  ...."Παλινωδίες ετών, ρεμούλες, λαμογιές σε όλες τις εκφάνσεις της οικονομικής ζωής, ψεύτικα στοιχεία, αναξιόπιστοι δείκτες. Με όλα τούτα ζούσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια περήφανοι που είμαστε Ελληνάρες"....

  Αλλού στήνουν κρεμάλες γιά "ψύλλου πήδημα" (βιασμούς, κλοπές κλπ).
  Εδώ βιάζεται καί ληστεύεται κατά συρροή καί εξακολούθηση μιά ολόκληρη χώρα επί 10ετίες καί ποτέ δέν έφταιξε κανείς καί γιά τίποτα.
  Φυσικά οί "αλλού" είναι οπισθοδρομικοί. Εμείς έχουμε "δημοκρατία" καί χαλαρούς πισινούς.
  Μήπως όμως ήρθε η ώρα νά γίνουμε καί εμείς "οπισθοδρομικοί" γιά νά πάμε μπρός?
  Εκτός κι' άν η καταστροφή τής νεώτερης Ελλάδας παραγράφηκε.
  Ασε πού δέν θά μάς έφτανε καί τό σκοινί.

 8. Antonis avatar
  Antonis 08/01/2010 15:24:15

  Τα λεφτά φαγώθηκαν σε υπέρογκες κοστολογήσεις στα μεγάλα έργα (κυρίως των ολυμπιακών) και στα εξοπλιστικά από τους νταβατζήδες έλληνες μεγαλοεργολάβους σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές κατασκευαστικές και ορισμένους (στην πλειοψηφία ) διαπλεκόμενους έλληνες πολιτικούς.-

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.